Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Najda
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Najda » 30 jun 2015, 23:39

[youtube][/youtube]

Ne treba ovdje mijenjati oblik vladavine i državno uređenje. Ono što treba promjeniti jesu ljudi na tim pozicijama. Interesantno je kako isti oblici državno uređenja ferceraju u nekim drugim državama.. može i kod nas, al' neće, jer su oni koje smo doveli na te pozicije (praktično ih gurnuli glasovima) pohlepna gamad koja koriste tu priliku i naše "razmišljanje".
Svi sad pričaju, a kad dođu izbori, glasovi se daju po principu "samo nek je naš, nek nije njihov yebi im mater" i sl.
I programeru kad ne radi program, on ne mijenja programski jezik, nego kod koji je napisao ;)
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 30 jun 2015, 23:40

Otelo je napisao/la: On bio moji godina kad je otisao u vojsku, bacili ga na granicu sa Bugarima :urnebes:

Ima dosta moje generacije pa ne daju na Titu.
Hajd ako imas baci sta na PDF, kakvih knjiga o historiji Europe, dinastijama i sl.
Tanak sam ti skroz sa internet izadanjima knjiga, jedino jedan katalog tj. dva da ti posaljem gde su knjige razvrstane po zanrovima, pa ti vidi da li nesto ima od toga na netu.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Lillard
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Odg: RE: Re: Chat

Post Postao/la Lillard » 30 jun 2015, 23:40

Tribalian je napisao/la:
Lillard je napisao/la: Moj obrnuto, u svakoj prilici sjeti mu se najmilijih :D
@Lilarde rekao bih da su nam ocevi istomisljenici. :lol:
Mora da je i tvoj relativno stariji covjek :D
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 jun 2015, 23:41

Tribalian je napisao/la:
Otelo je napisao/la: On bio moji godina kad je otisao u vojsku, bacili ga na granicu sa Bugarima :urnebes:

Ima dosta moje generacije pa ne daju na Titu.
Hajd ako imas baci sta na PDF, kakvih knjiga o historiji Europe, dinastijama i sl.
Tanak sam ti skroz sa internet izadanjima knjiga, jedino jedan katalog tj. dva da ti posaljem gde su knjige razvrstane po zanrovima, pa ti vidi da li nesto ima od toga na netu.
Ajd moze :P

[youtube][/youtube]
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 30 jun 2015, 23:43

Lillard je napisao/la: Mora da je i tvoj relativno stariji covjek :D
Sta relativno, presao 60.-tu. :mrgreen: Ali nije mrzeo Jugoslaviju, vec krivi Tita za raspad Jugoslavije i ustav iz 1974. :mrgreen: A od svih komunista najvise je mrzeo Milosevica.

@Otelo, stize. ;)

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 30 jun 2015, 23:47

Tribalian je napisao/la:
Lillard je napisao/la: Mora da je i tvoj relativno stariji covjek :D
Sta relativno, presao 60.-tu. :mrgreen: Ali nije mrzeo Jugoslaviju, vec krivi Tita za raspad Jugoslavije i ustav iz 1974. :mrgreen: A od svih komunista najvise je mrzeo Milosevica.

@Otelo, stize. ;)
Zbog SAP-ova pretpostavljam?
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 30 jun 2015, 23:50

Heller je napisao/la:
Zbog SAP-ova pretpostavljam?
Zbog toga sto je taj ustav imao za cilj unistenje najlepse zemlje na svetu. O pokrajinama ne bih ,da ne budem velikosrpski ovo ono :mrgreen:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 30 jun 2015, 23:52

I po meni taj ustav ima ogromnih fulova. Koji su do sranja i doveli. Samo je razjedinio ljude nekim svojim clancima umjesto da ujedini.
Zadnja izmjena: Heller, dana/u 30 jun 2015, 23:53, ukupno mijenjano 1 put.
Nullius in verba

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 30 jun 2015, 23:53

@Trib hvala :salut:

Naletio sam na neke dokumentarce pa cu sutra pobrati sta valja :P

[youtube][/youtube]
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 30 jun 2015, 23:57

Heller je napisao/la:I po meni taj ustav ima ogromnih fulova. Koji su do sranja i doveli.
Tu su Srbi ispali najvece p*cke, odnosno rukovodstvo iz Srbije, sto tad nisu rekli sta su imali, nego su cekali 15 godina (kao i svi ostali) da pocnu sa pricom kako to nije bilo dobro .... Taj ustav je odgovarao samo autonomasima. :mrgreen:

Odoh da dovrsim "Princ i fantom" .

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 30 jun 2015, 23:59

Zasto je sehur ovako rano?? Da li zna neko bas odgovor na ovo sve, pricao sam s nekoliko ljudi koji su bas vjernici i koji klanjaju i koji su procitali Kur'an, cak par ljudi zaposti prije zore kako i jest propisano, kako je poslanik rekao i kako pise jednostavno u Kur'anu. Ovo mi sve izgleda kao neka modernizacija islama, ljudi rade sta zele i sta hoce. Ramazan nije nuzno da traje 30 dana, moze da traje i 29 dana, sve zavisi od mladog mjeseca il mlađaka, kad se on vidi tad se vise ne posti. A kod nas sve nesto nakaradno, najjace mi je kad cujem da se ne treba piti 40 dana prije Ramazana, da se covjek "ocisti" na neki nacin. Gdje pise uopste da se smije piti alkohol?? Ljudi ne razumiju da si il vjernik il nisi. Svi nesto pokusavaju da budu nesto izmedju, hocu kaze svinjetine, hocu bludnju al pit necu u Ramazanu vjernik sam. To mi nikad nece bit jasno. Evo kako pise i sta treba postovat, ovo sve ostalo je pod velikim znakom pitnaja. Bar po meni.

Sehūr je obično lakši obrok prije početka posta, odnosno prije zore. Najbolje je ručati do pred samu zoru, o čemu je Zejd ibn Sabit rekao: “Ručali smo (katkad) s Poslanikom, a zatim je ustajao da klanja sabah namaz.“ Kada je upitan koliko je bilo vremena između sehūra i sabahskog ezana, on je odgovorio: „Koliko (se može proučiti) 50 ajeta (srednje dužine)“. Arapi su tada vrijeme obično mjerili nekim poslom koji se za to vrijeme može uraditi, pa se također navodi da je vrijeme ime između sehūra i sabahskog ezana bilo koliko se može pomusti jedna ovca. Iz navedene predaje Zejda ibn Sabita se zaključuje sljedeće:

ručak treba odgoditi do pred pojavu zore;
vrijeme između ručka i sabah namaza treba provesti u učenju Kur'ana i drugi bogoštovnim djelima.
Poslanik Muhamed je svoje sljedbenike često podsticao na ustajanje na sehūr i govorio im o blagoslovima koje on nosi. O tome najbolje govori predaja koju prenosi Et-Taberani:

Muhamed, neka je mir Božji na njega, je rekao: „Bože moj! Podari sreću i napredak sljedbenicima mojim u ramazanskom ručku (sehūru). Ručajte pred zoru, pa barem to bio jedan gutljaj vode, jedna datulja ili bobica nekog voća, jer će tada anđeli moliti Alaha za oprost grijeha vaših!“
Jedan od blagoslova sehūra je i onaj o kome govori Ebu Hurejre, koji kaže da čovjek neće na Sudnjem danu odgovarati za tri djela: jelo sehūra, jelo iftara i jelo koje je pojeo zajednički (s drugim ljudima).'
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 01 jul 2015, 00:02

UStav je trebo da sadrzi disoluciju, al sa nekim drugim mehanizmima i da je vise orijentisan kao zblizavanju stanovnistva, rjecju Musliman postignut je samo kontraefekat.
Nullius in verba

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 01 jul 2015, 00:03

At press time, NASA astronomers had calculated that it would take them approximately 300,000 years to reach the new planet in a space capsule, but unanimously agreed that it was worth a shot rather than ‘spend another day on this stupid lump of shit.
:tokralju: :tokralju: :tokralju:

http://www.theonion.com/article/astrono ... kes--37986

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 01 jul 2015, 00:07

theonion je jedna od najjacih stranica na netu

@jasko juve nemoj me pogresno skontat al otkud ova tema :mrgreen:
Nullius in verba

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 01 jul 2015, 00:10

Ma nije mi jasno da je ovako rano sehur, ne ide mi u glavu nikako, i x stvari sto se tice vjere al eto sad je Ramazan pa to me nekako interesuje. "Jedi dok ne budes mogao razlikovati crnu od bijele niti". Znaci jedi dok ne svane u slobodnom prevodu. A sad se jede u 2, mrkli mrak. Halalite ako je teska tema, al ako je neko upuceniji volio bi znati razlog ovog :)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 jul 2015, 00:12

jasko_juve je napisao/la:Zasto je sehur ovako rano?? Da li zna neko bas odgovor na ovo sve, pricao sam s nekoliko ljudi koji su bas vjernici i koji klanjaju i koji su procitali Kur'an, cak par ljudi zaposti prije zore kako i jest propisano, kako je poslanik rekao i kako pise jednostavno u Kur'anu. Ovo mi sve izgleda kao neka modernizacija islama, ljudi rade sta zele i sta hoce. Ramazan nije nuzno da traje 30 dana, moze da traje i 29 dana, sve zavisi od mladog mjeseca il mlađaka, kad se on vidi tad se vise ne posti. A kod nas sve nesto nakaradno, najjace mi je kad cujem da se ne treba piti 40 dana prije Ramazana, da se covjek "ocisti" na neki nacin. Gdje pise uopste da se smije piti alkohol?? Ljudi ne razumiju da si il vjernik il nisi. Svi nesto pokusavaju da budu nesto izmedju, hocu kaze svinjetine, hocu bludnju al pit necu u Ramazanu vjernik sam. To mi nikad nece bit jasno. Evo kako pise i sta treba postovat, ovo sve ostalo je pod velikim znakom pitnaja. Bar po meni.

Sehūr je obično lakši obrok prije početka posta, odnosno prije zore. Najbolje je ručati do pred samu zoru, o čemu je Zejd ibn Sabit rekao: “Ručali smo (katkad) s Poslanikom, a zatim je ustajao da klanja sabah namaz.“ Kada je upitan koliko je bilo vremena između sehūra i sabahskog ezana, on je odgovorio: „Koliko (se može proučiti) 50 ajeta (srednje dužine)“. Arapi su tada vrijeme obično mjerili nekim poslom koji se za to vrijeme može uraditi, pa se također navodi da je vrijeme ime između sehūra i sabahskog ezana bilo koliko se može pomusti jedna ovca. Iz navedene predaje Zejda ibn Sabita se zaključuje sljedeće:

ručak treba odgoditi do pred pojavu zore;
vrijeme između ručka i sabah namaza treba provesti u učenju Kur'ana i drugi bogoštovnim djelima.
Poslanik Muhamed je svoje sljedbenike često podsticao na ustajanje na sehūr i govorio im o blagoslovima koje on nosi. O tome najbolje govori predaja koju prenosi Et-Taberani:

Muhamed, neka je mir Božji na njega, je rekao: „Bože moj! Podari sreću i napredak sljedbenicima mojim u ramazanskom ručku (sehūru). Ručajte pred zoru, pa barem to bio jedan gutljaj vode, jedna datulja ili bobica nekog voća, jer će tada anđeli moliti Alaha za oprost grijeha vaših!“
Jedan od blagoslova sehūra je i onaj o kome govori Ebu Hurejre, koji kaže da čovjek neće na Sudnjem danu odgovarati za tri djela: jelo sehūra, jelo iftara i jelo koje je pojeo zajednički (s drugim ljudima).'
Ako si stvarno pitao što je sehur ovako rano, pa dao si sam sebi odgovor. :D
Ovaj Ramazan ima 29 dana. To su ti moderni muslimani, pit može, psovat može, blud može, svinjetina a ne to, ja sam musliman. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 01 jul 2015, 00:14

[youtube][/youtube]
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 01 jul 2015, 00:15

Pa ako se gleda po mjesecu i kad se ukaze Mlađak, kako mozemo mi znat da ce to bit 29 dana? :) Ma sve vjernici sta li.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 jul 2015, 00:16

jasko_juve je napisao/la:Pa ako se gleda po mjesecu i kad se ukaze Mlađak, kako mozemo mi znat da ce to bit 29 dana? :) Ma sve vjernici sta li.
Ne znam kako su do tog podatka došli, valjda neke računarske simulacija, šta li već. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 jul 2015, 00:16

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: alemsa, chelsea358, FranckRibery, Giuseppe1 i 17 gostiju.