Druga Liga - grupa Jug
Re: Druga Liga - grupa Jug
pa sto se onda netakmicite u kanotnalnoj igi? jeftinije je.
a ako visici odustanu dali to znaci da Iskra ostaje onda u ovoj ligi?
a ako visici odustanu dali to znaci da Iskra ostaje onda u ovoj ligi?
Iz Iskre su nakon poraza od Šujice govorili da ne bi igrali ovu ligu iduće sezone i da su ostali u njoj zbog financijskih problema.
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
Spominjao si da vam je budžet oko 25000 KM. Da li to sve obezbjeđuje općina ili imate neke privrednike koji daju svoj doprinos?hnkvisici je napisao/la:Pa je, doslovno zadnje 3-4 sezone dođe do toga da se nećemo natjecati ali obećaju se onda neke stvari, da će biti para i da će se promijeniti odnos prema klubu i krene se u sezonu. Ali ništa ne bude bolje pa se patimo godinu dana da jedva završimo i na kraju te sezone uprava se promjeni jer ne žele raditi na takav način. Zato i jesmo promijenili 3 predsjednika kluba zadnje 3 godine.KLIS je napisao/la:Uoči svake sezone vam je ista priča pa ste svaki put igrali, nadam se da će tako biti i ovaj put.
Ove godine smo imali 20,000 i manje. Općina dala 15-ak i skupilo se nešto sa strane. GOSK i Čapljina imaju prednost jer igraju Prvu ligu, nama ostanu mrvice.
Dogodine bi nam trebao proračun od najmanje 45,000 KM zbog tri omladinske kategorije i seniori u Drugoj ligi, takvi su podaci objavljeni na Skupštini. A kako stvari stoje ddo te cife nikako ne možemo doći i odlučeno je da dogodine igramo Županijsku ligu. Imati ćemo još jednu skupštinu idući tjedan kad bi to trebalo postati službeno ako se ništa drastično ne promjeni u ovih 7 dana.
Dogodine bi nam trebao proračun od najmanje 45,000 KM zbog tri omladinske kategorije i seniori u Drugoj ligi, takvi su podaci objavljeni na Skupštini. A kako stvari stoje ddo te cife nikako ne možemo doći i odlučeno je da dogodine igramo Županijsku ligu. Imati ćemo još jednu skupštinu idući tjedan kad bi to trebalo postati službeno ako se ništa drastično ne promjeni u ovih 7 dana.
www.facebook.com/hnkvisici
Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH na sjednici održanoj 15.05.2015. godine donio je odluku o kalendaru takmičenja Prve i Druge lige FBiH za takmičarsku sezonu 2015/2016. Sezona 2015/2016 u Drugoj ligi FBiH - grupa Jug počinje 16.08.2015. godine. Žrijeb takmičarskih brojeva je 16. 7. 2015.
Sinoć potvrđeno na skupštini - treća liga dogodine. Cilj je smanjiti troškove barem dvije sezone, uložiti novac u stadion i opremu, a najviše u omladinski pogon kako bi za par godina imali stabilan klub sa svojom djecom. I onda se ponovno vratiti u viši rang. Do tada, budite pozdravljeni! 
P.S. Nije službeno dok se ne pošalje u Savez, a i dalje postoje neke (male) šanse da se nešto promjeni.
P.P.S. Zna li itko šta je sa ostalim klubovima koji ne ispunjaju uvjete?

P.S. Nije službeno dok se ne pošalje u Savez, a i dalje postoje neke (male) šanse da se nešto promjeni.

P.P.S. Zna li itko šta je sa ostalim klubovima koji ne ispunjaju uvjete?
Zadnja izmjena: hnkvisici, dana/u 02 jul 2015, 13:42, ukupno mijenjano 1 put.
Ne zna se jos uvijek ni da li ce se turbina takmiciti u drugoj ligi ..
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- badblueboylivno
- Kontakt:
hnkvisici je napisao/la:Sinoć potvrđeno na skupštini - treća liga dogodine. Cilj je smanjiti troškove barem dvije sezone, uložiti novac u stadion i opremu, a najviše u omladinski pogon kako bi za par godina imali stabilan klub sa svojom djecom. I onda se ponovno vratiti u viši rang. Do tada, budite pozdravljeni!

Hayley <3
znači slijedeče sezone 15 ekipa se takmiči
Zadnja izmjena: Bistrik, dana/u 05 jul 2015, 18:18, ukupno mijenjano 1 put.
Klis će uvesti kadete, tako da će ispuniti uslove. Mislim da su još upitni Kamešnica i Šujica.hnkvisici je napisao/la:P.P.S. Zna li itko šta je sa ostalim klubovima koji ne ispunjaju uvjete?
Kako je krenulo, mogla bi i Kamešnica odustati. Imali su do sad dvije omladinske kategorije i trebaju uvesti treću. Osim toga, igrači su u štrajku jer ne žele igrati dok je na čelu kluba uprava koja je otpustila trenera Čondića.
kako je krenulo slijedeče sezone ako 10 ekipa starta dobro če biti, još ako Rama upola sezone odustane...
- KonjicBOY
- Član IO SS.ba lige
- Kontakt:
Neće bit 10 ekipa al moglo bi se desiti da bude 14 pa onda liga ili kasnije krene ili se ranije završi...Bistrik je napisao/la:kako je krenulo slijedeče sezone ako 10 ekipa starta dobro če biti, još ako Rama upola sezone odustane...
Support your local club !
- badblueboylivno
- Kontakt:
Meni nije normalno da se uvelo pravilo o tri kategorije. Ili dvije ili četiri, nema tri, nema jedne. Što ako jedan klub ima kadete, a ne i juniore? Protivnička juniorska ekipa je slobodna? Koji će kuratz Kamešnici, Višićima, Klisu i sličnim klubovima juniori kad u seniorskoj momčadi igraju momci koji mogu igrati u kadetima jer, vidi vraga, nema dovoljno seniora?
Užas. Totalni paradoks.
Užas. Totalni paradoks.
Hayley <3
višići odustali dakle več 15 ekipa, po najavama ovde na forumu Kamešnica i Turbina bi mogli odustati znači 13 zbog ovog novog pravila možda odustane još koja ekipa i to ti je to broj 10-12 ekipa u ovoj ligiKonjicBOY je napisao/la:Neće bit 10 ekipa al moglo bi se desiti da bude 14 pa onda liga ili kasnije krene ili se ranije završi...Bistrik je napisao/la:kako je krenulo slijedeče sezone ako 10 ekipa starta dobro če biti, još ako Rama upola sezone odustane...
Zbog novog pravila jedino je još upitna Šujica, vjerujem da će Turbina igrati, pored toga, Neum će tražiti da zamijeni Višiće u ligi, tako da ne bi trebalo biti ispod 14 ekipa. Ova liga bi se trebala skratiti na 12 ekipa kao Druga liga - Zapad, jer se nikako ne može popuniti. Sljedeće sezone niko iz kantonalnih liga neće imati ambicije da uđe ako Neum sad upadne umjesto Višića.Bistrik je napisao/la:višići odustali dakle več 15 ekipa, po najavama ovde na forumu Kamešnica i Turbina bi mogli odustati znači 13 zbog ovog novog pravila možda odustane još koja ekipa i to ti je to broj 10-12 ekipa u ovoj ligiKonjicBOY je napisao/la:Neće bit 10 ekipa al moglo bi se desiti da bude 14 pa onda liga ili kasnije krene ili se ranije završi...Bistrik je napisao/la:kako je krenulo slijedeče sezone ako 10 ekipa starta dobro če biti, još ako Rama upola sezone odustane...
A šta je s Kupresom? Koliko ja znam ni oni nemaju tri omladinske kategorije. Mi bi trebali imati te uvjete i više kroz par godina ako bude sve išlo po planu, mogli bi i sada nešto na silu izvesti kao Klis. Ali bolje nešto ne imati nego imati na silu. Ne bih omalovažavao Klis, ali njihove omladinske ekipe su i ove godine bile daleko najlošije u Drugoj ligi pionira i predpionira, sada još i kadeti koji sigurno neće biti nimalo bolji. Ne znam kome to treba da im djeca idu po cijeloj Hercegovini, prebiju se i osramote i primaju po 10-15 komada. Troše se novci, vrijeme, resursi, ljudi... Sve u svrhu održavanja seniorske ekipe u Drugoj ligi. A na kraju se postavi pitanje, šta ima netko od toga? Koja je razlika igrati Drugu ili Treću ligu? Neki prestiž? Zadovoljstvo? Kvaliteta natjecanja? Sve je to bacanje para u vjetar, ništa drugo. Klubovi u ovoj drugoj ligi potroše tolike cifre koje daju sucima, savezu, najmanje igračima da bi kad se okreneš nazad vidio da ništa nisi napravio. To posebno vrijedi za manje sredine poput Višića, Klisa, Šujice... Ovi veći imaju problem što idu grlom u jagode u Prvu ligu, ali to je već druga problematika.
Evo po primjeru Višića vidim nakon 6-7 sezona u Drugoj ligi da nismo napredovali gotovo nimalo ni u kojem segmentu, a potrošili smo ogroman novac, koji je najvećim dijelom otišao, ponavljam, sucima i savezu. Jedini napredak je omladinski pogon koji je pokrenut prije dvije godine, a i to je došlo jer smo znali da će nam trebati da se natječemo u Drugoj ligi. Da smo kojim slučajem već od ponovnog osnivanja kluba 2002. napravili par projekata pa taj novac odmah ulagali u vlastitu djecu, u infrastukturu, u edukaciju, u trenerski kadar - danas bi imali zdrav, stabilan klub, fino uređen stadion, popratne prostorije i sadržaj, omladinsku školu nogometa i tko zna što još. Ali ne, nama je bilo samo da se igra Druga liga pošto - poto. Pa onda svake godine problemi oko financija, igrača, uprave... Iako smo mi slovili za stabilnog drugoligaša, to nikad nije bilo baš tako. Zato ponavljam, bolje nešto ne imati - nego imati to na silu.
@badblueboylivno, pravilo o tri kategorije je samo uvedeno da se olakša klubovima, da postupno dođu do četiri kategorije, doslovno odgoje igrače. Lani je bilo pravilo o dvije kategorije - predpioniri i pioniri. Tako da ove godine od pionira možeš napraviti kadetsku, a iduće godine od kadeta juniorsku ekipu. Teško, da ne kažem nemoguće bi bilo odjednom skupiti ekipu juniora, ako prethodno nisi imao kadete, pionire... Tako da ja pozdravljam ovu odluku Saveza, iako malo komplicira natjecanje.
Evo po primjeru Višića vidim nakon 6-7 sezona u Drugoj ligi da nismo napredovali gotovo nimalo ni u kojem segmentu, a potrošili smo ogroman novac, koji je najvećim dijelom otišao, ponavljam, sucima i savezu. Jedini napredak je omladinski pogon koji je pokrenut prije dvije godine, a i to je došlo jer smo znali da će nam trebati da se natječemo u Drugoj ligi. Da smo kojim slučajem već od ponovnog osnivanja kluba 2002. napravili par projekata pa taj novac odmah ulagali u vlastitu djecu, u infrastukturu, u edukaciju, u trenerski kadar - danas bi imali zdrav, stabilan klub, fino uređen stadion, popratne prostorije i sadržaj, omladinsku školu nogometa i tko zna što još. Ali ne, nama je bilo samo da se igra Druga liga pošto - poto. Pa onda svake godine problemi oko financija, igrača, uprave... Iako smo mi slovili za stabilnog drugoligaša, to nikad nije bilo baš tako. Zato ponavljam, bolje nešto ne imati - nego imati to na silu.
@badblueboylivno, pravilo o tri kategorije je samo uvedeno da se olakša klubovima, da postupno dođu do četiri kategorije, doslovno odgoje igrače. Lani je bilo pravilo o dvije kategorije - predpioniri i pioniri. Tako da ove godine od pionira možeš napraviti kadetsku, a iduće godine od kadeta juniorsku ekipu. Teško, da ne kažem nemoguće bi bilo odjednom skupiti ekipu juniora, ako prethodno nisi imao kadete, pionire... Tako da ja pozdravljam ovu odluku Saveza, iako malo komplicira natjecanje.
e dobro onda hvala na obavještenju. ugl vidječemo šta če biti ima jel raznih najava... volio bih kad bi pusitli Neum da igra ovu ligu umjesto višiča mada što kažeš niko iz nižih liga nebi ušao u ovu ligu, mada u ligi HNK možda bi ušča Jasenica koja je bila 3.KLIS je napisao/la:Zbog novog pravila jedino je još upitna Šujica, vjerujem da će Turbina igrati, pored toga, Neum će tražiti da zamijeni Višiće u ligi, tako da ne bi trebalo biti ispod 14 ekipa. Ova liga bi se trebala skratiti na 12 ekipa kao Druga liga - Zapad, jer se nikako ne može popuniti. Sljedeće sezone niko iz kantonalnih liga neće imati ambicije da uđe ako Neum sad upadne umjesto Višića.Bistrik je napisao/la:višići odustali dakle več 15 ekipa, po najavama ovde na forumu Kamešnica i Turbina bi mogli odustati znači 13 zbog ovog novog pravila možda odustane još koja ekipa i to ti je to broj 10-12 ekipa u ovoj ligiKonjicBOY je napisao/la: Neće bit 10 ekipa al moglo bi se desiti da bude 14 pa onda liga ili kasnije krene ili se ranije završi...
@hnkvisici
Razumijem šta hoćeš da kažeš, ne bih ni ja da omalovažavam Višiće, ali uporedi uslove koje imaju Klis i Višići. Zna se da ste svake godine finansijski jedva izdržali sezonu, dok mi svake godine napredujemo i postali smo stabilan klub s trostruko većim budžetom od Višića, kvalitetnim igračkim kadrom i dobrim stadionom. S vaše tačke gledišta, i nije velika šteta što ćete igrati kantonalnu ligu, jer ste jedva igrali ovu, ali za nas bi ipak bila velika šteta da samo zbog kadeta igramo kantonalnu ligu nakon ovoga što smo postigli.
@Bistrik
Zaboravio sam Kupres, i oni imaju samo predpionire i pionire. Jasenica teško da ima mogućnosti da igra Drugu ligu. Čak mi se čini da uopće nemaju omladinskih kategorija.
Razumijem šta hoćeš da kažeš, ne bih ni ja da omalovažavam Višiće, ali uporedi uslove koje imaju Klis i Višići. Zna se da ste svake godine finansijski jedva izdržali sezonu, dok mi svake godine napredujemo i postali smo stabilan klub s trostruko većim budžetom od Višića, kvalitetnim igračkim kadrom i dobrim stadionom. S vaše tačke gledišta, i nije velika šteta što ćete igrati kantonalnu ligu, jer ste jedva igrali ovu, ali za nas bi ipak bila velika šteta da samo zbog kadeta igramo kantonalnu ligu nakon ovoga što smo postigli.
@Bistrik
Zaboravio sam Kupres, i oni imaju samo predpionire i pionire. Jasenica teško da ima mogućnosti da igra Drugu ligu. Čak mi se čini da uopće nemaju omladinskih kategorija.
@KLIS Nismo svake godine jedva izdržali, nikad nikome nismo ostali marke duzni, smanjio nam se budzet i pao je standard zadnje dvije sezone. Prestali smo placati igrace. Unatoc tome nikad nam opstanak nije bio ugrozen, a igrali smo bez treninga, samo se skupimo za utakmicu. Prije toga godinama smo stalno bili u gornjem dijelu tablice, 4. mjesto najbolji uspjeh u ligi sa 16 klubova koja je bila bar duplo jača nego sada. Igrači su nam imali plaće od 200 do 600+ KM, budžet 4-5 puta veći nego sad, obnovili svlacionice itd., ali greška je bila što se nije ulagalo u omladinski pogon, a tu istu grešku sad pravi Klis. Igranje Druge lige samo da se igra Druga liga. To nije dugoročno održivo. I sada bi mi mogli igrati ovu ligu, ali cemu? Nije to nikakav uspjeh, više bi volio dogodine imati omladince u vrhu svojih liga nego seniore u vrhu Druge lige, a omladince zadnje sa 0 bodova na kraju prvenstva kao Klis ove godine. Svaka čast na vašem budžetu, ali trosite ga na krive stvari.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.