Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Ajzea
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Ajzea » 26 jun 2015, 14:21

tuzlak1987 je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Vidjet cemo sta ce Sloboda da napravi ove sezone.
Reprogram, stabilizacija i solidan plasman. Evropa nije cilj jer nemamo uslove jos..
Očigledno malo realnije gledaš na neke stvari u odnosu na svoje kolege. Ne znam, možda i griješim u vezi s tobom s obzirom da jedan post ne čini forumaša :D
Velika većina vas Tuzlaka koji pišete na ovom forumu ste već drugi na tabeli i igrate u finalu kupa gdje imate izgledne šanse i da ga osvojite. Vi ste se dosta solidno pojačali ali uzmite u obzir i proces adaptacije, koliko će vremenski trebati igračima da se uklope, da se ekipa kao ekipa uklopi i da trener sve to organizuje na najbolji mogući način. Imamo primjer Sarajeva i sezona dolaska Tana kada su doveli veliki broj igrača i kada su krenuli sa najavama šetnje ligom, sada je to mislim malo drugačije jer vidim da su se i oni najbučniji smirili koliko toliko. Zbog čega? Zato što su se pomirili da ipak igraju Premijer ligu BiH gdje ono nemoguće postaje moguće. Trajao je njima taj proces adaptacije i predstavljali su ikonu ismijavanja na forumu zbog kojekakvih najava i omalovažavanja svih ostalih ali opet su osvojili trofej poslije sam Bog zna koliko godina. Eh sada ide prethodna sezona u kojoj su se pojačali ali najvažnije je da su zadržali kostur ekipe i to je ono čemu svaka ekipa treba težiti ukoliko želi rezultat, njima je eto i došao. Evo ti primjer Kosorića i Bogdanovića koji su sam Bog zna koliko puta sam čuo proglašeni najgorim štoperskim parom Želje od rata na ovamo. To je bila prva polusezona i ti komentari se nisu odnosili samo na broj primljenih pogodaka već i na šanse koje su kreirali protivničkim napadačima više no što su to radili vezni igrači protivničke ekipe. U drugoj polusezoni kao da sam gledao drugi par ljudi, odigraše kao preporođeni i jedan i drugi. Sve se to računa samo što je to problem u nama kao narodu općenito, malo nam fali da dotaknemo nebo dok nas na zemlju ponovo neko ne zakuca. Vi trebate biti svjesni da stvarate dobru ekipu, ekipu sa kojom će te se boriti za Europu i od koje bi dosta bolje rezultate trebali očekivati tek naredne sezone dok se to sve ne posloži i naravno ako sačuvate kostur ekipe a ne da šutnete sve i jednog da bi doveli nekog drugog. Ono što je najvažnije je strpiti se malo a rezultati će doći, bitno je da se radi a kod vas je to jako izraženo sada da se ne lažemo. Spustite loptu na zemlju, rezultati će doći. Neki od vas su Zrinjskog koji se pojačava bolesno stavili u drugi plan a sebe u prvi, a Zrinjski je očito preozbiljno shvatio poraz na Koševu i titulu koja im je izmakla ove godine. Mog Želju svi otpisaše kao i prethodne sezone, po 90% foruma smo bili oni koji će nekako na mišiće izboriti četvrtu poziciju, neki nas nisu ni u Europi vidjeli a mi krenuli sa procesom stabilizacije te afirmaciji mladih igrača jer bi šteta bilo ne iskoristiti sav onaj potencijal koji imamo u omladinskom pogonu. Prije početka druge polusezone se razgovaralo o Sarajevu, Zrinjskom, Širokom i Olimpicu a mi ispadosmo iz onog kruga ekipa koji će voditi glavnu riječ. Poče druga polusezona i kako je više odmicala tako su sve ibretu ibretili, otkud da Željo ovako igra i otkud da Željo kupi bodove šakom i kapom. U jednom trenutku su mnogi u nama vidjeli potencijalnog osvajača lige, igrali smo lijep fudbal, Bajić **** golmane, Hadžiahmetović se igrao na sredini terena, Memija skakao ko tigar na svaku loptu i ovi navedeni su onaj naš ponos koji mnogi od vas nisu htjeli da priznaju. Ne zaboravite činjenicu da nam se Stanić koji je bio jedan od motora ekipe povrijedio te da je Tomić kao glavni motor ekipe ostao na tribinama zbog neproduživanja ugovora a mi se i bez njih borili za titulu do zadnjeg kola tj. do onog gola Bilbije kada se i na papir zvanično mogao upisati novi prvak. Cilj smo ispunili nekoliko kola prije kraja i evo čekamo da kroz koji dan idemo ka nekom većem cilju. Poenta ovog eseja kojeg je meni više mrsko pisati a mogu misliti kako će biti nekima kada ovo sve budu čitali i ako budu čitali (:D) je da stanete na loptu i da će rezultati doći, da se ne zakucavate zvijezde jer eto, uvijek izgleda ima neko ko će te otkucati. Budite zadovoljni sa onim na čemu vaša uprava sada radi jer radi, to se vidi i to niko ne može osporiti. Igrački slažete dosta jaku ekipu koja će imati šanse da se bori za Europu i ove godine a tek ste na početku, dobri će te biti ako nastavite raditi ovim tempom i ako se nešto ne izjalovi. Uglavnom, najvažnija pouka je da se Željo nikad ne otpisuje :tralala:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 26 jun 2015, 14:23

Coraco je napisao/la:Pa i ti si isto napisao da je sad Ahmetović u top 5 igrača lige...
Ahmetovic je igrac koji sigurno napravio najbolju inostranu karijeru od nasih igraca u PL....Na poziciji na kojoj igra je sigurno top igrac kad se vrati u formu, ima on jos puno toga pokazati....nadam se u nastupajucoj sezoni. Po kvalitetu je sigurno u top 5 i najkvalitetniji Slobodin igrac, bez obzira sto je trenutno Zeba broj 1.
🔴⚫️

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 26 jun 2015, 14:29

Ajazea svaka čast za post, po meni mi smo top 6, ako se neke stvari poklope evropa i to je to...
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 26 jun 2015, 14:39

Vidi sarajlijica sto se primaju na postove :urnebes: , sta vam je ljudi malo se spustite na zemlju i navijaci Slobode i Zeljini navijaci, bezveze raspravljate o igracima, o tome ko ce ici u Evropu i ko ima najvece sanse, ja sam znam da mi sljedece godine ostajemo sigurnoo u ligi i da cemo igrati ligu 12, ostalo necu da razmisljam puno.
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 26 jun 2015, 14:40

Skver je napisao/la:
Coraco je napisao/la:Pa i ti si isto napisao da je sad Ahmetović u top 5 igrača lige...
Ahmetovic je igrac koji sigurno napravio najbolju inostranu karijeru od nasih igraca u PL....Na poziciji na kojoj igra je sigurno top igrac kad se vrati u formu, ima on jos puno toga pokazati....nadam se u nastupajucoj sezoni. Po kvalitetu je sigurno u top 5 i najkvalitetniji Slobodin igrac, bez obzira sto je trenutno Zeba broj 1.
Beslija igrao ligu prvaka afirmisao se u nasoj ligi, Jahic reprezentacija, Hasagic i ima ih sigurno jos koji su napravili bolju ino karijeru od Ahmetovica.Ali ako gledas ulicu ili naselje gdje on zivi onda je najbolji.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 26 jun 2015, 14:43

pile87 je napisao/la:Beslija igrao ligu prvaka afirmisao se u nasoj ligi, Jahic reprezentacija, Hasagic i ima ih sigurno jos koji su napravili bolju ino karijeru od Ahmetovica.Ali ako gledas ulicu ili naselje gdje on zivi onda je najbolji.
Izvini pile...nisam znao da ti nabrojani igraci jos igraju u PL. :urnebes:
🔴⚫️

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 26 jun 2015, 14:46

pile87 je napisao/la:
Skver je napisao/la:
Beslija igrao ligu prvaka afirmisao se u nasoj ligi, Jahic reprezentacija, Hasagic i ima ih sigurno jos koji su napravili bolju ino karijeru od Ahmetovica.Ali ako gledas ulicu ili naselje gdje on zivi onda je najbolji.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: joj pile reci da se zajebavaš
Nullius in verba

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 26 jun 2015, 14:48

Skver je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Beslija igrao ligu prvaka afirmisao se u nasoj ligi, Jahic reprezentacija, Hasagic i ima ih sigurno jos koji su napravili bolju ino karijeru od Ahmetovica.Ali ako gledas ulicu ili naselje gdje on zivi onda je najbolji.
Pa opet nije ove na prvu benko je igrao jacu kigu vjerovatno kada bi se zarovio da bi nasao jos nekoga.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 26 jun 2015, 14:50

pile87 je napisao/la:
Skver je napisao/la:
Pa opet nije ove na prvu benko je igrao jacu kigu vjerovatno kada bi se zarovio da bi nasao jos nekoga.
Joj NAŠIH, Benko inače iz visokog, :mrgreen:
Nullius in verba

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 26 jun 2015, 14:57

Ahmetovic je igrac koji bi nekada dao 30 golova u nasoj ligi ali nije mogao igrati ni drugu ligu ni kazahstansku jednostavno isluzen i potrosen igrac koji moze dati jedno 5-6 golova u sezoni.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 26 jun 2015, 15:02

pile87 je napisao/la:Ahmetovic je igrac koji bi nekada dao 30 golova u nasoj ligi ali nije mogao igrati ni drugu ligu ni kazahstansku jednostavno isluzen i potrosen igrac koji moze dati jedno 5-6 golova u sezoni.
Dao tri gola za 200-250 minuta igre :tokralju: :wave:
Nullius in verba

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 26 jun 2015, 15:06

nije on ni istrošen, ni potrošen, zar to može biti igrač u PLBiH? :urnebes:

Ahmetoviću fale neke stvari koje nije imao kad je na polosezoni došao kod nas, stvari kao fizička sprema, zdravlje i motivacija, ako sve to bude imao ove sezone, biti će druga priča, pa ćemo vidjeti tih 5-6 golova

čovjek je prvo kolo proljetnog dijela sezone, protiv Travnika, odigrao totalno nespreman, zabio gol, bio najbolji igrač na tekmi, a Husref poslije tekme reče da je morao stavit' Ahmetovića koji je bio na 50%, jer nije mogao računat' na Krpića :kafa: poslije je zabio još dva gola (oba Mladosti), a sve tekme izuzev te protiv Travnika, bio je na klupi i dobivao jako malo minutažu, ne više od 15 min svaku tekmu, čak nisam siguran ni da je ušao svaku tekmu :damn:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 jun 2015, 15:07

Kad se sjetim pitarskih najava Bilbija najbolji napadac lige, 20 golova minimum. :lol:

A onda se pojavio Rijad Bajic.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 26 jun 2015, 15:10

Elegant je napisao/la:Kad se sjetim pitarskih najava Bilbija najbolji napadac lige, 20 golova minimum. :lol:

nece nemanja a zato hoce leon :cool:
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 26 jun 2015, 15:12

Elegant je napisao/la:Kad se sjetim pitarskih najava Bilbija najbolji napadac lige, 20 golova minimum. :lol:

Tu je doktor Leon.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 26 jun 2015, 15:14

Benko ce vam zabijati, a Stepanov ce vas prebijati.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 26 jun 2015, 15:15

Sabinho je napisao/la:

Tu je doktor Leon.
Mrsko mi skorlat citavu tekmu jel ima gdje onaj potez Bilbija-Pirić :mrgreen:
Nullius in verba

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 26 jun 2015, 15:15

de ba ljudi malo realnosti: Sarajevo, Zrinjski i Siroki u jaci od nas.. Zeljo, Olimpic, mi i Celik smo bara-bara...sigurno je da ce neko podbaciti, ali mislim da ce sitnice odluciti izmedju ovih timova ko ce zavrsiti 3. ili 4., a ko 7. ili 8.

prvo treba sacekati da mi zavrsimo sva ova pojacanja (slucaj Skahic itd itd), pa vidimo kako to stoji na terenu, pa vidimo hoce li jos ko doci itd itd

ako bi sve ove igrace sto treniraju s nama zavrsili na pravi nacin i doveli jos jednog vrhunskog igraca na desnu stranu onda bi opravdano imali velika ocekivanja...nas najveci adut je taj vezni red..Amer Ordagic je igrac kojeg bi svi u ligi voljeli vidjeti u svom timu, Zajko Zeba usuti 25.000 ljudi na najefikasniji nacin koji sam ikad vidio, a znaju navijaci Zrinjskog koliko je kvalitetan igrac Stjepanovic.

a sto se tice Ahmetovica najjace mi ja kad neko kaze kako nije dokazan igrac koji je uzeo najmanje milion u svojoj karijeri, a dokazan je neko ko se citavu karijeru lomata po PL BiH za par hiljada mjesecno heheheh...smao je stvar motiva i zelje, treba mu pokazat sta se misli o njemu, da se jos vise naljuti hahah..za Bajica se ne zna, mlad je i veliki potencijal , mozda zavrsi u ligi 5,a mozda flopira ko jos neki kojima se predvidjala liga 5 (Stanic, Kvesic, Zolotic, Svraka, Adilovic)

al porediti ga sa nekim drugim igracima koji nisu maknuli iz BiH a covjek toliku lovu digao u Rusiji u kontinuitetu je malo smijesno..to je isto sutra Dragan Mrdja dodje u PL BIH, jbg nije to dokazan PL igrac, bolji Uros Stojanov :mrgreen:
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 26 jun 2015, 15:18

pile87 je napisao/la:Ahmetovic je igrac koji bi nekada dao 30 golova u nasoj ligi ali nije mogao igrati ni drugu ligu ni kazahstansku jednostavno isluzen i potrosen igrac koji moze dati jedno 5-6 golova u sezoni.
Imao momak rijetku "bolest" koja se zove "qurcobolja" i za kazahstansku i ovu Premiership ligu.....i kao takav je medju 5...cuo sam da se naljutio i da je obeco' da ce se ozbiljnije pozabaviti davanju golova u PL.
🔴⚫️

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 26 jun 2015, 15:42

ElCartel11 je napisao/la:

Benko ce vam zabijati, a Stepanov ce vas prebijati.
Samo tog drugog Zoranu pošalji, džaba mu mišići :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.