Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

BavaracZenica
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la BavaracZenica » 03 jul 2015, 00:24

Rudiger ce biti jos veca zvijer kak vrijeme prolazi, vec su ga poceli uigravat u nekim utakmicama i za ElF...

odlican potez Vukova ako se ostvari !!!
FC Bayern !!!!!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 03 jul 2015, 16:05

Orjan Nyland u Ingoldstadtu za 2,5 mil eura. Radi se o prvom golmanu norveške reprezentacije i bivšem igraču Moldea. Novi prvoligaš je na tri pojačanja potrošio skoro 5 mil eura. NAdam se da će Audi dodatno finansijski pomoći klub kako bi opstanak bio nešto čemu se relano mogu nadati.Pojačanja su im itekako potrebna, a biće ih sigurno još mnogo. RAduje me cifra koja je potrošena, mnogo više od pojedini "velikih klubova" koji se preseravaju u škrtarenju.

Nico Elvedi je na kraju plaćen 6 mil eura, dati toliko novac za djete od kojege neće imati koristi ove godine u LP-u je hrabro i glupo. :clap:
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 04 jul 2015, 00:01

Dva nova dodatna termina bi od sezone 16/17 trebala biti nedjeljom od 13:30 te ponedjeljkom od 20:15h.
Agieren statt reagieren

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 jul 2015, 06:50

@FRANCK kako ti komentiraš ulazne transfere u Serie A koji uključuju Baccu, Konogdbiju, Mirandu, Mandžukića, Khediru, Luiz Adriana..., u opreci sa ulaznim transferima u BL među kojima su najistaknutiji Costa i nekolicina poluzvijezdica iz liga tipa Švicarske ili Nizozemske?
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 04 jul 2015, 11:08

Od tih svih igraca koje si nabrojao,jedino Bacca je neka zvijezda,Kondogbia tek treba da se dokaze,ostali naah.
Sto se mene tice Costa ni malo nije istaknut po nekom statusu zvijezde,placen je 30 miliona,jer trziste tako zahtjeva.

I glupo ti je poredjenje.Ti zelis reci na osnovu dolazaka do pola transfer roka kako je jedna liga bolja od druge.Je li Inter bolji od Juventusa,jer je doveo vise igraca koji su po tebi zvijezde?

Naravno da nije bolji,jer Juventus vec ima bolje igrace od Intera i polahko ce cekati neku priliku na trzistu,a ne srljati na pocetku transfer roka.

Isti ti je odgovor za dolaske u Bundesligu.
Milan se doveo u situaciju da mora davati ogromnu platu igracu od 29 godina,da bi ga nekako privoljio da dodje kod njih,jer nece niko drugi i on mi je najbolje sto trenutno mogu.
Wolfsburg npr.nije u takvoj situaciji.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jul 2015, 11:54

schweinsteiger je napisao/la:Od tih svih igraca koje si nabrojao,jedino Bacca je neka zvijezda,Kondogbia tek treba da se dokaze,ostali naah.
Sto se mene tice Costa ni malo nije istaknut po nekom statusu zvijezde,placen je 30 miliona,jer trziste tako zahtjeva.

I glupo ti je poredjenje.Ti zelis reci na osnovu dolazaka do pola transfer roka kako je jedna liga bolja od druge.Je li Inter bolji od Juventusa,jer je doveo vise igraca koji su po tebi zvijezde?

Naravno da nije bolji,jer Juventus vec ima bolje igrace od Intera i polahko ce cekati neku priliku na trzistu,a ne srljati na pocetku transfer roka.

Isti ti je odgovor za dolaske u Bundesligu.
Milan se doveo u situaciju da mora davati ogromnu platu igracu od 29 godina,da bi ga nekako privoljio da dodje kod njih,jer nece niko drugi i on mi je najbolje sto trenutno mogu.
Wolfsburg npr.nije u takvoj situaciji.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Pa dobro, ti si sada čovjeka napao za stvari koje nije ni rekao..... :D A generalno je KaiserSose u pravu s ovim, na šta cilja, jer definitivno nije bilo do sada nekog spektakla na transfer tržištu u Njemačkoj. A on nije ni govorio o konačnoj računici na transfer perioda, nego se osvrnuo samo na trenutno stanje.
A ti si neke gore stvari zanemario. Zanemario si transfere Mandžukića i Khedire, koji su došli u Serie A, tačnije u Juve i to su prava, značajna imena za tu ligu i prava pojačanja za Juventus. Obojica bi bila veliko pojačanje za sve bundesligaše. Znamo kakav je Mandžo bio u Bayernu, a ni u Atleticu nije bio loš, otišao je više iz nekih drugih razloga iz tog kluba.
Khedira je jedan od važnijih igrača Elf-a, dok je Mou bio trener Reala, Khedira je i tu bio u prvim planovima. Ozljeda te drugačija razmišljanja i koncept Ancelottija su ga bacili u drugi plan. Ali daleko od toga da je Khedira propao. Obojica će oni itekako pojačati Juventus.

A jedan Khedira nije bio daleko od dolaska u Schalke, a Schalkeu bio on itekako značio. Znači jedan igrač koji je mogao doći u Schalke je odabrao drugi klub i drugu ligu. Nije sada ovo ni neki toliki poraz Schalkea, jer Juventus je talijanski prvak i finalista LP, pa je naravno sada još privlačniji igračima. A talijanski gigant i ne plaća loše, pa se i sve sastavi. Mandžo je zbog sličnih argumenata otišao u Juve. A eto i on se dovodio pomalo u vezu s jednim bundesligašem (Wolfsburg). Super bi bilo po BuLi da se i on vratio u istu.

Treba se isto tako sjetiti situacija od prije par godina, kada je npr. jedan Raul Schalkeu dao prednost u odnosu na neke talijanske i engleske klubove. Naravno onda da uvijek moraš očekivati napredak, a ne stagnaciju ili nazadovanje.

Isto tako, ne treba zanemariti činjenicu da su BVB, pa i Schalke i Leverkusen, imali bolje nastupe na evropskoj sceni u proteklih par godina od brojnih talijanskih klubova (posebno zato što su nastupali u LP i najmanje prolazili grupnu fazu, a Bvb naravno bio i uvjerljiviji).
A naravno Schalke i BVB sada moraju paziti s ulaganjima, jer oba igraju "samo" EL.

A naravno nije ovo konačna računica, očekujem ja da će se na transfer tržištu i u Njemačkoj, po pitanju priliva igrača, desiti do kraja određene pozitivne stvari. Samo je istina, da je do sada to blijedo i donekle zabrinjava činjenica što nekim klubovima nedostaje rizika, domišljatosti i fleksibilnosti da ugrabe određene interesantne igrače, koji se prosto nude, a na kraju odlaze u neke druge klubove.

Isto tako, treba istaći kao pozitivnu činjenicu ostanak zvijezda kao što su Hummels, Reus, De Bruyne u ligi (Bayern ionako zvijezde i zadržava sve), a i činjenicu da dobar prijelazni rok ne mora značiti i dobre nastupe u evropskim takmičenjima.
Odlasci ovih igrača poput Joselua, Okazakija, pa i Firmina (koji je najkvalitetniji od ovih koji su otišli) bundesligaši mogu nadomjestiti talentima iz omladinskog pogona, jer taj omladinski pogon u Njemačkoj je najjači, proizvodnja igrača sjajna.
A onda treba voditi samo računa, da te veće zvijezde ne odlaze, jer njih je teže nadomjestiti.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jul 2015, 12:04

Slabo se troši u Bundesligi pogotovo nakon dosta loše sezone u Evropi, dolaze sve neki anonimusi.Ne vidim da je neki klub izdvojio više od 20 mil za igrača osim FCB-a.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 jul 2015, 12:44

BL nije iskoristila 2013. koliko je morala i mogla. Lanjski pad Dortmunda je bio veliki korak unatrag za ligu kada je gledamo u odnosu na druge lige, a konačni šamar će biti ako Bayern ne provede kvalitetnu smjenu generacije (a dojma sam da bi mogli krahirati u tom pogledu, što zbog svoje škrtosti, što zbog Pepovih eskapada).

Napisao sam i poduži osvrt na Schweinijev post, al mi ga nije sačuvalo, pa se osvrnem kad se Franck javi s odgovorom.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 jul 2015, 12:49

Zašto je pad BVB-a šamar za ligu? Zato jer BL nije Prem pa da će Borussiju odmjeriti momčad koja je financijski dovoljno moćna da ju nadomjesti rezultatski. Dakako, ovime mislim na konkurentnost lige u Europi, dok za samu ligu i njenu internu zanimljivost nema ništa loše u smjeni pozicija, dapače. Ameri su na tome izgradili cijeli sportski sustav.

Klare

Post Postao/la Klare » 04 jul 2015, 14:16

Ne znam šta vi hoćete.

U ovom prelaznom roku Borusiji pojačanja nisu potrebna, bitno je bilo zadržati igrače, a uspjeli su, čak i Gundogana koji će se vratiti i tada biti ponovo među najboljim veznjacima na svijetu.
Zna se da je ovaj Dortmund u punoj snazi jači od svih Talijanskih klubova.

Schalke je fino uradio, pozicije koje su im trebale, desni bek koji dosta obećava, Geis prošle godine među najboljim veznjacima u ligi sa samo 21 god., te otkupili ugovor Nastasica, a zna se da je to možda i najveći talenat u Evropi na mjesto stopera.

Leverkusen se još čeka, a sigurno će doći kvalitetan veznjak, ne zaboravite da im se Kramer vratio, Bender-Kramer kakva je ovo kombinacija ljudi moji. :salut:
Vjerovatno će i stoper doletjeti, a mladi igrači će još stasati...

Wolfsburg se također čeka, Kruse je sam po sebi značajno pojačanje, igrač iz sjene koji svašta zna, a biće još toga, Alofs to pažljivo studira i proučava sa svojim timom bez zalijetanja.

Prava Borusija je napravila odličan posao, ulaže se u budućnost, ne ide se grlom u jagode, pa biti prolazna avantura, ostavlja se šteka za moguće crne dane, odlaske su kompenzirali značajnim imaenima iz Bundeslige Drmićem i Stindlom, koji je također za mnoge nepoznavaoce Bundeslige igrač iz sjene, a mi koji to pažljivo pratimo znamo o kakvom se igraču radi. Josip je idealna zamjena za Maxa, jedino ostaje upitnik da li lars može odigrati u vezi ono što je igrao Kramer, jer ovaj je ofanzivniji...

Ostaje jedino šteta što umjesto ovog velikog talenta nisu ugrabili Shara koji je iskusniji, istaknutiji igrač. Možda će Elvedi biti još bolji, ali trenutno Shaar bi bio bolja opcija.
I T.Hazard je tu, nije to bezazlen transfer. ;)

Nije bilo puno ulaznih imena, ali nije bilo ni izlaznih.

Ova vodeća šestorka ako nije jača nije ni slabija(a ja mislim da su svi jači), i to je najbitnije, od ovih ostalih se svakako i ne očekuje bitniji iskorak, nego samo da prate, da ne prave veliku razliku, i da prežive godinu u Bundesligi, ako se stvari poklope eventualno iznenade.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 jul 2015, 14:28

KayserSose je napisao/la:@FRANCK kako ti komentiraš ulazne transfere u Serie A koji uključuju Baccu, Konogdbiju, Mirandu, Mandžukića, Khediru, Luiz Adriana..., u opreci sa ulaznim transferima u BL među kojima su najistaknutiji Costa i nekolicina poluzvijezdica iz liga tipa Švicarske ili Nizozemske?
Igrači koji su u godinama izuzev Kondogbije. SVi su kvalitetni svakako, ali ne bih ja podcjenjivao igrače koji su došli u BL: Schar, Ramalho,Kimmich, Costa, Weigl, Kaderbeck, Uth, Jeolinton,Castaignos, Heintz,...

U Bundesligu su došli mahamo mlađi igrači velikog potencijala, u Seriju A igrači u poznim godinama. JA sam uvijek za varijantu jedan, mlađe je slađe. :lol:

NEma sumnje da su gore nabrojani sjajni igrači, ali sjajni igrači će biti i ovi koji su došli u Bl, pred njima su siguran sam odlične karijere.
U Bundesligi je puno više novca, pisao sam nedavno da su prihodi BL preko 600 mil eura veći nego su isti u Seriji A i opet se bundesligaši odlučuju da dovedu mlađe igrače. Zašto?

To je jedini ispravni put, Premiership je na rubu propasti, a samim time i engelska reprezentacija jer tih mladih domaćih igrača u ligi uopšte nema. Ostajem pri stavu da Serija A nije konkurencija BL-u i neće biti bar još 2,3 godine. Već sljedeće sezone očekujem novi pad Serije A. CIjela liga je postavljena na trulim temeljima i ova sezona je bila samo kinder surprise i ništa više od toga. Živi bili pa vidjeli.

Već sljedeće sezone liga će biti osvježena za moćni RB Leipzig koji će već u prvoj sezoni na raspolaganju imati strašan sastav. BL će automacki kroz 2,3 godine dobiti još jednogog konkurenta za titulu što će ozbiljno pogurati ostale jer Leipzig cilja Ligu prvaka, a neko od velike šestorke će ostati bez nje u startu, možda ne iduće godine, ali za 2,3 godine hoće sigurno.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 jul 2015, 15:56

@Ribery slažem se da mladima treba dati šansu, ali ligi trebaju i bolji igrači izvana. Ovi koji su došli u Serie A nisu stari igrači, već igrači u najboljim godinama (Effe je fino objasnio za Mandžu i još neke). Ti igrači su dokazana klasa, dok ovi iz BL koje ti nabrajaš su ili mladi njemački talenti ili igrači došli iz prosječnih liga koji se tek trebaju dokazati na višem nivou. Ja bih se čak složio s Klareom oko toga da su neki Bundesligaši tipa Wob ili Bayer bolji nego lani, ali je upitno da li je taj upgrade dovoljan za neki ozbiljniji iskorak u Europi.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 jul 2015, 16:23

KayserSose je napisao/la:@Ribery slažem se da mladima treba dati šansu, ali ligi trebaju i bolji igrači izvana. Ovi koji su došli u Serie A nisu stari igrači, već igrači u najboljim godinama (Effe je fino objasnio za Mandžu i još neke). Ti igrači su dokazana klasa, dok ovi iz BL koje ti nabrajaš su ili mladi njemački talenti ili igrači došli iz prosječnih liga koji se tek trebaju dokazati na višem nivou. Ja bih se čak složio s Klareom oko toga da su neki Bundesligaši tipa Wob ili Bayer bolji nego lani, ali je upitno da li je taj upgrade dovoljan za neki ozbiljniji iskorak u Europi.
Sve to stoji, ali ja sam spreman da se kladim da će jedan Selke, Sabitzer, Polusen, Kimmich napraviti jednako dobre, ako ne i bolje karijere od igrača koje si nabrojao. To je proces, ali proces od kojeg će BL imati koristi. Zamisli dovedeš igrača u 30toj godini i daš mu 5-6 mil eura po godini, ja mislim da je to glup potez, potez očajnih klubova koji su se pogubili zadnjih par godina. PA tog MIlana je odbio svaki ozbiljan igrač, pogotovo mlađi igrači.

RB Leipzig,vjerovatno sam dosadan postao, ali šta ću hehe, ulazi sljedeće godine u ligu sa punim kadrom strašnih talenata koji već imaju seniorske sezone iza sebe. U Klub dolaze najbolji igrači Slazburga uz to se potroši 80tak mil na pojačanja. Automacki smo dobili ekipu koja diže BL na veći level, Bayern ne smije da spava, Wolfsburg ne smije da spava, pogotov budni moraju biti BVB, Bayer i Schalke.

Bundesliga je tek krenula da cvijeta i to me još više uzbuđuje, sve se više vrte velike kompanije oko lige. Sad su tu investitori u Herthi, Hoffenheimu, Wolfsburgu, Bayeru, Bayernu, Ingoldstadtu, Rb Leipzigu,... Mislim da će u sezoni 2016/2017 biti najluđi prelazni rok ikad u BL-u, jednostavno onaj ko se ne pojača od velike 6torke popušio je mjesto u Evropi.

Serija A je postavljena na užasnim temeljim, liga bez projekta, budućnosti, bez formule za potpuni povratak. Prošle sezone su bljesnuli, ali sad sam u stanju da se okladim da se izbrišem sa foruma ako oni ponove ovu sezonu. Čista slučajnost i ništa više. Serija A nije konkurencija BL, nit će biti u skorije vrijeme. Serija A je bez konkurencije u skandalima, u transferima koji će vjerovatno biti predmet tužilaštava u budućnosti ( igrača djele na pola, pa nije **** nekrentnina :urnebes: ). Seriju A sam volio i cijenio nekad, ovo sad je cirkus od danas do sutra uz poneki bljesak. AKo me dematuje sezona i Serija A ponovi uspjeh, ja idem sa ovog foruma zauvijek. :D

Dapače, uvjeren sam da će već u novoj sezoni jedan BVB ponovo biti jači od svih italijanskih klubova.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 jul 2015, 19:18

FRANK RIBERY je napisao/la:
Sve to stoji, ali ja sam spreman da se kladim da će jedan Selke, Sabitzer, Polusen, Kimmich napraviti jednako dobre, ako ne i bolje karijere od igrača koje si nabrojao. To je proces, ali proces od kojeg će BL imati koristi. Zamisli dovedeš igrača u 30toj godini i daš mu 5-6 mil eura po godini, ja mislim da je to glup potez, potez očajnih klubova koji su se pogubili zadnjih par godina. PA tog MIlana je odbio svaki ozbiljan igrač, pogotovo mlađi igrači.
Gledaj sve to stoji. Od mladih igrača BuLi mnogo i profitira, velikim dijelom svaki uspjeh na evropskoj sceni i zasniva na mladim igračima. Ali moraš mladima pridodati i izgrađene zvijezde, iskusnije igrače. Eto ja sam danas naveo primjer Raula i Schalkea (više sam puta taj primjer u različitim kontekstima ranije navodio). Raul je doveden tada u poznim fudbalskim godinama, ali taj transfer se Schalkeu isplatio i marketinški, u smislu dizanja rejtinga te i sportski, jer su tada s njim postigli najveći uspjeh u LP (polufinale) te su osvojili kup. Neka mladih igrača, ali je uvijek za određeni napredak ekipe i za trenutni uspjeh, potrebno imati i dovesti i iskusnija, izgrađena imena. Tako da bi dolazak Khedire i Mandže u određene timove bio svakako pun pogodak.
Nekako smatram da treba biti i realan, ja sam prvi taj koji pohvali kvalitetne transfere i koji spusti loptu kada se od nekih poraza bundesligaša prave neke katastrofe i tragedije. Ali treba isto tako priznati, kada nešto bundesligaši propuste uraditi, a drugi urade bolje.
Naravno da su ti pojedini talijanski klubovi doveli određene igrače za koje smatram da su preplaćeni i da nisu toliki kvalitet. Ali sam eto naveo pozitivne primjere njihove.
FRANK RIBERY je napisao/la: RB Leipzig,vjerovatno sam dosadan postao, ali šta ću hehe, ulazi sljedeće godine u ligu sa punim kadrom strašnih talenata koji već imaju seniorske sezone iza sebe. U Klub dolaze najbolji igrači Slazburga uz to se potroši 80tak mil na pojačanja.
To što Leipzig dovodi igrače Salzburga neće im pomoći da postanu top njemački klub, a pogotovo ne evropski gigant. Dobra će oni stvar biti za bundesligu, ali treba sve to uzeti s rezervom. Vidjet ćemo koliko i kako će uspješno oni dovoditi igrače, kada dođu u najviši rang.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 jul 2015, 19:28

@Franck ovo tvoje mi djeluje kao stremljenje razvojnoj ligi. Mislim kakva je korist za BL što je razvila Ozila ili Khediru kad su oni svoje najbolje godine proveli u inozemstvu.

Meni je iskreno tragedija i da Poldi završi u Galati za siću umjesto u BL. Kad nitko ne ulovi domaćeg igrača šta očekivati glede Konopljanke ili Luiza Adriana koje se moglo dovesti džabe ili jeftino.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 jul 2015, 19:41

KayserSose je napisao/la:@Franck ovo tvoje mi djeluje kao stremljenje razvojnoj ligi. Mislim kakva je korist za BL što je razvila Ozila ili Khediru kad su oni svoje najbolje godine proveli u inozemstvu.

Meni je iskreno tragedija i da Poldi završi u Galati za siću umjesto u BL. Kad nitko ne ulovi domaćeg igrača šta očekivati glede Konopljanke ili Luiza Adriana koje se moglo dovesti džabe ili jeftino.
Ne, ja težim tome da je bolje kupiti deset mladih igrača nego dovesti jednu zvijedzu od 30+ godina. Bundesliga je osuđena da prozvodi igrače za Bayern i klubove iz Premiershipa. Kad Tv prava budu odgovaral kvaliteti lige onda igrače iz Bl-a niko neće moći kupiti, no do toga ćemo se načekati.

Schalke:

Boateng 12 mil eura
Jurado 13 mil eura

-----------------------------
Sane
Draxler
Mayer
Goretzka 3,25 mil eura
Matip
Ayhan
Kolasinac

KAd se sve sabere, plate i novac potrošen na transfere, ovih sedam igrača je ispalo jeftinije. O ovom ja pričam, a trošenja para na istrošene igrače iz Primere i Premiershipa je nepotrebno i rizično.
Kad je Konoplynka u pitanju, u Bl bar deset klubova ima veći budžet od Seville , a što ga nisu doveli, čudni su Njemci. Što ga nije doveo BVB, BAyer, Schalke, Galdbach? Valjda zato što su njihovi manager **** od pregovarača pa ih niko ne uzima za ozbiljno, čast Eberlu koji je pokazao kvalitet zadnjih godina. Zašto su Sevillea, Porto bolji i uspješniji , a imaju manje budžete od desetak bundesligaša, to je za nalizu rada uprave i menagera. Koliko je menager u Bundesligi napravilo veliku igračku karijeru? Jako mali broj, mahom su imal prosječne, da ne kažem drugaligaške karijere. Takve osobe ne bi trebale biti pregovarači, ko uzima za ozbiljno jednog Dutta, Heldta, Zorca, Eichina,

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 jul 2015, 21:32

Pa Schalke ti je najbolji primjer ovog što ti effe i ja pričamo, jer su na kvalitetne domaće omladince pridodali Raula i Huntera, dakle veterana u silasku i rezervu iz Primere, te ostvarili veliki rezultat u LP. Danas oni sa ovim klincima u LP teško mogu više od prolaska skupine. Sa nekim novim Raulom i Hunterom Schalke bi danas bio puno konkuretniji van BL, a mi ovdje pričamo upravo o snagi BL u Europi.

I ne znam čemu omalovažavanje Susijeve karijere kad je bila vrhunska.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 04 jul 2015, 21:47

KayserSose je napisao/la:Pa Schalke ti je najbolji primjer ovog što ti effe i ja pričamo, jer su na kvalitetne domaće omladince pridodali Raula i Huntera, dakle veterana u silasku i rezervu iz Primere, te ostvarili veliki rezultat u LP. Danas oni sa ovim klincima u LP teško mogu više od prolaska skupine. Sa nekim novim Raulom i Hunterom Schalke bi danas bio puno konkuretniji van BL, a mi ovdje pričamo upravo o snagi BL u Europi.

I ne znam čemu omalovažavanje Susijeve karijere kad je bila vrhunska.

Schalke je pokazao protiv Reala da se može igrati i sa klincima, ali svakako da si u pravu da bi bilo dobro da dođe još koje zvučnije ime u ligu. No, ne vodimo mi klubove već gore spomenuti fudbalski anonimus, upravo u tom polju BL zaostaje za drugim ligama. Pa Ibraković bi komotno mogao čitati bukvar većini kvazi- menadžera u Bl-u. Para ima,ali neko ih ne troši. Seria A redovno više potroši na transfere, a prihodi su im daleko iza BL-a. Pisao sam ranije o škrtarenju pojedinih klubova, Stuttgart je zajebo Mula-Hasan dedu.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 05 jul 2015, 12:06

Poslije Salihovica , Hoffenhaim je napustio i kapiten Andreas Beck, potpisao je ugovor sa Besiktasom !!

Gledam neke jucerasnje prijateljske utakmice, Hannover pobjedio Monaco sa 1-0 golom novajlije Benschopa

Bice i danas oko 17 : 30 na SportKlubu ko ima da prati, cini mi se utakmica izmedju Hannovera i Lechia Gdanska :P

p.s Spaha potpisao za HSV :clap: :clap: Drago mi je da cemo ga gledati jos u Bundesligi, zaista odlican potez HSV-a ;)
FC Bayern !!!!!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 05 jul 2015, 22:36

ja nisam nimalo optimista po pitanju buducnosti bundeslige...italijanima ce trebati max 2 godine da vrate to trece mjesto...italijani jesu u dugovima i italijani zaradzuju manje od tv prava ali italijani znaju nesto sto svabe jednostavno nisu u stanju, osim izuzetaka....italijancici znaju poderati kupce, on ce za prosjecnog igraca uzeti 30 milki bez problema dok je svabi puna kapa kad igraca istog kvaliteta proda za 10 miliona....hebote jedan mrtvi palermo za obicnog balavca sa godinom ugovora uzme vise para nego bajern prodajom kljucnog igraca osvajaca svjetskog prvenstva....lazio ce za andersona uzeti najmanje 40 miliona a bundesligasi za njeg nebi znali uzeti ni 15..svi jaci talijanski klubovi su vec sada do ovog momenta prelaznog roka jaci nego prosle godine a to se nebi moglo reci za bundesligase..ovaj amaterizam nase i uprave doofmunda je zaista zabrinjavajuci...sevilla im pred ocima uzima konopliyanku, milan adriana a oni ko telad..inter se pojacava igracima iz barcelona a nasi dovode igrace iz liga koji su za jedan klub jaci od premijer lige bih i to jos istresu 6 miliona ko s poslom....mogli su komotno alema merajica toliko platit onda....**** heldt kad se treba borit za potpis nekog polovnjaka uz masnu platu poput barnete i aoga tu je prvi a kad se treba boriot za kvalitet nigdje ga....jadna je ova liga ako ju za par godina budu cinili rb leipzig, hoffenhaim,wolfsburg, neverkusen i ostale selendre.sto se tice svabskih omladinskih pogona i to je vec sada postao veliki upitnik,,,,igraci za koje smo prije 3 godine mislili da ce biti mega zvijezde sada su vec dobrano u padu tu prije svega mislim da schurlea, goetzea,draxlera...zatim katastrofa u20 i u21 reprezentacije na svjetskom odnosno evropskom prvenstvu bi mozda trebali biti dovoljna opomena da se malo uspori sa guranjem te djecurlije prerano u vatru i da to mozda nije kvalitet koji pojedini misle da jeste...sjetimo se one u17 selekcije koja je prije par godina izgubila u finalu svjetskog od mexica 4 3...svi su govorili da je to najtalentovanija selekcija u historiji njemacke pa gdje su sad ti igraci,jedino su se can i weiser i donekle aycicek uspjeli probit..gdje su mende,cecen, schnelhardt,duksch ?sve propalo ko zeton...koliko god su rak rana njemackog fudbala losi domaci treneri na seniorskom nivou i katastrofalno menadzeri , jos veca rak rana su veliki sponzori koji pumpaju pare u klubove koji nemaju ama bas nikakav potencijal da dugorocno postanu ozbiljan klub u evropskim okvirima...dok god audi ,sapp i slicni budu pumpali pare u zaseoke ova liga ce polako pa zatim strmoglavo poceti da pada...

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.