Ja mislim da mi igramo dosta brže i pokretljivije nego prošle godine u ovo doba. Dosa više trčimo i dosta smo spremniji, a i psihički stabilniji. NE bih da mjerim uz pomoć Sarajeva, ali moram. Mislim da je derbi pokazao sve ove stvari. Nisu oni bili na nivou krzo sezonu ali su u derbiju dali sve od sebe isto kao i mi. Bili smo u egalu cijeli tok susreta. Moram reći da je njihov pristup prošle godine u Evropi sa čak i lošijom ekipom za nijansu od ove koja je igrala derbi pokazao da se može sa ekipama tog nivoa. Ferenc je malo jači po meni od Grka koje su oni prošli, ali pristup je bitan. Snažno, jako čitavu tekmu i uz to biti skoncentrisan cijeli tok meča i mi imamo fine šanse. Još na derbiju nosu igrali Memija i Beganović dva igrača sa najvećim propelerom u guzici. PRema tome nemojte mi crnjaka. Šanse imamo i ja ih procjenjujem na nekih 30%-35%.
Moram još i reći da svi trebaju dobro pogledati rezultate tekmi koje su odigrane sinoć i dobro se zamisliti o tome šta bi tražili od naših momaka da smo izvukli neku od tih ekipa koje su iznenadile. Mislim da bi bili razočarani da smo igrali nerješeno kao Hajduk ili da smo izgubili kao Budućnost ili kao Zvezda, a ima ih još da ne nabrajam. Sve Estonske ekipe su ostvarile dobre rezultate, a mi bi išli gore kao izraziti favoriti po većini vas. Isto tako skinuli bi i gaće nekima koji su loše odigrali. FUdbal ljudi fudbal je to. Tek nakon prve tekme sa Mađarima možemo pričati preciznije. Nkeima je i Balzan izgledao dobro na snimcima, a nisu nam opucali na gol.
nego hajmo mi na Koševo da damo podršku a ovi momci će sigurno izginuti. Hoće li imati i pameti, vidjet ćemo, ali ne treba sad skidati u startu gaće. Očwkujem bar jedno dobro krilo do Mađara

NIsam insajder ali očekujem, tj nadam se da i naši tako razmišljaju.
POzdrav