Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Elegant
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Elegant » 07 jul 2015, 11:45

Orton je napisao/la:Zeljeznicar i Olimpic dobili odbijenice od banaka za isplatu kredita u visini nagradnog fonda UEFE
Gdje, kad ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 07 jul 2015, 11:49

Elegant je napisao/la:
Orton je napisao/la:Zeljeznicar i Olimpic dobili odbijenice od banaka za isplatu kredita u visini nagradnog fonda UEFE
Gdje, kad ?
Neki dan su svi nasi klubovi koji igraju evropu dobili odgovore na upit o kreditiranju.Sarajevo je dobilo kredit,za Zrinjski nemam pojma

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 07 jul 2015, 12:20

Izgleda osvajaci PL iz RS-a su osudjeni na ispadanje, od Leotara, preko Modrice do Borca. Ne znam sta ce na kraju biti sa Borcem, ali pece im se kolac. Radi kluba i historije njihove mi je zao, ali radi vecine navijaca na stadionu nije.
Ocekujem vijesti u zadnji momenat kako su se snasli, mada su mogli prodati par igraca i nekako namiriti te pare, da su htjeli, ali to je samo produzavanje agonije, kratkorocno rjesenje.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la JoseMourinho » 07 jul 2015, 12:41

Orton je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
Gdje, kad ?
Neki dan su svi nasi klubovi koji igraju evropu dobili odgovore na upit o kreditiranju.Sarajevo je dobilo kredit,za Zrinjski nemam pojma
Naravno pitarska mitomanija v.4246 ;)

Naravno čekamo ti kolegu navijača koji slučajno radi u toj banci da potvrdi, a još bolje bi bilo da upotpunia cirkus da kažeš da je to unicresit banka :rol: :rol:

Stvarno ko da vas svakodnevno po zadatku šalju da crnite zelju, sta su kompleksi i nakon uzete titule :(

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 jul 2015, 12:43

Kako si pogodio banku.cestitam
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

damirc
Kontakt:

Post Postao/la damirc » 07 jul 2015, 12:45

Moze li sada meni neko od navijača Sarajeva objasniti zasto je njihov klub uzeo kredit, jer kazu da posluju odlicno i da imaju stabilnu finansijsku situaciju. Zasto uzimaju kredit kada imaju milijardera za vlasnika.
Jasno mi je za Želju, Olimpic i Zrinjski ali za Sarajevo mi nema logike.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 jul 2015, 12:50

Strucan izraz BI bio minus.
Odobreno im je po potrebi ako zele da mogu probiti limit za navedeni iznos..to imas svugdje u svijetu.
To nije Kredit.to je olaksica finansijska.

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 07 jul 2015, 12:52

damirc je napisao/la:Moze li sada meni neko od navijača Sarajeva objasniti zasto je njihov klub uzeo kredit, jer kazu da posluju odlicno i da imaju stabilnu finansijsku situaciju. Zasto uzimaju kredit kada imaju milijardera za vlasnika.
Ima logike,svaki klub na svijetu se finansira kreditima.A i Vincent Tan ne sjedi u kuci i samo ceka da ga nazove neko iz Sarajeva i kaze mu de posalji nesto.Uzmes kredit u iznosu ocekivanog prihoda od nastupa u evropi i time pokrivas tekuce troskove.Normalna stvar u fudbalu.

@Jose imalo bi smisla to sto ti kazes da tvoj kolega sa juga nije prvi ovu informaciju napisao na forumu.

Nije kredit losa stvar kad si u stanju da ga placas.

A i zbog FFP smijes samo trositi koliko zaradis (odokativno)
Zadnja izmjena: Orton, dana/u 07 jul 2015, 12:55, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 jul 2015, 12:53

damirc je napisao/la:Moze li sada meni neko od navijača Sarajeva objasniti zasto je njihov klub uzeo kredit, jer kazu da posluju odlicno i da imaju stabilnu finansijsku situaciju. Zasto uzimaju kredit kada imaju milijardera za vlasnika.
Zato sto se mora zivjeti do Uefinih para u novembru,Tan ne daje novac kako ti mislis
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la JoseMourinho » 07 jul 2015, 12:58

Ipak je to "hlupas" tuzlak da sve objasni :clap: aferim momcino ;)

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 07 jul 2015, 13:04

rodjenisa je napisao/la:Vjerujem i ja da ima toga
@Pappy bi nam vjerovatno mogao vise o tome ,a volio bih i dam malo napise ukoliko zna naravno da li ce ove godine ovi iz saveza biti rigorozni po pitanju ovih licenci ili opet mozemo ocekivati po starom
Rigoroznosti po pitanju licenci prema mom mišljenju i viđenju situacije neće biti do 2017. Te godine, to je dakle sezona 2017/18 nastupa licenciranje za Premijer ligu po modelu Evrope, dakle biće isti kriterij za PL kao i za Evropska takmičenja, i srećom pa se ranije krati liga, inače bi tada bila sječa gora nego u ligi Rumunije. :D Do tada svi će dobijati, ko ne prođe prvostepenu iz nekog razloga, uhvatiće drugostepenu i to je to.

Što se tiče Borca, ne bih sada puno da palamudim o tome. Nedomaćinsko poslovanje, uzimanje svega i svačega počevši od raznih uhljupa do ljudi od kojih to nisam očekivao, a tu prije svega mislim na pojedine veterane Borca, koji su trebali da budu inicijatori novog Borca, ali ništa od toga očigledno. Nervira me sva ova kuknjava, Draško Ilić podnio ostavku, i on našao da zadnja dva mjeseca priča o gašenju Borca. Ko je Draško Ilić da gasi Borac. :roll: A zna se da samo pokušava da izvuče nešto od nekoga. Jer da mu je toliko stalo, on bi dao iz svog džepa tih 300 000 svakako bi kasnije vratio. Ali zna se da ispipava teren oko eventualne fuzije sa njegovom Krupom. Tako da, neka im je Bog na pomoći, Banja Luka nije zaslužila ovako nešto, istorija Borca nije ovo zaslužila, ali sadašnji Borac itekako jete.

solinas
Kontakt:

Re: Odg: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la solinas » 07 jul 2015, 13:09

JoseMourinho je napisao/la:Ipak je to "hlupas" tuzlak da sve objasni :clap: aferim momcino ;)
Nevidim stvarno sta je smijesno..sve velike Firmen tako posluju.pa i klubovi.i zeljo je.dok nije usro stvar.odnosno lopovi u upravi.pa sad neide.rapid bec moze UCI u dozvoljeni minus öd tri godisnja budjeta.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 07 jul 2015, 13:35

Jesu li se ovi ugasili ?

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 jul 2015, 14:31

Pappy je napisao/la:
@Pappy bi nam vjerovatno mogao vise o tome ,a volio bih i dam malo napise ukoliko zna naravno da li ce ove godine ovi iz saveza biti rigorozni po pitanju ovih licenci ili opet mozemo ocekivati po starom
Rigoroznosti po pitanju licenci prema mom mišljenju i viđenju situacije neće biti do 2017. Te godine, to je dakle sezona 2017/18 nastupa licenciranje za Premijer ligu po modelu Evrope, dakle biće isti kriterij za PL kao i za Evropska takmičenja, i srećom pa se ranije krati liga, inače bi tada bila sječa gora nego u ligi Rumunije. :D Do tada svi će dobijati, ko ne prođe prvostepenu iz nekog razloga, uhvatiće drugostepenu i to je to.
De pojasni nam to. Ako ne ovdje onda barem meni na pp. Nigdje nisam nahvatao da ce se to tako raditi. Jel u pitanju cijeli model ili samo infrastruktura i ako je cijeli model onda ce mnogi popusit zbog dugovanja. I kako ce ici u infrastrukturi? Ako stave stadione trece kategorije nece imat tri kluba da igraju ligu.

Ja koji toliko pratim PL nisam ovo vidio. Mislim da trebaju vec sad to naglasavat kroz medije, slat dopise svim premijerligasima i prvoligasima, neka se vec sad krene sa unapredjivanjem infrastrukture, jer samo Pecara i BP su stadioni trece kategorije, mada mi i za Pecaru malo cudno.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 jul 2015, 14:39

Koševo je stadion trece kategorije

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 07 jul 2015, 14:41

Istina. Promake mi :mrgreen:

Orton
Kontakt:

Post Postao/la Orton » 07 jul 2015, 15:08

Ima li sta o Borcu? Danas su trebali uplatiti novce

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 jul 2015, 15:11

Normalno da je istina,kad sam ja sta slagao :D

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 07 jul 2015, 15:34

Signore je napisao/la:
Pappy je napisao/la:
De pojasni nam to. Ako ne ovdje onda barem meni na pp. Nigdje nisam nahvatao da ce se to tako raditi. Jel u pitanju cijeli model ili samo infrastruktura i ako je cijeli model onda ce mnogi popusit zbog dugovanja. I kako ce ici u infrastrukturi? Ako stave stadione trece kategorije nece imat tri kluba da igraju ligu.

Ja koji toliko pratim PL nisam ovo vidio. Mislim da trebaju vec sad to naglasavat kroz medije, slat dopise svim premijerligasima i prvoligasima, neka se vec sad krene sa unapredjivanjem infrastrukture, jer samo Pecara i BP su stadioni trece kategorije, mada mi i za Pecaru malo cudno.
Ma ići će se na varijantu što bliže Evropi, nema šanse da uspijemo sve to da izguramo da bude identično kao tamo. Ali recimo za evropu do prva dva pretkola možemo. :mrgreen: Ići će varijanta sa dugovanjima kao i do sada što se radi, ili plati ili uradi reprogram sa potpisane obje strane i dobićeš licencu, s tim ako ne ispuniš to, oduzimaju se bodovi odmah. Za infrastrukturu ide stadion sa 3000 natkrivenih stolica, broj toaleta po UEFA pravilniku, broj mjesta za invalide... Avaz je objavio jedan takav članak nekad u decembru čini mi se. Vidjećemo šta će biti, ali mislim da je Savez trebao poslati dopise svim klubovima, a ne praviti sječu mjesec dana prije.

SarajlijaTM

Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la SarajlijaTM » 07 jul 2015, 16:39

Orton je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
Gdje, kad ?
Zeljo nije trazio kredit,znam za vas i to sam napisao prije 7 dana,sto ste svi govorili da je netacno i mitomanija i suplja i sta sve ne.
A sad odjednom znate sve o zelji,kako onda niste jbt znali da vas klub trazi kredit?
Lupate gluposti po obicaju

@solinas-ti lektire u zivotu vidio nisi,a da imas pojma o necijim knjigama,de ne prosipaj se

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.