FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

damirc
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la damirc » 06 jul 2015, 08:55

Nije problem napraviti tribinu kao tribinu. "Mnogi" klubovi grade i prave tribine sve to stoji, ali hajmo malo pogledati koji klubovi. Ni jedan od tih klubova sto je kao "napravio" tribinu nikada nece na tom stadionu igrati Evropske utakmice, tako da je njima bitno samo da imaju par hiljada sjedećih mjesta. Cilj nase uprave je da kada se bude tribina pravila da to bude prvenstveno finansijski pokriveno i rentabilno a zatim da ispunjava sve kriterije UEFE. Mi dakle imamo samo dvije rentabilne tribine sjever i istok kada se napravi,
Nemojte se odmah paliti drugi grade i tako to. Ne grade oni vec im Opštine grade, dok smo mi prepusteni sami sebi i jedini smo koji imamo stadion uknjizen na nas klub, svi ostali stadioni su Gradski tj. Opštinski sto automatski znaci da sami moramo ulagati ako želimo nesto bolje.

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 06 jul 2015, 09:12

Evo ja imam jedan prijedlog sto se tice samog stadiona.... Realno proslo je 20 god od rata, i krajnje vrijeme je da se pocne nesto realizovati po tom pitanju. Moje misljenje je sljedece:

1. Da se napravi emisija na nekoj od domacih TV-kuca, tema rekonstrukcija stadiona, pozovu se legende kluba i navijaci preko tel linija doniraju odredzenu sumu novca(saradnja sa BH-Telecom ili sl).
2. Zaganjati uspjesne igrace da i oni poguraju, jer da nisu igrali u zelji pitanje sta bi bilo od njihove karijere (Dzeko, Visca, itd....)
3. Pronaci sponzore (gradzevinske firme) -koje ce uloziti novac ili materijal.
4. Aktivirati opstinu, kanton, federaciju, drzavu, jer ovo je veliki projekt, samim tim otvaraju se nova radna mjesta , znaci interes svih nas!!!!
5.Privuci strane investitore (51-49%) itd...

Svaki dan koji s enista ne uradi je vec protraceno vrijeme, kao navijac i simpatizer najtrofejnijeg kluba stavrno zelim da se pokrenu neke stvari u skorijoj buducosti... samo volja je potrebna ;)

vidimo se u cetvrtak :bih:

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 06 jul 2015, 09:28

Bez prenosa Željo-Balzan

Nekako mi i drago :mrgreen:
Željeznicar za život cijeli !

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 06 jul 2015, 09:38

likusa je napisao/la:Bez prenosa Željo-Balzan

Biće više raje na stadionu abd!
Volim te Zeljo!!!

amelTm
Kontakt:

Post Postao/la amelTm » 06 jul 2015, 09:44

zlatandr je napisao/la:
likusa je napisao/la:Bez prenosa Željo-Balzan

Biće više raje na stadionu abd!
ja neznam zasto nasa uprava izbjegava tv prenos, al mislim da se gubi dosta s tim/// Mladja djeca ne gledaju velikana na tv ekranima da bi ga zavolila a i potencijalni investitori isponzori se gube al eto to je njihova politika....

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 jul 2015, 09:59

Nije to nikakva politika nego vjerovatno niko ne nudi nikakvu lovu za prenos. Onda naši skontaju bolje je imati još hiljadu duša na stadionu nego izgubiti, lupam desetak hiljada maraka a dati prenos. Znam, ima i to nešto popularijzacija i sl, ali to dođe samo po sebi ako ostvaris dobar rezultat. Na kraju krajeva, veća je popularizacija kad neko dođe na tekmu. Mene samo nije jsano što u ovakvim slučajevima mi ne obezbjedimo stream koji bi raja plaćala kao što se krenulo jedno vrijeme. Možda i to košta više nego što se raje akači da gleda. Kod nas bi svi nešto gledali a džaba. Neko mi je i rekao da se odustalo od te prodaje streamova naših tekmi jer je slbo raja kupovala. Išlo se na ove iz vana, koji stalno kenjaju da bi kao pomogli, a onda im puno dati cenera da gledaju Želju.
Što se tiče karti godišnjih i članskih mislim da još ništa nije kasno. DObro bi bilo po meni da to puste odmah nakon Balzana, pogotovo ako se zamijene domaćinstva, pa prva portiv Mađara ovdje. TO bi bilo ludilo. Opaliti dobar marketing, ložiona, sutra ujutro Bajram tj ne radni dan, pa mislim da bi bilo dosta raje na tekmi. MOgli bi čak i za gostovanje, ako se ide preko agencije, dati popust za članove. Ako si član pukneš normalnu cijenu a ako nisi malo mu digneš :) NEma žurbe, samo ako će napraviti ove članske kako Bog zapovijeda. Ja ću se strpiti samo nek bude to dobro, a ne ko prošlih godina.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 06 jul 2015, 10:18

Ja predlažem da snize cijene sezonskih karata za članove. Jug na 40KM, sjever na 60KM. Odraditi kakvu kampanju pred Ferencvaroš i pokušati prodati sto više članskih i godišnjih.. Treba omogućiti i polugodišnje karte za raju kojoj je puno odmah dati 60 ili 80KM..
BUDI ŽELJO !!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jul 2015, 10:26

amelTm je napisao/la:ja neznam zasto nasa uprava izbjegava tv prenos, al mislim da se gubi dosta s tim/// Mladja djeca ne gledaju velikana na tv ekranima da bi ga zavolila a i potencijalni investitori isponzori se gube al eto to je njihova politika....
U ovom slučaju dajem punu podršku upravi, imamo svoju cijenu i ko želi da plati - bujrum. Protiv Ferencvaroša/Eaglesa ima treba zabiberiti cijenu kao da je finale LP.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 06 jul 2015, 10:28

champions1921 je napisao/la:Ja predlažem da snize cijene sezonskih karata za članove. Jug na 40KM, sjever na 60KM. Odraditi kakvu kampanju pred Ferencvaroš i pokušati prodati sto više članskih i godišnjih.. Treba omogućiti i polugodišnje karte za raju kojoj je puno odmah dati 60 ili 80KM..
Sezonske definitvno moraju bitu jeftinije 30 + članska mjera. Sjever 50 + članska

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 06 jul 2015, 10:29

treba dati realne, isplative cijene od kojih će i klub zaraditi i biti optimalna posjeta. protiv maltežana i ne može više nego kako jeste, u drugom pretkolu treba povećati za dvije-tri marke po tribini i zdravo. al' rezultat tamo će biti važniji od svega ostalog zajedno.

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 06 jul 2015, 10:50

Menadzeri su zlo za ovu djecu,imam informaciju da se Memiji jos ne ide iz Zelje,ali menadzer navalio ko mutav,,,,,,

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 jul 2015, 10:52

Damir05 je napisao/la:Menadzeri su zlo za ovu djecu,imam informaciju da se Memiji jos ne ide iz Zelje,ali menadzer navalio ko mutav,,,,,,
Amar je bio penicilin za njih.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 jul 2015, 11:01

Ma jašta su jarane. Vidiš ti onog Husarića. Pa to je go seljak i to sa dna kace. Zbgo tog je meni drago kad kažu Zuban je nekom menadžer. Trebamo praviti i naše menadžere. AKo se on probije negdje tj uđe u neke vode malo jače, onda je to jako bitno i za Želju. Bit će mnogo malaca van Sarajeva koji će htjeti njemu, a on će ih kroz Želju gurati. TO je sasvim normalno u svijetu. PRoblem sa našim igračima je što mi nemamo menadžera koji su jaki. Evo IRfan, ueo Džeku i to je to. Ne zna frajer procijeniti igrača ali ih je opet dosta odveo u Češku. I Džeko da ima boljeg menadžera sad bi još uvijek harao. Meni se svidja kako to Zuban sad zasad u početku radi. Gurnuo Višću kroz klub gdje će igrati i lagano mu gradi karijeru. Ima dobru perspektivu Zuban jer zastupa i Amira i Žeru. Kad imaš pet šest dobrih igrača, onda tebi dolaze i iz drugih zemalja i sl. Ovi ostali menadžeri odmah potrče, za stoju više. Mnogo se prialo o ORdagiću ovdje. Ja sam ubijeđen da je menadžer taj koji mu nije dao u Želju, ma milion posto. <uništio je taj papone karijeru i Mešanoviću i ovog Pirića vucara tamo vamo itd. Svaki klub ima menadžere sa kojima sarađuje. Amar je recimo ovog Husarića mršnuo, a gledao sam na derbiju protiv pitara u oml kategoriji sjedi Zuban sa Amarom i piše. Vjerovatno mu je ovaj govorio o manama pojedinaca i sl. Moramo mi kao država školovati i svoje trenere i menadžere i sl. Isto tako i mi kao klub. POzdrav

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 06 jul 2015, 11:34

Ma uredu je to kad je bio Amar i ja se nisam uopste sikirao,siguran sam,a rekao sam to i nedavno ovdje,da Amar indirektno radi neke poslove i u Zelji,100%.Samo sto se to ne prica,jer nije bezveze na sastancima kad je ovdje,nije bezveze na treninzima i sl.
Za Memiju je fazon sto ovom menadzeru istice ugovor sa Memijom krajem godine,i sad bi on da ga gurne za kakve god pare,samo da ide,a Memiji se ne ide jos uopste iz Zelje,naravno klub trazi odredjene pare obestecenja,ovaj ne moze da nadje klub koji ce to platiti i to je fazon u svemu tome.
Nadam se da ce Memija biti istrajan u svome i da ce ostati jos godinu ovdje,bio je Dinamo i jos jedan klub u trci za njega,mislim da ce dinamo sad otpasti jer Mamici su u zatvoru ,a Memiji se i ne ide u ovaj klub u Francuskoj,pa cemo vidjeti.....

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 06 jul 2015, 11:40

Ko mu je menadzer

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 06 jul 2015, 11:43

lazar je napisao/la:Ko mu je menadzer
Ne znam ko mu je menadzer,ali ovo sto sam napisao je iz njegovih usta.....

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 06 jul 2015, 11:46

Pa ne moze ga valjda menadzer natjerat da ide ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 06 jul 2015, 11:49

Damir05 uz duzno postovanje neke stvari nisu tacne koje si napisao. Mislim da nije lijepo cak i iznositi neke stvari na forumu.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Damir05
Kontakt:

Post Postao/la Damir05 » 06 jul 2015, 11:53

tm8782 je napisao/la:Damir05 uz duzno postovanje neke stvari nisu tacne koje si napisao. Mislim da nije lijepo cak i iznositi neke stvari na forumu.
Koje stvari nisu tacne,odmah demantuj??????

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 06 jul 2015, 12:01

Damir05 je napisao/la:
tm8782 je napisao/la:Damir05 uz duzno postovanje neke stvari nisu tacne koje si napisao. Mislim da nije lijepo cak i iznositi neke stvari na forumu.
Koje stvari nisu tacne,odmah demantuj??????
Da sam htio da se upustam u diskusiju i da demantujem neke stvari ne bi napisao ovu zadnju recenicu. Ima istine u tvom postu(zato sam boldirao rijec"neke"), ali ima i ovog drugog. Iskreno mnogo forumasa ovjde bi moglo iznijeti informacija koje znaju i koje su 90% tacne i radi se na istim, ali nek stvari treba zadrzati za sebe. Puno toga sto se ovdje iznijelo, nije se obestinilo. Zasto? Zbog toga sto imamo mnogo dusmana u svojim redovima(iskorjenjuju se), a da ne kazem o drugim. Sacekajte da dodje do posla pa da se onda pise o tome. Lijepo je diskutovati, ali opet kazem nekada treba i presutiti jer tako sad i razmisljaju ljudi iz uprave. Ne vjeruju vise ni samim sebi. Sto jako podrzavam. Nisam mislio nista lose protiv tebe, ali kad si ti iznio svoje vidjenje situacije ja sam se samo nadovezao jer sam upoznat sa mnogo situacija pa i sa ovom o kojoj si ti pisao. Momak je tu trenira, igra, ostavlja srce na terenu, a mozda cak i ne ode nigdje ovu sezonu. LP
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 81 gost.