Dat ćeš minimalno 60 mil,a eno Predsjednik kaže 100 u potpuno novi stadion,dok ti za Koševo treba 20 miliona,a logično je da će biti staza jer je to olimpijski stadion prije svega.THEC je napisao/la:nema smisla spiskati milione na Kosevo a drzati tu stazu i dalje i jos nesto nije to bas samo par miliona ni za Kosevo, i tu bi se morale velike pare uloziti
FK Sarajevo - Stadion "Asim Ferhatović Hase" - Koševo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo: Stadion
Sabrine mi moje!
Imaju dvije varijante za kosevo,prva je jeftinija ali ostaje atletska ide krov i ostalo,a druga skuplja podrazumijeva totalnu rekonstrukciju,sklanja se atletska tribine se primicu terenu itd.
Sta ce biti,vidjecemo...?
Sta ce biti,vidjecemo...?
sto se mene licno tice ja sam za varijantu da se potpuno rekonstruise sto bi znacilo i uklanjanje atletske staze, od proslosti se ne zivi, ona je bespotrebna a kako ce to izgledati sve ko sto rece zagorski vidjet cemo, sad za sad mozemo samo naglabati
Pyro is not a crime !
- dr.van nostrand
- Kontakt:
Stuttgart, Werder, Udinese, Cagliari, Toulouse, Bordeaux, Juventus, Spartak, Lokomotiv, Galatasaray itd. svi su prvo gledali da se otarase rugla na stadionu (ili su promijenili stadion) levati... ali mi cemo obnoviti i nanovo postaviti najsavremeniju stazu
nasminkat olimp. stadion
dobro, mozda je to pre subjektivno sa moje strane ali sta cu, rastopim se kad vidim da se fudbal igra tamo negdje daleko na terenu, gdje postoje kojekakve prepreke od staza, ograda i sl. gdje su gledatelji udaljeni od terena po 20-30 m.
nekad bio trend, prevazidjen je vala barem ima 10 godina ako nista.

dobro, mozda je to pre subjektivno sa moje strane ali sta cu, rastopim se kad vidim da se fudbal igra tamo negdje daleko na terenu, gdje postoje kojekakve prepreke od staza, ograda i sl. gdje su gledatelji udaljeni od terena po 20-30 m.

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
silver & black
A sve zavisi kako se i na koji nacin rijesi papirologija,zatim i od sredstava. Recimo prva varijanta kosta nekih 10-12 miliona eura,a druga 40-50 milionceka!THEC je napisao/la:sto se mene licno tice ja sam za varijantu da se potpuno rekonstruise sto bi znacilo i uklanjanje atletske staze, od proslosti se ne zivi, ona je bespotrebna a kako ce to izgledati sve ko sto rece zagorski vidjet cemo, sad za sad mozemo samo naglabati
I prva opcija ne bi bila losa,samo da je tu koncesiju zavrsiti,a trebace i vremena i zivaca dok se to zavrsi.
Ovdje jos ima pojedinaca koji misle da je Kosevo nas stadion jer nosi ime od Haseta.
Vi koji mislite da ce se uklanjati staza, nadograđivati tribine, primicati teren ste jos luđi. A da ne pricam o ovim sto bi totalnu rekonstrukciju. Ko ce to platit, grad/drzava nece 100000% ? Real, Barca i mnogi veliki klubovi koji su pedest puta bogatiji od nas nemaju pare ni mogucnosti da prave stadion a mi ovdje nesto glumimo.
Pogotovo ovi sto preko google mapa traze lokacije po Sarajevu gdje da se gradi stadion.

Sve i da se bude vrsila rekonstrukcija Koseva to ce biti u vidu zamjene stolica, popravke mokrih cvorova, WC na trinama, unutrasnjih prostorija i eventulano pristup i put oko stadiona, kapije obnoviti. Nesto kao na Bilinom Polju sto je urađeno + teren.
Ali opet pitanje ko ce to finasirati ?
Vi koji mislite da ce se uklanjati staza, nadograđivati tribine, primicati teren ste jos luđi. A da ne pricam o ovim sto bi totalnu rekonstrukciju. Ko ce to platit, grad/drzava nece 100000% ? Real, Barca i mnogi veliki klubovi koji su pedest puta bogatiji od nas nemaju pare ni mogucnosti da prave stadion a mi ovdje nesto glumimo.
Pogotovo ovi sto preko google mapa traze lokacije po Sarajevu gdje da se gradi stadion.

Sve i da se bude vrsila rekonstrukcija Koseva to ce biti u vidu zamjene stolica, popravke mokrih cvorova, WC na trinama, unutrasnjih prostorija i eventulano pristup i put oko stadiona, kapije obnoviti. Nesto kao na Bilinom Polju sto je urađeno + teren.
Ali opet pitanje ko ce to finasirati ?
pa jel ti vidis da mi pricamo o koncesiji, kad to dobijes koridu pravi ako hoces tvoje je, shvatas li, a kao drugo sigurno u klubu ne misle da im grad ili drzava da pare nego da nadju investitore koji ce to uraditi, i nismo mi poceli pricu o stadionu jer nam je tako cejf nego je i predsjednik o tome pricao, imas i u novinama, to je neminovnost jednostavno, da bi igrao u evropi nesto ozbiljnije moras imati i stadion za to
Pyro is not a crime !
Znaju ptice na grani da ovom gradu treba jedan dobar stadion, jos malo ni MI ni Zeljo, Olimpik necemo imati gdje igrati europu ako UEFA digne kriterije.
Negdje blize Centru nema mjesta da se novi gradi sve da i ima para, Kosevo je ne isplativo radi staze i preskupo za neke lude gradnje, Grbavica je jedina isplativa u nekom realnom obliku ali ona je Zeljina.
Negdje blize Centru nema mjesta da se novi gradi sve da i ima para, Kosevo je ne isplativo radi staze i preskupo za neke lude gradnje, Grbavica je jedina isplativa u nekom realnom obliku ali ona je Zeljina.
-
- Kontakt:
A Butmir tako prostran i tako blizu...Rikardo je napisao/la:Znaju ptice na grani da ovom gradu treba jedan dobar stadion, jos malo ni MI ni Zeljo, Olimpik necemo imati gdje igrati europu ako UEFA digne kriterije.

Ma samo Kosevo,na ovaj ili onaj nacin 
Hem smo vezani za njega,hem je i najrealnija opcija. Samo laganini...

Hem smo vezani za njega,hem je i najrealnija opcija. Samo laganini...

Spustite kriterije, i Hebes mastanja.
Natkriti istok, i baren 2/3 zapada. Srediti sve drugo sto se treba, promijeniti sve stolice u bordo, u drugoj fazi...i imas stadion za grupnu fazu. Za to ti ne treba vise od 6-7miliona, mozda i manje ako se uganjaju kvalitetni sponzori sa dobrim "poznanstvima".
Ne treba AFH previse da ispuni sve UEFA kriterije. A to atletska staza, novi stadion i slicna mastanja, pa mozemo svi mastati, ali to je ubleharenje u zemlji koja je pred bankrotom. I ovo renoviranje je ogroman poduhvat u nasoj zemlji.
Spustite se pojedinci malo.
Natkriti istok, i baren 2/3 zapada. Srediti sve drugo sto se treba, promijeniti sve stolice u bordo, u drugoj fazi...i imas stadion za grupnu fazu. Za to ti ne treba vise od 6-7miliona, mozda i manje ako se uganjaju kvalitetni sponzori sa dobrim "poznanstvima".
Ne treba AFH previse da ispuni sve UEFA kriterije. A to atletska staza, novi stadion i slicna mastanja, pa mozemo svi mastati, ali to je ubleharenje u zemlji koja je pred bankrotom. I ovo renoviranje je ogroman poduhvat u nasoj zemlji.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
Pa jeste i to kada bi se uradilo bio bi 'bajram',samo da se zavrsi ta koncesija.AdiFKS je napisao/la:Spustite kriterije, i Hebes mastanja.
- dr.van nostrand
- Kontakt:
ovako ce nesto slicno i Kosevo ispast,

ovo u Minsku sad rade rekonstrukciju stadiona,

"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
silver & black
silver & black
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Treba promjeniti sve stolice u bordo-bijele,natkriti za početak istok i sjever,a kasnije zapad pa na kraju jug, srediti teren da bude bolji nego BP,prskalice,čvorovi,semafor,srediti reflektore,svlačionice,shopping ispod-iza istoka,popraviti prilaze i parking,parking bi trebalo tamo iza zapada na dva sprata,a iza istoka proširiti prostor..Ja bi sjever uradio bez stolica znaci navijača tribina kao što Celtic to sada pravi.. I sve to bi došlo oko 13-15 miliona.
Staza mora ostati! Ako bi približavali tribine,moraš rušiti sve tribine i opet graditi. A to bi te došlo bar 40 m i jos bi stalno bili prekidi,bakljade,ulijetanja itd. Nemamo mi kulture za stadion kraj terena.
Staza mora ostati! Ako bi približavali tribine,moraš rušiti sve tribine i opet graditi. A to bi te došlo bar 40 m i jos bi stalno bili prekidi,bakljade,ulijetanja itd. Nemamo mi kulture za stadion kraj terena.
Sabrine mi moje!
Burazeru necu te pitati za MarisolRikardo je napisao/la:
Pogotovo ovi sto preko google mapa traze lokacije po Sarajevu gdje da se gradi stadion.![]()

Ja sam napisao post koji ismijavas i lupas se po čelu
1. Nisam trazio lokaciju na googlu nego sam je samo tako pokazao. Djete sam ovog grada i znam dobro sta se nalazi bas na toj lokaciji, samo sam zelio prikazati da osim parkinga i baraka tu nema nista.
2. Da si procitao par postova ranije shvatio bi zbog cega sam to napisao, odnosno da Kanton, Grad, Opstina i drugi imaju sluha mogli su tu napraviti odrziv stadion koji bi se finansirao od radnji koje bi bile smjestene u samom stadionu, dobio bi se i parking prostor ispod tribina i djela platoa ispred.
3. Na tom stadionu bi mogli igrati i mi i kone, reprezentacija, odrzavati se koncerti i td., a pri tome sa jedne strane imas trolejbus a sa druge tramvaj.
4. Sada trenutno je ta lokacija gotovo neiskoristena i jako je rizicno ostaviti auto.
5. Uz napredak koji je veoma brz, nadu da cemo prodati u skorijoj budućnosti nekoliko igraca za veliki novac, strateskog partnera u tom projektu mislim da nije nemoguce da bas na toj lokaciji pocnemo izgradnju stadiona. Ali da ponovim ukoliko ista nije rezervisana od neke potodice koje vladaju ovim gradom
6. Sad ti mozes reci sta je u ovome za lupanje po celu i smijanje.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze
Optimista: moze moze
Uprava FK Sarajevo pokrenula je inicijativu o izgradnji nacionalnog stadiona u bh. prijestolnici, a ideju su podržali Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, kao i Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo.
"Nacionalni ili državni stadion rak rana je našeg fudbala. Objektivno, nemamo dobar i kvalitetan stadion za velike fudbalske predstave. Ljudi u Zenici uradili su fantastičan posao u rekonstrukciji Bilinog polja, ali stadion Koševo treba biti nacionalni stadion, gdje treba da se igraju reprezentativne i velike klupske evropske utakmice. Stadion Asim Ferhatović Hase - Koševo je naš dom historijski, kulturološki, tradicionalno, emotivno smo vezani. Bilo je ponuda da se FK Sarajevo izmješta na druge lokalitete. I sada postoje ponude. Ipak, kažem stadion Koševo je naš dom i pokrenuli smo inicijativu za njegovu rekonstrukciju u okviru regulacionog plana Općine Centar", pričao je Kusturica novinaru Anadolu Agency, nadalje kazavši:
"Pozamašan je to finansijski i investicijski projekt. Osim renoviranja stadiona, u planu je i izgradnju hotela visoke kategorije, shopping centra, etažnih garaža. Projekt je to koji niko ne može sam uraditi. Potrebna je interakcija interesa i kapitala domaćeg ili iz inostranstva. Država mora dati podršku projektu koji nije nemoguće ostvariti. Postoji raspoloženje i interes Vlade Kantona Sarajevo predvođene premijerom Konakovićem, Općine Centar i načelnika Dževada Bećirevića. Prilikom zadnjeg dolaska Vincenta Tana u Sarajevo primio nas je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Razgovarali smo o mnogim stvarima, te i o stadionu Koševo, o potrebi da se otvori priča. Usaglasili smo se da je treba osvojiti. FK Sarajevo će nastojati u tom kontekstu biti lokomotiva procesa, oko kojeg se mora okupiti mnogo ljudi. Mora se okupiti ozbiljnih investitora".
Uskoro zakon o privatizaciji klubova
Kusturica je i u priči oko inicijative o izradi novog zakona o sportu na nivou Federacije BiH, na osnovu kojeg bi se u skoroj budućnosti mogli privatizirati sportski klubovi.
"Premijer Federacije BiH Fadil Novalić planira formiranje Radne grupe i pitao me da li bi htio biti član. Naravno, dao sam saglasnost za pravljenje novog zakona o sportu Federacije BiH. Očito Zakon o sportu na državnom nivou nije loš, treba ga dograditi, ali ne funkcionira. Treba se omogućiti tranzicija klubova iz udruženja građana u kompanije i korporacije, čime bi se otvorila vrata ulasku privatnog kapitala u klubove. Iluzorno je na budžetskim jaslama da klub bude profitabilan.
Učinili smo prvi korak i takav pravni korak omogućio je ulazak Tana. Kada se usvoji novi zakon postat ćemo dioničko društvo. Samo u takvoj korelaciji budućnost je ulaganja u fudbal i sport BiH. Fudbal je danas biznis i posao u kome se mogu ostvarivati značajni profiti, ali daje zadovoljstvo navijačima. Novim zakonom otvorit će se vrata ko hoće i iskaže sposobnost da na taj način doprinese stabilizaciji fudbalskih i ostalih sportskih kolektiva", zaključio je Kusturica.
"Nacionalni ili državni stadion rak rana je našeg fudbala. Objektivno, nemamo dobar i kvalitetan stadion za velike fudbalske predstave. Ljudi u Zenici uradili su fantastičan posao u rekonstrukciji Bilinog polja, ali stadion Koševo treba biti nacionalni stadion, gdje treba da se igraju reprezentativne i velike klupske evropske utakmice. Stadion Asim Ferhatović Hase - Koševo je naš dom historijski, kulturološki, tradicionalno, emotivno smo vezani. Bilo je ponuda da se FK Sarajevo izmješta na druge lokalitete. I sada postoje ponude. Ipak, kažem stadion Koševo je naš dom i pokrenuli smo inicijativu za njegovu rekonstrukciju u okviru regulacionog plana Općine Centar", pričao je Kusturica novinaru Anadolu Agency, nadalje kazavši:
"Pozamašan je to finansijski i investicijski projekt. Osim renoviranja stadiona, u planu je i izgradnju hotela visoke kategorije, shopping centra, etažnih garaža. Projekt je to koji niko ne može sam uraditi. Potrebna je interakcija interesa i kapitala domaćeg ili iz inostranstva. Država mora dati podršku projektu koji nije nemoguće ostvariti. Postoji raspoloženje i interes Vlade Kantona Sarajevo predvođene premijerom Konakovićem, Općine Centar i načelnika Dževada Bećirevića. Prilikom zadnjeg dolaska Vincenta Tana u Sarajevo primio nas je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH. Razgovarali smo o mnogim stvarima, te i o stadionu Koševo, o potrebi da se otvori priča. Usaglasili smo se da je treba osvojiti. FK Sarajevo će nastojati u tom kontekstu biti lokomotiva procesa, oko kojeg se mora okupiti mnogo ljudi. Mora se okupiti ozbiljnih investitora".
Uskoro zakon o privatizaciji klubova
Kusturica je i u priči oko inicijative o izradi novog zakona o sportu na nivou Federacije BiH, na osnovu kojeg bi se u skoroj budućnosti mogli privatizirati sportski klubovi.
"Premijer Federacije BiH Fadil Novalić planira formiranje Radne grupe i pitao me da li bi htio biti član. Naravno, dao sam saglasnost za pravljenje novog zakona o sportu Federacije BiH. Očito Zakon o sportu na državnom nivou nije loš, treba ga dograditi, ali ne funkcionira. Treba se omogućiti tranzicija klubova iz udruženja građana u kompanije i korporacije, čime bi se otvorila vrata ulasku privatnog kapitala u klubove. Iluzorno je na budžetskim jaslama da klub bude profitabilan.
Učinili smo prvi korak i takav pravni korak omogućio je ulazak Tana. Kada se usvoji novi zakon postat ćemo dioničko društvo. Samo u takvoj korelaciji budućnost je ulaganja u fudbal i sport BiH. Fudbal je danas biznis i posao u kome se mogu ostvarivati značajni profiti, ali daje zadovoljstvo navijačima. Novim zakonom otvorit će se vrata ko hoće i iskaže sposobnost da na taj način doprinese stabilizaciji fudbalskih i ostalih sportskih kolektiva", zaključio je Kusturica.
Svi u napad jedan je Hase!!
de vam je budet, yeboti obitelj
de vam je budet, yeboti obitelj
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nije losedr.van nostrand je napisao/la:ovako ce nesto slicno i Kosevo ispast,

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Puno je ovo,manje ce se u Koševo uložitiMortemHz je napisao/la:Nije losedr.van nostrand je napisao/la:ovako ce nesto slicno i Kosevo ispast,
Sabrine mi moje!
- dr.van nostrand
- Kontakt:
normalno i jasno ali kakav god bio tempo rekonstrukcije i doradjivanja stadiona, u nekoj dalekoj buducnosti ce Kosevo izgledat jako slicno ovome iznad, valjda.
silver & black
silver & black
-
- Kontakt:
Ma samo neka natkriju tribine i postave normalan semafor i mojoj sreći nema kraja! 

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], boki86, bordobijelisampion, bordospartanac, Burberry46, Fouzi1, Haksss, HyperOS, MaroonWhite1946, miguelramos, Proximic, TETRAPAK i 87 gostiju.