FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pijanBabo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la pijanBabo » 06 jul 2015, 18:27

delinjo je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Prvo nije se moglo znati smeta li Merlin do prije 10tak dana kada je bilo izvlačenje, pa tako da uprava prije toga nije mogla ništa ni uraditi. Drugo, Željo ne može praviti stadion sam, pogotovo ne sada. To šta je moglo da smo počeli skupljati pare prije sto godina, o tome je sad bezveze pričati. Uzmite intervju Mamića od prije nekoliko dana na HRT-u (bio je i ovdje na portalu isječak čini mi se kad pjeva onu ne može nam niko ništa) pa će vam biti jasno zašto Željo sam ne može praviti stadioin. Kad predjsednik DInama priča da ni njihov savez ne može ništa bez države, a ni DInamo koji ima love više nego svi odjednom klubovi na ovim prostorima. Nemojte dosađivati sa tim stadionom svaki put. Krenulo se u finu priču oko stadiona da finansiraju svi pomalo i znamo ko je zaustavio sve to. Bez držanih organa na bilo kojem niovu nema ni dozvola ni bilo čega drugoga, a da bi Željo mogao igrati Evropu treba 7-8 miliona vlastitih sredstava. Prema tome bezveze palamudite po stoti put.
Cisto me zanima sta ti mislis onda da je rjesenje?
Sjedi i placi, eto ti moje rijesenje.
Ne postoji nikakvog niti ekonomskog, niti pravnog osnova da se Grbavica pravi. Sve i da nas kupi neko kao sto je Sarajevo kupljeno (dakle ne ovih nasih fol 49% pa nece niko da ti ulozi u klub vise od 100k) opet se ne bi Grbavica renovirala jer za to treba previse para. Niko nece uloziti 30 miliona u stadion kako su pricali prije par godina, kada ne moze nikakav profit ostvariti sa Zeljom. Prosjek gledalaca 3000, najveci Europski uspjeh ispadanje u drugom pretkolu.

A sve i da naleti kakva psihicki nestabilna osoba, koja ima unutrasnji sukob sama sa sobom i ulozi neke pare. Doci ce ti ovi lihvari iz Opcine, Kantona itd. i traziti svoj dio, i samim tim odbiti i tu nestabilnu budalu koja zeli uloziti.

Mislim jednostavan je odgovor na to pitanje. Stavi sebe u poziciju poduzetnika, i zapitaj se bi li ti investirao u nasu drzavu odnosno nas fudbal. Recimo i da imas neki trgovinski lanac tipa Konzum i odlucis renovirati Grbavicu kako bi otvorio tu poslovne prostore, zasto bi to radio kada je potrosacka moc BiH najslabija u regionu. Godine i godine bi ti trebalo da vratis samo ulozeno, a tek da ostvaris profit....

EdoM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la EdoM » 06 jul 2015, 18:36

[youtube][/youtube]
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje

BlueFamily
Kontakt:

Post Postao/la BlueFamily » 06 jul 2015, 18:42

mavi je napisao/la:
BlueFamily je napisao/la:Kakva god da je meni drugog doma nema..Dolina mi je druga kuca i bit ce uvijek.A ko i svak normalan zivim za taj dan kad ce se evropa na Grbavici igrat,ali trebamo utuvit sebi u glavu da od tog nema nista bar narednih 10 godina.Volim te Željo!
A zbog čega ne bi bilo? Jedini smo klub u državi koji ima stadion u svom vlasništvu i može raspolagati svojom imovinom na način kako to želi. Je li to ova uprava ima problem da nađe koncesionara za za ovako atraktivnu lokaciju? Ne vjerujem, mislim da će se stvari početi uskoro odvijati brže nego što mi to mislimo.
Druže tačno tako jedini smo klub u našoj državi koji ima stadion u svom vlasništvu, što je i samim tim motiv više za potencijalne ulagače.Ali ali ali,toliko sam se puta razočarao u zadnjih par godina, da više ne vjerujem nikome, počeo sam se bojat i da me vlastite oči ne prevare.Kad vidim bagere, tad možemo nešto i govoriti o tome.Vjeruj mi da sretnijeg čovjeka na ovoj planeti ne bi bilo.Ali do tad kao što rekoh, Dolina je moj drugi dom , volim je više od svega.Draža mi je ovakva nego od hiljadu nekakvih "mercedes arena".
p.s. Neosporiva je činjenica da naše "neuspjehe" u zadnjih par sezona u Evropi najveća krivnja pada na stadion.Jednu utakmicu u sezoni odigraš na onom groblju i očekuješ nešto.Na Grbavici bi bili bar 20% jači , to je moje mišljenje.
...Nije to bolest rijetka,nisu posljedice rata,ali ja sam prvo reko Željo,pa sam poslije reko tata...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 06 jul 2015, 18:59

Joj Ligate debila kakav mu je ovo clanak :lol:

Napravite je vise!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 06 jul 2015, 19:04

Sviju nas nervira ta priča oko stadiona, činjenica je da se neko upravo sada nadje da investira u stadion sama procedura, papiri dozvole
itd bi trajala u ovakvoj državi sigurno godinu dana. Sama gradnja je posebna priča, nisam za neka parcijalna rješenja čime bi samo produžili agoniju.
Nema stadiona u sljedečih nekoliko godina, to je sigurno ma koliko mi svi ovdje bili optimisti.
I mene nervira lavor, muka mi je kada sa djetetom krenem u Pionirsku dolinu sto moram proći pored njega ali to je realnost.
Šta sada možemo uradit ?
5 maraka u džep i u četvrtak na Hadison bodriti momke na +35 stepeni, to je realnost a sve ostalo je trenutno fikcija.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jul 2015, 19:08

Dolina je napisao/la:Sviju nas nervira ta priča oko stadiona, činjenica je da se neko upravo sada nadje da investira u stadion sama procedura, papiri dozvole
itd bi trajala u ovakvoj državi sigurno godinu dana.
Takvi projekti koji su interesu grada i opštine idu malo brže, zakonski bi to bilo renoviranje a ne novogradnja čime bi se dobili znatni popusti za građevinsku dozvolu, itd, itd...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mercedesBenzel
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la mercedesBenzel » 06 jul 2015, 19:09

Hoce neko reci da je ovaj stadion na Malti 30 miliona ? jel se vi sa mnom zezate ? Ne mogu se napraviti uslovi da zeljo ne igra prva dva pretkola jel?

Niko ne misli praviti stadion za godinu dana ali hajde da mrdnemo bar jedan korak , glupa prica je pravdat se nama treba 30 miliona jer nam ne treba , sad nam ne treba , sa prosjekom od 3000 ljudi , ali hajde da napravimo prvi korak , a prvi korak je istok da se sredi koliko toliko , pa da se cigla dnevno gradila napravio bi se stadion u ovih 10 godina.

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 06 jul 2015, 19:15

Virtu4l je napisao/la:
Dolina je napisao/la:Sviju nas nervira ta priča oko stadiona, činjenica je da se neko upravo sada nadje da investira u stadion sama procedura, papiri dozvole
itd bi trajala u ovakvoj državi sigurno godinu dana.
Takvi projekti koji su interesu grada i opštine idu malo brže, zakonski bi to bilo renoviranje a ne novogradnja čime bi se dobili znatni popusti za građevinsku dozvolu, itd, itd...
Sve si u pravu osim za ovaj dio "Takvi projekti koji su interesu grada i opštine", znamo svi koliko smo im u interesu, posebno načelniku,
zato mislim da bi to sve potrajalo ;)
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 jul 2015, 19:20

brzo idu projekti koji su u interesu načelnika i njihovih centrala. a ovi što su baš u interesu gradova i opština malo sporije. kod nas je sve problem.

miretm
Kontakt:

Post Postao/la miretm » 06 jul 2015, 19:23

Znaci nista od prenosa :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke: :puke:
19TM87 ZAVIDOVICI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jul 2015, 19:25

Dolina je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Takvi projekti koji su interesu grada i opštine idu malo brže, zakonski bi to bilo renoviranje a ne novogradnja čime bi se dobili znatni popusti za građevinsku dozvolu, itd, itd...
Sve si u pravu osim za ovaj dio "Takvi projekti koji su interesu grada i opštine", znamo svi koliko smo im u interesu, posebno načelniku,
zato mislim da bi to sve potrajalo ;)
Sve bi to išlo kao podmazano kada bi se našao investitor, sumnjam da bi se neko usudio da opstruira takav projekat. Svi bi oni poletili da se slikaju i skupljaju jeftine poene, vjeruj mi ;)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 06 jul 2015, 19:50

zahvala ide prijasnjim upravama sto 20 godina nismo ubacili novu stolicu na stadionu a kamoli nesto drugo i toga smo svi valjda svjesni
sad manje vise znamo cilj i rad uprave i trebamo ustrajat u tome, MAKSIMALNO IH PODRZAT sto izmedju ostalog znaci i sto veci broj na kosevu
povedimo svi po jos jednu osobu koja se omislja da li da dodje i uzivajmo
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 06 jul 2015, 19:57

Ako bude 10 000 u lavoru bit ce fino i sasvim korektno od nas.
Zeljeznicar! 1921 !

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 06 jul 2015, 20:02

Ljudi da nije Ligata ovaj famozni Aldin.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 06 jul 2015, 20:03

uh ja bi bio prezadovoljan sa 10 milja
i vala kako god trebalo bi bit, igra zeljo nakon pauze fino vrijeme, fin rezultat, nasi momci sta treba vise

ovi sto cekaju jakog protivnika neka gledaju reala na tv-u
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 06 jul 2015, 20:06

da se od 96-te pa na ovamo radilo uradilo bi se dosta toga i mogli bi igrati evropske utakmice na svojoj Grbavici. Mogla je i morala opstina to pomoci ako nista onda sa zapadnom tribinom koja nam je najpotrebnija, a mogli su jer ako su mogli dvoranu mogli su i ovo jer proslo je skoro 20 godina od kraja rata. Upravu trenutnu ne pada mi napamet da krivim sto nemamo stadion ili sto ne pravimo jer ono sto su im u amanet ostavile bivse uprave daBogda niko nikom ne ostavio jer to je katastrofa, podrzavam ih u onome sto rade i da istraju u tome jer mnogo je s,ranja ostalo od prije. A nadam se da ce kroz 2-3 godine krenuti nesto da se i radi jer prije toga iskreno ne ocekujem. Nadam se da ce me iznenaditi
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 06 jul 2015, 20:17

Meni samo nije jasno kako ono **** od čovjeka, plagijator najveći može određivati kad ce se igrati utakmica.Morat će se 10 puta praviti pauza za osvježenje dok bude utakmica trajala.
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 jul 2015, 20:18

Kao da gledam da se sutra pojavi investitor sa 30. miliona, opet bi dosao neki glavonja i to sve blokirao dok ne bi dobio dio kolaca !

Eto zivi bili pa vidjeli, ako Bog da kad dođe investitor da cemo imati 1001 dusmana koji ce nas reketirati sa ciljem da sebi đepove napune da bi mi mogli poceti gradnju.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 06 jul 2015, 20:19

Nadati se da taj dan bude malo svježije. Ko zna, mozda nam to bude plus ako budemo igrali protiv Mađara. Oni su malo stariji od nas, biće im teže igrati ako bude vruće i sparno vrijeme.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 06 jul 2015, 20:33

U cemu je problem? Zasto je moj prijedlog preseravanje i prigovaranje? Zar nije vrijeme da klub pokaze malo inicijative, pa makar zavrsilo tako da navijaci dodju i naprave 10 betonskih redova? Znam da je situacija teska, ali realno teska je svima. Nema kluba nase velicine da ima viska para, ali ipak se vecina pomjera sa mrtve tacke. Ja slobodo mogu reci da je bruka za najveci klub koji ova drzava ima, da stadion izgleda kao i prije 10-15 godina, a nazalost rupa i tada i sada.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Arma00, BeYaZ, BungaBum, Google Adsense [Bot], Ideneide, Pablo11, TefalTava i 81 gost.