Arsenal - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Koga biste doveli u prelaznom roku?

Anketa je završila: 14 avg 2021, 23:26.

Nekoliko jeftinijih mladih igrača sa potencijalom (White, Lakonga)
3
16%
Nekog sa rasprodaje u Cityju (Jesus, Mahrez, Sterling, B.Silva)
11
58%
Napokon Zahu iako nam ne treba!
2
11%
Locatellija
3
16%

Ukupno glasova: 19

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Arsenal - Transferi

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 jun 2015, 19:41

Da. Medjutim, klizeci je oduzeta lopta? Da. Presjecena lopta je isto oduzeta? Da. Kada saberemo ove dvije kategorije dobijemo do toga da Schniderlin oduzima(ili osvaja) 6.3 lopti po utakmici. Dok Coquelin uzima 6.9 lopti po utakmici. Matic uzima 5.6 lopti po utakmici, a Fernandinho i manje. Dakle jel to manje od konkurenata? NE!

Znaci prosjecno, Coquelin uzima skoro pa jednu loptu vise po utakmici od konkurenata. Po Skyu. Po Squawki(gdje se racuna prema 90 minuta, a ne po utakmici, a tu je Coq jos bolji jer je imao brat bratu 5 utakmica gdje je izlazio oko 60-70 minute, dakle iako je upisan nastup on ima skoro pa 90 minuta manje u odnosu na broj utakmica) je ta razlika cak i veca.

Dakle, da podvucem. Coquelin ne da nije GORI od slicnih suparnickih igraca, vec je BOLJI u defanzivi od njih. Dakako, trebali bi mi tu ubaciti jos i ciscenja i blokirane udarce, ali i ovako se vec vidi da on nije prosjek kakvim ga Paja pokusava predstaviti.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 jun 2015, 19:47

topnik ti se popij nesto smiri se nije pljuvanje ako za igraca kazes da nije vrhunski igrac na toj poziciji, solidan jeste ali za titule ti treba bolji..Spominjes pola sezone igranja, pola sezone je presmjesan uzorak ja cu ti naci polusezonu u kojoj ce i Michu ispasti vrhunski napadac.

AGB kao i obicno te statistike tvoje su bezvezne gledajuci ih covjek bi pomislio kakav Matic kakve pm Coqelin bolji, te statistike su smijesne Coqelin je solidno odigroa ali ni u ludilu nije igrac klase MAtica, Scneiderlina i slicnih, prosle godine su se ovako u prvoj polusezoni ode pjevale i o Flaminiju ko biva sta ce nam DMF voajer genije vratio Flaminija djaba
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 jun 2015, 19:49

Nije istina. Spominjalo se nakon utakmice protiv Tottenhama da bi on mogao biti dobar, i kako je sezona odmicala sve vise i vise smo se uvjeravali u "kvalitete" Flaminija.

Ne mora Coquelin biti klasa mene ako nastavi ovako igrati. Ne mora on biti klasa Matica ako radi vise defanzivnog posla, ako kupi lopte i ako unapredjuje igru Arsenala.

p.s. sta je sad Schniderlin klasa Matica?
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 jun 2015, 19:54

Scneiderlin se ne moze reci da je bolji od MAtica ali nije ni daleko. Coqelin ne radi lose svoje posao naprotiv ali za nesto vise ti na toj poziciji treba bolji igrac.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 28 jun 2015, 19:55

BigBigBang je napisao/la:topnik ti se popij nesto smiri se nije pljuvanje ako za igraca kazes da nije vrhunski igrac na toj poziciji, solidan jeste ali za titule ti treba bolji..Spominjes pola sezone igranja, pola sezone je presmjesan uzorak ja cu ti naci polusezonu u kojoj ce i Michu ispasti vrhunski napadac.

Znaš li koliko veliki Morgan ima više odigranih utakmica od Kokelana protekle sezone ?

Izdiktirao sam ti post fino od riječi do riječi, niti jedna riječ nije bez razloga tu gdje je, i svaka ima smiao, a ti i dalje piši solidan je nije za titule , prosječan je malo je bolji, nije to to. U biti pišeš ja ovako mislim i nema drugačije, a vi ste glupi što ne mislite ovako. Ovako smo pričali kad smo imali 10 godina i svađali se po putu.

A tebi je i najbolje da okupiš djecu na putu i da ih ubijaš svojim argumentima jer za foruma nisu.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 28 jun 2015, 20:04

topnik budi zadovoljan što si dobio odgovor bez ovog :lol: :lol:
Pld W D L
38 26 12 0

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 jun 2015, 20:06

Pa tebe uvijek ubijem argumentima niakd nisi konkretan odgovor ponudio ja sam ovu pricu davno zavrsio Scneiderlin je ako nisi znao igrao odlicno i proslu sezonu pa prije nego sto se zaletis sa tim da ga izjednacis brojem meceva sa Coqelinom to uzmi u ozbir. I Michu je polusezonu bio odlican napadac tek par golova manje od RVPa koji je tu sezonu kasnije izdominirao. Ti ako mislis da ja insam upravu za Coqelina misli i dalje briga me samo razgovaraj malo sa ljudima koji su objektivni pitaj nekog navijaca drugog kluba neutralnog da ti kaze ko je bolji koga bi prije uzeo Kokelina ili Kondogbiu, Scneiderlina, Vitsela pa vidi sta ce ti reci pa onda uporedi sa kim se slazu samnom ili sa tobom.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 28 jun 2015, 20:13

BigBigBang je napisao/la:Pa tebe uvijek ubijem argumentima niakd nisi konkretan odgovor ponudio ja sam ovu pricu davno zavrsio Scneiderlin je ako nisi znao igrao odlicno i proslu sezonu pa prije nego sto se zaletis sa tim da ga izjednacis brojem meceva sa Coqelinom to uzmi u ozbir. I Michu je polusezonu bio odlican napadac tek par golova manje od RVPa koji je tu sezonu kasnije izdominirao. Ti ako mislis da ja insam upravu za Coqelina misli i dalje briga me samo razgovaraj malo sa ljudima koji su objektivni pitaj nekog navijaca drugog kluba neutralnog da ti kaze ko je bolji koga bi prije uzeo Kokelina ili Kondogbiu, Scneiderlina, Vitsela pa vidi sta ce ti reci pa onda uporedi sa kim se slazu samnom ili sa tobom.
Neću ni da te pitam kojim argumentima jer znam da nisu argumenti.

Prvo, Kokelan je mlađi od Morgana 2 godine ako se ne varam.

Drugo, dio gdje si rekao i Miču je dobar bio jednu sezonu, pola koliko već( Praviš pretpostavke unaprijed i izjednačavaš ga sa nekim ko je propao nakon jedne dobre sezone jer ti to najbolje leži kao opravdanje tvog degradiranja Kokelana) je poenta svog tvog pisanja. Ti ne znaš drugačije.

Ja za početak razgovaram sa ljudima, pa onda sve ostalo.
I za kraj ću ti reć, svaki dokaz svaki smislen argument, svaki pokazatelj, svaki statistički instrument ide u pravcu Kokelan>Pajino mišljenje.

Tvoje mišljenje je što ovaj momak nema ime i ti mu ne daš da se dokaže i to je to. Ti nemaš niti jedno opravdanje iza svojih tvrdnji osim onih uličnih ja znam najbolje vi nemate pojma.

Pozdrav :salut:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 28 jun 2015, 20:21

U 19 utakmica koje je Le Coq započeo osvojili smo "tričavih" 44 boda (14-2-3). Interpolacijom tog učinka na cijelu sezonu bili bismo prvaci (88 bodova).

Protiv ostatka Top 4 Coquelin je započeo samo one utakmice u drugom dijelu sezone + FA Kup duel na Old Traffordu. Arsenal je dobio na dva gostovanja u Mančesteru, na trećem ostao neporažen, a kod kuće protiv Chelsea odigrao bez golova. U spomenute četiri utakmice Arsenal je primio dva gola. Protiv istih suparnika je Arsenal u prvom dijelu sezone primio šest golova, i to pravilno raspoređeno - po dva na tri utakmice.

Coquelin je jedan od rijetkih uspješnih seniora - uz Szczesnyja i Wilsherea - iz ekipe koja je osvojila omladinski double 2008-09.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 jun 2015, 20:25

I da, ako cemo se voditi argumentom gdje je bio ranije, vazno je napomenuti da je i ranije imao zapazenih nastupa, nakon kojih su slijedile duge povrede. Igrao je protiv Chelsea, odlicno, na gostovanju i povrijedio se poslije na duze vrijeme. Jedino ga je to sprijecilo da ranije dodje u prvi tim.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 jun 2015, 20:26

hahahaha mozes se voditi mantrom 100 puta ponovljena laz postaje istina ali to ti nece pomoci u ovom slucaju, pa tako i ta laz o nekakvim statstickim instrumentima idi molim te javi velikim klubovima koji traze dmfove o tim statistickim instrumentima da ne traze igrace ala Scneidelin ili Kondogbia sto su skupi jer sta oni znaju bacaju pare a ovamo imaju Coqelina mogu ga dovest za 7-8 miliona...I ti mu tu pricas o nekim instrumentima koje pobijaju moje misljenje, pozdrav i tebi..

Da da evo jos jednog statisticara ta 44 boda smo osvojili zahvaljujuci Coqelinu inace Arsenal nikad nije imao period lose igre u sezoni koji bude totalni kontrast u odnosu na drugi dio sezone kad nizu pobjede toga stvarno nije bilo dok Coqelina nismo vratili ovo je bas cudno...

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 jun 2015, 20:28

Ma nema sta razvaljujes argumentima.
Celik!3,2,2.

Schneiderlin
Kontakt:

Post Postao/la Schneiderlin » 28 jun 2015, 22:39

AllGunsBlazing je napisao/la:Da. Medjutim, klizeci je oduzeta lopta? Da. Presjecena lopta je isto oduzeta? Da. Kada saberemo ove dvije kategorije dobijemo do toga da Schniderlin oduzima(ili osvaja) 6.3 lopti po utakmici. Dok Coquelin uzima 6.9 lopti po utakmici. Matic uzima 5.6 lopti po utakmici, a Fernandinho i manje. Dakle jel to manje od konkurenata? NE!

Znaci prosjecno, Coquelin uzima skoro pa jednu loptu vise po utakmici od konkurenata. Po Skyu. Po Squawki(gdje se racuna prema 90 minuta, a ne po utakmici, a tu je Coq jos bolji jer je imao brat bratu 5 utakmica gdje je izlazio oko 60-70 minute, dakle iako je upisan nastup on ima skoro pa 90 minuta manje u odnosu na broj utakmica) je ta razlika cak i veca.

Dakle, da podvucem. Coquelin ne da nije GORI od slicnih suparnickih igraca, vec je BOLJI u defanzivi od njih. Dakako, trebali bi mi tu ubaciti jos i ciscenja i blokirane udarce, ali i ovako se vec vidi da on nije prosjek kakvim ga Paja pokusava predstaviti.

ajde komedijaš kad shvatiš da southampton igra s 2 dmf-a i da ta dvojca dijele job,dok kod nas je kokelin jedini dmf,pa ne čude takve brojke,šnajderlin je kompletniji i dokazaniji igrač od igrača koji ima par mjeseci ozbiljnog nogometa u nogama,i to nebi imao da nisu mu se okolnosti poklopile,ozljeda 2 balvana,ali mozak voajeroljubaca je na razini stolne lampe da bi skužili neke stvari,čekam statistike prema kojima je navalna bukva bolja od aguera

topnik1 je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:topnik ti se popij nesto smiri se nije pljuvanje ako za igraca kazes da nije vrhunski igrac na toj poziciji, solidan jeste ali za titule ti treba bolji..Spominjes pola sezone igranja, pola sezone je presmjesan uzorak ja cu ti naci polusezonu u kojoj ce i Michu ispasti vrhunski napadac.

Znaš li koliko veliki Morgan ima više odigranih utakmica od Kokelana protekle sezone ?

Izdiktirao sam ti post fino od riječi do riječi, niti jedna riječ nije bez razloga tu gdje je, i svaka ima smiao, a ti i dalje piši solidan je nije za titule , prosječan je malo je bolji, nije to to. U biti pišeš ja ovako mislim i nema drugačije, a vi ste glupi što ne mislite ovako. Ovako smo pričali kad smo imali 10 godina i svađali se po putu.

A tebi je i najbolje da okupiš djecu na putu i da ih ubijaš svojim argumentima jer za foruma nisu.

čekamo argumente u obliku SWOT analize,a sad bjež u rupicu od sramote i neznanja

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 28 jun 2015, 22:57

Schneiderlin je napisao/la: ajde komedijaš kad shvatiš da southampton igra s 2 dmf-a i da ta dvojca dijele job,dok kod nas je kokelin jedini dmf,pa ne čude takve brojke,šnajderlin je kompletniji i dokazaniji igrač od igrača koji ima par mjeseci ozbiljnog nogometa u nogama,i to nebi imao da nisu mu se okolnosti poklopile,ozljeda 2 balvana,ali mozak voajeroljubaca je na razini stolne lampe da bi skužili neke stvari,čekam statistike prema kojima je navalna bukva bolja od aguera
Ali da, napokon smo dosli do zakljucka da Vanjama ustvari krade oduzete lopte Sniderlenu. :urnebes: :urnebes: :urnebes: Znaci idemo po novu teoremu-----> Koklen > Vanjama+Sniderlen
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 28 jun 2015, 23:00

bega_afc je napisao/la:
Schneiderlin je napisao/la: ajde komedijaš kad shvatiš da southampton igra s 2 dmf-a i da ta dvojca dijele job,dok kod nas je kokelin jedini dmf,pa ne čude takve brojke,šnajderlin je kompletniji i dokazaniji igrač od igrača koji ima par mjeseci ozbiljnog nogometa u nogama,i to nebi imao da nisu mu se okolnosti poklopile,ozljeda 2 balvana,ali mozak voajeroljubaca je na razini stolne lampe da bi skužili neke stvari,čekam statistike prema kojima je navalna bukva bolja od aguera
Ali da, napokon smo dosli do zakljucka da Vanjama ustvari krade oduzete lopte Sniderlenu. :urnebes: :urnebes: :urnebes: Znaci idemo po novu teoremu-----> Koklen > Vanjama+Sniderlen
To ćemo najbolje izračunati po Pitagorinoj teoremi Kokelan na kvadrat jednako Vanjama na kvadrat plus Šniderlen na kvadrat.

VOLIM TE ČELIK!!!!!

bega_afc
Kontakt:

Post Postao/la bega_afc » 28 jun 2015, 23:02

topnik1 je napisao/la:
bega_afc je napisao/la:
To ćemo najbolje izračunati po Pitagorinoj teoremi Kokelan na kvadrat jednako Vanjama na kvadrat plus Šniderlen na kvadrat.
Odbijam povjerovat sta sam procito i na sta je spao lik. :lol: :lol: :lol: :lol: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
#Voajeroljupci na respiratorima.
Narod koji ne zna da poštuje svoju prošlost, nema ni svoju budućnost!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 28 jun 2015, 23:04

Al smo ga sad syebali, upotrijebili smo matematiku, ne statistiku :opaopa: :lol: :lol: :lol: :lol:

VOLIM TE ČELIK!!!!!

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 28 jun 2015, 23:04

Sad ćeš ti druže na aparate, kad se brat seamen razbaca argumentima
Pld W D L
38 26 12 0

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 28 jun 2015, 23:08

Treba počet prijavljivat postove koji nemaju veze s temom, pa nek Rio briše i banuje dok se svi ne opamete.

Nego pročitah danas da ovo sa Cechom kasni jer su oba fotografa koji rade u klubu trenutno odsutni. :rol: Vjerovatno će biti sutra ili prekosutra i to oficijelno.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 28 jun 2015, 23:12

@marsal

Tako je, smori vise nego kad ja krenem srat o Cazorli

Nego imal sta povjerenije za Vidala igdje ista..

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.