Sjedi i placi, eto ti moje rijesenje.delinjo je napisao/la:Cisto me zanima sta ti mislis onda da je rjesenje?zaboljisportuBiH je napisao/la:Prvo nije se moglo znati smeta li Merlin do prije 10tak dana kada je bilo izvlačenje, pa tako da uprava prije toga nije mogla ništa ni uraditi. Drugo, Željo ne može praviti stadion sam, pogotovo ne sada. To šta je moglo da smo počeli skupljati pare prije sto godina, o tome je sad bezveze pričati. Uzmite intervju Mamića od prije nekoliko dana na HRT-u (bio je i ovdje na portalu isječak čini mi se kad pjeva onu ne može nam niko ništa) pa će vam biti jasno zašto Željo sam ne može praviti stadioin. Kad predjsednik DInama priča da ni njihov savez ne može ništa bez države, a ni DInamo koji ima love više nego svi odjednom klubovi na ovim prostorima. Nemojte dosađivati sa tim stadionom svaki put. Krenulo se u finu priču oko stadiona da finansiraju svi pomalo i znamo ko je zaustavio sve to. Bez držanih organa na bilo kojem niovu nema ni dozvola ni bilo čega drugoga, a da bi Željo mogao igrati Evropu treba 7-8 miliona vlastitih sredstava. Prema tome bezveze palamudite po stoti put.
Ne postoji nikakvog niti ekonomskog, niti pravnog osnova da se Grbavica pravi. Sve i da nas kupi neko kao sto je Sarajevo kupljeno (dakle ne ovih nasih fol 49% pa nece niko da ti ulozi u klub vise od 100k) opet se ne bi Grbavica renovirala jer za to treba previse para. Niko nece uloziti 30 miliona u stadion kako su pricali prije par godina, kada ne moze nikakav profit ostvariti sa Zeljom. Prosjek gledalaca 3000, najveci Europski uspjeh ispadanje u drugom pretkolu.
A sve i da naleti kakva psihicki nestabilna osoba, koja ima unutrasnji sukob sama sa sobom i ulozi neke pare. Doci ce ti ovi lihvari iz Opcine, Kantona itd. i traziti svoj dio, i samim tim odbiti i tu nestabilnu budalu koja zeli uloziti.
Mislim jednostavan je odgovor na to pitanje. Stavi sebe u poziciju poduzetnika, i zapitaj se bi li ti investirao u nasu drzavu odnosno nas fudbal. Recimo i da imas neki trgovinski lanac tipa Konzum i odlucis renovirati Grbavicu kako bi otvorio tu poslovne prostore, zasto bi to radio kada je potrosacka moc BiH najslabija u regionu. Godine i godine bi ti trebalo da vratis samo ulozeno, a tek da ostvaris profit....