Sto je naj tuznije to smo dali za Nash-a i Howard-a

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Pik koji ima Orlando je iz 2018.Kobe Bryant je napisao/la:Moramo ici ofanzivno na sve ili nista sada i iduce godine kroz FA , jer 2016 i 2017 1 round draft picks nisu nasi tj. top 3 i top 5 protects .
jah, sad se pomakaoDonnie Darko je napisao/la:Pik koji ima Orlando je iz 2018.Kobe Bryant je napisao/la:Moramo ici ofanzivno na sve ili nista sada i iduce godine kroz FA , jer 2016 i 2017 1 round draft picks nisu nasi tj. top 3 i top 5 protects .
Kod: Označi sve
2018 first round draft pick to Orlando
If at least two years after the L.A. Lakers conveyed a 1st round pick to Philadelphia, then the L.A. Lakers' 1st round pick to Orlando protected for selections 1-5 in 2018 and unprotected in 2019; if the L.A. Lakers have not conveyed a 1st round pick to Philadelphia by 2017, then the L.A. Lakers will instead convey their 2017 2nd round pick and 2018 2nd round pick to Orlando [L.A. Lakers-Phoenix, 7/11/2012; L.A. Lakers-Orlando, 8/10/2012; Milwaukee-Philadelphia-Phoenix, 2/19/2015]
Problem bi ovdje mogao predstavljati sto je Aldridge navodno izjavio da ne zeli igrati na poziciji centra...NBA Free Agency: Lakers focused on signing LaMarcus Aldridge, preparing 4-year, $80 million contract offer, per report
Ja saM iskreno vise za opciju da potpisemo Jordana nego Aldridge-a, jer je Jordan tri godine mladji i njegova prirodna pozicija je pozicija centra, no vidjecemo sta ce biti do kraja naredne sedmice. Siguran sam da smo blizu da potpisemo jednog big mana na FA trzistu jer mislim da bi onda draftovali Okafora da nije tako.Pincus: DeAndre Jordan scheduled to meet w/Lakers on first day of Free Agency
bez navodno.amerosm je napisao/la:Problem bi ovdje mogao predstavljati sto je Aldridge navodno izjavio da ne zeli igrati na poziciji centra...NBA Free Agency: Lakers focused on signing LaMarcus Aldridge, preparing 4-year, $80 million contract offer, per report
Nista, nisu Lakersi htjeli dati Russella, Randle, Clarkson, i pikove za njeg.jopaa7 je napisao/la:Sto je s Rođakom?
Hvalaalemsa je napisao/la:Nista, nisu Lakersi htjeli dati Russella, Randle, Clarkson, i pikove za njeg.jopaa7 je napisao/la:Sto je s Rođakom?
Moze jedno pitanje?Pa ko je taj Clarkson da ga se toliko vrednuje?Sta,odigrao dobru sezonu u ekipi gdje nije bilo ni glave ni repa!?Pa takvih je svuda uokolo u svakoj ekipi koja nije u POu.Nikako nije logicno da se jedan All star C ,pred kojim su tek najbolje godine,dobije za 2 totalna anonimusa NBA lige. Licno Cousinsa ne bih dao ni za svu trojicu,jer nijedan,do sada,nista znacajnije nije uradio u ligi.Dvojica nisu odigrala utakmice,a treceg sam opisao.Russell jeste potencijal,ali ko zna sta moze biti,a zauzvrat dobijas isto mladgo,a vec dokazanog.No brainer za LAL,po meni,pogotovo kad se vidi da je u zadnjih 7-8 god najvise bustova bilo upravo s 2. pozicije drafta...PaskalHens je napisao/la:Toliko već ne vrijedi. Clarkson + Randle ok, al' dodavati Russela je previše..
NEZALAGANJE je napisao/la:Moze jedno pitanje?Pa ko je taj Clarkson da ga se toliko vrednuje?Sta,odigrao dobru sezonu u ekipi gdje nije bilo ni glave ni repa!?Pa takvih je svuda uokolo u svakoj ekipi koja nije u POu.Nikako nije logicno da se jedan All star C ,pred kojim su tek najbolje godine,dobije za 2 totalna anonimusa NBA lige. Licno Cousinsa ne bih dao ni za svu trojicu,jer nijedan,do sada,nista znacajnije nije uradio u ligi.Dvojica nisu odigrala utakmice,a treceg sam opisao.Russell jeste potencijal,ali ko zna sta moze biti,a zauzvrat dobijas isto mladgo,a vec dokazanog.No brainer za LAL,po meni,pogotovo kad se vidi da je u zadnjih 7-8 god najvise bustova bilo upravo s 2. pozicije drafta...PaskalHens je napisao/la:Toliko već ne vrijedi. Clarkson + Randle ok, al' dodavati Russela je previše..
Mislim da me nisi shvatio.. Htio sam reći da je ok dati jednog niskog + Randle, tj. da ostane tu ili Clarkson ili Russel. Ako ostane Clarkson, onda dati Russela i Randle-a, bez pickova, ako se bude odlučilo da Russel ostaje, onda uključiti i pickove. Mislim da Rođak ne vrijedi obojice niskih + Randle (a smatram ga najboljim C lige).NEZALAGANJE je napisao/la:Moze jedno pitanje?Pa ko je taj Clarkson da ga se toliko vrednuje?Sta,odigrao dobru sezonu u ekipi gdje nije bilo ni glave ni repa!?Pa takvih je svuda uokolo u svakoj ekipi koja nije u POu.Nikako nije logicno da se jedan All star C ,pred kojim su tek najbolje godine,dobije za 2 totalna anonimusa NBA lige. Licno Cousinsa ne bih dao ni za svu trojicu,jer nijedan,do sada,nista znacajnije nije uradio u ligi.Dvojica nisu odigrala utakmice,a treceg sam opisao.Russell jeste potencijal,ali ko zna sta moze biti,a zauzvrat dobijas isto mladgo,a vec dokazanog.No brainer za LAL,po meni,pogotovo kad se vidi da je u zadnjih 7-8 god najvise bustova bilo upravo s 2. pozicije drafta...PaskalHens je napisao/la:Toliko već ne vrijedi. Clarkson + Randle ok, al' dodavati Russela je previše..
To je to.NEZALAGANJE je napisao/la:Moze jedno pitanje?Pa ko je taj Clarkson da ga se toliko vrednuje?Sta,odigrao dobru sezonu u ekipi gdje nije bilo ni glave ni repa!?Pa takvih je svuda uokolo u svakoj ekipi koja nije u POu.Nikako nije logicno da se jedan All star C ,pred kojim su tek najbolje godine,dobije za 2 totalna anonimusa NBA lige. Licno Cousinsa ne bih dao ni za svu trojicu,jer nijedan,do sada,nista znacajnije nije uradio u ligi.Dvojica nisu odigrala utakmice,a treceg sam opisao.Russell jeste potencijal,ali ko zna sta moze biti,a zauzvrat dobijas isto mladgo,a vec dokazanog.No brainer za LAL,po meni,pogotovo kad se vidi da je u zadnjih 7-8 god najvise bustova bilo upravo s 2. pozicije drafta...PaskalHens je napisao/la:Toliko već ne vrijedi. Clarkson + Randle ok, al' dodavati Russela je previše..
Ne pričamo o Shaqu ba, već o Cousinsu. One way igraču. Cousins po meni nije vrijedan sve trojice, po tebi je i to malo. Poštujem tvoje mišljenje. Samo mi je malo čudno da baš ti od svih toliko vrednuješ Cousinsa, koji ima mali market problema. Od odbrane, preko glave, do igranja preko neke stvari. Oni imaju pravo tražiti šta hoće, svakako, al' na LA-u da li to prihvatiti i dati, ili zahvaliti se i okrenuti se drugim mogućnostima. Pametnije bi bilo dovesti Marc Gasola, nego Rođaka (iako nisam za to, meni je Cousins top igrač i vrlo drag). Ne mora ni izaći gotov proizvod, al' Russel već sad ima ono nešto što ga čini legitimnim budućim all-star igračem i potencijalnim superstarom. Hoće li to opravdati, na njemu je. Ma pusti se toga igraš bez pritiska i te floskule. Ne igraš. Igraš u najboljoj ligi na svijetu, najvećem timu svih vremena u košarci, Hollywoodu jeb.enom i kao bez pritiska si. Jašta si. Možda je "vrlo lako" previše lagan izraz, al' uz neki naporan rad i kvalitetno upijanje svega od Kobaje, ne vidim zašto da ne može to postići u LA-u kao 2-3 igrač ekipe. Jedino ako dovedu Butlera/Aldridge/Westbrooka/Duranta, pa ovaj ne bude mogao doći do izražaja. Možda griješim, ne znam, vrijeme će pokazati, al' potencijal se vidi i sasvim sam siguran da će imati zapaženu ulogu u LA-u, ako ne bude trejdan.NEZALAGANJE je napisao/la:@Paskal Shvatili smo se odlicno,samo sto mislim da ni sva trojica zajedno nisu vrijedna Cousinsa i to je realnost,svidjelo se to tebi ili ne.Sto se tice tvog kontra pitanja,da odgovorim...Prvo,vi trazite njega od SAC,a ne oni vas.Samim time,ljudi imaju pravo da traze sta hoce,a da li cete vi to dati je drugo pitanje!?Drugo,kakav god da je,bube u glavi,losa fransiza itd itd covjek je vec DOKAZAN u ligi i All star,sto znaci da njegov kvalitet prepoznaju svi.I trece,tek za nekoliko godina treba da udje u prime sto je u principu neogranicen potencijal,jer se rijetko ikada desava da u trejdu dobijas All star igraca koji tek treba da udje u prime.To ako se desi,obicno su tzv. "trejd kradje".2 igraca koja bi vi ukljucili u taj neki trejd su potencijali koji nemaju NBA utakmice,to je ultimate "macak u vreci",jer od Duncana i Lebrona s drafta nije izasao gotov proizvod.(to cak nije bio ni Lebron,ali sa ovakvim predispozicijama se znalo da ce od njega biti zvijer).Ti bi to prihvatio da si SAC?Ja mozda i bi,ali da Cousins vec ima 30 god.Ovako sa 24,ni u ludilu.Sto se tice Clarksona,zahvalan je igrac,ali da bi nesto zakljucio,treba ga vidjeti na djelu duze i u ozbiljnijim utakmicama,jer to ove bez pritiska koje je do sada odigrao,nisu.To da bi "vrlo lako" mogao imati 15/5/5 u prosjeku je smijesno druze.To su brojevi koje jedan Ginobili ima na granici kroz svoju karijeru i nikako nisu brojevi koje moze imati Clarkson,ako se radi o PO ekipi...Nikako.Ako je nesto bez PO,onda nije iskljuceno da svako ima bilo kakvu statistiku,ali ja te brojeve previse ne vrednujem,dok ne vidim PO tekme...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.