Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Orton
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Orton » 07 jul 2015, 16:42

SarajlijaTM je napisao/la:
Orton je napisao/la:
"Elegant" je napisao/la: Gdje, kad ?
Neki dan su svi nasi klubovi koji igraju evropu dobili odgovore na upit o kreditiranju.Sarajevo je dobilo kredit,za Zrinjski nemam pojma
Zeljo nije trazio kredit,znam za vas i to sam napisao prije 7 dana,sto ste svi govorili da je netacno i mitomanija i suplja i sta sve ne.
A sad odjednom znate sve o zelji,kako onda niste jbt znali da vas klub trazi kredit?
Lupate gluposti po obicaju

@solinas-ti lektire u zivotu vidio nisi,a da imas pojma o necijim knjigama,de ne prosipaj se
Ja sam ti rekao zbog cega smo ga trazili,a ne znam ko ti je rekao da nije tacno kad to radimo svake godine u kojoj igramo evropu.

SarajlijaTM

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la SarajlijaTM » 07 jul 2015, 16:49

Morda nisi ti,priznajem,ne pamtim bas nickove. Jos mi samo to u zivotu fali.
Al fkt bez zezancije,da to radimo mi ili bilo koji drugi klub u bih osim vas koji imate vlasnika milijardera,bilo bi jasno.
Jer kamata na 600000,nije bas zanemarljiva,slazes se?

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 07 jul 2015, 16:50

Ne mogu da budem pametan sto nas ovi ljakse oko Tuzle tolko mrze, jel sto nismo tolko pobozni ko pase Sarajlije ili sta je vec, pa ovaj kanton nas Tuzlanski ima vise stanovnika nego citava Dalmacija, a jos ne ubrajam Bijeljinu, Brcko, Ugljevik, pa zamislite da je to bilo prije rata malo bolje organizovano da svi zive za Fk Sloboda ko sto citava Dalmacija zivi za Hajduk, pa mi bi prepisali tu veliku cetvorku, ne mogu biti pametan i skontat sto smo im tolko mrski.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 07 jul 2015, 16:56

Znam otprilike ko bi to mogao biti ali to su oni standardni koji negiraju sve sto napise neko ko navija za zelju ili sarajevo.
Ranije jutros sam napisao zbog cega je to tako.
Nema veze koliko vlasnik ima para,ne moze se u klub upumpavat koliko hoces i kada hoces.

U zavisnosti kakav je kredit i duzina otplate imas kamata nekih 50-70 hiljada.

Nista novo sto nismo ucinili i prosle godine u isto vrijeme.

SarajlijaTM

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la SarajlijaTM » 07 jul 2015, 17:00

Orton je napisao/la:Znam otprilike ko bi to mogao biti ali to su oni standardni koji negiraju sve sto napise neko ko navija za zelju ili sarajevo.
Ranije jutros sam napisao zbog cega je to tako.
Nema veze koliko vlasnik ima para,ne moze se u klub upumpavat koliko hoces i kada hoces.

U zavisnosti kakav je kredit i duzina otplate imas kamata nekih 50-70 hiljada.

Nista novo sto nismo ucinili i prosle godine u isto vrijeme.
Ima smisla,posteno
Uzivaj

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 jul 2015, 17:53

Sarajlija.TM

Da li sam ili nisam procitao to je zavedeno u obrazovni sistem i nije tvoja briga.
Obicno kada nema te pametan odgovor IDE pokusaj öd suka ili prosipanje takvih gluposti Koje nemaju veze SA temom.
Tipicno za vas.
Jedino u cemu SE slazemo su kamate.za Nase uslove i budjete.ogromne.kada udjes u minus.pogotovo SA tom svotom.obracunavaju kamatu svako tromjesjecje.
Oderase.
Pitari...otkud van budjet za minus hebo vi obitelj
:rol:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

manijakdokraja
Kontakt:

Post Postao/la manijakdokraja » 07 jul 2015, 18:15

Nema te :o
Mirza Raščić Manijak do kraja !

Katakomba is back !

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 jul 2015, 18:16

:mrgreen:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 07 jul 2015, 18:26

solinas je napisao/la:Strucan izraz BI bio minus.
Odobreno im je po potrebi ako zele da mogu probiti limit za navedeni iznos..to imas svugdje u svijetu.
To nije Kredit.to je olaksica finansijska.
O da, jeste. To se zove revolving kredit ili okvirni kredit. I obicno su kamate na toj vrsti kredita "malo" vise nego kod, recimo, hipotekarnih ili namjenskih kredita. Ako radis, a nadam se da radis, idi u minus tri plate, pa ces vidjeti kolike su kamate. A za pravna lica pogotovo. Dok sa bankom potpises ugovor, to je kredit.
To za ovo "strucan izraz".
A kada je u pitanju mrznja prema Zelji i dupeuvlakastvtvo pitarima... Nemam rijeci. Zar samo zato sto smo prodali tekmu Leotaru? :hmmmm:
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 jul 2015, 19:05

ackeey je napisao/la:
solinas je napisao/la:Strucan izraz BI bio minus.
Odobreno im je po potrebi ako zele da mogu probiti limit za navedeni iznos..to imas svugdje u svijetu.
To nije Kredit.to je olaksica finansijska.
O da, jeste. To se zove revolving kredit ili okvirni kredit. I obicno su kamate na toj vrsti kredita "malo" vise nego kod, recimo, hipotekarnih ili namjenskih kredita. Ako radis, a nadam se da radis, idi u minus tri plate, pa ces vidjeti kolike su kamate. A za pravna lica pogotovo. Dok sa bankom potpises ugovor, to je kredit.
To za ovo "strucan izraz".
A kada je u pitanju mrznja prema Zelji i dupeuvlakastvtvo pitarima... Nemam rijeci. Zar samo zato sto smo prodali tekmu Leotaru? :hmmmm:
Kako sad da ste prodali...zar igraci nisu bili mahmurni od slavlja :? :urnebes:
RECI STOP MITOMANIJI
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 jul 2015, 19:12

I sve sam to ja napisao...samo si preformulisao svojim rijecima.i da to jeste jedna vrsta kredita.Ali nije Kredit.
Kamate su vece..Ali imas i pogodnosti.zatezne kamate SE aktiviraju ukoliko u tromjesecju taj minus ne namiris.
Ako da kamata je nista ili fiksna.ako ne.onda te deru.
Da radim.i Imam odobreno prekoracenje öd pet mjesecnih primanja.indem u minus redovno.isporavim pa Opet na novo.slazem SE da kamate ubijaju.

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 07 jul 2015, 19:41

solinas je napisao/la:I sve sam to ja napisao...samo si preformulisao svojim rijecima.i da to jeste jedna vrsta kredita.Ali nije Kredit.
Kamate su vece..Ali imas i pogodnosti.zatezne kamate SE aktiviraju ukoliko u tromjesecju taj minus ne namiris.
Ako da kamata je nista ili fiksna.ako ne.onda te deru.
Da radim.i Imam odobreno prekoracenje öd pet mjesecnih primanja.indem u minus redovno.isporavim pa Opet na novo.slazem SE da kamate ubijaju.
Nikako, ali bas nikako, nije moguce da nesto JESTE i da to isto, u istoj recenici NIJE.
Prekoracenje po tekucem racunu gradjanina nije isto sti i revolving kredit ili okvirni kredit. Prekoracenje po tekucem ti banka sama odobri nakin sto neko vrijeme primas platu na racun. Ako koristis taj minus, obracunava ti se kamata na iznos sredstava koje si iskoristio. Pravno lice (firma, udruzenje, klub) ne dobivaju prekoračenja, vec revolving kredit, a kamate se obracunavaju na isti nacin, tj ba iznos iskoristenih sredstava. Da bi oravno lice dobilo rakav kredit mora dati napraviti obracun na dan trazenja kredita. I da, jedno su redovne, a drugo zatezne kamate. Redovne se ovracunavaju na kraju obracunskog perioda obavezno, a zatezne tek ako kasnis sa otplatom.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 jul 2015, 20:50

pa normalno je da pravno lice,kako si naveo,tj firma,klub,bog otac,nece imati isti status,nije isto imati budjet godisnji,4 mil,i 14 ooo eura,karikiram.
niti se sa pravnog aspekta mogu isto gledat,i tretirati.
jel ti stvarno se mora sve crtati :shock:
ja samo navodim primjer carko moj,znaci okvirno...
vidim pokusavas me pobiti,govoreci potpuno istu stvar,ponavljas se zamnom...nevjerovatno.oki upravu si,hajde sad kull budi. :clap:
i konacno,evo da ti nacrtam,izrazio sam se narodski,rekavsi minus,to naravno ima potpuno drugu pravnu osnovnu,objasnio sam vec gore..

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 07 jul 2015, 21:14

opa, tek sad vidjeh... idem da nazdravim pojacanje na grbavici sa jednom rakijicom...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 07 jul 2015, 21:30

solinas je napisao/la:pa normalno je da pravno lice,kako si naveo,tj firma,klub,bog otac,nece imati isti status,nije isto imati budjet godisnji,4 mil,i 14 ooo eura,karikiram.
vidim pokusavas me pobiti,govoreci potpuno istu stvar,ponavljas se zamnom...nevjerovatno.oki upravu si,hajde sad kull budi. :clap:
i konacno,evo da ti nacrtam,izrazio sam se narodski,rekavsi minus,to naravno ima potpuno drugu pravnu osnovnu,objasnio sam vec gore..
Citaj ba care:
1.U prvom postu si napisao da minus na racunu nije kredit.
Objasnio sam ti da jeste i kako se zove.
2. U drugom postu si napisao da si i ti tako mislio, ali da minus na racunu JESTE kredit i NIJE kredit.
I to sam ti objasnio.
3.Uopce nije bitno koliki je godisnji budzet, bitno je kome se kredit odobrava, pravnom licu (firma, klub, udruzenje) ili fizickom licu (građaninu).
I na kraju:
4. Nije mi cilj da tebe pobijam, vec ovo pisem zbog toga sto ce ljudi i pomisliti da si u pravu, pa pohrliti u banke da dizu kredite koji nisu krediti i na koje nema kamate.
Prijatelju, mozda tako nesto ima u ZEMLJI S DRUGE STRANE OGLEDALA. (sifra: trazi Alisu sa velikim fonasi). ;)
Zadnja izmjena: ackeey, dana/u 07 jul 2015, 21:31, ukupno mijenjano 1 put.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 07 jul 2015, 21:31

Daće im Dodik i Željka još keša, ma jaaa. Pu. Slaviji da je ovoliko keša komforno bi se do Evrope prošetali. :oops:

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 07 jul 2015, 21:41

Jel se to velikan iz platonove spasio???? Ja vjerujem da je bilo kom drugom klubu iz RS-a trebala pomoc od vladajuce strukture dobili bi jednu veliku tuki :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 jul 2015, 21:44

ackeey je napisao/la:
solinas je napisao/la:pa normalno je da pravno lice,kako si naveo,tj firma,klub,bog otac,nece imati isti status,nije isto imati budjet godisnji,4 mil,i 14 ooo eura,karikiram.
Citaj ba care:
1.U prvom postu si napisao da minus na racunu nije kredit.
Objasnio sam ti da jeste i kako se zove.
2. U drugom postu si napisao da si i ti tako mislio, ali da minus na racunu JESTE kredit i NIJE kredit.
I to sam ti objasnio.
3.Uopce nije bitno koliki je godisnji budzet, bitno je kome se kredit odobrava, pravnom licu (firma, klub, udruzenje) ili fizickom licu (građaninu).
I na kraju:
4. Nije mi cilj da tebe pobijam, vec ovo pisem zbog toga sto ce ljudi i pomisliti da si u pravu, pa pohrliti u banke da dizu kredite koji nisu krediti i na koje nema kamate.
Prijatelju, mozda tako nesto ima u ZEMLJI S DRUGE STRANE OGLEDALA. (sifra: trazi Alisu sa velikim fonasi). ;)
1.minus na racunu nije kredit.ima potpuno drugacije pravno uporiste.laicki,digo ti kredit ili usao u minus,tebi je to vratiti,i to sa debelim kamatama.tako da nije kredit sa pravne tacke gledano,ali finansijski isti ****
2.vec objasnio pod broj 1.
3.bitno je koliki je godisnji budjet,isto kosto jeste bitno kome se odobrava..primjer...dita ima ime,istoriju,gigant..neka zatrazi kredit od 600 000,dobice ****.budjet joj je nula.
znaci nepricaj bezveze.
4.sta ti je cilj nije moja briga,iako me doslovno pokusavas pobiti,trudis se svojski.svaki zaposleni covjek,ima pravo na procenat minusa na licnom kontu,dali ce pohrliti da ga uzme,njegova stvar,jer da bi ga dobio,zaposlenik,odnosno menadjer,mora detaljno zakonski da mu objasni prednosti i mane trazenog,dalje je sve stvar licnog izbora..
tako je to u stvarnom svijetu,kako sa pravnog,tako i sa licnog stanovista.i nema nikakve veze sa alisom,iako volim veliki fonasi :mrgreen:

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 07 jul 2015, 21:47

Borac se ne može spasiti, ako pronađu ta sredstva koja ce im omoguciti da se mogu takmiciti u ligi oni ce samo produžiti svoju agoniju..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 07 jul 2015, 21:51

esprit24 je napisao/la:Jel se to velikan iz platonove spasio???? Ja vjerujem da je bilo kom drugom klubu iz RS-a trebala pomoc od vladajuce strukture dobili bi jednu veliku tuki :kafa:
Logično. I to crnačku. :mrgreen:

Željka tražila papire na uvid, sutra leže uplata. :roll: Zanimljivo je da je sadašnji pomoćnik ministra sporta, gospodin Raca, prije tri godine otprilike rekao, ako Slaviju ne možete finansirati ugasite je, nije vlada ta koja treba da pomogne. Vidimo kako je Rada doslijedan tome. :oops:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.