Najveće svjetske misterije

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

SGD53
Kontakt:

Re: Najveće svjetske misterije

Post Postao/la SGD53 » 28 jun 2015, 16:03

A gledaj, buduci je zemlja okrugla teoretski u kojem god pravcu se okreneš okrenut si Kabi, je li tako ? :D

A drugo stvar je navike, budući da u ISIL-u imaš turiste iz cijelog svijeta, ne okreću se svi u istom pravcu, pa mu jednostavno ostalo, mada ja mislim da je ovo činjenje sedžde a ne klanjanje jer ne bi onda ovi ostali stajati.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 28 jun 2015, 16:12

SGD53 je napisao/la:A gledaj, buduci je zemlja okrugla teoretski u kojem god pravcu se okreneš okrenut si Kabi, je li tako ? :D
:hmmmmm:
nije

btw
Saff cesto ima sabanske vijesti, ali barem osudjuju zlocine i poteze ovih ludjaka
100% sportski i krajnje opušten potpis

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 28 jun 2015, 16:23

saff je toliko radikalan i glup portal da je to za nepovjerovati, čak je nadmašio i one stranice tipa "Bošnjaci" ili "Hrvatska republika Herceg Bosna". Samo širenje laži, radikalnih stavova, netolerancija i sl.
Al' kol'ko moraš biti glup pa povjerovati da su Američki proizvod, a tolike bradonje po svijetu se iskupile da idu tamo.. Pa neko bi već skont'o neke stvari..
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 jun 2015, 16:29

SGD53 je napisao/la:A gledaj, buduci je zemlja okrugla teoretski u kojem god pravcu se okreneš okrenut si Kabi, je li tako ? :D

A drugo stvar je navike, budući da u ISIL-u imaš turiste iz cijelog svijeta, ne okreću se svi u istom pravcu, pa mu jednostavno ostalo, mada ja mislim da je ovo činjenje sedžde a ne klanjanje jer ne bi onda ovi ostali stajati.
To vazi za smjer a pravac ne.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 28 jun 2015, 20:19

To što oni rade na slici se zove "sujud al-shukr" i kao što momak gore reče to se radi radi zahvalnosti.

A što se tiče Američkog uticaj na ID, ona itekako postoji. Na neki način su ih oni i stvorili, jer da nema naoružanja od njih i saudijaca, ništa ne bi bilo od ID. Danas rade kao i što su radili sa talibanima i El Kaidom prije, tj. naoružali i ikoristili su ih u borbi protiv sovjeta. Tako im ova situacija dole dobro dođe , jer im treba destabilizacija bliskog istoka. Ima negdje i video gdje Hillary Clinton priča o ovome.

[youtube][/youtube]

Nije sad tako da su ti iz ID ljudi koji glume (ameri, cia..itd.), nego debili koji prate pogrešnu ideologiju i smjer. Ima tu svakakve mrake, ali meni su najgori stranci (njemci, holanđani..) koji su se priključili ID.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 28 jun 2015, 20:20

Najda je napisao/la:joj propagande, samo da se okrivi amerika.. isprani mozgovi, jbo li vas SAFF
naravno da ce amerika okriviti kad je amerika u sve zivo upletena

i ne treba mi SAFF niti bilo sta drugo da skontam neke stvari

ISIL i slicne terroristicke organizacije su nastale americkom voljom, sve protiv islama

dovoljno je samo da vidiš koliko medijski "blate" muslimane, okrivljuju ih za svaki dogadjaj, pa za koga je rezervisan termin terrorista? naravno da za muslimane

kad god neki ISILovac pobije ljude, i kasnije u vijestima cime se taj bavio, prvo što napomenu jeste "išao je u džamiju" ili kako ih sada vole nazivati džihadistima, avaz najčešće koristi ovaj termin kod nas

Šiije kao najveći otpad od vjere islama nisu u stanju ovo napraviti kao što su ovi iz isila.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 28 jun 2015, 20:32

Naravno da su ih amerikanci stvorili. Kako su ih stvorili, tako ih mogu i uništiti za 2 min.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 28 jun 2015, 20:39

Nevjerovatno kako je danas Islam "postao" olicenje neceg loseg, na svakakve komentare nailazim, ljudi na nas drugacije gledaju vani i to naravno nekima ide u korist.
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Aerodromsko
Kontakt:

Post Postao/la Aerodromsko » 28 jun 2015, 20:48

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
Najda je napisao/la:joj propagande, samo da se okrivi amerika.. isprani mozgovi, jbo li vas SAFF
naravno da ce amerika okriviti kad je amerika u sve zivo upletena

i ne treba mi SAFF niti bilo sta drugo da skontam neke stvari

ISIL i slicne terroristicke organizacije su nastale americkom voljom, sve protiv islama

dovoljno je samo da vidiš koliko medijski "blate" muslimane, okrivljuju ih za svaki dogadjaj, pa za koga je rezervisan termin terrorista? naravno da za muslimane

kad god neki ISILovac pobije ljude, i kasnije u vijestima cime se taj bavio, prvo što napomenu jeste "išao je u džamiju" ili kako ih sada vole nazivati džihadistima, avaz najčešće koristi ovaj termin kod nas

Šiije kao najveći otpad od vjere islama nisu u stanju ovo napraviti kao što su ovi iz isila.
:tokralju:
The most successful Bosnian club in the old Yugoslavia league, winning the title twice, before becoming founding members of the new Bosnian league, winning the title three times and the cup a record five times.

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 28 jun 2015, 21:00

rob do bagro je napisao/la:Nevjerovatno kako je danas Islam "postao" olicenje neceg loseg, na svakakve komentare nailazim, ljudi na nas drugacije gledaju vani i to naravno nekima ide u korist.
Nije nikad Islam postao, niti će, nego ovi radikalisti. Druga je stvar što svi izbjegavaju podvući tu jbnu crtu i reći, ok dosta, ovo dole su radikalisti, pobit **** i da živimo normalno. Jok :lolno: to se neće desiti.. al' zato kad počnu hapsiti one sumnjivce oko Maoče, onda je i to produkt amerike

usput @quaresma
I to sve objašnjava da su se uspješno okupile hiljade "vojnika", pa čak i po Bosni što ih je Bilal skupljao? Interesantno... Ajd čovjek nauči nešto novo svaki dan. Izgleda niko neće da se pomiri s činjenicom da su to teški radikalisti s iskrivljenim pogledom na sve, koji hoće da šire to svoje iskrivljeno i šta već. Zbog njih su i normalni vjernici pod lupom. Da je to čisto američka kreacija, nikad se Putin ne bi sastao s Obamom, Merkelovcom i ostalima po pitanju toga, nego bi 'ladio muda kao što je bilo s talibanima.
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 jun 2015, 21:13

Taj ISIL je inace dobar biznis. Bilal Bosnic je milioner. Amerika je stvorila ISIL za svoje potrebe na Bliskom Istoku, ali su se oni oteli kontroli kad su ih natovarili opremom. Od cizama do pusaka. Dalje taj ISIL se takodjer razgradio u jos neke manje frakcije. Otpadnici kao recimo Arkanovci 92, cilj je samo para. Ovi sto idu, idu za pare jer se dobro placa. Inace ima dosta koskanja i u BiH izmedju njih. Bosnic i ostale krupne ribe trpaju sve dolare u svoj dzep, a ovi ostali da vise praznih dzepova. Vratite se 4 godine unazad i sve cete jasnije vidjeti. Naravno ko je pratio sukob u Siriji od pocetka. A inace i Assad je jedan veliki smrdonja i tiranin. Ni njega ne podrzava Amerika

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2015, 21:15

Nemam volje vise pisati na temu Islamske drzave, davno je ovde receno ko stoji iza njih . A sto se samih vehabija tice njih su izmislili Britanci, odnosno jedan njihov agent. Ali ono sto necete naci na tim portalima koje pratite , a to je, kako je naoruzana Islamska drzava . E vidite ovako, jednog dana iz jednog americkog magacina u Afganistanu nekako nestade oruzje u vrednosti od 480 miliona dolara i sasvim slucajno to isto oruzje nekako zavrsi kod ovih o kojima pricamo. A o vodji pokreta zvanog Islamska drzava necu pisati , naravno, jer je i o tome davno pisano, ali ocigledno to ne cita niko, pa nema razloga pisati ni ovaj put kad vec niko ne cita.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 jun 2015, 21:20

Tribalian je napisao/la:Nemam volje vise pisati na temu Islamske drzave, davno je ovde receno ko stoji iza njih . A sto se samih vehabija tice njih su izmislili Britanci, odnosno jedan njihov agent. Ali ono sto necete naci na tim portalima koje pratite , a to je, kako je naoruzana Islamska drzava . E vidite ovako, jednog dana iz jednog americkog magacina u Afganistanu nekako nestade oruzje u vrednosti od 480 miliona dolara i sasvim slucajno to isto oruzje nekako zavrsi kod ovih o kojima pricamo. A o vodji pokreta zvanog Islamska drzava necu pisati , naravno, jer je i o tome davno pisano, ali ocigledno to ne cita niko, pa nema razloga pisati ni ovaj put kad vec niko ne cita.
:tokralju:

Inace i Kadyrov je jasno rekao cija je kreacija ISIL :bih:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 28 jun 2015, 21:23

Tribalian je napisao/la:Nemam volje vise pisati na temu Islamske drzave, davno je ovde receno ko stoji iza njih . A sto se samih vehabija tice njih su izmislili Britanci, odnosno jedan njihov agent. Ali ono sto necete naci na tim portalima koje pratite , a to je, kako je naoruzana Islamska drzava . E vidite ovako, jednog dana iz jednog americkog magacina u Afganistanu nekako nestade oruzje u vrednosti od 480 miliona dolara i sasvim slucajno to isto oruzje nekako zavrsi kod ovih o kojima pricamo. A o vodji pokreta zvanog Islamska drzava necu pisati , naravno, jer je i o tome davno pisano, ali ocigledno to ne cita niko, pa nema razloga pisati ni ovaj put kad vec niko ne cita.
Sta ti podrazumijevas pod Selefijama, i kada i kako ih je taj agent "izmislio"? Ili mislis samo na ove radikalne?
100% sportski i krajnje opušten potpis

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2015, 21:41

RiNo je napisao/la: Sta ti podrazumijevas pod Selefijama, i kada i kako ih je taj agent "izmislio"? Ili mislis samo na ove radikalne?
Mislim na ove radikalne , izmislio ih je agent koji se prezivao Hamfert negde pocetkom 18. veka, ako se ne varam. Za cilj je imalo destabilizaciju Bliskog istoka te sprecavanje ujedinjvanja muslimana. Mogu da ti navedem i sveziji primer slicne manipulacije, kada je u WW1 takodje britanski agent o kome je snimljeno filmova i filmova nalozio Arape da krenu u rat obecavsi im jedinstvenu arapsku drzavu.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 28 jun 2015, 21:45

Dejan Lucic je fino objasnio kako je nastao ISIL i kakvi su im tokovi finansiranja, i kako je nastao vehabisticki pokret par vijekova unazad. Takodjer Galijasevic isto tako barata tim informacijama.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2015, 21:49

uNbx je napisao/la:Dejan Lucic je fino objasnio kako je nastao ISIL i kakvi su im tokovi finansiranja, i kako je nastao vehabisticki pokret par vijekova unazad. Takodjer Galijasevic isto tako barata tim informacijama.
Nisam hteo da navodim Lucica , ali kad sam citao "Islamsku republiku nemacku " pre 10 godina, smesno mi je bilo, uzeh ponovo da citam pre par meseci nista mi nije bilo smesno, nisam mogao da verujem da je covek skoro za sve bio u pravu. I fino je objasnio ono " teza, antiteza, sinteza" , da prevedemo za siroke narodne mase :

Teza - vehabije , selafisti...kako ih vec ko zove nije ni bitno.
Antiteza - neonacisti
Sinteza- Rat u Nemackoj.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 28 jun 2015, 21:54

Tribalian je napisao/la:
uNbx je napisao/la:Dejan Lucic je fino objasnio kako je nastao ISIL i kakvi su im tokovi finansiranja, i kako je nastao vehabisticki pokret par vijekova unazad. Takodjer Galijasevic isto tako barata tim informacijama.
Nisam hteo da navodim Lucica , ali kad sam citao "Islamsku republiku nemacku " pre 10 godina, smesno mi je bilo, uzeh ponovo da citam pre par meseci nista mi nije bilo smesno, nisam mogao da verujem da je covek skoro za sve bio u pravu. I fino je objasnio ono " teza, antiteza, sinteza" , da prevedemo za siroke narodne mase :

Teza - vehabije , selafisti...kako ih vec ko zove nije ni bitno.
Antiteza - neonacisti
Sinteza- Rat u Nemackoj.
Ne treba njega uzimati za svaku tematiku za ozbiljno, ali ono sto sam ja istrazivao, 99% je u pravu za sve sto se tice vehabija i hazara tj. askenaza i kvazi Jevreja. Meni inace smeta sto ljudi brkaju autenticne Jevreje i hazare. Na isti fazon kao sto zapad trpa u isti kos cijelu islamsku populaciju sa vehabijama...
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Najda
Kontakt:

Post Postao/la Najda » 28 jun 2015, 21:55

To je onaj što je u januaru 2014. iznio tezu da se Srpskoj priprema 5. oktobar, s dugoročnim ciljem razvlašćivanja i ukidanja Republike Srpske? :D
FK Željezničar
GNK Dinamo Zagreb
FK Partizan
FC Barcelona

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 28 jun 2015, 21:58

uNbx je napisao/la: Ne treba njega uzimati za svaku tematiku za ozbiljno, ali ono sto sam ja istrazivao, 99% je u pravu za sve sto se tice vehabija i hazara tj. askenaza i kvazi Jevreja. Meni inace smeta sto ljudi brkaju autenticne Jevreje i hazare. Na isti fazon kao sto zapad trpa u isti kos cijelu islamsku populaciju sa vehabijama...
Naravno da ga ne treba uzimati ozbiljno za sve. Dejan Lucic je bio sef beogradskog odbora SPO-a i prvi je provaljen kao agent UDBE u toj stranci. On to ni do danas nije zaboravio Draskovicu pa koristi svaku priliku da ga omalovazi. O Dejanu Lucicu treba znati i to da je u osnovnoj skoli bio u odeljenju sa Miroslavom Tudjamnom ( sefom hrvatske obavestajne sluzbe) i Frankom Simatovicem ( bivsim sefom srpske obavestajne sluzbe).
Najda je napisao/la:To je onaj što je u januaru 2014. iznio tezu da se Srpskoj priprema 5. oktobar, s dugoročnim ciljem razvlašćivanja i ukidanja Republike Srpske? :D
Ne znam zaista da li je to rekao, ali znam da one proteste u pokusaju nije organizovao niko iz BIH vec su organizovani spolja.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.