Realno,u BiH i nema igrača ne za Maribor koji igra-igrao grupu LP,nego i za lošije timove od Maribora.Ako pogledamo Rijeku,Dinamo,Split,Hajduk,Vojvodinu,pa i tu nam naši nisu uspjeli,nisu postali bitan faktor.Vezano za Cimija,a može i bilo kojeg drugog igrača iz naše lige....slušao sam jednog našeg trenera prije par godina,možda Osima (sad nije bitno),gdje reče čovjek da u našoj ligi iskočiš u prvi plan samo ako ne budeš lijen i malo jače odradiš pripreme,digneš g u z i c u pa osim redovnog treninga odradiš dobro teretanu,spremiš tijelo na malo veće napore nego što je prosjek naše lige,automatski se izdvajaš,još ako malo imaš tehnike i znanja..šta ćeš više.Ovo je samo pokazatelj koliko kaskamo za Europom,gdje je normalno da trčiš 80 minuta,gdje pretrčiš 12 km po utakmici..ali pretrčiš a ne prešetaš.Džaba nama rad sa mladima ,jer prvo mi nemamo dobrih trenera,ljudi koji znaju sa naučne strane spremiti tijelo za napor..kod nas je to još uvijek,udri Meha,trči,zapni,imam osjećaj da nam pripreme više liče na takmičenje u vuči balvana(štramparijada)..