Studiranje

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Dex
Kontakt:

Re: Studiranje

Post Postao/la Dex » 30 jun 2015, 21:23

Epidaurus je napisao/la:
Dex je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Jel ima neko da je na masteru na ETFu smjer Automatika i Mikroelektronika ? Zanima me jel se u toku studija radilo sta konkretno na podrucjima mikroelektronike i prvenstveo optoelektronike.
Jest na optoelektronici ja mislim, mi brucoši im ko pokusni kunići ispali, sa njihovim nekim projektima :lol:
Znaci nema kod nas hajra od optoelektronike ? :mrgreen:
Naravno da ima :D
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 01 jul 2015, 15:06

Danas 128 primljeno, a primaju 200, znači biti će drugi rok. :mrgreen:

Prvi im'o 95 bodova, zadnji 33 boda. :lol:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 jul 2015, 15:11

BelminM23 je napisao/la:Danas 128 primljeno, a primaju 200, znači biti će drugi rok. :mrgreen:

Taj zadnji ce nam biti predsjednik :mrgreen:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 01 jul 2015, 15:16

tuzlak1987 je napisao/la:
BelminM23 je napisao/la:Danas 128 primljeno, a primaju 200, znači biti će drugi rok. :mrgreen:

Taj zadnji ce nam biti predsjednik :mrgreen:
Hahah, dobar dobar. :D

Nego da pitam, ima li ko odavde sa foruma da ide Saobraćajni, smjer telekomunikacija i poštanski saobraćaj. Dvoumim se imeđu toga i vazdušni, mada vazdušni samo dvoje upisali, kontam nema hljeba ovdje od toga.

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 01 jul 2015, 17:22

Znaš li matematiku? Ako znaš upisuj i ne zajebavaj se.. Perspektivan fakultet, pa ti vidi.. Vazdušni nema perspektivu? moj jaro konačno kontrolišemo nebo, trebat će inžinjera samo tako
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 01 jul 2015, 17:28

Najda je napisao/la:Znaš li matematiku? Ako znaš upisuj i ne zajebavaj se.. Perspektivan fakultet, pa ti vidi.. Vazdušni nema perspektivu? moj jaro konačno kontrolišemo nebo, trebat će inžinjera samo tako
Gledam jučer na klixu neka djevojka prva iz BiH završila to za vazdušno, a vidiš to nisam znao da sada kontrolišemo nebo, znao sam da je bilo neke priče da preuzimamo i na kraju je pola Srbija pola Hrvatska kontrolisala. A uvijek me nekao privlačilo to, vazda gledao neke filmove oko aviona. :mrgreen:

A vidjet ćemo vjerovatno taj vazdušni upisati, pa šta bog da...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 jul 2015, 17:32

A jesmo to preuzeli, ja citam jucer na aerodromu u Dubravama traze 65 radnika. Ali je fazon sto niti jedan ne treba fakultetski obrazovani, haman samo da budes hamal traze xd

Treba se dobro raspitat, dosta ovdje ljudi culo prije 5 godina da se pravi termoelektrana u Tuzli i od toga sada jos nema nista, a oni pozavrsavali fax..Nekad se zivot bas poigra, konkursa nema puno jbg

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 01 jul 2015, 17:45

Cijenjeno je biti inžinjer za vazdušni saobraćaj.. vjerujte :) uopšteno inžinjer saobraćaja.. da je bilo sreće, sad bi moja generacija iz srednje upisivala master, al' mi se j3bemo po drugim fakultetima iako smo rasturali telekomunikacije.. šta ti je život
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 01 jul 2015, 17:48

Ja sam na Saobracajnom fakultetu u Sarajevu. Htio sam prvo upisati TK, ali taj isti smjer ima na ETF-u i koliko sam cuo, oni su cjenjeniji. Zato sam upisao Cestovni saobracaj. Za zrak ne znam koliki je pametno upisivati. Nema bas puno aerodroma u BiH, a i oni sto ima ne prima puno radnika.
Uglavnom, na prvoj godini ti je matematika glavna i ko to rijesi, velike su sanse da ocisti godinu. Na drugoj imas i primijenjenu kod Fatkica, tu je vec poseban dozivljaj. Ostalo je teorija sa zadacima, ali konkretnijim. Jedan od boljih fakulteta u BiH.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 01 jul 2015, 20:30

telekomunikacije na etf-u i na saobraćaju su različite stvari.. saobraćajci su tehnolozi, dok su etf-ovci tehnikalisti.. jednostavno :D
ako nema tehnologije, nema ni tehnike, a i ako je ima, džaba ti je..
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 01 jul 2015, 21:13

Vidis to nisam znao. Tako sam cuo kad sam upisivao, mada nisam provjeravao. Ima na stranici faxa spisak predmeta koji po smjerovima pa se moze pogledati i dobiti malo bolja slika.
U svakom slucaju, matematika je majka na svim tehnickim fakultetima. Ko god je dobar, ili barem blizak matematici bi trebao upisati neki tehnicki fakultet. Daleko perspektivniji od drustvenih i sl fakulteta.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 01 jul 2015, 21:31

Na Masinstvu na kraju ispadne da matematika nije najtezi predmet. Jedino mat 2 moze u top 5 po tezini, ostalo nista. Govorim o Sarajevu naravno, ne znam kakva je situacija u drugim gradovima.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 01 jul 2015, 21:59

BelminM23 je napisao/la:
Nego da pitam, ima li ko odavde sa foruma da ide Saobraćajni, smjer telekomunikacija i poštanski saobraćaj. Dvoumim se imeđu toga i vazdušni, mada vazdušni samo dvoje upisali, kontam nema hljeba ovdje od toga.
zaobidji vjeruj ;) , postanski ni u ludilu a TK odnosno KT :D onako, ima nekoliko dobrih profesora al ostalo truba, matematika bezveze, nije kao prije 7,8 godina ima par zeznutih predmeta al vise do prof. + fatkic al s njim se moze ako znas tj. shvatis kakav je :lol: :lol: , sto se tice vazdusnog moze biti perspektivan jer se prica vrti oko tog preuzimanja neba, bio je konkurs prosle god. sad se privodi kraju :lol: al nema to veze sa fak. . ... ne znam probaj ETF jer je ozbiljniji fakultet realno bolji i imas bolju startnu poziciju kad krenes sa razgovorima al opet i tamo ima svakakih tj. izadje svakakih studenata, nije ETF kao sto je nekad bio, tako da je do tebe kakav ces biti kad zavrsis nesto, savjet upisuj kurseve i zavrsavaj, ako mozes uci sam online jeftinija varijanta al teza + diploma dobitna konbinacija ;) ...

breskva
Kontakt:

Post Postao/la breskva » 01 jul 2015, 22:28

Hitna informacija, da li može neko za mene predati prijavnicu popunjenu na FE u Tuzli? Da li će stvarati neke probleme oko toga jer inaće će me izaći upis 200KM ako ne bude niko mogao predati za mene a sestra ide u Tuzlu. HITNO AKO NEKO ZNA.

I ako neko zna kakav je drugi papir na kojem se piše lista smjerova za koje se odlučim, redoslijed zapravo.

Također na prijavnici piše prosječna ocjena, kako da to odredim? Da li je to za sve 4 razrede ili samo zadnji?

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 01 jul 2015, 22:38

prosjek je za sva 4 razreda

a sto se tice papira, zasto jednostavno nisi nazvao studentsku i pitao :?
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 jul 2015, 22:44

breskva je napisao/la:Hitna informacija, da li može neko za mene predati prijavnicu popunjenu na FE u Tuzli? Da li će stvarati neke probleme oko toga jer inaće će me izaći upis 200KM ako ne bude niko mogao predati za mene a sestra ide u Tuzlu. HITNO AKO NEKO ZNA.

I ako neko zna kakav je drugi papir na kojem se piše lista smjerova za koje se odlučim, redoslijed zapravo.

Također na prijavnici piše prosječna ocjena, kako da to odredim? Da li je to za sve 4 razrede ili samo zadnji?
Evo ja sam isao sa bratom na FE on predao.

Moras kupiti u kopirnici dole prvo onaj papir za podatke. Kako vidim to vec imas. na toj prijavnici od ta 4 razreda. Pojedinacno nadjes od svakog prosjek pa saberes i kroz 4 i napises.

E sada isto ti kaze ona zena u studentskoj da radi sebe ovjeris kopije svjedocanstva da imas kasnije radi stipendija jer oni kada se upises ne vracaju svjedocanstva tj orginale. To se radi u opstini i besplatno je..

Kada udjes tamo dobijes drugi papir. Na njemu ima 5 smjerova, poredanih po brojevima 1.AR, 2,EEMS, 3.ESKE, 4.RI, 5.TK. I dole imas ovako da ih poredas po prioritetima od 1 do 5.
Npr kraj broja 1 stavis broj smijera koji ti je prvi prioritet (bubam 1. 3) to znaci da hoces prvo ESKE pa tek onda druge.

E zadnja stvar, njemu nije trazila nikakve dokumente i to. Nez jel moze neko umjesto tebe predat. Kada preda dobije na drugoj upisnici za one smjerove po prioritetima i broj prijave. Npr broj 134. I ti onda kada njoj predas to popunjeno pri predaji svjedocanstva i dodjes kuci sa tim brojem se prijavis i preko fet stranice, na oglasnoj ploci popunis podatke.

Znaci moras imati svjedocanstva+onu prijavnicu koju imas+onu prijavnicu koju dobijes kada udjes u studentsku i na mjestu je popunis.
Te za sebe ovjerena svjedocanstva i prijavu preko broja sa prijavnice iz studentske na internetu kada dodjes kuci do petka.

breskva
Kontakt:

Post Postao/la breskva » 01 jul 2015, 23:49

Sestra će mi ići sutra, popunio sam onaj prvi papir što se kupuje, valjda će kada to preda moći dobiti taj drugi gdje će pisat prioritete smjerova.

Koji si ti broj dobio haha? Da vidim je li gužva, jer sam nekakav tuduk što se matematike tiče a informatiku razvaljujem. Koji ćeš smjer?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 02 jul 2015, 00:08

breskva je napisao/la:Sestra će mi ići sutra, popunio sam onaj prvi papir što se kupuje, valjda će kada to preda moći dobiti taj drugi gdje će pisat prioritete smjerova.

Koji si ti broj dobio haha? Da vidim je li gužva, jer sam nekakav tuduk što se matematike tiče a informatiku razvaljujem. Koji ćeš smjer?
Ma necu ja smijer, ja vec studiram. Ovo brat sad upisuje :mrgreen:
Predao je AR, a kao alternativu stavio redom TK, RI, ESKE, EEMS..

Mislim da se moze predat to, vidio sam neku stariju zenu predaje. Ne znam jel joj proslo, vjerovatno sinu predala, kcerki kome vec.

Ti skontaj koji ces smijer, meni su tezi TK I RI, ova ostala tri su podnosljiva :mrgreen:

Broj koji ti sestra dobije potvrdi elektronskom prijavom na stranici i to je to :wave:
Ako ti bude trebalo sta pitaj u PM slobodno, ja poznajem fakultet taj vise od domara

breskva
Kontakt:

Post Postao/la breskva » 02 jul 2015, 02:22

Koji ti je buraz broj hahaha ?

:D

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 02 jul 2015, 02:34

Ima li ko ovdje sa PPF-a? hahahahahhaa
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl i 22 gosta.