Arsenal - Transferi

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Koga biste doveli u prelaznom roku?

Anketa je završila: 14 avg 2021, 23:26.

Nekoliko jeftinijih mladih igrača sa potencijalom (White, Lakonga)
3
16%
Nekog sa rasprodaje u Cityju (Jesus, Mahrez, Sterling, B.Silva)
11
58%
Napokon Zahu iako nam ne treba!
2
11%
Locatellija
3
16%

Ukupno glasova: 19

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: Arsenal - Transferi

Post Postao/la QUARTERBACK » 28 jun 2015, 13:37

VGS je napisao/la:Nema nista od Vidala.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Jel to licni stav ili si nesto od jutros procitao sto mi nismo?

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 28 jun 2015, 13:40

Moj licni stav, realno ko je ovu vijest prenio osim tog chileanskog novinara?
Nijedan ozbiljan medij.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 28 jun 2015, 13:51

VGS je napisao/la:Moj licni stav, realno ko je ovu vijest prenio osim tog chileanskog novinara?
Nijedan ozbiljan medij.

Ko je prosle godine prenio da ce Sanchez kod nas preci, svi se smijali, a ovaj covjek je prvi objavio to. Mislim i ja sam pesimist prvi i najveci al nesto mi u ovoj prici daje optimizam da bi stvarno moglo doci do ovoga transfera, uostalo zasto bi taj covjek to tek tako objavio, da se zajebava, dosadno mu u zivotu?

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 jun 2015, 13:52

Kako ti daje optimizam vijest u kojoj pise da ces za 23 miliona ili 30 koliko je bilo juce dovesti igraca kalibra Vidala?
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 28 jun 2015, 13:55

Koji si ti kralj, ti bi sad nas ubijedio ovo da Kokelan nije neki defanzivni vezni, ma šta nije neki, nego dominira u aspektima u kojima je Arteta dominirao na DMF.
Jer jelde niko nije gledao niti jednu utakmicu u kojoj je on igrao. Koji si ti kralj života mi.

I to sve da bi dokazao da nam treba drugi DMF, ono što i ptice na grani znaju :tokralju:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 28 jun 2015, 13:58

Juventus je doveo Kediru,pokazali su interes i za transfer nekog ofanzivnog veznog tipa Oscar,Isco,.Marchisio ima odlicnu sezonu iza sebe a još je i njihovo djete,možda vjeruju da prodaja Vidala i nije toliki bauk,.Trideset miliona eura je pristojna cifra s obzirom da su ga doveli za duplo manje,Vidalu je 28.godina,dvije godine ugovora ima,.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 28 jun 2015, 14:01

QUARTERBACK je napisao/la:
VGS je napisao/la:Moj licni stav, realno ko je ovu vijest prenio osim tog chileanskog novinara?
Nijedan ozbiljan medij.

Ko je prosle godine prenio da ce Sanchez kod nas preci, svi se smijali, a ovaj covjek je prvi objavio to. Mislim i ja sam pesimist prvi i najveci al nesto mi u ovoj prici daje optimizam da bi stvarno moglo doci do ovoga transfera, uostalo zasto bi taj covjek to tek tako objavio, da se zajebava, dosadno mu u zivotu?
Vrijeme ce pokazati, nadam se da grijesim :mrgreen:

Utopija
Kontakt:

Post Postao/la Utopija » 28 jun 2015, 14:02

Kralju odbijeno je 50mil proslo ljeto, samo glup ili lud covjek moze vjerovati u prodaju za 30mil...
Khedira je zamjena za Pirla koji je otisao u New York...

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 jun 2015, 14:02

Samo hocu da ukazem na neistinotost nebuloza tipa svrstavanje Coqelina u isti kos sa top igracima u ligi na toj poziciji zbog nekakvih statstika u jednoj polusezoni u kojima btw je osim one interceptions (koju je imao i Arteta dobru) Coqelin losiji od npr. Scneiderlina. Meni za razliku od vas i ovi brojevi nista ne znace samo sam pricao jezikom kojim vi pricate a to su besmislene statistike ne treba mi statistika da vidim da je Scneiderlin bolji i kompletniji igrac.

Kako god okrenes 30 miliona eura za Vidala je bagatela u svijetu u kojem Firmino ide za 40 miliona sa bonusima, kao sto sam rekao treba nam drugaciji igrac ali Vidal je svjetska klasa i ne bi se nikad bunio protiv njegovo dolaska jer opet kazem kad vec imamo te niske igrace neka onda to budu oni svjetske klase a ne ovi koje imamo na toj poziciji sada. Sto se tice SAncheza taj je igrac od pocetka prelaznog roka bio na transfer listi tu je samo trebalo ponuditi cifru i to je to, fazon je sto je cifra se skoro uduplala nakon svjetskog...

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 28 jun 2015, 14:03

BigBigBang je napisao/la:Kako ti daje optimizam vijest u kojoj pise da ces za 23 miliona ili 30 koliko je bilo juce dovesti igraca kalibra Vidala?
pa to je preko 40m eura majstore, zasto mislis da juventus ne bi uzeo 40+ miliona za igraca od 28 godina? nemoj sve sa negativne strane gledati covjece, pa jesi li ti takav u svemu u zivotu, nevezano za arsenal ako jesi kladim se da si vec osijedio ala fergi :D

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 jun 2015, 14:07

Nisam negativan samo sam realan, a spominjali su se euri, 40 miliona eura nije losa ponuda ali razmisli oni vjerovatno prodaju Pogbu jer dolaze astronomske cifre za njega zar su oni glupi ko voajer da za jedan prelazni rok izgube dva ponajbolja igraca? A sjeca se i sam da je Vidal nedavno rekao da bi zelio u Juventusu zavrsiti karijeru.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 28 jun 2015, 14:21

Ja samo znam da ako Vidal dođe, Ozil će se forsirati na krilu da bi igrali formaciju sa 3 vezna igrača
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 jun 2015, 14:25

SKY Italia reports that #Vidal has no intention of leaving Juventus, Vidal has 'many times' expressed his desire to stay at Juventus.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 28 jun 2015, 14:34

BigBigBang je napisao/la:Nisam negativan samo sam realan, a spominjali su se euri, 40 miliona eura nije losa ponuda ali razmisli oni vjerovatno prodaju Pogbu jer dolaze astronomske cifre za njega zar su oni glupi ko voajer da za jedan prelazni rok izgube dva ponajbolja igraca? A sjeca se i sam da je Vidal nedavno rekao da bi zelio u Juventusu zavrsiti karijeru.
ma ja spominjali su 30m funti a to je preko 40m eura, uostalom negdje kao da sam procitao sluzbenu izjavu Pogbe da nece nigdje ici ovo ljeto, ne znam opet ako bi on išao mislim da nema šanse da i Vidala puste, al opet ako ne ide Pogba a doveli su Khediru i ubacuju polako ovog Pereyru u prvi tim koji je vrlo dobar igrac onda je moguce da Vidal dodje kod nas, i stvarno ne vidim razloga zasto bi ovaj novinar to izmisljao i bacao bombe tek tako, al eto vidjet cemo sta ce biti od svega ovoga.. ja opet kazem prvi ja nisam vjerovao u ovo al nakon ove sinocnje vijesti imam neki filing da bi mogao Vidal doci.. :)

evo sad procitah da je Wenger usmeno to dogovorio prije nekoliko mjeseci navodno, ali se on u medjuvremenu predomislio bio zbog ovog plasmana u finale lige prvaka pa je opet Wenger isao u Chile sad kad je pocinjala Copa Amerika i uz pomoc Sancheza koji je izgleda blizak prijatelj sa Vidalom uspjeli su ga ubijediti da predje kod nas.. kako bi strasno bilo kad bi presao pa imali bi najjacu sredinu u Engleskoj definitivno! :tokralju:

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 28 jun 2015, 14:50

Vidal je rekao dan prije prve glasine o njegovom prelasku kod nas da želi zauvijek ostati u Juventusu. Juventus je klub poznat po vrhunskom poslovanju i nekako mi čudno da ga puste za 23 miliona funti. Ovaj Feler, ako sam dobro shvatio, nije novinar nego nekakva TV-ličnost.
BigBigBang je napisao/la: :lol: :lol: da da bas to govori, ali dobro sta ja mogu sto tvoj mozak ne moze da skonta sta znaci all round igra da vrhunski igraci vrhunski obavljaju svoje primarne zadatke (kao Terry odbrani) a i u drugim segmentima koji nisu primarno njihov zadatak dobro obavljaju posao sto ih i cini all rounderima koji se smatraju svjetskom klasom. Btw Vermalen kojeg ismijavas je u jednoj od tih sezona gdje je zabio veliki broj golova za jednog stoepra usao u najbolji tim Premier lige te sezone sto jos jednom pokazuje kakva si neznalica.
Bio je Vermaelen u najboljih 11 u sezoni gdje mu je partner bio prilično potcijenjeni Gallas, a u jednom momentu je imao i živu 36-godišnju legendu kraj sebe (Sol Campbell se nakratko vratio), koji su pokrivali njegove nedostatke. Čak i tad su engleski mediji pisali za njega kao o stoperu koji golovima pokriva objektivne defanzivne minuse - od lošeg postavljanja preko fizičke nesposobnosti da odgovori zahtjevima engleske lige. O Vermaelenovoj kvaliteti najbolje govori činjenica da smo od velikih utakmica sa njim u prvih 11 dobili samo onu protiv Cityja (1:0 - najjači kapiten svih vremena dao golčinu), s tim da je Vermaelen na toj utakmici uspio spriječiti Van Persieja da zabije gol tako da smo i to pobijedili usprkos njemu. Bez njega u prvih 11 smo dobili i Bayern, i Barcelonu, dvaput Chelsea i jednom United. Najgore je bilo gledati Vermaelena u paru sa Koscielnyjem, tu su obojica izgledali kao...paaa, otprilike kao ti i Cmizderlin na forumu.

Arteta "nekako" ima dobre statistike u kategoriji "interceptions" zato što igra mozgom, odlično čita igru i zato je u tom segmentu uspješan. Nažalost, fizikalije su ga izdale tako da od njega nema više ništa.

Što se tiče priče oko Schneiderlina i Coquelina, stvarno bi mi bilo krivo da Schneiderlin ode igdje drugo nego kod nas jer on i Le Coq kao dvije opcije na DMF-u bi bili savršena stvar. Evo Unitedu ovaj forumski "ekspert" pod nickom Schneiderlin, a neka nama prepuste majstora Morgana. Ova statistička priča oko "ključnih pasova" ima logično objašnjenje - Coquelin je tu da oduzme loptu suparnicima i - uglavnom - doda je Cazorli koji je DLP. To je svako ko Arsenal ne gleda preko Whoscored ili Livescorea mogao primijetiti.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 jun 2015, 15:01

Ukratko Coqelin je radio sve ono sto je i traktor Arteta radio samo uspjesnije u defanzivi sa vise trke i snage, persjeci loptu i dodaj prvom do sebe, to jeste dobro kad se poredi sa panjevima Artetom i Flaminijem ali za usporedbu sa igracima kojima raspolazu konkurenti treba tu jos dosta.

Kikser Gallas karikatura i jedan od najvecih klauna ikad pokirvao necije nedostatke? Sol Campbell (svaka mu cast) ali on sa 36 je mogao samo nesto na iskustvo odigrati, Vermalen je bio najbolji stoper, i dok je bio zdrav nije ni blizu bio los kakvim ga predstavljate vi koji sad trazite tu neke minuse a Koscielny koji vam je pretpostavljam puno bolji od VErmalena nema minuse samo je eto izbio nam iz ruku jedan kup u finalu na Wembleyu kiksom, a da ne pricamo da je u zadnjih pet godina igrac sa najvise skrivljenih penala u EPL i nemali broj kikseva iza njega je drugi Sczecny :lol: Tako je to kad trazis dobrom igracu mane i minuse svakom ces naci i napraviti kloca od njega. Dok je bio zdrav Vermalen je bio nas najbolji stoper a jednu sezonu ej bio i najbolji ili jedan od dva najbolja stopera lige i to su cinjenice kasnije sta se desilo sa njim povrede, gubitak forme i mjesta u timu...Pricati o velikim utakmicama i to nesto spocitavati Vermalenu moze prvoklasna neznalica ej pa u pitanju je Arsenal sa ili bez Vermalena mi smo ocajni u velikim utakmicama koga si pobjedio prosle godine u velikim utakmicama? Je li za one teinske rezultate prosle godine VErmalen kriv? Ove godine nas izvlaci dobar skor sa Cityem a tradicionano od Chelsea i Uniteda pusiona u ligi kao i godinama unazad mora da je do Vermalena :lol:

Artetitis
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Artetitis » 28 jun 2015, 15:46

BigBigBang je napisao/la:Ukratko Coqelin je radio sve ono sto je i traktor Arteta radio samo uspjesnije u defanzivi sa vise trke i snage, persjeci loptu i dodaj prvom do sebe, to jeste dobro kad se poredi sa panjevima Artetom i Flaminijem ali za usporedbu sa igracima kojima raspolazu konkurenti treba tu jos dosta.

Kikser Gallas karikatura i jedan od najvecih klauna ikad pokirvao necije nedostatke? Sol Campbell (svaka mu cast) ali on sa 36 je mogao samo nesto na iskustvo odigrati, Vermalen je bio najbolji stoper, i dok je bio zdrav nije ni blizu bio los kakvim ga predstavljate vi koji sad trazite tu neke minuse a Koscielny koji vam je pretpostavljam puno bolji od VErmalena nema minuse samo je eto izbio nam iz ruku jedan kup u finalu na Wembleyu kiksom, a da ne pricamo da je u zadnjih pet godina igrac sa najvise skrivljenih penala u EPL i nemali broj kikseva iza njega je drugi Sczecny :lol: Tako je to kad trazis dobrom igracu mane i minuse svakom ces naci i napraviti kloca od njega. Dok je bio zdrav Vermalen je bio nas najbolji stoper a jednu sezonu ej bio i najbolji ili jedan od dva najbolja stopera lige i to su cinjenice kasnije sta se desilo sa njim povrede, gubitak forme i mjesta u timu...Pricati o velikim utakmicama i to nesto spocitavati Vermalenu moze prvoklasna neznalica ej pa u pitanju je Arsenal sa ili bez Vermalena mi smo ocajni u velikim utakmicama koga si pobjedio prosle godine u velikim utakmicama? Je li za one teinske rezultate prosle godine VErmalen kriv? Ove godine nas izvlaci dobar skor sa Cityem a tradicionano od Chelsea i Uniteda pusiona u ligi kao i godinama unazad mora da je do Vermalena :lol:
Coquelin je napredak u odnosu na Artetu i po tome što se može vratiti da brani kontru suparnika, nije jednom izvadio iz go.ana naše stopere, u prvom redu Mertesackera.

Gallas i Vermaelen su iz nekog razloga solidno funkcionisali skupa. Ne velim ja da je Gallas bio nekakva gromada od igrača, samo da je bio potcijenjen (tj. ako mu je realna kvaliteta 7 od 10, o njemu se uglavnom pisalo kao da mu je kvalitet 4 od 10 zbog toga što je udaren u glavu). Njegova partija na Old Traffordu 2006, recimo, kad smo dobili United u gostima je bila čisti doktorat. U segmentu golova nije bio lošiji od Vermaelena, štaviše, zabijao je u velikim utakmicama bitne golove (tipa za pobjedu protiv Chelsea kad je Čech zaplivao kao som ili za remi protiv Uniteda u zadnjoj minuti). Pod njegovim kapitenstvom koje se često osporavalo smo imali najbolji ligaški učinak od Nepobjedivih - 83 boda, samo tri poraza. Gallas je bio meta kritike od momenta kad je sjeo na teren kod Birminghama pa je onaj retardirani Clichy prošao "los" za svoj superskupi kiks u 92.minuti.

Vermaelen je bio sličan Koscielnyju iz vremena prije marta 2013. - obojica su izgledali kao "nesreća koja samo treba da se desi". Autogolovi, skrivljeni penali, trapave reakcije kod prekida... Užas. Druga je stvar što je Vermaelen trpao golove zbog kojih je izgledalo da je bolji stoper nego što jest.

I za Koscielnyja kažem isto - do marta 2013. bih uzeo iste one pare za koje je doveden, samo da ide u tri p.čke materine dalje od kluba jer mi je njegovih autogolova, skrivljenih penala, branjenja prekida i postavljanja na razini Mravca bilo preko glave. Onda ga je profesor doktor Wenger upario sa Mertesackerom i Kos je od najveće rupe koju smo imali postao najbolji Arsenalov igrač (kad se gleda u komadu) od marta 2013. pa do danas.

Bez Vermaelena smo dobili možda i najbolju Barcelonu ikad (2:1) na Emiratima, dobili United na Emiratima (1:0), rasuli Chelsea (3:1), City na Etihadu (3:0). Dobili smo Bayern u Minhenu (2:0) čim smo njega poslali na klupu nakon što se izbrukao protiv Lennona i Balea na WHL-u. Zanimljivo je i to da je u oba teniska rezultata sada već pretprošle sezone igrao i Vermaelen, oba puta ušao sa klupe. Učestvovao je i u onih 2:2 kod kuće protiv Swansea kad ga je Bony sredio za prvi gol gostiju.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 28 jun 2015, 15:54

@Artetitis zaboravljas kako je Kos odigrao protiv Barce u tandemu sa Djurom.

@BBB Mozda Coq radi sve kao i Arteta, ali i dalje to radi bolje od ostatka lige. Dakle, defanzivni vezni koji je u defanzivnim zadacima najbolji u ligi je prosjecan jer "ne stvara sanse". Pored 2 krila, ofanzivnog veznog te centralnog(kad je Ramsey tu) koji je vise u napadu nego odbrani jos nam samo treba da Coq glumi Songa. I da kad smo kod toga, jel Song bolji igrac? Ipak je on imao tu statistiku dodavanja.
Celik!3,2,2.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 28 jun 2015, 15:57

Ma ne vrijedi. Ovakvu personu ja u svom životu nisam 'upoznao'
Džaba mi svi govorimo da vidimo Kokinu ograničenost u nekoj kreaciji ali da defanzivno djeluje extra,ali ne vrijedi. . .
A.F.C. Bournemouth!

kariisbek
Kontakt:

Post Postao/la kariisbek » 28 jun 2015, 15:57

Nedostajali ste mi vi najvise iskreno. Idete ponovo na cetvrto mjesto sljedece sezone koga god doveli i javite se kad osvojite ligu prvaka :lol:

Odgovori

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.