lazar je napisao/la:LeoMessi je napisao/la:Jutros oko 11 bio na Grbavici narucio dres da se stampa i cl kartice ce u cetvrtak bit a sezonske sedam dana prije pocetka sezone tako kazu u nasoj sluzbi za merketing pozdrav
Svaka im čast, neka zatvore sluzbu
Ja zaista ne vidim u čemu je ovdje neki veliki problem. Članske u četvrtak... logično na dan utakmice, malo euforije, povećan interes, dijaspora i sl.
Godišnje pred početak sezone... ne vidim razlog zašto bi bile ranije. Vi se ponašate kao da smo Mančester pa eto hiljade ljudi stoji u redu i čeka da ih kupi.A ono par stotina zagriženih, koji će je sigurno kupiti bilo da se prodaju dan ili dvadeset dana prije sezone.
Ne želim da umanjujem značaj marketinga, niti mi je želja da polemišem ovdje sa onim kojima je to "profesija", ali mislim da se i tu malo pretjeruje. Mislim da su naši to shvatili i da u ovom trenutku više rade na popravljanju kvaliteta samog proizvoda,
nego na njegovom lažnom reklamiranju(prodavanju m.da pod bubrege).Dobra ekipa, dobre utakmice, dobri rezultati su u sportu najveća reklama,
onda se isplati uložiti u marketing i očekivati više od uloženog, ovako Bogami teško. Imali smo u skorijoj prošlosti i neke primjere, recimo "Željo TV" je dugoročno gledano sigurno dobar projekat ali je u isto vrijeme bio skup, nije donosio povrat onoga što je uloženo pa je morao biti ukinut, Ovi streamovi za utakmice su također odlična stvar ali povrat nula bodova. Svi smo na jeziku jaki, ali kad treba platiti hiljadu izgovora. Svi bismo da gledamo dobar fudbal ali kad treba platiti - šipak. Konama čovjek uložio, za naše uslove dobru cifru, cijena karte za evropsku utakmicu pet - šest eura, oni poludili (kao što bi i mi vjerovatno), standardna naša priča - jesu li ludi, ko će dati toliko para, iskorištavaju nas i sl. Cijena karte za evropsku utakmicu kao dvije-tri kutije cigareta, ali skupo nama, daj guzovače. Ali kad je kritikovati i palamuditi šta i kako treba, sve sami stručnjaci. Uloži brate malo pa očekuj da ti se nešto vrati. Kupi godišnju, kupi člansku, idi na utakmice... BUDI ŽELJO!!!