FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChWilla
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChWilla » 26 jun 2015, 11:06

i ovaj klip mene učvršćuje u ranijem uvjerenju da mi dženisa i riada koristimo obratno. vjerovatno bar dijelom da bi se ovom drugom nabila cijena.

ja kao neko ko je fudbala igrao na terminima i u parkovima mislim da bi najbolje bilo riada prodati za solidne pare ako je moguće, dovesti nekoga kao bekrić ili stokić i dženisa gurnuti najbliže golu. mislim da bi uzeli pare a na kvalitetu ne bi izgubili. možda bi čak i dobili.

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 26 jun 2015, 11:10

AsharaK je napisao/la:
ZELJOx4xlife je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Da i nas sunce ogrije :mrgreen:
Da nam je još čvaknuti koju markicu od Zukanovića :)
Ma to je nesro sitno , oko 10-20k € ...

Btw ja nisam sretan za Memiju, moglo je se za njega uzeti daleko vise. Ali sta je tu je :)
Sitno, ali kad ti kane niotkud odlicno! Taman za plate :D
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 26 jun 2015, 11:13

Ma nit se zna kolika je odsteta, niti znamo koliko je momak igrao kod nas ...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 26 jun 2015, 11:29

AsharaK je napisao/la:
Ne nije on nista ostavio, vec je neko drugi od njega kupio koliko ja znam. to je bio onaj FAcup, pa se poslije raspali, koliko se sjecam?
pa i to je dio paketa kad se prodaš. onda te taj neko može prodati dalje kome on hoće. i ko možda hoće da ugasi klub i pravi neboder na mjestu stadiona.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 26 jun 2015, 11:31

Da ako ima 51%, a ako je u slucaju 49% kao kod nas?

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 26 jun 2015, 11:34

prave prodaje u pravom smislu riječi u ovom konceptu i nema. dok zakon ne omogući pravo pretvaranje u dioničko društvo. sve su ovo zaobilaženja.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 26 jun 2015, 11:34

Ukratko mi taj problem nemamo. Svetinja nije na prodaju. :salut: :salut:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 26 jun 2015, 11:40

Također je receno da jedan ulgac nece moci dobiti 49%.

Ja ne znam kako nasi misle da neko ulozi vece pare, mora i on dobiti povrat novca, ima svoju racunicu.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 26 jun 2015, 11:46

Elegant je napisao/la:Također je receno da jedan ulgac nece moci dobiti 49%.

Ja ne znam kako nasi misle da neko ulozi vece pare, mora i on dobiti povrat novca, ima svoju racunicu.
Pa ima, jer ce se prihodi kluba vjerovatno djeliti na ove postotke ako me razumijes. Funkcionise kao neko dionicko drustvo.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 26 jun 2015, 12:05

Evo recimo sada pojavi se investitor koji hoče da ulozi recimo 3 mil KM u ekipu, a 5 mil KM u izgradnju iskoka i adaptaciju sjevera?
Hoce prostore sa Istoka i Sjevera u narednih 10 god.
Plus, na godisnjih bazi ce klubu davati 500k KM, u narednih 10 god.

Sta je sada tu sa nasim problem? MOze li mi netko objasniti?

Ne znam iskreno sta je vise problem! Koliko je ljudi dozalio u uvijek nista. Eto kao mi sada imamo nesto bolje od prezivljavanja svake godine?
Uzmite vise pare i nadite neki kompropis, jer ako niste sposobni, onda idite otale vise.

Ovi bi nasi da im lovu na stol servira pa da kazu covjeku, ajde idite, pa se nekad javite. Centrar grada Sarajeva, mi evo od rata nsimo u stanju nista uraditi po pitanju stadiona. Postaje gradska deponija, eto kao neki ce reci nasa je, pa jeste nasa, ali postaje deponija koju izbjegavaju ljudi koji ti mogu donjeti 30 KM po tekmi, tj ljudi sa djecom koji vole Zelju. I sada pored svi ovih godina, neka vise kazu sta je problem u ovome?
Tko trazi tal? Izaci vise javno **** mu majku.

I onda dodu ove pojedinci i prijacaju kada nije privatizacija za nas. Eto ovo je znas nas. Mozda i nije za VAs sto pricate jer imate koristi od toga. ;) Jer bi **** mogli nekog igraca ubaciti kod privatnika, a da on nema interesa sa njiim.

Drugi napreduju, mi uvijek u mjestu i ista prica o prezivljavanju godinama. U nekom periodu malo odskocimo pa se opet vratimo na cisto prezivljavanja a ime Zeljo nosis. Oni gore nisu imali nista osim prostorije u titovoj dok je sve ostalo bilo imaginarno, a gledaj sta mi imamo i opet kad dode neki investiror, mi ne znamo, ne zelimo ili ne mozemo?

Neka se vise izade u javnost sa tim i kaze ko koci napredak Zelje? Cjenkati se sa covjekom u vezi 49%-51% je totalna smijurija i vrijedanja inteligencije, kada znas da dalje od 3 predkola sa ovakvom strukturom i ulaganjem ne mozes, a pitanje je i 2 predkola EU?
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 26 jun 2015, 12:23, ukupno mijenjano 3 puta.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 26 jun 2015, 12:13

Jest nam ružan Brazilac ali možda bi to moglo imati i pozitivan efekat, plašit će odbrambene igrače i bukvalno i figurativno.
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 26 jun 2015, 12:25

Pise da je ovaj Brazilac bio najbolji strijelac u drugoj Brazilskoj ligi?

Neandertalac
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 26 jun 2015, 12:25

zaboljisportuBiH je napisao/la:Vidim i dalje @samogrbavica dominira. IMa tu i nkeih komentara koji su ok, ali brate dragi svaki drugi post tvoj, pa de malo odvadi. I Ne rekoste mi ti i @neandertalac koji su to igrači iz Premier lige koji bi vas zadovoljili. Da znamo, da kasnije ne pričate da ne valja. Molim da se izjasnite. Ali realno, a ne sad npr Pandža, Duljević da kažete i tome slično, nego ovi koje bi pustitli klubovi ili koji su slobodni.
Tekma sa Zrinjskim fina provjera, vidi se da malo bolje vezemo po terenu, ali nije ova tekma ni po čemu mjerilo za bilo šta. Igralo se bez faula, pod ručnom i sl.
Nema niko kume ko bi nam bio pojacanje. Ne postoje ti igraci, a sve najbolje sto je bilo mi smo doveli.
Malo irinije koja nije daleko od stvarnosti, da me imaju za sta replicirati.

Iskreno nisam neki strucnjak za te stvari, kao uostalom i svi koji pisu ovde, vodim se vecinom onim sto sam vidio.
Evo recimo neka imena fudbalera koji su promijenili klub; Hebibovic, Zakaric, Ordagic, Govedarica, i Bekic mislim. Ne mozes reci da ti bilo ko od njih nebi valjao i oni spadaju u onu A listu zelja svih klubova, jel tako? Eh sad, mi dovedemo igrace, uz svo duzno postovanje, iz max B ranga cak dvije prinove tesko mogu i u C, Livaja i Hodzurda. Ovaj brazilac je macak u vreci, ko zna na sta ce to liciti i nisam ga jos vidio ali svi strucniji od mene kazu da bi mogao valjati.
Imamo jos par njih iz omladinskog koji vec po navici izbacuje vrhunske igrace koji nerijetko zablistaju i prave internacionalne karijere. To je nase blago i svima bi dao sansu prije ovih pridoslica.
Uzmi u obzir da je moguce i vrlo realno da nas nakon evrope napusti jos neko iz prve postave a ko je bio nosioc igre u prosloj sezoni. O tome kasnije ali se mora naglasiti.
Eh sada, svi smo gledali skoro sve utakmice. Zabiljezili smo odlican rez, afimisali skoro u potpunosti par igraca, igrali solidno, i suma sumarum svi smo bili prezadovoljni. Eh sada najveca mana je pravo mal roster kvalitetnih igraca, pogotovo na klupi, pa tako niti jednom nismo sa izmjenama promijenili ritam, unijeli svjezinu ili preokret.
Dalje, i u prvoj postavi kada je kompletna imas itekako prostora za napredak, pogotovu jer sada i nemamo Dm klasicnog te jos jednog centralnog malo boljeg koji moze pomoci Amiru i Dadi te eventualno jedno kvalitetnije krilo. Jel tako?
Uzmimo u obzir odlaske, vecina sto su otisli sigurno nisu losiji od pridoslica,mogu samo biti bolji.
Dalje, ambicije. Prosle godine su bile jasne i vecina ciljeva je ostvarena, zapravo skoro svi ili svi.
Ove sezone jos uvijek nisam vidio da je neko iznio sta zelimo, a po prelaznom roku ne vidim da su nam ambicije porasle, cak obrnuto.
Ja sam davno govorio da se ne nadate nekim extra igracima, uvjeravali su me u suprotno, cak i lazi sirili te pokoja uvreda nekog od balavaca zeljnog paznje.
Znam da nam finansijska situacija nije bajna ali smo doveli par njih koji imaju solidna primanja a osim mozda u vezi, sa velikim ali, te jedan solidan za klupe nisi uradio nista.
Nisi osnazio tim, koliko god to pojedini zeljeli predstaviti, i to je nepobitna cinjenica!
Bar ne u mjeri kakva dolikuje klubu naseg renomea, pa i u ovako teskm vremenima. Uzmimo u obzir jos i format takmicenja ove sezone, sigurno da ce svi grebati za bod vise, nece biti kao u prethodnim zasigurno.
O omladinskom ima jos puno za reci, izgubili smo mozak svih selekcija a svi upuceniji znaju da je Dogan tata mata za te stvari, mozda i najkompetentnija osoba u zemlji za te stvari. Npr, pred njim se polazu licence, toliko o strucnosti za ove sto nisu culi za njega.
Uskoro pocinje sezona, svi jedva cekamo da nas plavi ponovo obraduju, cak u svojoj ludosti koja mi kao i vecini ponekad zamagli realnost kpntam da u Evropi ovaj tim moze do trece faze, pa ponekad zamislim i titulu ako ne bude prevelikih turbulencija ili ne daj boze povreda.
Eto braca neke moje analize, znam da se necemo sloziti u svemu, ali su ovo u vecini cinjenice.

Naprijed Zeljo ljubavi moja!!!

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 26 jun 2015, 12:34

imas ti dosta fina razmisljanja kad ovako malo vise napises od onako kratkih pa se cini da samo onako pises ...
nismo osnazili tim koliko ja odu razumijem jesmo u tome sto ima sada neka konkurencija kakva je?ne znam sacekacu da vidim malo utakmice ,ali moje misljenje je ako je trener zadovoljan sto i ja ne bi bio ...
moze bolje puno biti u klubu to je isto istina,ali evo vidim da se trude da bude pa i to sacekati pa ocijeniti...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 26 jun 2015, 12:40

DR.HOUSE je napisao/la:imas ti dosta fina razmisljanja kad ovako malo vise napises od onako kratkih pa se cini da samo onako pises ...
nismo osnazili tim koliko ja odu razumijem jesmo u tome sto ima sada neka konkurencija kakva je?ne znam sacekacu da vidim malo utakmice ,ali moje misljenje je ako je trener zadovoljan sto i ja ne bi bio ...
moze bolje puno biti u klubu to je isto istina,ali evo vidim da se trude da bude pa i to sacekati pa ocijeniti...
Kako ti znas da je trener zadovoljan? Prohodaj malo u njegovim cipelama, prokontaj ko ce biti najodgovorniji za rezultat, razmisli o tome sta se prica kada se ispred kluba izlazi u javnost i daju izjave, pa reci ponovo jel zadovoljan i u kojoj mjeri.
Samo ovi sto su skoro sve i jednu info fulili tvrde kategoricno da je zadovoljan.

UPRAVA NAPOLJE!

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 26 jun 2015, 12:45

e to je domena za mentalistu ne znam ja sta on misli ,,znam sta izjavljuje i sta govori ljudima koji ga znaju vrlo dobro e sada ako on nesto misli drukcije ja ne znam ...
uglavnom ja imam moje razmisljanje ti svoje i to nista nece promijeniti

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 26 jun 2015, 12:46

DzoleZeljo je napisao/la:Evo recimo sada pojavi se investitor koji hoče da ulozi recimo 3 mil KM u ekipu, a 5 mil KM u izgradnju iskoka i adaptaciju sjevera?

Ne znam iskreno sta je vise problem! Koliko je ljudi dozalio u uvijek nista. Eto kao mi sada imamo nesto bolje od prezivljavanja svake godine?
Uzmite vise pare i nadite neki kompropis, jer ako niste sposobni, onda idite otale vise.

Ovi bi nasi da im lovu na stol servira pa da kazu covjeku, ajde idite, pa se nekad javite. Centrar grada Sarajeva, mi evo od rata nsimo u stanju nista uraditi po pitanju stadiona. Postaje gradska deponija, eto kao neki ce reci nasa je, pa jeste nasa, ali postaje deponija koju izbjegavaju ljudi koji ti mogu donjeti 30 KM po tekmi, tj ljudi sa djecom koji vole Zelju. I sada pored svi ovih godina, neka vise kazu sta je problem u ovome?

I onda dodu ove pojedinci i prijacaju kada nije privatizacija za nas. Eto ovo je znas nas. Mozda i nije za VAs sto pricate jer imate koristi od toga. ;) Jer bi **** mogli nekog igraca ubaciti kod privatnika, a da on nema interesa sa njiim.

Drugi napreduju, mi uvijek u mjestu i ista prica o prezivljavanju godinama. U nekom periodu malo odskocimo pa se opet vratimo na cisto prezivljavanja a ime Zeljo nosis. Oni gore nisu imali nista osim prostorije u titovoj dok je sve ostalo bilo imaginarno, a gledaj sta mi imamo i opet kad dode neki investiror, mi ne znamo, ne zelimo ili ne mozemo?

Neka se vise izade u javnost sa tim i kaze ko koci napredak Zelje? Cjenkati se sa covjekom u vezi 49%-51% je totalna smijurija i vrijedanja inteligencije, kada znas da dalje od 3 predkola sa ovakvom strukturom i ulaganjem ne mozes, a pitanje je i 2 predkola EU?
To je neko dolazio?
A neko se stim nekim ko je dolazio cienjkao oko procenta i taj neko odustao?
O cemu je rijec?

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 26 jun 2015, 12:53

DR.HOUSE je napisao/la:e to je domena za mentalistu ne znam ja sta on misli ,,znam sta izjavljuje i sta govori ljudima koji ga znaju vrlo dobro e sada ako on nesto misli drukcije ja ne znam ...
uglavnom ja imam moje razmisljanje ti svoje i to nista nece promijeniti
Ma ne izjavljuje cak ni to da je zadovoljan, uvije ima ono; ali, moze bolje.
Ja ti postavljam da budes pametan, svoj, da razmislis a ti opet u kontru, po navici...
Al eto, tebi dosta.

UPRAVA NAPOLJE!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 26 jun 2015, 12:54

DR.HOUSE je napisao/la:imas ti dosta fina razmisljanja kad ovako malo vise napises od onako kratkih pa se cini da samo onako pises ...
Jeel ti fkt mislis da je on toliko zadovoljan kako prica????Oda je dobar trener ali ti brate Murinja napravi od njega bgm...koji to trener ne bi volio imati 20 igraca imjesto 13 eto reci mi samo jednog?
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 26 jun 2015, 12:55

FKZ1921 je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Evo recimo sada pojavi se investitor koji hoče da ulozi recimo 3 mil KM u ekipu, a 5 mil KM u izgradnju iskoka i adaptaciju sjevera?

To je neko dolazio?
A neko se stim nekim ko je dolazio cienjkao oko procenta i taj neko odustao?
O cemu je rijec?
Vjeovatno misli na Rastodera Derby
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.