Očigledno malo realnije gledaš na neke stvari u odnosu na svoje kolege. Ne znam, možda i griješim u vezi s tobom s obzirom da jedan post ne čini forumašatuzlak1987 je napisao/la:Reprogram, stabilizacija i solidan plasman. Evropa nije cilj jer nemamo uslove jos..Elegant je napisao/la:Vidjet cemo sta ce Sloboda da napravi ove sezone.

Velika većina vas Tuzlaka koji pišete na ovom forumu ste već drugi na tabeli i igrate u finalu kupa gdje imate izgledne šanse i da ga osvojite. Vi ste se dosta solidno pojačali ali uzmite u obzir i proces adaptacije, koliko će vremenski trebati igračima da se uklope, da se ekipa kao ekipa uklopi i da trener sve to organizuje na najbolji mogući način. Imamo primjer Sarajeva i sezona dolaska Tana kada su doveli veliki broj igrača i kada su krenuli sa najavama šetnje ligom, sada je to mislim malo drugačije jer vidim da su se i oni najbučniji smirili koliko toliko. Zbog čega? Zato što su se pomirili da ipak igraju Premijer ligu BiH gdje ono nemoguće postaje moguće. Trajao je njima taj proces adaptacije i predstavljali su ikonu ismijavanja na forumu zbog kojekakvih najava i omalovažavanja svih ostalih ali opet su osvojili trofej poslije sam Bog zna koliko godina. Eh sada ide prethodna sezona u kojoj su se pojačali ali najvažnije je da su zadržali kostur ekipe i to je ono čemu svaka ekipa treba težiti ukoliko želi rezultat, njima je eto i došao. Evo ti primjer Kosorića i Bogdanovića koji su sam Bog zna koliko puta sam čuo proglašeni najgorim štoperskim parom Želje od rata na ovamo. To je bila prva polusezona i ti komentari se nisu odnosili samo na broj primljenih pogodaka već i na šanse koje su kreirali protivničkim napadačima više no što su to radili vezni igrači protivničke ekipe. U drugoj polusezoni kao da sam gledao drugi par ljudi, odigraše kao preporođeni i jedan i drugi. Sve se to računa samo što je to problem u nama kao narodu općenito, malo nam fali da dotaknemo nebo dok nas na zemlju ponovo neko ne zakuca. Vi trebate biti svjesni da stvarate dobru ekipu, ekipu sa kojom će te se boriti za Europu i od koje bi dosta bolje rezultate trebali očekivati tek naredne sezone dok se to sve ne posloži i naravno ako sačuvate kostur ekipe a ne da šutnete sve i jednog da bi doveli nekog drugog. Ono što je najvažnije je strpiti se malo a rezultati će doći, bitno je da se radi a kod vas je to jako izraženo sada da se ne lažemo. Spustite loptu na zemlju, rezultati će doći. Neki od vas su Zrinjskog koji se pojačava bolesno stavili u drugi plan a sebe u prvi, a Zrinjski je očito preozbiljno shvatio poraz na Koševu i titulu koja im je izmakla ove godine. Mog Želju svi otpisaše kao i prethodne sezone, po 90% foruma smo bili oni koji će nekako na mišiće izboriti četvrtu poziciju, neki nas nisu ni u Europi vidjeli a mi krenuli sa procesom stabilizacije te afirmaciji mladih igrača jer bi šteta bilo ne iskoristiti sav onaj potencijal koji imamo u omladinskom pogonu. Prije početka druge polusezone se razgovaralo o Sarajevu, Zrinjskom, Širokom i Olimpicu a mi ispadosmo iz onog kruga ekipa koji će voditi glavnu riječ. Poče druga polusezona i kako je više odmicala tako su sve ibretu ibretili, otkud da Željo ovako igra i otkud da Željo kupi bodove šakom i kapom. U jednom trenutku su mnogi u nama vidjeli potencijalnog osvajača lige, igrali smo lijep fudbal, Bajić **** golmane, Hadžiahmetović se igrao na sredini terena, Memija skakao ko tigar na svaku loptu i ovi navedeni su onaj naš ponos koji mnogi od vas nisu htjeli da priznaju. Ne zaboravite činjenicu da nam se Stanić koji je bio jedan od motora ekipe povrijedio te da je Tomić kao glavni motor ekipe ostao na tribinama zbog neproduživanja ugovora a mi se i bez njih borili za titulu do zadnjeg kola tj. do onog gola Bilbije kada se i na papir zvanično mogao upisati novi prvak. Cilj smo ispunili nekoliko kola prije kraja i evo čekamo da kroz koji dan idemo ka nekom većem cilju. Poenta ovog eseja kojeg je meni više mrsko pisati a mogu misliti kako će biti nekima kada ovo sve budu čitali i ako budu čitali (:D) je da stanete na loptu i da će rezultati doći, da se ne zakucavate zvijezde jer eto, uvijek izgleda ima neko ko će te otkucati. Budite zadovoljni sa onim na čemu vaša uprava sada radi jer radi, to se vidi i to niko ne može osporiti. Igrački slažete dosta jaku ekipu koja će imati šanse da se bori za Europu i ove godine a tek ste na početku, dobri će te biti ako nastavite raditi ovim tempom i ako se nešto ne izjalovi. Uglavnom, najvažnija pouka je da se Željo nikad ne otpisuje