Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
Evo komsije Hrvati bez 3-4 ponajbolja igraca igraju produzetke u finalu SP, i to protiv "nedodirljivih" Amerikanaca. Zaista sjajna generacija i izgleda da Hrvatsku cega lijepa kosarkaska buducnost.
EDIT: Izgleda da ipak nece imati snage da izguraju do kraja, ali svejedno su napravili veliki rezultat.
EDIT: Izgleda da ipak nece imati snage da izguraju do kraja, ali svejedno su napravili veliki rezultat.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
promasio si temu
I to ima veze sa ovom temom, kako?kobe24 je napisao/la:Evo komsije Hrvati bez 3-4 ponajbolja igraca igraju produzetke u finalu SP, i to protiv "nedodirljivih" Amerikanaca. Zaista sjajna generacija i izgleda da Hrvatsku cega lijepa kosarkaska buducnost.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Hajde ne seri, prvi ti imas najvise off topica od svih nas na ovom pfd-u. Zelio sam na neki nacin uporediti njih i nas i otprilike da vidimo sta nas ceka na EP do 18 godina, jer pola ove ekipe moze igrati za taj uzrast (mada smo vjerujem svi svjesni da im tesko mozemo parirati).nerminh74 je napisao/la:I to ima veze sa ovom temom, kako?kobe24 je napisao/la:Evo komsije Hrvati bez 3-4 ponajbolja igraca igraju produzetke u finalu SP, i to protiv "nedodirljivih" Amerikanaca. Zaista sjajna generacija i izgleda da Hrvatsku cega lijepa kosarkaska buducnost.
P.S. Neki dan se pominjao Djedovic, pa on je cini mi se u martu potpisao ugovor s Barcelonom do 2020. godine, a ganja se tamo po nekoj 3. ligi Spanjolske, koja je mozda u rangu nase druge lige, sto znaci da debelo stagnira. Dokaz tome su ove pripremne utakmice, gdje ne moze da zabije vise od 5 koseva, a gledamo ga kao jednog od nosilaca. Nadam se samo da se "cuva" i da ce me demantovati na predstojecem prvenstvu...
Upozorenje pred ban
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Pa i Peno iz Barce sto igra za Srbiju stagnira, a to se vidi po pripremnim tekmama...Barca je prokletstvo za mlade igrace..i Nihad je stagnirao tamo ii Sulejmanovic takodjer.
Ne znam samo sto je potpisao Nedim do 2020. Bolje bi mu bilo da ide iz te Barcelone, nikad nece zaigrati za prvu ekipu
Za Hrvatsku na u-18 nece igrati Bender i Zizic sto ce predstavljati veliko olaksanje za nas s obzirom kakva nam je centarska linija. Mada imaju oni dobre zamjene za njih.
Ne znam samo sto je potpisao Nedim do 2020. Bolje bi mu bilo da ide iz te Barcelone, nikad nece zaigrati za prvu ekipu
Za Hrvatsku na u-18 nece igrati Bender i Zizic sto ce predstavljati veliko olaksanje za nas s obzirom kakva nam je centarska linija. Mada imaju oni dobre zamjene za njih.
- sigurnoable
- Kontakt:
Hrvati ce biti na vrhu svijeta sto se tice kosarke, imaju nenormalno velik broj talenata a sto je jos bolje imaju pored sebe ljude koji ih usmjeravaju u pravom smijeru kako da postanu vrhunski igraci. Ja se mogu da kladim da je i Buza i Vrabac i Sulejmanovic i Nedim Djedovic veliki talenti mozda cak i veci od vecine igraca u Hrvatskoj repki ali jednostavno nemaju pored sebe ljude koji ce im objasniti da ne ide sve preko noci i to ce ih upropastiti. Jedini igrac za kojeg sam siguran da ce biti vrhunska igracina je Kenan Karahodzic. Momak ide stepenicu po stepenicu i zajedno sa Jukom ce biti nas najvazniji dvojac u buducnosti.kobe24 je napisao/la:Evo komsije Hrvati bez 3-4 ponajbolja igraca igraju produzetke u finalu SP, i to protiv "nedodirljivih" Amerikanaca. Zaista sjajna generacija i izgleda da Hrvatsku cega lijepa kosarkaska buducnost.
Nadam se da ce i Musa ici pravim putem jer je momak nevidjeni talenat ali imam osjecaj da mu je ovo velika greska sto je otisao u Cedevitu, volio bi da grijesim ali sve mi se cini da sam upravu....
Hoce li biti streama za sutra i generalno za ove utakmice sto igramo na prvenstvu
Ako Atic bude isao -20 lose nam se pise 

Ako nekog zanima, evo rezultat zadnje pripremne utakmice pred sutrasnje prvenstvo, a ne sjecam se da su na stranici Saveza to objavili:
Srbija U20 - BiH U20 91 : 63
Zahirović 3, Ivković 3, Gačić 3, Buza 12, Garić, Milanović 4, Lužaić 6, Lončar 2, Polutak 10, Lakić 15, Karamatić 2, Tunović 5.
Rezultat i ne treba toliko zabrinjavati, jer je Srbija vjerovatno prvi favorit prvenstva, iako im fale 2-3 igraca iz prve petorke. Hrvati koji ce igrati u nasoj grupi takodjer dovode neku B ekipu, izgleda da zbog povrede nece biti ni Cedevitinog Zganeca, koji je trebao biti vodja ove ekipe. Od ostalih se kvalitetom donekle istice dvojac Sirokog (Bosnjak i Coric), zatim Gabric iz Cibone, Peric iz Zagreba, te Baćak iz Albe. Isto tako, treba napomenuti da ce se ovoj ekipi prikljuciti dvojac koji je jucer osvojio srebro na SP U19 (Bozic i Filipovic), ali je pitanje koliko ce oni dobiti priliku da igraju. U slucaju da je dobiju, tek tad su nam sanse protiv njih svedene na minimum.
Zahirović 3, Ivković 3, Gačić 3, Buza 12, Garić, Milanović 4, Lužaić 6, Lončar 2, Polutak 10, Lakić 15, Karamatić 2, Tunović 5.
Rezultat i ne treba toliko zabrinjavati, jer je Srbija vjerovatno prvi favorit prvenstva, iako im fale 2-3 igraca iz prve petorke. Hrvati koji ce igrati u nasoj grupi takodjer dovode neku B ekipu, izgleda da zbog povrede nece biti ni Cedevitinog Zganeca, koji je trebao biti vodja ove ekipe. Od ostalih se kvalitetom donekle istice dvojac Sirokog (Bosnjak i Coric), zatim Gabric iz Cibone, Peric iz Zagreba, te Baćak iz Albe. Isto tako, treba napomenuti da ce se ovoj ekipi prikljuciti dvojac koji je jucer osvojio srebro na SP U19 (Bozic i Filipovic), ali je pitanje koliko ce oni dobiti priliku da igraju. U slucaju da je dobiju, tek tad su nam sanse protiv njih svedene na minimum.

kobe24 je napisao/la:Ako nekog zanima, evo rezultat zadnje pripremne utakmice pred sutrasnje prvenstvo, a ne sjecam se da su na stranici Saveza to objavili:
Velike su nam sanse da cemo ispasti :S
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Eto Bozic i Filipovic su tolika prevaga da ce nam sanse bit svedene na minimum,de malo smiri dozivljaj.Kakav crni Filipovic metar i aplauz i on ce bit prevaga.Nikakvu ulogu nije imo u U19 reprezentaciji samo sluzio da prenese loptu preko centra.Bozic jest kvalitetniji od njega,ali ne vjerujem da moze ista protiv Lakica koji ce ga cuvati.Oni su slabi sa ovom U2O cak i ispod nas su po jacini tako da sacekaj prvenstvo pa onda kudi,a nije vec sad pao u depru.kobe24 je napisao/la:Ako nekog zanima, evo rezultat zadnje pripremne utakmice pred sutrasnje prvenstvo, a ne sjecam se da su na stranici Saveza to objavili:
Dobro, stoji da sam malo pretjerao sa ovim "svedene na minimum", ali to sam bio napisao prije nego sam vidio da nece igrati Zganec, jer znam da je odigrao zadnju pripremnu utakmicu. Cuj FIlipovic metar i aplauz, pa momak odigra kompletnu utakmicu protiv SAD-a i cini mi se ne izgubi niti jednu loptu, taman dovoljno od njega. Bez obzira sto nema nikakav sut i sto je u napadu maksimalno limitiran, on odradi svoj dio posla sasvim korektno i ne bi bez razloga bio jedan od najstandardnijih u U19 timu Hrvata. Njima je ionako falio neko da prenese loptu, jer nemaju kvalitetnog pleja (odsustvuje Marinelli). S druge strane, Bozic bio jedan od najkonstantnijih i kljucnih igraca na turniru.Lotus je napisao/la:Eto Bozic i Filipovic su tolika prevaga da ce nam sanse bit svedene na minimum,de malo smiri dozivljaj.Kakav crni Filipovic metar i aplauz i on ce bit prevaga.Nikakvu ulogu nije imo u U19 reprezentaciji samo sluzio da prenese loptu preko centra.Bozic jest kvalitetniji od njega,ali ne vjerujem da moze ista protiv Lakica koji ce ga cuvati.Oni su slabi sa ovom U2O cak i ispod nas su po jacini tako da sacekaj prvenstvo pa onda kudi,a nije vec sad pao u depru.kobe24 je napisao/la:Ako nekog zanima, evo rezultat zadnje pripremne utakmice pred sutrasnje prvenstvo, a ne sjecam se da su na stranici Saveza to objavili:
S cim se mi imamo pohvaliti?! Nemamo vodje u ekipi, jer je ocigledno da Buza nije taj kalibar, stalno igra toplo-hladno (valjda me demantuje). Nemamo ni nekog organizatora igre, jer Zahiragic odavno nije taj kvalitet, a Garic nema muda na ovakvim turnirima (pretpostavljam da ce Gacic dosta vremena provesti na dvici, ali ne znamo ni sta od njega mozemo ocekivati), tome svjedoce i pripremne utakmice kad ne mozemo da prebacimo 50-60 koseva. Na visokim pozicijama imamo Polutka, kojem isto tako treba 15 lopti da zabije 10 poena i koji stagnira 2-3 godine, od Loncara se ne moze puno ni ocekivati, a plus sto nemamo ni jednu klasicnu cetvorku. Svi ostali u rosteru su poprilicno tanki i ni za kog ne mozes garantovati da ce imati 10 poena u prosjeku. Nisam pao u depresiju uopste, jer smo svi svjesni da ova ekipa ne moze mnogo, pogotovo kad se uzme u obzir koliko reprezentacija ispada iz A divizije. Od njih se ocekuje samo borba za svaku loptu i samim tim im se nece moci prigovoriti, a svaki pozitivan rezultat je premija. Naprijed BiH!

Sam si napisao za Filipovica.Nema nikav sut i u napadu limitiran (bas zbog svoje visine koju sam naveo).Druga stvar to sto je radio sa 19 nece ovdje moci,jer nema ni Slavicu ni Arapovica ni Zubca,znaci potpuno nekoristan je u ovom sistemu jer nema igraca koji imaju kvalitet da naprave poene.kobe24 je napisao/la:Dobro, stoji da sam malo pretjerao sa ovim "svedene na minimum", ali to sam bio napisao prije nego sam vidio da nece igrati Zganec, jer znam da je odigrao zadnju pripremnu utakmicu. Cuj FIlipovic metar i aplauz, pa momak odigra kompletnu utakmicu protiv SAD-a i cini mi se ne izgubi niti jednu loptu, taman dovoljno od njega. Bez obzira sto nema nikakav sut i sto je u napadu maksimalno limitiran, on odradi svoj dio posla sasvim korektno i ne bi bez razloga bio jedan od najstandardnijih u U19 timu Hrvata. Njima je ionako falio neko da prenese loptu, jer nemaju kvalitetnog pleja (odsustvuje Marinelli). S druge strane, Bozic bio jedan od najkonstantnijih i kljucnih igraca na turniru.Lotus je napisao/la:Eto Bozic i Filipovic su tolika prevaga da ce nam sanse bit svedene na minimum,de malo smiri dozivljaj.Kakav crni Filipovic metar i aplauz i on ce bit prevaga.Nikakvu ulogu nije imo u U19 reprezentaciji samo sluzio da prenese loptu preko centra.Bozic jest kvalitetniji od njega,ali ne vjerujem da moze ista protiv Lakica koji ce ga cuvati.Oni su slabi sa ovom U2O cak i ispod nas su po jacini tako da sacekaj prvenstvo pa onda kudi,a nije vec sad pao u depru.kobe24 je napisao/la:Ako nekog zanima, evo rezultat zadnje pripremne utakmice pred sutrasnje prvenstvo, a ne sjecam se da su na stranici Saveza to objavili:
S cim se mi imamo pohvaliti?! Nemamo vodje u ekipi, jer je ocigledno da Buza nije taj kalibar, stalno igra toplo-hladno (valjda me demantuje). Nemamo ni nekog organizatora igre, jer Zahiragic odavno nije taj kvalitet, a Garic nema muda na ovakvim turnirima (pretpostavljam da ce Gacic dosta vremena provesti na dvici, ali ne znamo ni sta od njega mozemo ocekivati), tome svjedoce i pripremne utakmice kad ne mozemo da prebacimo 50-60 koseva. Na visokim pozicijama imamo Polutka, kojem isto tako treba 15 lopti da zabije 10 poena i koji stagnira 2-3 godine, od Loncara se ne moze puno ni ocekivati, a plus sto nemamo ni jednu klasicnu cetvorku. Svi ostali u rosteru su poprilicno tanki i ni za kog ne mozes garantovati da ce imati 10 poena u prosjeku. Nisam pao u depresiju uopste, jer smo svi svjesni da ova ekipa ne moze mnogo, pogotovo kad se uzme u obzir koliko reprezentacija ispada iz A divizije. Od njih se ocekuje samo borba za svaku loptu i samim tim im se nece moci prigovoriti, a svaki pozitivan rezultat je premija. Naprijed BiH!
Nisam ja govorio za nas da se imamo necim pohvaliti pogresno si procitao,samo sam reko da su oni ispod nas ovdje po kvalitetu,jer su ti igraci truba vec od nasih.Nema nijedan vrijedan pomena i to je to.Jos da napomenem da su i Filipovic i Bozic igrali gotovov citavo vrijeme svaku utakmicu i da su sad istroseni plus nisu proveli nijedan trening zajedno sa U20 znaci jos jedan minus za njih.
Ja ocekujem da ostanemo nekako u A-diviziji i nije ovo najgora generacija vec su je nasi klubovi napravili losom isto sto ce uraditi i sa ostalim generacijama koje dolaze.Pisao sam o ovom problemu na prosloj stranici-odnosu klubova prema igracima i necu vise da ponavljam ko papagaj.
Da vise ne razglabamo dzabe,sretno momcima.
Sto kazes nek se bore i to je to i nece im niko prigovoriti

Pa što gospodo niste prenijeli vijesti o tih 4 poraza

Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
http://www.basket.ba/ksbih/bih/vijest.php?id=3237Ethel je napisao/la:
Pa što gospodo niste prenijeli vijesti o tih 4 poraza
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Veceras U20 krece sa misijom opstanka u drustvu najboljih.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BosnaE
Istu ovakvu statistiku su mogli objaviti i nakon tih poraza. A gdje su spomenuti porazi od Srbije, i dva puta od Crne Gore, zatim dva puta Turska? Da je i jedno od toga bila pobjeda odmah bi letila objava o sjajnoj pobjedi.Lotus je napisao/la:http://www.basket.ba/ksbih/bih/vijest.php?id=3237Ethel je napisao/la:Pa što gospodo niste prenijeli vijesti o tih 4 poraza
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Iskreno je mission impossible, ali sa njima se nikad ne zna, srce na teren i potuci se sa svakim pa sta bude.newton_heath_lyr je napisao/la:Veceras U20 krece sa misijom opstanka u drustvu najboljih.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Da znate da bi trebao biti stream na fibinoj yt stranici, bar imaju za ove utakmice koje su vec u toku.
Link za tekmu
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard