"Poznajem dobro ekipu Lecha. Dobra su ekipa. Prema mom mišljenju najbolji igrač im je Finac Kasper Hamalainen. Treba se obratiti pažnja na njega. Povučeni je špic. Opasan je po gol, a ima dobar zadnji pas. Sarajevu mogu samo poručiti da igraju svoju igru strpljivo i da se ne upuštaju u neku trku s njima, u tom segmentu su jači", rekao je Popović.
"Pratio sam Sarajevo prošle kvalifikacije u Evropi i ako budu igrali svoju igru nemaju čega da se boje. Bordo klub ima solidne šanse protiv Lecha. Veliki su klub, imaju navijače i navikli su na pritisak, tako da se mogu nositi sa Lechom", dodao je slovenski veznjak.
Navijači Lecha poznati su kao veliku huligani, a za kraj razgovora prokomentarisao ih je Popović.
"Lech ima čudne navijače. Sarajevo sigurno čeka pakao ovdje, ali s obzirom da i Bordo klub ima sjajne navijače, neće imati većih problema. Istina je da su poznati kao huligani, ali ja od kada sam ovdje nisam vidio neki veći incident da su napravili. Vole mnogo svoj klub, baš kao i navijači Sarajeva", istakao je Popović za kraj razgovora