ne znam kako niste primjetili covjek je vec bio na treningu sa ekipom

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
De jednu za Sarića, za njega su se raspitivali kakav jetuzlak1987 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
ahahhahaha takoHeller je napisao/la:
Ja ga ne bih pustio još, neka ga bar još dvije godine...staragarda je napisao/la:sta mislite ako Pirija ode u Belgiju koji je realan kesh da Sloboda uzme za njega...znaci,cisto Sloboda..on nek klepi kolko moze...mislim da se ne bi trebalo pristati ispod 300 000 maraka posto on ima bas podugacak ugovor i mozda je bolje da ostane jos sezonu nego zbrzat nesto
Ma problem je sto mi moramo pustat nase talente sad za "smijesne" cifre, da bi uzeli te pare i ulagali u druge mlade igrace, tim parama drugim mladim igracima davali bolje ugovore da ih zadrzimo kod nas duze dok im cijena ne poraste..Batva je napisao/la:Ako mu je ugovor na 2 godine, onda je mozda i pametnije ga sad prodati i uzeti sigurne pare. Naredne sezone, u daleko jacoj Slobodi, bi i on napredovao i vise vrijedio, ali bi imao samo jos godinu ugovora pa bi to bio jedini problem da se uslovljava neki klub. Realno, njegov dobar transfer bi nas vratio u zivot, pokrio gotov sav dug koji moramo platiti do pred pocetak prvenstva i Azmir bi mogao rahatnije dovesti jednog kapitalca koji bi sa sobom povukao i navijace na stadion.
Ja ga ni sad ne bih pustio ispod 400.000KM. Trebamo poceti cijeniti nase talente i ostvarivati bolje transfere vani, barem nasi jaci i stabilniji klubovi ne smiju nuzno pristajati na svakakve cifre, nego pregovarati, uslovljavati malo...
Ja bih na ovo jos samo dodao da se u ugovore ubacuje klauzula o treniranju koja omogucuje da se pri svakoj iducoj preprodaji igraca odredjeni postotak otkupnine uplacuje u Slobodu.klasik je napisao/la:Ma problem je sto mi moramo pustat nase talente sad za "smijesne" cifre, da bi uzeli te pare i ulagali u druge mlade igrace, tim parama drugim mladim igracima davali bolje ugovore da ih zadrzimo kod nas duze dok im cijena ne poraste..Batva je napisao/la:Ako mu je ugovor na 2 godine, onda je mozda i pametnije ga sad prodati i uzeti sigurne pare. Naredne sezone, u daleko jacoj Slobodi, bi i on napredovao i vise vrijedio, ali bi imao samo jos godinu ugovora pa bi to bio jedini problem da se uslovljava neki klub. Realno, njegov dobar transfer bi nas vratio u zivot, pokrio gotov sav dug koji moramo platiti do pred pocetak prvenstva i Azmir bi mogao rahatnije dovesti jednog kapitalca koji bi sa sobom povukao i navijace na stadion.
Ja ga ni sad ne bih pustio ispod 400.000KM. Trebamo poceti cijeniti nase talente i ostvarivati bolje transfere vani, barem nasi jaci i stabilniji klubovi ne smiju nuzno pristajati na svakakve cifre, nego pregovarati, uslovljavati malo...
Jos sigurno 2-3 godine mi cemo morat pravit te transfere do nekih pola miliona, jer nemamo uslove da zadrzavamo nekog igraca, i da se takmicimo sa ugovorima sa nekim ekipama iz Belgije Austrije i sl... a uz to ne igramo Evropu, nemamo mu sta ponudit osim PL i normalno tu je i pritisak menadjera, roditelja i onda ga moras pustit.
To je pravilo uefe, da se naknada za treniranje placa samo jednom.merak je napisao/la:
Ja bih na ovo jos samo dodao da se u ugovore ubacuje klauzula o treniranju koja omogucuje da se pri svakoj iducoj preprodaji igraca odredjeni postotak otkupnine uplacuje u Slobodu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.