Arsenal - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Koga biste doveli u prelaznom roku?

Anketa je završila: 14 avg 2021, 23:26.

Nekoliko jeftinijih mladih igrača sa potencijalom (White, Lakonga)
3
16%
Nekog sa rasprodaje u Cityju (Jesus, Mahrez, Sterling, B.Silva)
11
58%
Napokon Zahu iako nam ne treba!
2
11%
Locatellija
3
16%

Ukupno glasova: 19

BigBigBang
Kontakt:

Re: Arsenal - Transferi

Post Postao/la BigBigBang » 28 jun 2015, 16:01

I sve te velike utakmice sto si nabrojao kao sto smo pobjedili smo izgubili ih tri puta vise istih tih ekipa, prosle godine smo one debakle dozivili samo zato sto je on usao sa klupe da nije sve bi drugcije bilo..

Najbolji u ligi? :lol: Ko je to procjenio ti i ta tvoja stranica nekih statistika? Song nikad nije bio neki paser imao je par finih asistencija ali generalno igrac sa brukom pogresnih dodavanja po mecu, za mene je song prosjecan defanzivni vezni koji je htio da bude all rounder ali nije imao kapacitete za to imao je snagu i visinu ali ni tu nije bio bas dominantan jer ga je Evra koji je manji znao otresati u duelima a veoma je bio spor i limitiran dakle generalno dokazaniji je igrac od Coqelina a i iako to meni neshatljvio kupila ga je BArcelona, sumnjam da ce Coqelina traziti neki klub takvog kalibra.

Defanzivno djeluje extra na osnovu jedne polusezone :mrgreen: gdjes te preuvelicali njegovu kvalitetu samo zato sto su tu igrala dva kloca, sta ba vi meni imate dokazivati? da mi dokazete da je Coqelin rang Matica, Scneidelina i da nam ne treba klasan defanzivni vezni? Pa naravno da mi tu nebulozu niko nece moci dokazati.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

kariisbek
Kontakt:

Post Postao/la kariisbek » 28 jun 2015, 16:05

Kokelan je drugi najbolji zadnji vezni u ligi. Najbolji je lucas leiva koji ima besprijekornu statistiku klizecih startova mislim 11 klizecih startova da ima po tekmi i 14 izbacenih lopti u prosjeku. Znaci double double ucinak svaku tekmu ima svjetska klasa al nije ni kokelan los

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 28 jun 2015, 16:13

Još nam je samo ovaj falio :D
Pld W D L
38 26 12 0

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 28 jun 2015, 16:16

Fino :lol:
Pld W D L
38 26 12 0

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 28 jun 2015, 16:22

Pa taman da je dobro igrao samo 2 dana. Šta trebam reći? Loše je igrao?

To isto da kažeš 'ma dobar je Alexis,ali lako mu je kad je prije njega na toj pozicji bio Walcott'
Ono,logika da se ibretom ibretiš
A.F.C. Bournemouth!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 28 jun 2015, 16:22

SamoZeljo je napisao/la:
Greivis je napisao/la:
topnik1 je napisao/la:A jel Benzema WC napadač ?
Samo cekam da zeljovac kaze da je Dzeko WC napadac i bolji od Girouda.
Ja sam objektivan forumas i ne bojim se reci sta mislim, cak i kad me neko vise puta proziva. Samo sto nije pametno uvijek reagovati i pocinjati neke glupe diskusije ko je od koga bolji.
Giroud, Welbeck, Sanogo.. Sve je to tanko, pretanko! I ne moras biti WC napadac da bi bio bolji od njih.
Njima City ni kartu ne bi platio da gledaju tekmu, a da ne govorim o tome da bi im ponudio ugovor i platu od 8.47 miliona eura.
Znaci Dzeko je bolji od Girouda i Welbecka. I mislio sam da ces to reci. :urnebes:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

kariisbek
Kontakt:

Post Postao/la kariisbek » 28 jun 2015, 16:24

Dzeko je bolji od zirua al od velbeka nije

kariisbek
Kontakt:

Post Postao/la kariisbek » 28 jun 2015, 16:24

Dok je ziru bolji od velbeka realno

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 28 jun 2015, 17:00

nemam nista protiv dovodjenja wc igraca, daleko od toga. Sad ne znam koliko je to istina za Vidala (sumnjam), ali mi nije jasno kakav plan koji kuratz ima Wenga sa ovoliko veznjaka?

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 28 jun 2015, 17:07

Arsenalu je potrebniji klasa napadac nego DMF ili bilo koji drugi (x)MF. (iako i DMF treba)

Welbeck jos nije star, moze napredovati i ja se nadam da hoce ali ovo sto je do sada pokazao je ispodprosjecno za EPL.
U cijeloj karijeri je zabio 30 golova u EPL. To je jako malo ako se u obzir uzme da ce ove godine napuniti 25 a da je ponik'o u Engleskoj.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 28 jun 2015, 18:01

slika

Takodje i torinski Vecchia Signora kao i tuttomercatto.web su potvrdili vijest. :kafa:
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 28 jun 2015, 18:20

Gunner4 je napisao/la:slika

Takodje i torinski Vecchia Signora kao i tuttomercatto.web su potvrdili vijest. :kafa:
Tuttomercato je nešto u rangu metroa, portal koji prepisuje vijesti sa svih strana, a Vecchiasignora je forum kao i sportsport.ba.

slika
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 jun 2015, 18:24

I sta je sad poenta? Da Vidal kao ni drugih 564 igraca koji se inace svaki rok povezu sa Arsenalom nece doci?

Valjda ovaj rok Visca predje u Arsenal.
Celik!3,2,2.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 28 jun 2015, 18:27

AllGunsBlazing je napisao/la:I sta je sad poenta? Da Vidal kao ni drugih 564 igraca koji se inace svaki rok povezu sa Arsenalom nece doci?

Valjda ovaj rok Visca predje u Arsenal.
Poenta je da ne smiješ ni pomisliti da će reinkarnacija Zidana Inieste i Makalelea u jednom liku po imenu Vidal doći u Arsenal.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 28 jun 2015, 18:57

Poenta da su vec neki srali u gace od pomisli da je Arsenal doveo igraca poput Vidala, prpa bila

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 28 jun 2015, 19:03

I taj frajer sto sad "trolla" Arsenal ne mora znaciti da je u pravu, prije mjesec dana ova vijest je bila recena da se nakon Copa Amerike Vidal pridruzuje Arsenalu.

Sumnjam da ce doci, ali sta ako je istina? Niko tacno ne zna, stvar je sto je Feler pogodio sa Alexisom i procitao sam da je nekakav glumac i navijac Arsenala Kemp isto napisao da Vidal dolazi, a stvar sa Kempom je da ima izvore u klubu i on je za Alexisa medju prvima probio vijest, Kemp je retweetovao i sta ako je sada u pravu?

Dolazak Vidala bi unaprijedilo nasu sredinu za 50%, Coq ne bi igrao svaki moguci meč, moglo bi se kombinovati redovno izmedju Ramseya, Coqa i Vidala i sredina bi bila fantastična...

Napad bi ostao problem jer bi imali 3 prosjecna napadača jos uvijek..

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 jun 2015, 19:17

rambo16 je napisao/la:Pa taman da je dobro igrao samo 2 dana. Šta trebam reći? Loše je igrao?

To isto da kažeš 'ma dobar je Alexis,ali lako mu je kad je prije njega na toj pozicji bio Walcott'
Jesam ja sporio da je Coqelin dobro igrao ovu polusezonu? Naravno da nisam, ponovicu ovo jos jednom za razliku od mnogih ovde branilaca lika i dijela tog igraca ja samd avnih dana govorio kako on treba da igra dmfa kad vec nemamo klasu bolju od njega vec imamo Artetu i Flaminija. Poredjenje sa Alexisom je smijesno Alexis je citavu sezonu izuzev manjeg broja utakmica odigroa na vrhunskom nivou a i prije ove sezone je bio igrac sa jakom reputacijom.

Ono sto ja sporim je to da Coqelin nije top DMF kakav nam treba jer je to mozda i najbitnija pozicija u timu i da smo u odnosu na konkurente (prije svega Chelsea) na toj poziciji dosta slabiji. Dakle nisam ja za to da se Coqelin sutne nogom u dupe kao sto sam za Artetu i Flaminija on je igrac koji bi mogao koristiti u rotaciji pa sto da ne i u prvom timu kad treba igrati sa dva defanzivna vezna (ali ta taktika je za voajer naucna fantastika).

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 jun 2015, 19:21

A mi ti fino brojkama pokazujemo da Coq ni u cemu osim u napadu nije slabiji od konkurenata. A ti to neces da vidis.

Potreban je DEFANZIVNI vezni, za ofanzivu ima i previse igraca. Nije problem dati gol, vec sto se mnogo glupih prima.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 jun 2015, 19:32

Te brojke objesi macku o rep a i u onim statistikama skysportsa Scnelderlin je bolji tackler od Coqelina dakle i to je jedan obican mit, statistikama se svakakve nebuloze mogu dokazati...

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 28 jun 2015, 19:40

BigBigBang je napisao/la:
rambo16 je napisao/la:Pa taman da je dobro igrao samo 2 dana. Šta trebam reći? Loše je igrao?

Jesam ja sporio da je Coqelin dobro igrao ovu polusezonu? Naravno da nisam, ponovicu ovo jos jednom za razliku od mnogih ovde branilaca lika i dijela tog igraca ja samd avnih dana govorio kako on treba da igra dmfa kad vec nemamo klasu bolju od njega vec imamo Artetu i Flaminija. Poredjenje sa Alexisom je smijesno Alexis je citavu sezonu izuzev manjeg broja utakmica odigroa na vrhunskom nivou a i prije ove sezone je bio igrac sa jakom reputacijom.

Ono sto ja sporim je to da Coqelin nije top DMF kakav nam treba jer je to mozda i najbitnija pozicija u timu i da smo u odnosu na konkurente (prije svega Chelsea) na toj poziciji dosta slabiji. Dakle nisam ja za to da se Coqelin sutne nogom u dupe kao sto sam za Artetu i Flaminija on je igrac koji bi mogao koristiti u rotaciji pa sto da ne i u prvom timu kad treba igrati sa dva defanzivna vezna (ali ta taktika je za voajer naucna fantastika).
Na osnovu kojih argumenata ti braniš svou tvrdnju da Kokelan nije top defanzivni vezni. Momak koji nije dobio pravu priliku do prije pola godine nikako se ne može suditi nego na osnovu ove pola sezone gdje je naposlijetku odigrao svaki meč.

Dakle momak koji nijednu utakmicu nije zakazao, a čak štaviše u velikoj većini utakmica je bio među najboljima.

Ti faktički ne daš priliku Kokelanu da se dokaže kroz čitavu sezonu zbog svojih sumanutih stavova i tvrdnji o defanzivnim veznim, a on te demantovao tako što je svaku utakmicu odigrao na najvišem nivou. Niti jednu utakmicu nije podbacio, ni protiv najvećih ni protiv najmanjih. Nije pokazao neke slaboti u igri, nije u biti ništa loše pokazao i uvijek je bio među najboljima na terenu.

I ja za svaku riječ imam dokaze, htio ti pogledati utakmice Arsenala sa njim ili bacio osvrt na rezultate koje smo ostvarivali kad je on došao ili pregledao statističke podatke koji se odnose na njegov udio u igri, šta god.
Dakle, opet dakle, poenta je da ti nemaš pravo ( ako si ozbiljan kao što misliš da jesi, a nisi ) da osuđuješ momka koji nije bio mali upgrade u odnosu na Flaminija ili ne daj Bože Arteta, nego pravo rješenje za poziciju DMFa i opet ponavljam iza njegovih igara stoji KONKRETNI učinci koje sam isto naveo.

I sad poenta je da nama treba još jedan DMF, normalno, ali to što nama treba DMF ne znači da je Kokelan neki prosječan igrač kakvim ga ti želiš predstaviti jer ponavljam, nama treba još jedan DMF. Neka dovedu još jednog pa neka se bore za tu poziciju, ali pobogu čovječe prestani pljuvati igrače samo da bi opravdao svoje stavove, jer očigledno drugog načina u razgovoru za opravdanje nemaš
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.