FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Cestitke igracima i strucnom stabu na pobjedi,nisam ni sumnjao,a i najavio sam da cemo dobiti lakse od ocekivanog.
Sto se tice transfera pomenutih igraca,iskreno se nadam da ima u klubu neko drskosti kao sto je imao Amar,pa makar i ne zaradili nista na istim igracima.Treba reci ne moze ispod te cifre i tacka.A realna cifra za Bajica i Memiju jeste nekih milion eura ukupno za obojicu.Ako se uzme ta cifra,pa makar i priblizno tome,ljudi dragi mi bi finansijski izasli iz krize 100%.To plus zarada od Evrope olus Dzeko koji ce se prodati 99%. Znaci nekih 2-3 miliona je realnost da se uzme love od svega,ne da bi bilo odlicno,nego bi bilo fantasticno.Ja samo priicam o realnim ciframa koje su moguce u ovaj mjesec dana da se zarade.Eto ti generalnog sponzora,sta ces bolje.
Naprijed Zeljo ljubavi moja......
Sto se tice transfera pomenutih igraca,iskreno se nadam da ima u klubu neko drskosti kao sto je imao Amar,pa makar i ne zaradili nista na istim igracima.Treba reci ne moze ispod te cifre i tacka.A realna cifra za Bajica i Memiju jeste nekih milion eura ukupno za obojicu.Ako se uzme ta cifra,pa makar i priblizno tome,ljudi dragi mi bi finansijski izasli iz krize 100%.To plus zarada od Evrope olus Dzeko koji ce se prodati 99%. Znaci nekih 2-3 miliona je realnost da se uzme love od svega,ne da bi bilo odlicno,nego bi bilo fantasticno.Ja samo priicam o realnim ciframa koje su moguce u ovaj mjesec dana da se zarade.Eto ti generalnog sponzora,sta ces bolje.
treba biti odmjeren i realan. u bliskoj prošlosti smo prečesto ostajali bez ičega i onda cijene dalje padaju. nije cijena šta tražiš, nego koliko dobiješ.
ovo naravno ne znači da neke cifre koje se spominju nisu smiješne za te igrače.
ovo naravno ne znači da neke cifre koje se spominju nisu smiješne za te igrače.
A ako nam se desi slucaj svraka i kvesa ko ce onda opet biti kriv.Ako su ponude iole povoljne svi su na prodaju pa i Gredic ako treba.Damir05 je napisao/la:Cestitke igracima i strucnom stabu na pobjedi,nisam ni sumnjao,a i najavio sam da cemo dobiti lakse od ocekivanog.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
za gredića zasad nema ponuda 

Meni je od nasih prvih 11 najslabija karika kokot i mozda bi bilo idealno da ulazi po pola sata...gledam onaj njegov dupli sa dzelmicem i on suta sa preko 20 metara a sam mu igrac na desnoj strani, jos uopste nema neki sut, a mogao sjajnu asistenciju gurnuti.......
mozda kad bi amira gurnuli vise prema golu, da bude cista 10, beganovica na kokotovo mjesto, a na zadnji vezni nekog destruktivca, mozda bi to mogao livaja, memija bek..ne znam, samo mi kokot nije vise za prve, on ni u prosloj polusezoni poslije sat igre ne moze meda..
mozda kad bi amira gurnuli vise prema golu, da bude cista 10, beganovica na kokotovo mjesto, a na zadnji vezni nekog destruktivca, mozda bi to mogao livaja, memija bek..ne znam, samo mi kokot nije vise za prve, on ni u prosloj polusezoni poslije sat igre ne moze meda..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.
Ma svi generali poslije bitke. Kada se proda igrač, što nije za više. Ako se ne proda što se nije tražilo manje.......Činjenica je da cijenu igrača ne diktira samo njegov kvalitet, nego i pregovaračka moć kluba. Pregovaračka moć zavsi od više faktora: kvaliteta igrača, drugih ponuda za tog igrača, jačine lige, stanja u klubu (potrebe za novcem), plate igrača, dužine ugovora, godina igrača, nastupa za reprezentaciju........Jako je teško odbiti neku pristojnu ponudu po kojoj će igrač zarađivati 10ak puta više nego što sad zarađuje. To jako utiče na moral većine igrača, a samim tim i na njihove partije. Naravno ne treba pristati na bilo šta, ali treba biti relan i ocjeniti koliko u ovom trenutku najviše možemo izvući za tog igrača.pile87 je napisao/la:A ako nam se desi slucaj svraka i kvesa ko ce onda opet biti kriv.Ako su ponude iole povoljne svi su na prodaju pa i Gredic ako treba.Damir05 je napisao/la:Cestitke igracima i strucnom stabu na pobjedi,nisam ni sumnjao,a i najavio sam da cemo dobiti lakse od ocekivanog.
Ja govorim realno,hajmo malo analizirati stvari!!!
Koliko je imao Svraka godina kad je trebao da se proda,nisam siguran tacno ali mozda 25-26(kazem nisam siguran).Ova dvojica su tek na pocetku karijere,jedan 19 godina drugi 20,e realno je s obzirom na potencijal kakav imaju da pokusas malo da rizikujes,da ga nedas tek tako.Od Evrope uduplaj im primanja ako treba,mislis da nebi ostali da produze jos godinu ,dvije ugovore,uduplaj primanja potpisu na jos 2 godine,odnosno produze,a ne razmisljaj o nekakvim Stokicima i kvazi igracima.Ja sam siguran da bi svaki ostao sa podebljanim uslovima jos makar godinu pa da se prodaje dalje.Tesko da se moze desiti kao sto se desilo sa Svrakom,to je moje misljenje,ostaje da vidimo.Pile ja se slazem s tobom da je na prodaju sve sto je realna cijena,ali isto tako ne treba ih davati u bescjenje.
Neko rece da Maribor daje 200000eura za Bajica,po mom misljenju to je malo za igraca kakav je Bajic.....ostaje da vidimo sta ce se desiti
Koliko je imao Svraka godina kad je trebao da se proda,nisam siguran tacno ali mozda 25-26(kazem nisam siguran).Ova dvojica su tek na pocetku karijere,jedan 19 godina drugi 20,e realno je s obzirom na potencijal kakav imaju da pokusas malo da rizikujes,da ga nedas tek tako.Od Evrope uduplaj im primanja ako treba,mislis da nebi ostali da produze jos godinu ,dvije ugovore,uduplaj primanja potpisu na jos 2 godine,odnosno produze,a ne razmisljaj o nekakvim Stokicima i kvazi igracima.Ja sam siguran da bi svaki ostao sa podebljanim uslovima jos makar godinu pa da se prodaje dalje.Tesko da se moze desiti kao sto se desilo sa Svrakom,to je moje misljenje,ostaje da vidimo.Pile ja se slazem s tobom da je na prodaju sve sto je realna cijena,ali isto tako ne treba ih davati u bescjenje.
Neko rece da Maribor daje 200000eura za Bajica,po mom misljenju to je malo za igraca kakav je Bajic.....ostaje da vidimo sta ce se desiti
Sve je ovo što si napisao normalno i realno, samo si zaboravio 1 činjenicu. Klubu trebaju pareDamir05 je napisao/la:Ja govorim realno,hajmo malo analizirati stvari!!!

VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
Neko je pricao o riziku,ja ako bi i nacemu rizikovao to bih uradio sada saa ovim transferima,ove sad sto su na trzistu su reprezentativci,konstantno dobro igraju i za repke i za klub,iz dana u dan napreduju,ne dovodi Stokica povecaj im ugovore i produze djeca jos godinu dvije,pa da vidis ponuda slijedece sezone,a BGM i liga bi bila odnosno titula na dohvat ruke.....
Slažem se da bi možda trebali rizikovati.Damir05 je napisao/la:Neko je pricao o riziku,ja ako bi i nacemu rizikovao to bih uradio sada saa ovim transferima,ove sad sto su na trzistu su reprezentativci,konstantno dobro igraju i za repke i za klub,iz dana u dan napreduju,ne dovodi Stokica povecaj im ugovore i produze djeca jos godinu dvije,pa da vidis ponuda slijedece sezone,a BGM i liga bi bila odnosno titula na dohvat ruke.....
VAŽNO JE BITI ČLAN!
svaka odluka je rizik. i prodati i ne prodati.
Ja znam,a i pricao sam sa milion sportista iz svih grana sporta,nogometa,rukometa,kosarke....nasih priznatih sportista i svi su mi rekli da mi daju ovdje dobre uslove sto bih isao negdje,normalno je da bi i ova djeca isto radila,jer je njima bolje kuci nego negdje vani,a Bgm kad bi oni imali ovdje po 2000eura mjesecno to je za nase uslove odlicno,a za godinu bi mogao reci daj mi milion za memiju eura naravno,pa bi onda vidjeli bili se javio Dinamo ili neko iz lige petice.....
to u redu kad je priča 2.000 ili 4.000. ali kad je priča 2.000 ili 10.000, ili u aziji 15.000, to pada u vodu.
Dobra je stvar što je Misimović doveo risk managera iz svoje firme koja procjenjuje rizike za Želju. Tako da imamo osobu koja će procjeniti rizike prodaje. ValjdaChWilla je napisao/la:svaka odluka je rizik. i prodati i ne prodati.

VAŽNO JE BITI ČLAN!
I ovako nastaju dezinformacije. Neko je napisao: ''I ja sam cuo da je Maribor zainteresovan za Baju, al tesko da ce ponuditi ocekivanu cifru za njega, mozda 200 000 eura max.'' Poslije toga ti isto spomeneš tu cifru, ali bez možda, onda to ponove još 2-3 lika i ispade da on ide za te pare.Damir05 je napisao/la:Ja govorim realno,hajmo malo analizirati stvari!!!
E sad vezano za ostatak posta, slažem se da je 200.000,00 EURa malo za takvog igrača. Ni ja ga ne bih prodao za 200.000,00 EURa, ali za 400-500 milja bi. Naravno u klubu bolje znaju koliko su im pare potrebne i koliko su u mogućnosti da zadržimo Baju.
Zadnja izmjena: ublehas, dana/u 01 jul 2015, 10:19, ukupno mijenjano 1 put.
to je baš malo i bescjenje za prvog strijelca lige od 21 godinu. kakva je da je.
Ja govorim da im se trenutni ugovori povecaju duplo,evo recimo Memija je igrao za 900km prosle sezone plata mjesecna,hej kad bi ti njemu dao 2000eura on bi letio po terenu covjece,a nebi mu se nigdje islo,ne dacemo Memiju u bescjenje za 200000eura a dovest cemo Stokica i njemu cemo dati platu 3000eura jer je on priznato ime.A ChWilla ne pricamo da ih trazi neko iz Azije,nego ih traze Dinamo i Maribor,nece ni tamo sigurno imati astronomske plate,a tamo je zivot skuplji u svakom pogledu nego ovdje.....
Ps.da se razumimo ja nisam rekao da mu je cijena 200000eura nego sam samo citirao nekoga ko je spomenuo tu cifru,ja ne znam dali je tako,a slazem se da bi ga dao za 450-500000 eura naravno.....
Ps.da se razumimo ja nisam rekao da mu je cijena 200000eura nego sam samo citirao nekoga ko je spomenuo tu cifru,ja ne znam dali je tako,a slazem se da bi ga dao za 450-500000 eura naravno.....
Zadnja izmjena: Damir05, dana/u 01 jul 2015, 09:48, ukupno mijenjano 1 put.
neće se dati za 200 000 eur, to uopšte nije u pitanju. a plate u dinamu su masne, i kad se uzmu u obzir troškovi života.
Nisu Memija i Bajić igrali za 900 (jesu na početku) prošlu sezonu niti je Memijina cijena 200 000 EURA. Plate su im veće bile a i obeštećenje je veće.Damir05 je napisao/la:Ja govorim da im se trenutni ugovori povecaju duplo,evo recimo Memija je igrao za 900km prosle sezone plata mjesecna,hej kad bi ti njemu dao 2000eura on bi letio po terenu covjece,a nebi mu se nigdje islo,ne dacemo Memiju u bescjenje za 200000eura a dovest cemo Stokica i njemu cemo dati platu 3000eura jer je on priznato ime.A ChWilla ne pricamo da ih trazi neko iz Azije,nego ih traze Dinamo i Maribor,nece ni tamo sigurno imati astronomske plate,a tamo je zivot skuplji u svakom pogledu nego ovdje.....
VAŽNO JE BITI ČLAN!
Sve ste vi to dobro napisali i objasnili sta bi bilo kad bi bilo. Jedna cinjenica je jako bitna, to je napisao @vrbanjusa. Nismo u mogucnosti da zadrzavamo igraca, radi finansija. Ukoliko bi se ostvarile ove prodaje i sve ostalo sto se spominje, mi bi vec sad mogli da kazemo da smo 100% izasli iz krize. Pare koje spominjete i eventualne procente nisu ni priblizno tacne. Iskreno posao je zavrsen kada se potpise isti. Puno toga je u opticaju i nisu samo ti klubovi koji vi spominjete, puno su ozbiljniji. Sve u svemu mi mozemo iznositi svoje misljenje, ali bilo bi red da sacekamo kraj prelaznog roka ili eventualni odlazak/dolazak istih, pa da onda o tome diskutujemo. Ovako mozemo otici predaleko u mastanjima i komentarima, pa da se na kraju razocaramo ili sta je gore da pojedini jedva docekaju da pocnu da pljuju po nekima. Zasto nije ovo zasto nije ono. Dezinformacija je jako puno, sto pojedini hoce da plasiraju i stvore neku losu sliku i pokvare image kluba, sto jos svasta nasta. Uglavnom sacekajmo pa onda diskutujmo o ciframa i sl.
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.