FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Ex1t
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Ex1t » 27 jun 2015, 00:49

Bravo hilmo. Ima par stavki u kojima se neslazemo. :mrgreen:
Upravo to treba, dati prostora Mihojevicu, Andjusicu I vidjeti sta moze ovaj mali Riki. Oni jednostavno moraju dobiti 8 do 10 utakmica. Cini mi se da je Mihojevic minimalno igrao I ove sezone toliko. Ima tu kup protiv nizeligasa da svi startaju ostalo dozirati izmjenama. Problem je sto cemo mi uvjek biti pod imperativom trofeja, a ne bi valjalo da je drugacije. Slazem se da ostale 6 treba posuditi I to sve u Visoko, I Plakala bi poslao ukoliko dodje jos jedan golman pa ga vratiti u slucaju povreda. Ako budu kvalitet oni ce uvesti Bosnu u premier ligu za 1,2,3 sezone te cemo onda imati tim u PL da kalimo igrace I onda ce biti kud I kamo lakse. Uostalom ako nisu ustanju igrati na tom levelu, sigurnno nisu ustanju igrati za nas.
Jel nam ovo i E.V. dolazi? :mrgreen:
Zadnja izmjena: Ex1t, dana/u 27 jun 2015, 00:50, ukupno mijenjano 1 put.
Numquam Desistemus!

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 27 jun 2015, 00:50

hilmo je napisao/la:
Ajax je napisao/la:@hilmo Plakala, Mihojevica, Andjusica, Kobiljar mozda cak Kovacevica posudit u nekog premijerligasa pod uslovom da ce igrati bar preko 50% utakmica. Predobri su to igraci da igraju Federalnu. Ali ako nemoze Premijer ligu onda bolje i Federalnu nego da sjede na klupi. Njima treba iskustvo.
Ne kontam te baš, kao da vjeruješ da već ove ili naredne sezone možemo u grupe. Ja ne mislim tako.

Zašto onda ulagati desetke miliona KM u akademiju ako nekima odmah nakon izlaska iz juniora nećeš dati priliku? Ovima koje si nabrojao ne trebau nikakvi prvoligaši ili osrednji premijerligaški klubovi za napredan, nima treba FK Sarajevo za napredak, a su tako razmišljali ostali bi u Trebinju, Bihaću, ili u SAD-u.

Mihojević i Anđušić moraju ove sezone dobiti priliku da igraju mnogo više nego neki ranije. Ako se to ne desi posumnjat ću u ono što svi pričaju na svakoj press konferenciji. Prvi pik za prodaju na ljeto naredne godine po meni je Duljević, naravno ako bude na nivou kao do sad i bolji, e šta treba sad opet tražiti kojekavog "kapitalca", pripaliteta iz Srbije ili preskupog latinoamerikanca, bolje je do tad da Nemanja dobije priliku.
Nemamo toliki pritisak da se nešto mora kao prethodnih sezona i ako nekog od ovih akademaca ne afirmišemo malo, bojim se da ćemo polati lošu sliku svim potencijalnim članovima Akademije u narednom periodu.

Pominjao sam ih ranije, Kadušić, Herić, Veladžić, Handžić, Klarić i Burović su igrači koji imaju potpisan ugovor, e njih možemo poslati na posudbe. Ne treba zaboraviti da su Alem Plakalo, Alija Čulov, Haris Muharemović, Adnan Hrelja igrači koji su sigurno u određenom procentu na našem platnom spisku. Oni po meni nemaju kvalitet za FKS i treba ih se riješiti.
Hilmo slazem se s tobom za neke stvari napisane gore - kao npr. za ulazak u grupe, i davanje sanse mladim igracima. No ti isti igraci moraju imati uzore - ucitelje na terenu direktno. Akademija je zazivjela ali daleko od tog da radi punim kapacitetom i sa ocekivanim trenerskim kadrom. Jos ce vremena proci da bi se stekli pravi uslovi u akademiji od infrastrukture, trenerskog kadra, jace selekcije, nadzora, ishrane i jos puno toga. Tek tada se s pravom moze ocekivati po jedan dva igraca za sezonu da dobiju sansu u prvom timu FKS. Mozda jedan u dvije godine u bolji klub direktno a ostali u druge klubove. FKS mora graditi ime uporedo sa akademijom jer akademija bez jakog prvog tima skoro da nema svrhu. Ubacivati mlade igrace u vatru euro takmicenja pa i nase lige moze biti mac sa dvije ostrice narucito sada kada ti isti akademci nemaju dovoljno jakih utakmica na tom nivou sa svojim vrsnjacima (a to ce imati za par godina) Postoji sistem, ne treba nista izmisljati a nasi uce od drugih kako se to radi (sto je sasvim normalno) jer puno novca ce biti ulozeno i svaki pogresan korak je gubljenje vremena i novca naravno. Mene licno ne bi iznenedilo da za sefa trenerskog dijela akademije bude postavljen stranac koji ce biti placen kao pola prvog tima i vise, jer pravi srucnjak na tom mjestu nikada nije skup. Proizvodnja igraca, ali sto je isto tako bitno filozofija - nacin igre se uci od malena i kad budemo imali isti nacin igre selekcija od 14-15 god kao prvog tima (odnosno obratno) tad ce biti svasta SAMO NEBO JE GRANICA. A do tad nama treba jak prvi tim da osvaja titule i proba dizati kvotu u euro takmicenjima. Danas kad gospodin Ibrakovic rece na presu da se nada da ce Milan ostati duze kod nas pade mi na pamet ostaviti tog covjeka u akademiji bila bi prava stvar. Covjek je prosao skolu igrao sa najboljim stoperima u Srbiji a znamo kakve stopere su odskolovali u zadnje vrijeme da o njegovom internacionalnom iskustvu i ne govorimo, dovoljno je reci PORTO. Ko zna mozda ga sprema za godinu dvije u akademiju pozvati.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 jun 2015, 00:57

obiteljskicovjek je napisao/la:FKS mora graditi ime uporedo sa akademijom jer akademija bez jakog prvog tima skoro da nema svrhu. Ubacivati mlade igrace u vatru euro takmicenja pa i nase lige moze biti mac sa dvije ostrice narucito sada kada ti isti akademci nemaju dovoljno jakih utakmica na tom nivou sa svojim vrsnjacima (a to ce imati za par godina) Postoji sistem, ne treba nista izmisljati a nasi uce od drugih kako se to radi (sto je sasvim normalno) jer puno novca ce biti ulozeno i svaki pogresan korak je gubljenje vremena i novca naravno
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 27 jun 2015, 01:00

obiteljskicovjek je napisao/la: Covjek je prosao skolu igrao sa najboljim stoperima u Srbiji a znamo kakve stopere su odskolovali u zadnje vrijeme da o njegovom internacionalnom iskustvu i ne govorimo, dovoljno je reci PORTO. Ko zna mozda ga sprema za godinu dvije u akademiju pozvati.
Činjenica je da je Srbija uvijek imala dobre stopere.
Nek Stojanov od Mihojevića za ove dvije godine napravi ono što je Jajalo od Cimirota i ja prezadovoljan.
btw
slika

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 jun 2015, 01:01

Ajax je napisao/la:
ElCartel11 je napisao/la:Sto se tice odlazaka juniora u druge klubove, mislim da je upravo iz tog razloga nasa uprava ostvarila partnerske odnose sa Bosnom V. Vjerovatno imaju cilj ulazak u Premijer ligu za jedno 2,3 godine (neide im na ruku sad skracenje lige jer ce borba biti zesca). Mada nebi bilo lose kad bi isti odnos uspotavili sa novim PL Mladost DK, njima bi super doslo jer su ovi nasi igraci iz drugog plana sigurno bolji od njihovih. Ako potpise Barbaric mislim, da ce nas Dzemica napustiti ili ti Baric-Protic.
Mladost, Travnik, Velez. Velez bi bio idealan jer oni imaju istoriju dobrog rada sa mladim igracima i vjerovatno ostaju u ligi. Samo trenutno je to malo teze. Poslat im ovih par juniora ali i ove starije ( Baric - Protic ) u paketu ili bar prodat im jeftinije. Jer nece ti neki klub razvijat igraca ako on nema koristi od toga. Znaci ako cete razvijat nase mlade igrace evo vam jos par starijih koji su vam potrebni.
Slazem se da bi sa Velezom bilo idealno ostvariti takvu saradnju, mada mislim da je skoro pa neizvodivo, jer svi znamo da Velez ima historiju i sigurno to nebi dozvolio neko iz njihove uprave ili ti samih navijaca. ''Necemo biti filijala Sarajevu'' i slicno :)
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 27 jun 2015, 01:04

hilmo je napisao/la:
obiteljskicovjek je napisao/la: Covjek je prosao skolu igrao sa najboljim stoperima u Srbiji a znamo kakve stopere su odskolovali u zadnje vrijeme da o njegovom internacionalnom iskustvu i ne govorimo, dovoljno je reci PORTO. Ko zna mozda ga sprema za godinu dvije u akademiju pozvati.
Nek Stojanov od Mihojevića za ove dvije godine napravi ono što je Jajalo od Cimirota i ja prezadovoljan.
btw
slika
Stepanov* :guz:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 27 jun 2015, 01:06

Sabinho je napisao/la:
hilmo je napisao/la:
btw
slika
Stepanov* :guz:
Vukcevic :kafa:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 27 jun 2015, 01:06

:D :D lapsus tastature :D

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 27 jun 2015, 01:09

hilmo je napisao/la:
btw
slika
Ovaj trener Milorad Kosanovic ode iz Pazara. Izgleda dobar strucnjak ali nikako nije dobar sa savezom Srbije gledao sam neku emisiju na areni otvoreno ih proziva sve redom.

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 27 jun 2015, 01:09

A što prizivate tog Stojanova, i juče ga je neko greškom navodio :D
1946

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 27 jun 2015, 01:11

hilmo je napisao/la:
btw
slika
Ibraka jos nam dovedi Vukcevica i Krasica sa ovog spiska i halalit cu ti sve propale transfere, spomenik ima da ti dignemo :D
Ti si opet šampion !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 jun 2015, 01:13

ElCartel11 je napisao/la:Vukcevic :kafa:
slika

Bane Ivanovic :kafa:

Sto se tice Veleza tu smo malo zakasnili bar sto se tice sljedece sezone. A za buducnost nikad se nezna posto Travnik, Mladost ili Vitez vjerovatno ispadaju kad tad. A bas Velez je taj koji gaji napadacku igru sto opet nama odgovara za razvoj igraca a ne bunker igru kao ovi drugi timovi koji se bore da ostanu u ligi.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 27 jun 2015, 01:16, ukupno mijenjano 2 puta.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 27 jun 2015, 01:14

obiteljskicovjek je napisao/la: Ovaj trener Milorad Kosanovic ode iz Pazara. Izgleda dobar strucnjak ali nikako nije dobar sa savezom Srbije gledao sam neku emisiju na areni otvoreno ih proziva sve redom.
Toliko je dobar da su navijaci Zvezde prije mjesec dana zabranili/stopirali njegov dolazak u klub (po treci put)... :mrgreen: Sreca... :cool:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 27 jun 2015, 01:15

I onda kažu možemo mi sa Srbijom, gledaj imena sa spiska i šta su napravili u karijeri a kod nas samo Ibišević i donekle Ibričić. Kakav kriminal smo imali a bojim se da imamo i sad u savezu.

ih, @ajax ni ti ne znaš šta valja :D

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 27 jun 2015, 01:19

Sabinho je napisao/la:Sto se mene tice- miran sam k'o beba. Ciljano dovedena pojacanja, popunjene deficitarne pozicije ekstra igracima. Svaki igrac ima minimalno jednu alternativu, ima par polivalentnih igraca koji mogu igrati na vise pozicija. U svakoj liniji imamo barem jednog klasnog igraca, visegodisnji ugovori, sve uredno i decidno.
Tako je u svakoj liniji osim mozda golmana. :kafa:

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 27 jun 2015, 01:19

simon je napisao/la:
Ibraka jos nam dovedi Vukcevica i Krasica sa ovog spiska i halalit cu ti sve propale transfere, spomenik ima da ti dignemo :D
A Basta, Tošić, Boško Janković...nista?! :mrgreen:

Inace, ovo je jedna oda jacih mladih generacija u proteklih 10 god...Uz onu Ivanovićevu i Kolarovovu 2007. Mada, misljenja sam da je ova sada Kostićeva, Mitrovićeva, Nastasićeva Markovićeva...jos jaca, kao i ovi klinci sto uzese zlato na SP...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 27 jun 2015, 01:20

Ja ne mogu da docekam te pripremne tekme da vidim ugrubo kako to izgleda.
Slazem se sa tim da nam trrba golman, ali i ako se ne nađe neko rijesenje vjerujem da Ostei moze do treceg pretkola. Mada mislim da ce do kraja iduce hefte stici golman.
Ostatak ekipe pokriven fantastično bez zamjerke.

Ove godine evropa, ne znam za vas ali i prije izvlacenja sam vjerovao da nam je suđen play off LP
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 27 jun 2015, 01:25

hilmo je napisao/la:
btw
slika
od nasih Ibricic i Hadzic napravili neke karijere kod Srbije 7-8 vrhunski igraca i opet neki kazu polovnjake dovodimo (nazalost puno su im kvalitetni igraci nego nasi ) s druge strane Srbija A selekcija katastrofalne rezultate ima sto i nama treba da otvori oci da uvijek nisu garancija ni vrhunski igraci ako ne stvoris atmosferu i dobro ozracje u i oko ekipe ,nadam se da ce dzeno znati sta radi

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 27 jun 2015, 01:29

marconato je napisao/la:
obiteljskicovjek je napisao/la: Ovaj trener Milorad Kosanovic ode iz Pazara. Izgleda dobar strucnjak ali nikako nije dobar sa savezom Srbije gledao sam neku emisiju na areni otvoreno ih proziva sve redom.
Toliko je dobar da su navijaci Zvezde prije mjesec dana zabranili/stopirali njegov dolazak u klub (po treci put)... :mrgreen: Sreca... :cool:
U Pazaru cini mi se nije imao lose rezultate a sad za Zvezdu mozda i nije, vi to bolje znate naravno. Vidim i tebi je laknulo sto vas je zaobisao.

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 27 jun 2015, 01:32

marconato je napisao/la:
simon je napisao/la:
A Basta, Tošić, Boško Janković...nista?! :mrgreen:
Moramo nesto ostaviti i za sljedeci prelazni rok :D
Ti si opet šampion !

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot] i 8 gostiju.