FK Sarajevo - Akademija FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo: Omladinski pogon
Da mu vidis prekide, Stojcev i kompanija mogu samo gledati kako se to radi i uciti od njega. O driblingu i brzini ne bih trosio rijeci. Inace ova zuta sestica na slici najkompletniji Mariborov kadet, strasan je bio onaj dan.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Sa momkom potpisat na minimalno pet godina da nam ga neko ne preotme.
Bilo je sigurno skauta na turniru.

Bilo je sigurno skauta na turniru.
Najbitnije je da momak nastavi raditi i pravilno se razvijati.
Na utakmici protiv Maribora on i "šestica" iz Maribora što je pomenu @sabinho su definitivno bili najagilniji, i najviše su pokazali.
@bordobijeli
Znam da smo mi na početku, ali ako je ova ekipa kadeta tako suvereno osvojila titulu prvaka BiH, ali sam iskreno na ovom turniru očekivao više, bar finale. Kad pogledamo ojan turnir u Bijeljini, ni tu nismo mnogo pokazali. Ali eto trofej je bitan, i što je još bitnije a to je "sedmica"
i mali Bošnjak isto ima potencijala, kada bi ova dvojica napravili zapaženiju karijeru ja bih bio prezadovoljan.
Na utakmici protiv Maribora on i "šestica" iz Maribora što je pomenu @sabinho su definitivno bili najagilniji, i najviše su pokazali.
@bordobijeli
Znam da smo mi na početku, ali ako je ova ekipa kadeta tako suvereno osvojila titulu prvaka BiH, ali sam iskreno na ovom turniru očekivao više, bar finale. Kad pogledamo ojan turnir u Bijeljini, ni tu nismo mnogo pokazali. Ali eto trofej je bitan, i što je još bitnije a to je "sedmica"

-
- Kontakt:
jel halavach 7 mica?
VVVBK
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
VVVBK
- hordasDoboj
- Kontakt:
A koju poziciju igra, nisam upratiio ?Sabinho je napisao/la:Da mu vidis prekide, Stojcev i kompanija mogu samo gledati kako se to radi i uciti od njega. O driblingu i brzini ne bih trosio rijeci. Inace ova zuta sestica na slici najkompletniji Mariborov kadet, strasan je bio onaj dan.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
Deno krilo, bar je na utakmici protiv Maribora tu igrao, ima dobru ljevicuhordasDoboj je napisao/la:A koju poziciju igra, nisam upratiio ?Sabinho je napisao/la:Da mu vidis prekide, Stojcev i kompanija mogu samo gledati kako se to radi i uciti od njega. O driblingu i brzini ne bih trosio rijeci. Inace ova zuta sestica na slici najkompletniji Mariborov kadet, strasan je bio onaj dan.
Akademija je najvazni projekat za Tana (i taj projekat mora bit na najvecem mogucem nivou. A izgleda da nije ni na putu da to bude). Kamp nije izgraden, unas to nije vako nako to su izgovori. Imamo mi uslove i sad ko i vecina klubova iz bih a skole su im nazalost kvalitetnije.
Moramo imat bolje trenere i skaute i covjeka koji ce bit odgovoran za sve omladinske selekcije.
Marko je prekomandovan u prvi tim i ako se po jutru prepoznaje dan nula bodova
Isto sa plakalom (domet mu je famos)
Andzusica pokusali u prvom timu prije ga vratili nazad nego sto je dosoo i opet 5 mjesto na tabeli
Kakav je golman koji brani za kadete ?
Slabo se radilo a i nastavilo radit sa mladima. Ovaj turnir je pokazo da smo tanki.
Moramo imat bolje trenere i skaute i covjeka koji ce bit odgovoran za sve omladinske selekcije.
Andzusica pokusali u prvom timu prije ga vratili nazad nego sto je dosoo i opet 5 mjesto na tabeli
Slabo se radilo a i nastavilo radit sa mladima. Ovaj turnir je pokazo da smo tanki.
Malo je igraca koji mogu sa 17 godina kao naprimjer Radovac potpuno ravnopravno da igraju sa seniorima. Vecinu tih mladih igraca treba posuditi u nekog premijerligasa ili bar u Visoko u prvu federalnu pa da skupljaju iskustvo pa tek onda u Sarajevo. Inace se preskacu stepenice. Jos teze je stoperima kao naprimjer Mihojevic tek tako preskocit dvije stepenice. Njima jos vise treba nekog igrackog iskustva pa kakav god on talenat bio.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 21 jun 2015, 20:25, ukupno mijenjano 1 put.
aha, igra krilonukleusmember je napisao/la:jel halavach 7 mica?
VVVBK
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
- muhamedhulk
- Kontakt:
Marko je jos mlad..polako. Sigurno ce dobiti vise prilike ove sezone. Andjusic ima pravo i sljedece sezone igrati za juniore (koliko znam), tako da ce ostati u U19. Plakalo je dobar golman, gledao sam ga par puta i ima potencijal po mom misljenju..i mislim da mu treba sljedece sezone dati priliku u prvom timu, bar Kup maloPitar6785 je napisao/la:Akademija je najvazni projekat za Tana (i taj projekat mora bit na najvecem mogucem nivou. A izgleda da nije ni na putu da to bude). Kamp nije izgraden, unas to nije vako nako to su izgovori. Imamo mi uslove i sad ko i vecina klubova iz bih a skole su im nazalost kvalitetnije.

NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Drug ovo ti je prva generacija akademije. Polako ba, jos se nije ni kamp izgradio.
Kadeti uzeli titulu, juniori kup.
Lacoste je napisao/la:Drug ovo ti je prva generacija akademije. Polako ba, jos se nije ni kamp izgradio.
Beze sve to stoji al akademija plus nasa skola treba da se dragulji stancaju svake god bar jedan da zajase u prvi 11. Ako mi nemozemo izbacit iz akademije igraca da izbaci dzemala bandovica barica kalasija iz ekipe onda meni to ne mirise (mislim bar jednog)
Bice i vremena za to, samo lagano brate. Moras znati da je ovo nasa PRVA generacija akademije, dok drugi timovi na ovom turniru igraju zajedno godinama.
Ovi mali su nama buducnost, zamisli koje dobre uslove ce imati da se razvijaju, i to vec u ovoj godini.
http://www.fcsarajevo.ba/bs/omladinski- ... sokom/2377
Ovi mali su nama buducnost, zamisli koje dobre uslove ce imati da se razvijaju, i to vec u ovoj godini.

http://www.fcsarajevo.ba/bs/omladinski- ... sokom/2377
- hordasDoboj
- Kontakt:
Hvala punohilmo je napisao/la:Deno krilo, bar je na utakmici protiv Maribora tu igrao, ima dobru ljevicuhordasDoboj je napisao/la:A koju poziciju igra, nisam upratiio ?Sabinho je napisao/la:Da mu vidis prekide, Stojcev i kompanija mogu samo gledati kako se to radi i uciti od njega. O driblingu i brzini ne bih trosio rijeci. Inace ova zuta sestica na slici najkompletniji Mariborov kadet, strasan je bio onaj dan.

Ne znam da li ima pravo i slijedece godine igrat za kadete vec one tamo sezone 2016/2017 ubacit ga u prvi tim na kaljenje i neki visegodisnji ugovor potpisat

Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Pitar idi ti nauci ljude u klubu kako treba raditi sa omladincima,ti si sigurno mnogo blji od svih njih u klubu.
Sabrine mi moje!
http://www.nfsbih.ba/bih/vijest.php?id=11027
PIONIRI SLOGE I SARAJEVA U FINALU ZAVRŠNICE PRVENSTVA BIH
Prvi finalni susret biće odigran 28. juna u 18 sati u Doboju, a revanš 1. jula u 18 sati u Sarajevu.
Ajd nek' uzme bilo ko.

Prva utakmica:
Sloga - Sarajevo 1:0
Sloga - Sarajevo 1:0
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo: Omladinski pogon/Akademija
Kako mosete govoriti "akademija slabo radi" a ista jos ne postoji.Kad se zavrsi osnovni projekt i presele u nju onda recite da pocinje akademija sa radom.
Re: FK Sarajevo: Omladinski pogon/Akademija
Tako je. Samo strpljenja braco, doci ce sve na svoje abd (: Znaju to i oni da je samo pitanje o vremenu (;
Re: FK Sarajevo: Omladinski pogon (Škola fudbala i Akademija)
Slike @Zip[b]@Zip[/b] je napisao/la:E ovako braco moja
Evo poblize jedna s terena, koji je radjen od najskupljeg i najkvalitetnijeg materijala.. znam da nije radjes s onom gumom, il onim crnim sranjem.. vec je neki sitni pjesak, zabb kako se zove.. uglavnom, jako kvalitetno.. novi golovi su tu.. moze se cak i trenirati na ovom terenu.. mislim da je on ugubo zavrsen.. sigurno da fale neke sitnice..
Eh ova slika, mislim da ce ovde ici taj treci teren.. vidimo da je poravnato malo s ovim malim drvcadima, da li neka linija se pravi il sta vec, to ko se razumije ce nam recividimo da je ovo daleko od gotovog
i ovaj posljednji teren, na kojem se nesto radi(iza terena koji je vec napravljen) dakle bageri su radili, kopali su.. on bi mogao biti gotov uskoro..ABD
A na ovoj slici vidimo nesto novo, a to su par zasadjenih biljki.. gdje je kudikamo ljepse za vidjeti.. Nema sumnje da ce biti prava ljepota i uzivanje gledati kada se ovo zavrsi..ABD
I za one "dusmane" sto zayebavaju oko pasceta sto cuva akademiju, NE ZAYEBAJITE SE SA NJIM![]()
Salu na stranu, radi se na akademiji.. medjutim nije to bas onaj tempo kakav smo ocekivali da ce biti.. al radi se..
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Trenutno korisnika/ca: Galantni, hase73, Imamkarbarum, JavierBosnia, KarloIvandic, nedimmmm1337, OsmanhodzicBuco, pitara, Proximic, r3m1, skoJaa, tajsamja, VolimoSarajevo i 65 gostiju.