FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

MisterGuardiola
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la MisterGuardiola » 03 jul 2015, 23:40

Šteta diktator nam nije tu ,on bi to sve u dvije riječi sredio

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 jul 2015, 00:06

Navodno je bila odluka da se sačeka novi predsjednik (zbog nekih jajara, koji su se bunili da ovi pripaze na svoje nadležnosti), ali je Lucho pogurao kompletan proces (jer želi Ardu u ekipi do 13. jula, kada počinju pripreme za novu sezonu) i sada zasjedaju u ponedjeljak, kada ćemo saznati konačnu odluku.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 04 jul 2015, 01:42

Kako mi je drago što je Barto kontrirao Laporti u vezi UO-a :njanjanja:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 jul 2015, 04:04

Bartomeu (presidential candidate): "Turan will cost bit less than 35M. Hope it'll be done in next days. Depends on managing committee" [ser]
Barto, sjedni u predsjedničku fotelju. :bow:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 04 jul 2015, 10:03

Laporta: "La junta gestora no tiene que extralimitarse en sus funciones. Es el presidente entrante el que tiene que hacer esta operación. Ahora se habla del fichaje de Arda Turan, pero es para tapar el fracaso y el ridículo que se hizo en Turín por no haber fichado al jugador"
ovim je rekao indirektno da i sa ardom ne rade isto

ma mars i ti glupane ,omrzo mi je ,samo gleda svoj neki interes ko **** barcu ba ,glupani svi redom
ne bi ni jednog stavio za predsjednika od ovih kandidata :roll:

edit:a ovaj upravljacki odbor hajd sto je odgodio odluku za ponedjeljak nego u pon tek u 7 navece stavili taj sastanak :damn:
koji neradnici
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 04 jul 2015, 12:47

Kako povrsno razmisljanje .

Dok se ne pomirite sa cinjenicom da La Massija nije jedina skola fudbala i nije stampaca masina koja ce godisnje bacati 3 prvotimca , zivjet cete u zabludi da ovo sto Bartomeu radi(iako ne hvatam sta je pogresno uradio) je grijeh prema La Massiji.

Za pocetak , zamolio bih nekoga da mi napise ime tog igraca koji ima taj kapacitet da igra u prvih 11.Ja ga licno ne vidim , Bartra je jedini blizu toga.Roberto i Rafinha ce imati priliku naredne sezone da se dokazu kada ce igrati vise nego sto bi mogli zamisliti.
Da budem iskren ni u jednom od njih dvojice ne vidim potencijalnog clana udarnih 11.Jednstavno nisu dovoljno kvalitetni.

Ovaj tip igraca se salje na posudbe da se dokazuje, evo Real poslao Casemira u Porto , momak imao fantasticnu sezonu.Atletico poslao Olivera u Porto , sazvakao sezonu.Problem Barce je sto ne zeli seljakati igrace , sto je u danasnje vrijeme gotovo jedini nacin da se od njega napravi proizvod.Povrh svega ako se taj isti igrac i ne vrati u matični klub , isti je u stanu izvuci cifru za njega a ne davati ga za buraniju kao sto ovaj klub praktikuje vec decenijama.

Nije Bartomeu kriv a ni Enrique sto omladinci nisu na nivou prijasnjih generacija.Jednostavno to se desilo i ponovit ce se opet nakon x vremena.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 jul 2015, 14:15

Fluminense have rejected Juventus' 16M bid for Gerson (18). Barcelona, who have first option, blocked the transfer. [odia rn via md]
Barcelona have personal deal with Fluminense player Gerson (18) for 5 seasons, starting in 2016. Transfer fee expected to be 15-18M. [sport]
Vraćamo Juveu zato što su krajnje bezobrazni. Možda mi nećemo dobiti Pogbu, ali neće ni oni Gersona. :kafa:
Both clubs and the player have agreed to postpone the decision on the transfer of Atletico's Arda Turan (28) to Barcelona until Monday. [md]

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 04 jul 2015, 14:24

Sad ce Juve prodat Pogbu za 25 miliona samo da ne izgube Gersona.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 jul 2015, 15:19

JoeBleck je napisao/la:Kako povrsno razmisljanje .

Dok se ne pomirite sa cinjenicom da La Massija nije jedina skola fudbala i nije stampaca masina koja ce godisnje bacati 3 prvotimca , zivjet cete u zabludi da ovo sto Bartomeu radi(iako ne hvatam sta je pogresno uradio) je grijeh prema La Massiji.

Za pocetak , zamolio bih nekoga da mi napise ime tog igraca koji ima taj kapacitet da igra u prvih 11.Ja ga licno ne vidim , Bartra je jedini blizu toga.Roberto i Rafinha ce imati priliku naredne sezone da se dokazu kada ce igrati vise nego sto bi mogli zamisliti.
Da budem iskren ni u jednom od njih dvojice ne vidim potencijalnog clana udarnih 11.Jednstavno nisu dovoljno kvalitetni.

Ovaj tip igraca se salje na posudbe da se dokazuje, evo Real poslao Casemira u Porto , momak imao fantasticnu sezonu.Atletico poslao Olivera u Porto , sazvakao sezonu.Problem Barce je sto ne zeli seljakati igrace , sto je u danasnje vrijeme gotovo jedini nacin da se od njega napravi proizvod.Povrh svega ako se taj isti igrac i ne vrati u matični klub , isti je u stanu izvuci cifru za njega a ne davati ga za buraniju kao sto ovaj klub praktikuje vec decenijama.

Nije Bartomeu kriv a ni Enrique sto omladinci nisu na nivou prijasnjih generacija.Jednostavno to se desilo i ponovit ce se opet nakon x vremena
.
Možda bi neko i povjerovao u ovo- da se nije pojavio Guardiola i demantovao tu otrcanu teoriju.
Frajer se zahvalio (tadašnjim) svijetskim zvijezdama Ronaldinhu, Decu, Eto'o-u, Henryu....dao šansu domacoj školi za razliku od svog prethodnika Franka, isforisao domace momke, vjerovao im i sa njima pokorio svijet.

Pretpostavljam da su se Pedro i Busquets sami forsirali i sami od sebe napravili prvotimce Barce i reprezentativce Španije....onako slucajno se desilo "nakon X vremena", jelde....kako da ne.
Možda je moj dedo rahmetli kriv što je Barca uveliko skrenula sa kursa La Masije (svog identiteta i ponosa) i što danas sve više lici na Real, City, PSG, Čelzi i ostale klubove koji istresaju po 80 miliona za pojacanja, a svoju djecu šutira kao prljavu čarapu ili prodaje za bagatelu - ali sigurno nije kriv njen predsjednik.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 jul 2015, 15:27

Bas me zanima koliko bi ti bio sretan kad bi La Masijci dobili priliku a rezultati trpili, koliko tekmi bi ti trebalo da Enriqueu i tim mladicima **** sve na kamaru
Treba pun qrac stvari da se poklopi da bi ti od jednog Sampera dobio Busquetsa, nije to samo minutaza

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 jul 2015, 15:31

miki_92 je napisao/la:Bas me zanima koliko bi ti bio sretan kad bi La Masijci dobili priliku a rezultati trpili, koliko tekmi bi ti trebalo da Enriqueu i tim mladicima **** sve na kamaru
Treba pun qrac stvari da se poklopi da bi ti od jednog Sampera dobio Busquetsa, nije to samo minutaza

ne brini, necemo gledati taj film...bar dok je Lucho na klupi Barce ;) ....njegov odnos prema la masijcima, kao svi ovi transferi (i prošlogodišnji i ovosezonski i špekulativni)- jasno ukazuju na to.

budute mirni, nece se La Masija forsirati....istresat cemo po 80 miliona za gotove proizvode i tako kupovati srecu :mrgreen:

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 jul 2015, 15:36

Dok su rezultati tu sto se mene tice ne moraju dobit ni minute,
Nije ni prvi ni zadnji put da se vise oslanjaju na igrace sa strane nego na one iz La Masie

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 04 jul 2015, 15:46

Miki 92

kad kažeš, citiram "Treba pun qrac stvari da se poklopi da bi ti od jednog Sampera dobio Busquetsa, nije to samo minutaza"....time jako loše braniš veliki nerad sa mladim igracima, veliku zapuštenost po tom pitanju, veliko nepovjerenje prema njima. Ne krivim ja samo Lucha za to :nene: da se razumijemo... tako je na svim nivoima, a najbolji primjer je B tim koji je ispao iz Segunde.
Znam, dosadan sam- ali opet se moram referisati na Pepa, džabe kad je tako....on je bio živi primjer kako se prave igrace, kako im se vjeruje, kako se forsiraju. Svi smo to gledali i pratili godinama.
I nema se tu šta poklapati, nije fudbal konstelacija zvijezda, fudbal je danas skoro kao egzaktna nauka....koliko uložiš, toliko ces profitirati. Mi smo odustali od ulaganja u našu školu, kupujemo skupo...dobro, poštujem, takva trenutna politika kluba, takva vizija i guraj

Opet, s druge strane - nemam nikakvo pravo srati po covjeku koji je donio Triple prije nepuni mjesec dana :oops:

Licno mi se ne sviđa ovaj trend, gubi se identitet kluba...eto, to je poenta

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 04 jul 2015, 15:58

Pa ko je to promovisan iz kantere osim Busquetsa i postao vrhunski igrač pod Pepovom palicom?
Pedro manje više. Ispade Pep isvake godine izvlačio po dva vrhunska igrača iz La Masije.

Da Enrique sad forsira nekog nazor ovaj bi pisao kako kopira Pepa i kako mu ne valja što nema svoj način. Al' eto dođe njemu ovako period jednom u mjesecu kad mora zazivati Pepa, valjda to mora tako šta ja znam.
Don't hate what you don't understand.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 04 jul 2015, 16:06

let3 je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la:Kako povrsno razmisljanje .

Nije Bartomeu kriv a ni Enrique sto omladinci nisu na nivou prijasnjih generacija.Jednostavno to se desilo i ponovit ce se opet nakon x vremena
.
Možda bi neko i povjerovao u ovo- da se nije pojavio Guardiola i demantovao tu otrcanu teoriju.
Frajer se zahvalio (tadašnjim) svijetskim zvijezdama Ronaldinhu, Decu, Eto'o-u, Henryu....dao šansu domacoj školi za razliku od svog prethodnika Franka, isforisao domace momke, vjerovao im i sa njima pokorio svijet.

Pretpostavljam da su se Pedro i Busquets sami forsirali i sami od sebe napravili prvotimce Barce i reprezentativce Španije....onako slucajno se desilo "nakon X vremena", jelde....kako da ne.
Možda je moj dedo rahmetli kriv što je Barca uveliko skrenula sa kursa La Masije (svog identiteta i ponosa) i što danas sve više lici na Real, City, PSG, Čelzi i ostale klubove koji istresaju po 80 miliona za pojacanja, a svoju djecu šutira kao prljavu čarapu ili prodaje za bagatelu - ali sigurno nije kriv njen predsjednik.
Gledaj, kao prvo moras se pomirit da vise nema Guardiole, tiki-take nit ce ih biti , bar ne u dogledno vrijeme. Kao drugo, covjek jeste im vjerovao, davao im sanse, ali moras da shvatis da se ponovila jedna takva generacija i to je to. Ponovit ce se opet ne brini, ali nece sigurno u sljedecih 5-10 godina jer Xavi , Iniesta, Busquets, Messi pa i Pique su vanserijski igraci.

Rafinha nije malo igrao prosle sezone, dobijao je sanse pa smo vidjeli kako je to izgledalo bez Rakete. Munir je igrao puna 2-3 mjeseca, pa sta je uradio ? Da se razumijemo, treba im se sansa davat, ali postepeno u manjim tekmama u ligi i kupu kralja. Ali cim dodje Bayern, Real , Sevilla, Valencia, Atletico , oni otpadaju jer nemaju tu kvalitetu da se izbore na sredini terena sa Iscom, Modricem, Alonsom, Jamesom, Scwheinijem i slicnim igracima. To su igraci koji igraju godinama na vrhunskoj razini, koji imaju u nogama toliko tekmi i iskustva. Pod ovim mislim na Alonsa, Scweinija, Modrica i starije iskusnije igrace.

Treba biti realan pa reci da mi moramo dovoditi klasne igrace ako se mislimo zadrzati ovako visoko. Vjerovao ti meni ili ne, mi da nismo doveli Neymara i Suareza da ne bi osvojili niti jednu titulu ni ove godine. Profitirao je Messi najvise njihovim dolaskom. Svaka cast Pedru, Alexisu, Cuenci, Muniru , ali oni nemaju tu kvalitetu da probiju stranu. Mi sad imamo strahovita krila u vidu Neymara i Messija i najboljeg napadaca sigurno na svijetu u Suarezu. To govore golovi i asistencije, ne ja.

Koliko sam samo gledao puta Alexisa, Pedra da vracaju loptu nazad, meljaju je, gdje Messi sam povlaci, pa protivnici zgusnu sredinu i gotovo, iskontriraju nas i kraj. To je pokazao Atletico prosle sezone i Bayern prije kad nam je uvalio 7 komada. Pomiri se tiki-take vise nema, nogomet se MODERNIZIRA , stoperi su sve bolji i bolji. Treneri sve bolji i bolji, onakva igra je prokuzena, sad se igra direktnije, brze, bez meljanja lopte. U Guardiolinoj Barci je Pedro bio ponajbolji igrac i standardan, tad je mogao biti bilo ko standardan i uklopio bi se jer smo igrali vanserijski nogomet, protivnici nisu znali kako se postaviti. Ali zasto sad ne igra Pedro onako ? Zasto ne probija krila kad treba? Zato sto nema tu kvalitetu kao Neymar npr i tu je kraj rasprave.

Da se razumijemo ja NE ZELIM da se zaboravi najbolja skola na svijetu, La Masija. Ali ono sto se nema, mora se kupit i to je to. Kad je La Masija zadnjeg kvalitetnog golmana izbacila ? NE sjecam se, zato smo sad doveli 2 klase i problemi rijeseni. Pa u Valdesa sam se kleo, dok nisam vidio kako je Ter Stegen branio, tek sam onda shvatio kakve su rupe prijasnji golmani bili , Pinto, Valdes.

Govorio sam vec 3 godine, ovdje na forumu, ako mislim osvajati MORAMO dovesti kvalitetna krila i napadace i zaboraviti Tella, Cuencu i slicne poluproizvode. I doveli smo ih. I osvojili smo sve. Opet.
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 04 jul 2015, 16:35

xaviesta je napisao/la:Pa ko je to promovisan iz kantere osim Busquetsa i postao vrhunski igrač pod Pepovom palicom?
Pedro manje više. Ispade Pep isvake godine izvlačio po dva vrhunska igrača iz La Masije.
To je to. Gurao je i španskog Messija sa srpskim korijenima, koji se seljaka po milion klubova, nije se mogao nametnuti u **** Ajaxu.

Neke previše puca nostalgija, a La Masia je precijenjena. :kafa:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Lillard
Kontakt:

Re: Odg: FC Barcelona

Post Postao/la Lillard » 04 jul 2015, 16:40

Sta ocekivat od Bartinog poklonika, cuj precijenjena :facepalm:

Pa i sada u prvih 11 igra 5-6 iz skole.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

messilla
Kontakt:

Re: Odg: FC Barcelona

Post Postao/la messilla » 04 jul 2015, 16:44

Lillard je napisao/la:Sta ocekivat od Bartinog poklonika, cuj precijenjena :facepalm:

Pa i sada u prvih 11 igra 5-6 iz skole.
Naravno da jeste, a u kontekstu priče prema kojoj svake godine izleti po nekoliko vrhunskih talenata koji haraju Evropom. Treba malo biti realan.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 04 jul 2015, 16:54

Eno vam Thiaga , okaciti pricu macke o rep ako mislite da nije vrhunski igrac , najbolji je bio u onom sakatom Bayernu , pa cak i kad su Robben i Ribery igrali mali se jasno izdvajao kao jedan od boljih ..

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 04 jul 2015, 16:58

igracina koja je zdrava 2 mjeseca godisnje, neka hvala preskocicu

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.