KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la nerminh74 » 25 jun 2008, 19:25

biskitt je napisao/la:Sta je sad ovo, ne ucestvujemo u kvalifikacijama za ULEB uopste. :o :o :o
Jedina nam je sansa wild card. Ja im sistema, jos ce nas zavalit, necemo ni ucestvovati nikako....
http://www.sportsport.ba/ino_kosarkap-4166.htm
obrati paznju na moj post kojim citiram imamovica, tacnije ovaj dio:
Očekuje se da će Bosna dobiti poziv za drugi krug (4. i 11. novembar), mada ULEB ima i dvije pozivnice za direktan plasman u grupnu fazu (među 24 kluba).
sto pise i tekstu sportsport.ba:
Za osam mjesta koja su preostala boriće se 24 tima kroz kvalifikacijski turnir. U prvu rundu takozvane knock-out faze će ući njih 16 i to iz Austrije, Belgije, Franuske, Njemačke, Velike Britanije, Grčke, Izraela, Italije, Latvije, Litvanije, Holandije, Poljske, Rusije, Švajcarske, Turske i Ukrajine. Osam najboljih koji prežive prvu fazu takmičenja priključiće se po dva tima iz Jadranske lige i Španije, te po jedan iz Francuske, Poljske, i Rusije, dok će osmi tim biti izabran od strane ULEB i ući u takmičenje na Wild Card.
i ovdje
Ipak jedno mjesto ostavljeno je za klub po izboru ULEB Cupa, a upravo to jedno mjesto ili ona dva koja vode direktno u grupnu fazu su mjesta na koja cilja prvak BiH, Bosna ASA BH Telecom. Sarajevski klub predstavio se u lijepom svijetlu u svom premijernom nastutpu u ULEB Cupu, pa s pravom očekuje nastavak evropske avanture.
sto znaci da nam je receno iz uleba da cemo dobiti wc ili kao 8 koji ceka u 2 grupi ili jednu od 2 wc za direktan ulazak u kup
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

gavra
Kontakt:

Post Postao/la gavra » 25 jun 2008, 19:41

ne zaboravite da na ovom spisku nema Fmp koji ce 99% dobiti pozivnicu.Igrao je svake godine a meni se cini da je jedno bio i u polufinalu ,nisam siguran,al su skoro svake godine prolazili prvi krug.

ti nisi patka
Kontakt:

Post Postao/la ti nisi patka » 25 jun 2008, 21:29

gdje vam je hemofarm :?: :!:
Ivan Opacak, Elmedin Kikanovic, Henry Domercant, Kenan Bajramovic... mnogo smo jaki!

ti nisi patka
Kontakt:

Post Postao/la ti nisi patka » 25 jun 2008, 23:22

pa eto bosna, mozda split, zagreb ili vojvodina
Ivan Opacak, Elmedin Kikanovic, Henry Domercant, Kenan Bajramovic... mnogo smo jaki!

ti nisi patka
Kontakt:

Post Postao/la ti nisi patka » 26 jun 2008, 21:06

jo debila i uprave kk bosna :roll: 0ni josh slave, pa dajte ljudi transfere pravite, dovodite igrace, radite nesto pobogu mili!

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 28 jun 2008, 11:18

Hordas SA je napisao/la:evo hajric je potpisao na dvije godine,idemo dalje.......
mislim da je to super potez.
prvo sto je tip stvarno dobar i pouzdan igrac koji ne srlja. osim toga, jos je relativno mlad i ima prostora da se poboljsa.
tesko mu je bilo pored lance-a, jer je lance suvise dominantan centar. ali ipak se nadam da ce i njega na neki nacin uspjeti zadrzati. spominju se ponude iz inostranstva (bezbeli iz rusije..) od nekih 300.000 €. to je stvarno puno para, ali centri su skupi.
a ako je bosna bila spremna platiti 200.000 $ onoj budali hill-u, neka malo odrijesi kesu i neka proba zadrzati lance-a, mozda nekim dugorocnijim ugovorom s manjim parama.
bas me interesuje sta ce biti s bailey-em... on i lance su fakat nosili igru tokom cijele sezone...ako umjesto njih dovedu neku drugu dvojicu, morace racunat na to da ce se kompletan sistem ili nacin igre promjeniti.
mislim da niti jackson i jefferson nisu tako losi kao sto je izgledalo. al jednostavno nisu bili ni prva ni druga opcija u napadu, a to je za svakog kosarkasa frustrirajuce, koji ima potencijal za 15-20 poena po utakmici. ono ako prvi sut udje, ostajes u igri, ako ne, napolje...
osim toga se nadam da ce pasalic nabaciti nesto misica preko ljeta... ima fantastican sut, ali je u odbrani previse fizicki slab da bi istinski mogo cuvati nekog dominantnijeg play-a.
sto se tice bavcica, mislim da je za njega sada najbolji trenutak da se ide okusati u nekoj drugoj sredini. ima sve predispozicije da postane veliki kosarkas. da vidimo kako ce mu psiha podnijeti neku drugu sredinu. njemu stvarno nije bili lako ove sezone...ako kod kuce igra lose, svi mu j*** sve po spisku a u gostima i tako i tako. zato mu zelim puno srece, gdje god da ode...

uzdravlje

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 01 jul 2008, 09:13

eno otjerase zdovca. znaci, odlaze i ikonic i bailey...
a post se ne moze naci neko ko je pravo dobar, narvno da ce se dati sansa nasim mladim trenerima :(
katastrofa...
hajde, bar znamo, da bosna nece odbraniti titulu i da ca biti bruka u nlb....

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 jul 2008, 10:17

Sapce je napisao/la:eno otjerase zdovca. znaci, odlaze i ikonic i bailey...
a post se ne moze naci neko ko je pravo dobar, narvno da ce se dati sansa nasim mladim trenerima :(
katastrofa...
hajde, bar znamo, da bosna nece odbraniti titulu i da ca biti bruka u nlb....
nisu otjerali zdovca nego nisu mu htjeli poduplati platu, pogotovu sto je imao vazeci ugovor sa veoma solidnom platom, pa je zahtjevao raskid, a za ikonica i baylia se ostaje da vidi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 01 jul 2008, 10:58

Moja zelja je da sljedece sezone s klupe KK Bosnu perdvodi dvojac Parezanin - Abaz.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 01 jul 2008, 11:29

fiftisent je napisao/la:ma nisu otjerali zdovca.

načuo sam nešto o tim njegovim uslovima i po onome što sam ja čuo nije pitanje plate glavno (jer e to i može ispuniti). sve što mogu da zaključim je da je čovjek namjerno postavio uslove koji se ne mogu ispuniti, jer je želio da ode. to me i ne čudi jer je prošao našu elitnu Ligu 13 i vjerovatno su putovanja po Bileći, Trebinju, Grudama, isl (ne želim nikoga uvrijediti) učinila svoje.

opet, jako mi je žao što ode jedan tako dobar trener i mogu se samo nadati da ćemo opet imati dovoljno sreće i pameti da izaberemo još nekog jednako dobrog.
moze biti da je tako. niti jednom vrhunskom treneru ne odgovara takva atmosfera na gostujucim terenima...
ali slijedece sezone se nece putovati u ta mjestasca do lige 8 (osim mozda u aleksandrovac ;) )
sevejedno je steta. svaka cast i abazu i parezaninu, ali mislim da njima nedostaje autoritet prema igracima, a pogotovo prema zvijezdama, koji je zdovc definitivno posjedovao.
znaci idemo opet ispocetka... novi trener, novi igraci.... e **** ga. nista od nekog kontinuiteta.
steta

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 jul 2008, 11:55

fiftisent je napisao/la:ma nisu otjerali zdovca.

načuo sam nešto o tim njegovim uslovima i po onome što sam ja čuo nije pitanje plate glavno (jer e to i može ispuniti). sve što mogu da zaključim je da je čovjek namjerno postavio uslove koji se ne mogu ispuniti, jer je želio da ode. to me i ne čudi jer je prošao našu elitnu Ligu 13 i vjerovatno su putovanja po Bileći, Trebinju, Grudama, isl (ne želim nikoga uvrijediti) učinila svoje.

opet, jako mi je žao što ode jedan tako dobar trener i mogu se samo nadati da ćemo opet imati dovoljno sreće i pameti da izaberemo još nekog jednako dobrog.
ma kakvi, covjek trazio platu i vise nego duplo od prosle, usra ga nije mesina i osvojio EL, ostvario ciljeve za koje je sam rekao na pocetku sezone da su realni

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 02 jul 2008, 12:54

Po prici kosarkasa Bosne, Zdovc je osim povecanja plate trazio da se ostavi kostur ekipe i dovedu tri nova igraca koja su ocigledno preskupa za sarajevski tim. On zna sta donosi takmicenje u NLB ligi i zelio je jak tim. medjutim problem je sto Bosna nije mogla da odgovori njegovim zeljama, igraci koje on zeli su prekupi, a tesko da ce se moci zadrzati Ikonić i Vilijams...
Iskreno volio bih vidjeti Dejana Parezanina na parketu. On je kao igrac bio jako drzak, ono sportski, osjecao je igru, znao je isprovocirati protivnika. U Igokei je odlicno mijenjao ritam igre i odusevio me svojim osjecajem. Mada je cesto znao da plane i da ponekad i nesportski reaguje(udarao Djorica i Vujasinovica u prodorima) mada je privatno zaista super lik( a sto tek ima zenu :))
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 02 jul 2008, 13:10

Igraci koje je trazio su upravo to Brajant i Kid za NLB ligu :)
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 jul 2008, 13:29

BrigateBL je napisao/la:Igraci koje je trazio su upravo to Brajant i Kid za NLB ligu :)
reci imena ako znas

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 02 jul 2008, 19:40

Što reći poslije očekivanog odlaska trenera koji je pokazao se kao sasvim prosječan stručnjak, osim da je ipak sreća što nas isti Zdovc neće voditi u ipak puno jačoj NLB Ligi,gdje bi njegova mentalna limitiranost, sasvim sigurno , rezultirala sa jako lošim skorom i gdje bi porazi kao onaj protiv Širokog u Širokom ili u kupu protiv istih bili svakodnevnica.
Gospodin je samo pokazao da protiv slabijih ekipa zna postaviti igru koja doista vodi u pobjedu, dok to protiv jačih ekipa jako teško ide, te su i tu porazi NEMINOVNI.
To se je vidjelo i u ULEB CUPU gdje smo sa omjerom 4/6 prošli u dalje takmičenje gubeći obje tekme i od Joventuta i Turk Telecom na način koji nije ostavljao ni minut nade u mogući preokret. Ekipe kao Turk Telecom jačine ima 7-8 u ovoj našoj NLB Ligi.
To je i MUDRI Slovenac shvatio , brže-bolje postavio uvjete koji su APSOLUTNO nerealni, i na taj način osigurao nesmetan I ČASTAN raskid ugovora sa Kk Bosnom. JAKO ELEGANTAN POTEZ-NAČIN JANEZ, ČESTITAM!!!
Ovim potezom OPET će vjerojatno prevariti NEKU BUDUĆU EKIPU o svojim trenerskim kvalitetima, premda bih mu preporučio da prije svega, Lanceu izradi STATUU i drži je u kući kao vrijedan eksponat, jer zasigurno bez njega, bi njegova TRENERSKA KARIJERA, bila završena za sva vremena. ;)
Nažalost, po njega i po nas , ipak je bio DALEKO bolji igrač nego što će ikad BITI TRENER. 8-) 8-)
Također, sa zahtjevom za angažmanom još 2-3 jaka vrhunska stranca pored zadržavanja postojećeg kadra(znači Lance i BB), ni kriv ni dužan, uspio bi i da se bori i za vrh NLB Lige i pored svojih sasvim prosječnih trenerskih kvalitetima I VJEROJATNO BI NJEGOVI FANOVI koji se javljaju na ovom formu sijali o sreće. :lol: :lol: :o
TOLIKO O NJEMU.
KK Bosni treba trener kao što je to Vujošević,Vukoičić,Radonjić,Subotić,Petrović,Đikić koji su stvorili i isforsirali sijaset dobrih mladih igrača, a u KK Bosni ima sada potencijal jer to Majstorić,Čamđić,Klinac,Pašalić,Zimić, Đurasović posjeduju i uz PRAVOG stručnjaka bi za godinu imali jednu novu Bosnu koja više ne bi dovodila propale igrače tipa Ćiriča,Sokolova,Tomovića,Rahimića,Panića,Jacksona,Veala i drugih bisera Zdovca i Bajramovića.

VRSTAN trener nije skup jer je na primjeru Subotića iz Splita jasno da se to isplati , jer je jednog Rudeža , Perića,Stipanovića formirao kao vrhunske igrače pritom forsirajuči i igrače iz juniorske škole Splita , koji je samo godinu prije ličio na razbijenu ekipu, koja je svima u NLB služila za nabijanje koš razlike.

Stoga smatram da nije vrijeme za eksperimente sa Abazom i Parežaninom,već da se mora dovesti VRHUNSKI INO trenera koji bi konačno podigao Kk Bosnu na jedan viši nivo.
Ako ne ,minimalno rješenje po meni povratak Nene Markovića , koji je u Panionisu pokazao da je sazrio kao trener i koji bi sasvim sigurno bio puno uspješniji od Zdovca i Bajramovića.
Peh koji mu se dogodio na početku trenerske karijere sa Bremerom je uspješno svladao i po meni nema boljeg trenera u BiH od njega.

paradox
Kontakt:

Post Postao/la paradox » 03 jul 2008, 14:19

Ikonić ostaje 100%, ostat če i bavćić to je sigurno iako ima ponudu Albe,a a Lensa nema šanse da zadržimo.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 jul 2008, 15:52

bosna nije dobila WC za ULEB

paradox
Kontakt:

Post Postao/la paradox » 03 jul 2008, 15:58

Koliko je to sigurno?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 jul 2008, 16:03

paradox je napisao/la:Koliko je to sigurno?
1 000 000 %
http://www.euroleague.net/ulebcup/home/ ... 2/448/item
sto znaci aBd FIBA EuroCup da cemo igrati

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 jul 2008, 16:16

fiftisent je napisao/la:EuroCup = ULEB Cup i nećemo ga igrati.
nećemo igrati ni Euro Challenge kup koji je ono što je bio fiba kup.
otkud ti ovo

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.