breskva je napisao/la:Hitna informacija, da li može neko za mene predati prijavnicu popunjenu na FE u Tuzli? Da li će stvarati neke probleme oko toga jer inaće će me izaći upis 200KM ako ne bude niko mogao predati za mene a sestra ide u Tuzlu. HITNO AKO NEKO ZNA.
I ako neko zna kakav je drugi papir na kojem se piše lista smjerova za koje se odlučim, redoslijed zapravo.
Također na prijavnici piše prosječna ocjena, kako da to odredim? Da li je to za sve 4 razrede ili samo zadnji?
Evo ja sam isao sa bratom na FE on predao.
Moras kupiti u kopirnici dole prvo onaj papir za podatke. Kako vidim to vec imas. na toj prijavnici od ta 4 razreda. Pojedinacno nadjes od svakog prosjek pa saberes i kroz 4 i napises.
E sada isto ti kaze ona zena u studentskoj da radi sebe ovjeris kopije svjedocanstva da imas kasnije radi stipendija jer oni kada se upises ne vracaju svjedocanstva tj orginale. To se radi u opstini i besplatno je..
Kada udjes tamo dobijes drugi papir. Na njemu ima 5 smjerova, poredanih po brojevima 1.AR, 2,EEMS, 3.ESKE, 4.RI, 5.TK. I dole imas ovako da ih poredas po prioritetima od 1 do 5.
Npr kraj broja 1 stavis broj smijera koji ti je prvi prioritet (bubam 1. 3) to znaci da hoces prvo ESKE pa tek onda druge.
E zadnja stvar, njemu nije trazila nikakve dokumente i to. Nez jel moze neko umjesto tebe predat. Kada preda dobije na drugoj upisnici za one smjerove po prioritetima i broj prijave. Npr broj 134. I ti onda kada njoj predas to popunjeno pri predaji svjedocanstva i dodjes kuci sa tim brojem se prijavis i preko fet stranice, na oglasnoj ploci popunis podatke.
Znaci moras imati svjedocanstva+onu prijavnicu koju imas+onu prijavnicu koju dobijes kada udjes u studentsku i na mjestu je popunis.
Te za sebe ovjerena svjedocanstva i prijavu preko broja sa prijavnice iz studentske na internetu kada dodjes kuci do petka.