FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

TheManiacs
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TheManiacs » 27 apr 2010, 16:08

19TM87 je napisao/la:
TheManiacs je napisao/la:Po meni bi bilo bolje da se igra u subotu,Jer u nedjelju poslije prvog maja igraci mamurni :mrgreen: :mrgreen: :P
mozda kod krunica ili hotica...kod amara bi im bilo zadnje cuganje :D

Znas da ih je mescini u Blagaju amar yebo zbog sladoleda i cipsa,a ne alkohola :mrgreen: :mrgreen:
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

Kemo
Kontakt:

Post Postao/la Kemo » 27 apr 2010, 16:11

Mislim da je u prvom mandatu jedan od igraca cips i kolu platio 300 KM, mozda Avdija, nisam siguran

kosewsko hill
Kontakt:

Post Postao/la kosewsko hill » 27 apr 2010, 16:16

TheManiacs je napisao/la:
19TM87 je napisao/la:
TheManiacs je napisao/la:Po meni bi bilo bolje da se igra u subotu,Jer u nedjelju poslije prvog maja igraci mamurni :mrgreen: :mrgreen: :P
mozda kod krunica ili hotica...kod amara bi im bilo zadnje cuganje :D

Znas da ih je mescini u Blagaju amar yebo zbog sladoleda i cipsa,a ne alkohola :mrgreen: :mrgreen:
Kad je Amar na početku sezone rekao : "Kakvo je trenutno stanje sa igračima govori i činjenica da nekima moram objašnjavati da ne piju kolu" , ja sam oplakao :D

A Dželo je bio klasa i najgora noćna mora za kitare uz Zubana naravno :D
Željo - My first love!!!

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 27 apr 2010, 16:24

pa meni je djelaludin najbolji igrac zelje poslije rata,zbog njega sam tolko jos ko mali zavolio zelju,svaka cast stilicu,džeki i drugim koji su sjajni al meni je muharemovic naj,kolko je samo derbija rijesio pa to je strasno[/quote]
meni su oni i buki najdrazi mislim da su jedni od rjetki koji su u zelji poceli i igrali do kraja svim srcem dzelo mi je drag zbog silni golova kojima je mnogo toga odlucivo a buki zato sto je protiv lilestroma zabio :D[/quote]
Ja bih jos gredu dodao, i to je ta ubojita trojka...

a ustvari kad bolje skontam ima tu njih jos npr;biscevic,hasagic,mulali,zeric pa jahic,muratovic(da se hoce vratit)al ima njih mnogo,ovi su mi neki od drazih ima ih jos al nmg se sjetit al najdrazi muharemovic
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

plavimomak
Kontakt:

Post Postao/la plavimomak » 27 apr 2010, 16:46

Idemo svi u Mostar za 1 maj pa onda aBd po pobjedu za 2 maj to bi bilo sjajno :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Za Zelju se ne navija Zeljo se voli

luckytm87
Kontakt:

Post Postao/la luckytm87 » 27 apr 2010, 16:48

Kemo je napisao/la:
Avanes je napisao/la:I ja sam ubijedjen za taj mahmurluk, da su ta vremena proslost.

A od ovih legendi poslije rata, dodao bih naravno nasu peticu Harisa Alihodzica i naravno Edisa.
Naravno stoperski dvojac. Koliko je derbija odlucio Nermin Vazda?! :D :D

Koliko se sjecam a meni se cini dobro, da nije ni jedan odluco, jeste ucestvao u pobjedi od 2:0 ( Memic i on iz penala), poraz na grbavici od 1:2, i 1:1 na Hadisonu... To su mu ja mislim svi golovi postignuti u derbijima.
kako se stavlja ovaj potpis???

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 27 apr 2010, 16:55

Sušić priprema spisak: Bogičević i Bekrić kandidati za Švedsku i Njemačku?
Selektor je najavio da će se na spisku naći i igrači iz Premijer lige

Selektor Safet Sušić polako priprema spisak za prijateljske mečeve sa Švedskom (29. maj) i Njemačkom (3. juni). Još ranije Sušić je najavio da ima 17 sigurnih igrača za dva naredna prijateljska meča i da je trenutno u potrazi za pet novih kandidata koje bi naš selektor pridodao spisku za mečeve u Štokholmu i Frankfurtu.

Sušić je u prošlom razgovoru za naš list potvrdio da će se na spisku sigurno naći i kandidati iz Premijer lige, a mi pretpostavljamo da se radi o igračima Željezničara za koje je Pape rekao da u ovom trenutku igraju ubjedljivo najbolji nogomet u Bosni i Hercegovini.

Sušić je u potrazi za defanzivnim igračima, a kao rješenje se sve češće nameće stoper „plavih“ sa Grbavice Jadranko Bogičević. Selektor je u nekoliko navrata posmatrao bivšeg mladog reprezentativca BiH koji je upisao i nekoliko nastupa za A-2 reprezentaciju BiH koju je vodio Husnija Arapović.

Među pet preostalih kandidata za naredna dva prijateljska meča postoji velika mogućnost da će nađe i ime Samira Bekrića, ofanzivca Željezničara kojeg je Sušić već jednom pohvalio kada ga je gledao u meču Premijer lige protiv Čelika. U svakom slučaju, pred Sušićem su dani odluke kako bi sastavio adekvatan tim od kojeg očekujemo da dostojno prezentira bh. nogomet na svojoj prvoj selektorskoj utakmici izvan BiH, nakon uspješnog debija protiv Gane (2:1) na Koševu. Prema najavama iz NSBiH, Sušić će definitivni spisak kandidata objaviti do 17. maja.
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 27 apr 2010, 16:56

Zubanovic, najdrazi gol u mom zivotu

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 27 apr 2010, 17:00

Admiral_TM87 je napisao/la:Zubanovic, najdrazi gol u mom zivotu
:lol: :lol: Svima nam je.

Inače meni je najdraži igrač Buki, bio i ostao. Ne sjećam se koja je utakmica bila (jel' moguće da je protiv Čelika,kad smo slavili titulu? :? ) kad nam je on na jug donio tortu, i kako se raja zaletila dole na ogradu da uzme tortu, drotovi ih počeli marisati, i Buki udara novinom drota po glavi:" Pusti ga, pusti ga". :D Imam još njegov dres. I dobro se sjećam njegovog gola Lillestromu na hadisonu, uuu.. Biščević Bulend!! ;)
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 27 apr 2010, 17:04

tanzla je napisao/la:

Inače meni je najdraži igrač Buki, bio i ostao. Ne sjećam se koja je utakmica bila kad nam je on na jug donio tortu, i kako se raja zaletila dole na ogradu da uzme tortu, drotovi ih počeli marisati, i Buki udara novinom drota po glavi:" Pusti ga, pusti ga". :D Imam još njegov dres. I dobro se sjećam njegovog gola Lillestromu na hadisonu, uuu.. Biščević Bulend!! ;)
Sjecam se te tekme na sjeveru bio, al nemogu ni ja da se sjetim protiv koga smo igrali

Urban

Post Postao/la Urban » 27 apr 2010, 17:30

tanzla je napisao/la:

Inače meni je najdraži igrač Buki, bio i ostao. Ne sjećam se koja je utakmica bila (jel' moguće da je protiv Čelika,kad smo slavili titulu? :? ) kad nam je on na jug donio tortu, i kako se raja zaletila dole na ogradu da uzme tortu, drotovi ih počeli marisati, i Buki udara novinom drota po glavi:" Pusti ga, pusti ga". :D Imam još njegov dres. I dobro se sjećam njegovog gola Lillestromu na hadisonu, uuu.. Biščević Bulend!! ;)

ta torta kad je donesena to je bio zuban dan ko juce da je bilo sjecam se haha kad smo se gadjali komadima torte haha
IVICA OSIM :" ONAJ KO NE MOŽE DA TRČI , NE MOŽE NI DA IGRA , PADA I TAKTIKA , PADA SVE U VODU "

alan ford 26
Kontakt:

Post Postao/la alan ford 26 » 27 apr 2010, 17:54

Kad se vec prisjecamo nekih momenata,sjeca li se ko pjesme "svuda grmi okolo......." pomalo zaboravljena.
Volio bih se prisjetiti golova iz play-off-a 98¨ protiv visocke bosne 3:0 i zrinjskog kad ga Zuban uvali u 90 i nekoj, delirijum. Jel ima neko to da postavi?
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 27 apr 2010, 17:59

Ako ce mo vec oko toga mnogo je ljepog bilo oko tih posljeratni generacija jer je njih 80 % bilo djeca zelje i jer je njih dosta igralo srcem :D :D :D stvarno je previse nabrajat kakvi su to igraci bili a i imali su trenera ali eto isti nam je trener ali ne i generacija nema veze i ovi su super kad smo kod tih dresova ja sam imo kapitensku traku zelje iz sezone kad smo sampioni bili :D :D
svoj ti pos'o !

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 27 apr 2010, 18:04

tanzla je napisao/la:

Sjećam se i ja te scene :)
Torta bila u obliku fudbalskog terena, a raja se zahebava, kaže onaj evo ti korner zastavicu za dvije stative :mrgreen:

Inače moj najdraži igrač bio ostao Žerić. Legenda da veće nije bilo :P

Strauss
Kontakt:

Post Postao/la Strauss » 27 apr 2010, 18:07

alan ford 26 je napisao/la:Kad se vec prisjecamo nekih momenata,sjeca li se ko pjesme "svuda grmi okolo......." pomalo zaboravljena.
Volio bih se prisjetiti golova iz play-off-a 98¨ protiv visocke bosne 3:0 i zrinjskog kad ga Zuban uvali u 90 i nekoj, delirijum. Jel ima neko to da postavi?
svuda grmi okolo, naša pjesma ponovo, sve pijano, svje gotovo, naš je ŽELJO prvi ponovo :P

Kako ide ona
U tunelu u sred mraka... :mrgreen:

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 27 apr 2010, 18:08

Strauss je napisao/la:
alan ford 26 je napisao/la:Kad se vec prisjecamo nekih momenata,sjeca li se ko pjesme "svuda grmi okolo......." pomalo zaboravljena.
svuda grmi okolo, naša pjesma ponovo, sve pijano, svje gotovo, naš je ŽELJO prvi ponovo :P

Kako ide ona
pjevali su tu zadnju tekmu protiv modrice na sjevru ;)
svoj ti pos'o !

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 27 apr 2010, 18:40

Strauss je napisao/la:

Kako ide ona
bolja je ona
naprijed zeljo samo naprijed gdje ti igras tu smo mi... :D
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

alan ford 26
Kontakt:

Post Postao/la alan ford 26 » 27 apr 2010, 18:45

A da li se neko sjeca igraca koji je igrao u Zelji odmah poslije rata ako ne i u ratu, Sanin Pintul, sjetice se relativno stariji navijaci, tada ponajbolji nas igrac
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"

baXuz
Kontakt:

Post Postao/la baXuz » 27 apr 2010, 18:49

alan ford 26 je napisao/la:A da li se neko sjeca igraca koji je igrao u Zelji odmah poslije rata ako ne i u ratu, Sanin Pintul, sjetice se relativno stariji navijaci, tada ponajbolji nas igrac
Sjecam se ja...cini mi se da je igrao stopera. Poslije Zelje je cini mi se prvo otisao negdje u Evropu pa poslije toga i u Brazil. Igrao za reprezentaciju kad su igrali protiv Brazila i cuvao Ronalda. Cini mi se da smo tad samo 1:0 izgubili. Bio dobar igrac.

baXuz
Kontakt:

Post Postao/la baXuz » 27 apr 2010, 18:53

Ne varam se ovo za Brazil :)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.