Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
Ima li informacija o utakmicama u20 sa CG. U sub i ned igrane koliko vidim
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
ocajni nastupi nase u20 u 2 utakmice protiv crne gore
prvu utakmicu izgubili 49-54, drugu 49-65
a savez samo izvjestava kada dobijemo neku utakmicu, ili kada treba slikati nove reprezentativce..
prvu utakmicu izgubili 49-54, drugu 49-65
a savez samo izvjestava kada dobijemo neku utakmicu, ili kada treba slikati nove reprezentativce..
Hm ...
https://www.facebook.com/BiH1956 Facebook stranica posvećena nasim damama u kosarci
Pa ko voli neka izvoli 

R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
Kao sto sam vec ranije rekao negine nam ispadanje iz A-divizija u20,a bogami i u18 iako smo tu kvalitetniji dosta.
U20 reprezentaciju treba ukinuti, u korist pionirske ili neke druge zenske
u20 je besmislena repka i tako je i svi drugi tretiraju saljuci rezerve..pa sta je tebao hezonja igrat u20?
igrac koji ima kvalitet sa 19-20 god. ide u seniore...ekstra talenti ne igraju to takmicenje, izuzev naseg Nurkica koji je igrao cak i B nivo, ali kojeg svejedno mrze neinformisane seljacine poput kimbe
u20 je besmislena repka i tako je i svi drugi tretiraju saljuci rezerve..pa sta je tebao hezonja igrat u20?
igrac koji ima kvalitet sa 19-20 god. ide u seniore...ekstra talenti ne igraju to takmicenje, izuzev naseg Nurkica koji je igrao cak i B nivo, ali kojeg svejedno mrze neinformisane seljacine poput kimbe
Nikad veću glupost nisam cuo, u20 je podjednako važna kao i u18 i u16
A recimo to U20 prvenstvo proslih sezona su igrali Osman Cedi, Alex Abrines, Aleksej Nikolic, Aleksandar Vezenkov,Leo Westermann, Rudy Gobert, Luka Mitrović, Giannis Antetokounmpo, Marcus Eriksson, Bogdan Bogdanovic...baglama je napisao/la:U20 reprezentaciju treba ukinuti, u korist pionirske ili neke druge zenske
Ne salju se rezerve i treba da se igra U20 kao i svako drugo takmicenje, sve je to prilika za sticanje novog iskustva,a i prilika da se igraci pokazu pred skautima, jer sigurno nece skaut nekog poznatog europskog kluba doci i gledati Kakanj - Varda HE.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
adzutant je napisao/la:Nikad veću glupost nisam cuo, u20 je podjednako važna kao i u18 i u16

nikad vecu glupost nisam procitao. vidjecemo da li ce Jokic i Hezonja igrat za U20

pionirska uvijek ispred U 20, zbog svega.
Sto se to mi moramo mjeriti po hezonji? 20 je potrebnija zato sto nastaje velika rupa izmedju seniora i juniora u suprotnom. Dok nismo imali u20 svi igrači koji ista valjaju su nastupali za sloveniju u tom uzrastu i gubili i ono malo kvalitetnih igrača sto imamo. Hrvatsku i Srbiju ne spominjem.baglama je napisao/la:adzutant je napisao/la:Nikad veću glupost nisam cuo, u20 je podjednako važna kao i u18 i u16
Postano kroz Forum SportSport.ba app.![]()
nikad vecu glupost nisam procitao. vidjecemo da li ce Jokic i Hezonja igrat za U20...
pionirska uvijek ispred U 20, zbog svega.
A pioniri nisu toliko bitni sa reprezentacijom, bitnije su neke pionirske lige i turniri a ne reprezentacija toliko.
Po meni u20 je jako bitna. Mozda ovu generaciju nemamo toliko kvalitetnu, ali kad naša trenutna kadetska dospije do u20 i tu odradi dva europska prvenstva, tek onda mozes imati kvalitet i uigranost u seniorima.
to je situacija u idalnom scenariju kad se ima para, neka i te seleckije...
a posto ih mi nemamo, onda se mora pravit zrtva
s tim da ce uvijek najveci talenti propustat takvo takmicenje..ili bi mozda neko vukao Atica i za koju godinu Musu iako je jasno da ce oni u tim godinama biti seniori
promocija na U 20 je bitna onima koji bas i nemaju visoke domete...dzaba je npr ovom Polutku sve, on je vec na U 18 lani snimljen..ja licno sma razocaran onim sto sam vidio...nema tu hljeba, spor je, lose tehnike, fali i cm...ABA liga vjerovatno njegov maksimum
pionirska je bitna zbog vrbovanja nebosnjaka u mladjim dobima, pokusaju da ih se na vrijeme uzme, sa 13-14 god...dok lesinari iz okolnih zemalja jos nisu
ne bih se vise zamarao na ovu temu
s tim da ce uvijek najveci talenti propustat takvo takmicenje..ili bi mozda neko vukao Atica i za koju godinu Musu iako je jasno da ce oni u tim godinama biti seniori
promocija na U 20 je bitna onima koji bas i nemaju visoke domete...dzaba je npr ovom Polutku sve, on je vec na U 18 lani snimljen..ja licno sma razocaran onim sto sam vidio...nema tu hljeba, spor je, lose tehnike, fali i cm...ABA liga vjerovatno njegov maksimum
pionirska je bitna zbog vrbovanja nebosnjaka u mladjim dobima, pokusaju da ih se na vrijeme uzme, sa 13-14 god...dok lesinari iz okolnih zemalja jos nisu
ne bih se vise zamarao na ovu temu
Mislim da je bitno upravo zbog prosječnih igrača, jer nama fali njih. Imamo par talenata u reprezentaciji ali čim krene rotacija igrači sa klupe ne mogu da održe nivo, zato sto su ispodprosječni.baglama je napisao/la:to je situacija u idalnom scenariju kad se ima para, neka i te seleckije...
promocija na U 20 je bitna onima koji bas i nemaju visoke domete...dzaba je ovom Polutku sve, on je vec na U 18 lani snimljen..ja licno sma razocaran onim sto sam vidio...nema tu hljeba, spor je, lose tehnike, fali i cm...ABA liga vjerovatno njegov maksimum
poionirska je bitna zbog vrbovanja nebosnjaka u mladjim dobima, pokusaju da ih se na vrijeme uzme, sa 13-14 god...dok lesinari iz okolnih zemalja jos nisu
to je to
A to za nebosnjake ne stoji. Primjer Ilica koji je prihvatio da igra za nas pa za 15 dana promijenio nakon ponude Srbije. Isto tako igrača su nam uzeli poslije turnira u Travniku gdje je bila repka Srbije i selektor ga snimio i zvao na iduće okupljanje. Tako da to sto neko zaigra za pionire ne znaci nista da mora igrati za kadete juniore ili seniore. To samo zavisi od stava i karaktera igrača kao covjeka.
- sigurnoable
- Kontakt:
Pa nije se on sa savezom zakacio vise je to savez sa Adidasom. Ne bi bilo lose kad bi ga se moglo nagovoriti ali tesko, roditelji su ga naucili da je njegova drzava Hrvatska.Admir_Sa je napisao/la:ajde Harune dovedi nam Bendera sada kada se zakačio sa hrvatskim savezom
Pionirska repka je nepotrebna jer nesvjesno pravis selekciju susjedima za kadete... secesiras najbolje i onda ih oni samo uzmu...
A nikakvu pravnu snagu nema pionirska repka...
Eto Ilic iz Varde je bio pionir Srbije i umalo nije zaigrao za nase kadete... kao i sikiras itd....
Eto Ilic iz Varde je bio pionir Srbije i umalo nije zaigrao za nase kadete... kao i sikiras itd....
DaUtopija je napisao/la:Pionirska repka je nepotrebna jer nesvjesno pravis selekciju susjedima za kadete... secesiras najbolje i onda ih oni samo uzmu...
Nije bas ni tako. Sta se Savez ima kacat sa adidasom, kad je Bender odlucio da ne nosi najkove patike?! Istina da je to sve pod pritiskom adidasa, ali Hrvati jednako krive i njega. Mada, ponajvise su sami krivi, jer su potpisali ugovor s najkom prema kojem se obavezuju da ce svi igraci nositi jordanke, bez odstupanja, a i zbog cinjenice da na vrijeme nisu o ovome razmisljali, jer su znali da ce doci do ovih problema (recimo, isti slucaj sa Saricem se prije par godina uspio rijesiti, jer su na vrijeme reagovali).sigurnoable je napisao/la:Pa nije se on sa savezom zakacio vise je to savez sa Adidasom. Ne bi bilo lose kad bi ga se moglo nagovoriti ali tesko, roditelji su ga naucili da je njegova drzava Hrvatska.Admir_Sa je napisao/la:ajde Harune dovedi nam Bendera sada kada se zakačio sa hrvatskim savezom
Od mogucnosti da on zaigra za nas nema nista, a milion je razloga. Odmah nakon ovog incidenta, njihov novi predsjednik KS je shvatio da ovo cim prije treba rijesiti i kaze da im je to primarni problem. Zele ga imati na U18 EP, sto ni nama nikako ne odgovara.

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Jesi vidio kako se odmah shvati da se to treba riješiti a ne staviti igrača na stub srama, pa onda očekivati da ovaj dođe čim ga pozoveškobe24 je napisao/la:Nije bas ni tako. Sta se Savez ima kacat sa adidasom, kad je Bender odlucio da ne nosi najkove patike?! Istina da je to sve pod pritiskom adidasa, ali Hrvati jednako krive i njega. Mada, ponajvise su sami krivi, jer su potpisali ugovor s najkom prema kojem se obavezuju da ce svi igraci nositi jordanke, bez odstupanja, a i zbog cinjenice da na vrijeme nisu o ovome razmisljali, jer su znali da ce doci do ovih problema (recimo, isti slucaj sa Saricem se prije par godina uspio rijesiti, jer su na vrijeme reagovali).sigurnoable je napisao/la:Pa nije se on sa savezom zakacio vise je to savez sa Adidasom. Ne bi bilo lose kad bi ga se moglo nagovoriti ali tesko, roditelji su ga naucili da je njegova drzava Hrvatska.Admir_Sa je napisao/la:ajde Harune dovedi nam Bendera sada kada se zakačio sa hrvatskim savezom
Od mogucnosti da on zaigra za nas nema nista, a milion je razloga. Odmah nakon ovog incidenta, njihov novi predsjednik KS je shvatio da ovo cim prije treba rijesiti i kaze da im je to primarni problem. Zele ga imati na U18 EP, sto ni nama nikako ne odgovara.
Inače što se tiče uvođenja pionirske reprezentacije na uštrb U20 reprezentacije pa to je žešći nonsens
Prvo u pionirskoj kategoriji skoro ništa ne možeš utvrditi što se tiče kvalitete, a igranje za nju ništa ne znači jer poslje nje možeš nastupati za koga hoćeš i kao što neko reče tako bi olakša susjedima i komšijama da vide šta valja a sve na naš račun
Drugo, U20 reprezentacija je veoma važna jer to je jedna stepenica koja itekako olakšava prelaz iz juniora u seniora što je najveći prelaz i tu najveći broj potencijala nestane
Ovako ti igrači igraju sa igračima svojih godišta a skoro svi imaju barem nekog seniorskog iskustva pa se tako steče samopouzdanje koje olakšava igru u profesionalnim utakmicama
Istina imaš igrače kojima to nije potrebno, tipa jusufa, Hezonje,..., ali koliko takvih igrača imaš u reprezentacijama, ostalo se većinom solidni/dobri igrači kojima je ovo veoma potrebno, evo na primjer Buza i on ako dobro iskoristiti ovo iskustvo itekako može profitirati u ostendeu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Slazem se da je U20 vaznija od pionirske,al sad da je toliko i nije bas tacno.
Ta djeca sto bi se skupljala u pionirskoj reprezentaciji bi imale neki "obavezu" odnos misljenje prema Bosni nazovi to kako hoces.Samim tim sto su tu pozvani i sto bi recimo igrali zajedno vec tada utakmice za nasu reprezentaciju protiv drugih drzava.A sto vi spominjete kao bilo bi lakse komsijama uzet nasu djecu jer bi vidjeli ko su najbolji,pa ljudi moji oni bolje znaju za svakog igraca nego nas savez bas zbog domacih izdajnika koji i salju tu djecu tamo i javalju sve.
Nije ni U20 ni juniorska ni kadetska reprezntacija napravila Teletovica,Djedovica,Kikanovica nego suto klubovi koji su pruzli priliku njima i istrpili njih,ali su ti momci i uspjeli.
Drugo ne znam kako moze U20 olaksat prelazak u seniore..Istina je da imas pripreme mjesec dana i prvenstvo jos 15 dana i to je to,a sta je sa preostalih deset i po mjeseci?U tim mjesecima vecina tih igraca ne igra u klubovima i samim tim ne mogu ni uspjeti u seniorskoj kosarci i nestaju.
Kad sve sumiramo i pogledamo vidjecemo da je tako pogledaj samo generacije 94,95 i 96 to je 36 igraca,a iz njih si uspio izvuci tri Nurkic,Buza i Vrabac(oni sto nisu igrali i sto nemaju dozvolu necu da racunam).Sad je pitanje gdje su preostala 33 igraca?To nije mala brojka i nijedan od njih nije nesto pokazao.
E sva ova prica se svodi na jedno da bez boljeg rada klubova sa mladima i zbog ne pruzanja prilike mladima u seniorima mi smo tu gdje jesmo.Sve pricamo ne valja liga ovako,onako,a po meni je bas odlicna za mlade da se kale u njoj.Al lakse je izgleda kod nas placati potrosene igraca i polovnjake iz Srbije,Hrvatske Crne Gore nego posvetit se mladom igracu i ponekad ga i istrpiti da bi uspio u seniorima.
Kod nas igraci cim zavrse kadetski staz zbog to NE rada u klubovima pocinju stagnirati,a najlakse je izgleda prodat igrace od 14-15 igodina u svijet i nek nam Spanija,Italija,Hrvatska prave igrace,e bas ce i napravit.Boli njih ona stvar hoce li oni uspjeti ili ne oni dovedu na destetine takvih.
Ovim pitanjem savez i klubovi zajedno se moraju pozabaviti,jer mi imamo talente i njima se samo treba vise posvetiti i pruziti prilika koju zasad ne dobijaju.
Ta djeca sto bi se skupljala u pionirskoj reprezentaciji bi imale neki "obavezu" odnos misljenje prema Bosni nazovi to kako hoces.Samim tim sto su tu pozvani i sto bi recimo igrali zajedno vec tada utakmice za nasu reprezentaciju protiv drugih drzava.A sto vi spominjete kao bilo bi lakse komsijama uzet nasu djecu jer bi vidjeli ko su najbolji,pa ljudi moji oni bolje znaju za svakog igraca nego nas savez bas zbog domacih izdajnika koji i salju tu djecu tamo i javalju sve.
Nije ni U20 ni juniorska ni kadetska reprezntacija napravila Teletovica,Djedovica,Kikanovica nego suto klubovi koji su pruzli priliku njima i istrpili njih,ali su ti momci i uspjeli.
Drugo ne znam kako moze U20 olaksat prelazak u seniore..Istina je da imas pripreme mjesec dana i prvenstvo jos 15 dana i to je to,a sta je sa preostalih deset i po mjeseci?U tim mjesecima vecina tih igraca ne igra u klubovima i samim tim ne mogu ni uspjeti u seniorskoj kosarci i nestaju.
Kad sve sumiramo i pogledamo vidjecemo da je tako pogledaj samo generacije 94,95 i 96 to je 36 igraca,a iz njih si uspio izvuci tri Nurkic,Buza i Vrabac(oni sto nisu igrali i sto nemaju dozvolu necu da racunam).Sad je pitanje gdje su preostala 33 igraca?To nije mala brojka i nijedan od njih nije nesto pokazao.
E sva ova prica se svodi na jedno da bez boljeg rada klubova sa mladima i zbog ne pruzanja prilike mladima u seniorima mi smo tu gdje jesmo.Sve pricamo ne valja liga ovako,onako,a po meni je bas odlicna za mlade da se kale u njoj.Al lakse je izgleda kod nas placati potrosene igraca i polovnjake iz Srbije,Hrvatske Crne Gore nego posvetit se mladom igracu i ponekad ga i istrpiti da bi uspio u seniorima.
Kod nas igraci cim zavrse kadetski staz zbog to NE rada u klubovima pocinju stagnirati,a najlakse je izgleda prodat igrace od 14-15 igodina u svijet i nek nam Spanija,Italija,Hrvatska prave igrace,e bas ce i napravit.Boli njih ona stvar hoce li oni uspjeti ili ne oni dovedu na destetine takvih.
Ovim pitanjem savez i klubovi zajedno se moraju pozabaviti,jer mi imamo talente i njima se samo treba vise posvetiti i pruziti prilika koju zasad ne dobijaju.
Europsko prvenstvo koje se igra u Italiji od 7. do 19. jula. Selektor Dragoljub Vidačić se odlučio za sljedećih 12 igrača:
1. Adi Zahiragić (OKK Spars)
2. Milan Lužaić (KK Leotar)
3. Ivo Garić (Bayern Munchen II)
4. Sandro Gačić (Albacete)
5. Dejan Ivković (KK Hercegovac)
6. Stefan Lakić (KK Varda)
7. Nedim Buza (KK Oostende)
8. Srđan Milanović (KK Leotar)
9. Davor Karamatić (Hanau)
10. Markus Lončar (KK Mladost)
11. Imran Polutak (KK Krka)
12. Nedim Tunović (KK Bosna-Royal)
1. Adi Zahiragić (OKK Spars)
2. Milan Lužaić (KK Leotar)
3. Ivo Garić (Bayern Munchen II)
4. Sandro Gačić (Albacete)
5. Dejan Ivković (KK Hercegovac)
6. Stefan Lakić (KK Varda)
7. Nedim Buza (KK Oostende)
8. Srđan Milanović (KK Leotar)
9. Davor Karamatić (Hanau)
10. Markus Lončar (KK Mladost)
11. Imran Polutak (KK Krka)
12. Nedim Tunović (KK Bosna-Royal)
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
ispadanje zagarantovano...
ko ce biti na spisku kadeta? ne treba forsirat sikirasa i musu tamo, nek budu fizicki spremni za euro...u gruziji treba isprbat ova mladja godista, recimo djakovica, mehica i mavru...mada su ovi potonji dvije godine mladji, ali cisto da ih se proba u tom kontekstu sa starijim
ko ce biti na spisku kadeta? ne treba forsirat sikirasa i musu tamo, nek budu fizicki spremni za euro...u gruziji treba isprbat ova mladja godista, recimo djakovica, mehica i mavru...mada su ovi potonji dvije godine mladji, ali cisto da ih se proba u tom kontekstu sa starijim
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 24 gosta.