FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

lisander
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lisander » 26 jun 2015, 01:30

Na sazecima se vidi da se dobro radilo na pripremama, alnapravili smo par ozbiljnih akcija, imali nekoliko zicera i realizaciju popraviti, Diata je dobricina teška i dobar momak općenito.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 26 jun 2015, 01:36

corleone87 je napisao/la:Joj Bajića vazda kilavo reaguje u ovim izglednim prilikama,zicerima..
Ko na desnu mu isle a desna mu je inace jaca strana :D

kenan_tm87
Kontakt:

Post Postao/la kenan_tm87 » 26 jun 2015, 01:37

Nadam se da ce otkriti ove futavce koji postavljaju bombe i nadam se da ce se tribina sama po sebi ocistiti od svakakve gamadi koja se tu nakupila i koja koci normalnu raju da dolazi na utakmice. Nama ne trebaju ultrasi, nama treba dobro organizovana skupina, sa jasnim ciljevima, promocijom kluba, pomaganje klubu, pomaganje ostalim navijacima, dobrovoljan rad i uopsteno da se makne od tog ultra svijeta.

Treba nam napokon normalan i funkcionalan istok gdje ljudi mogu doci i na miru pogledati utakmicu.
FORZA ZELJO

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 26 jun 2015, 01:39

Slaviće se šampionska titula :opaopa:
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 26 jun 2015, 01:40

Neko ranije napisa da je E.Sadikovic dobro odigrao danas. Ko zna, mozda on bude poceo, ili njegov brat, a Kokot da udje sa klupe. Ja sam misljenja da bi Kokot najbolje odigrao sa klupe, nekih 30-ak minuta. Ranije sam napisao da 'po svemu sudeci'Livaja nije adekvatna zamjena za Memiju, a to je bio odgovor vezano za odlaske, sto ne znaci da se vremenom nece uigrati, a svakako nam treba sirina na klupi.

samogrbavica
Kontakt:

Post Postao/la samogrbavica » 26 jun 2015, 01:48

ZaZelju je napisao/la:Neko ranije napisa da je E.Sadikovic dobro odigrao danas. Ko zna, mozda on bude poceo, ili njegov brat, a Kokot da udje sa klupe. Ja sam misljenja da bi Kokot najbolje odigrao sa klupe, nekih 30-ak minuta. Ranije sam napisao da 'po svemu sudeci'Livaja nije adekvatna zamjena za Memiju, a to je bio odgovor vezano za odlaske, sto ne znaci da se vremenom nece uigrati, a svakako nam treba sirina na klupi.
Ja koliko sam shvatio da je Kokot lijevo krilo bio. Zavaljen totalno kao sve prethodne godine. Nikakve koristi od njega na toj poziciji. Bar ja tako mislim. Da stavi Dadu umjesto njega, ko ce ti na lijevo krilo?
KHAJ PRICE

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 26 jun 2015, 02:45

Koliko se ja sjećam, jedno vrijeme je Đelmić igrao lijevo krilo i jako lijepo surađivao sa Kvesićem. Bajić je nekad igrao desno krilo dok nije prebačen da igra tipičnog centarfora, mada ja mislim da bi se Beganović bolje snašao na toj poziciji, a da Bajić igra lažno desno krilo. To bi značilo da igramo sa dva napadača. Enis Sadiković se može snaći na poziciji zadnjeg veznog a da pritom pomaže Memiji da desnoj strani, znao je igrati i beka. Ovako nešto može se probati protiv Balzana, međutim u drugom pretkolu ćemo morati igrati defanzivnije.

Antolović
Memija------------------------Bogdanović-------------------Kosorić------------------------------Kvesić
E.Sadiković-------------------Hadžiahmetović---------------------Blagojević
Bajić----------------------------------------Beganović-----------------------------------------Đelmić

Sa klupe: Kokot, D.Sadiković

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 26 jun 2015, 03:00

Argentina je napisao/la:Svoju prvu utakmicu u novoj sezoni Željezničar će odigrati na Malti protiv Balzan Youthsa.
Listu igrača na koje će računati Milomir Odović u tom meču naš najtrofejniji bh. klub je morao UEFA dostaviti do ponedjeljka.

Na A listi su se našli golman Marijan Antolović, defanzivci Aleksandar Kosorić, Ivan Livaja, Jasmin Bogdnavić, Benjamin Šehić i Emir Hodžurda. U veznom resu su Josip Kvesić, Secouba Diatta, Enis Sadiković, Damir Sadiković, dok su napadači Nedo Turković, Muis Midžić i Zoran Kokot.

Na B listi se nalaze golmani Vedran Kjosevski i Aldin Ćeman, defanzivci Kerim Memija, Adnan Alihodžić, Ismail Duraković, Kemal Osmanković, veznjaci Dino Hasanović, Dženis Beganović, Amir Hadžiahmetović i Amer Hiroš, te napadač Rijad Bajić.

U slučaju prolaska u drugu rundu kvalifkacija Željezničar će imati rok da do 10. jula prijavi nove fudbalere.

Zna li neko sta je A lista, a sta B lista. Sta nam je sa Blagojevicem?
Plus ni Djelmica nema na spisku...
:?: :?:

Orad1921
Kontakt:

Post Postao/la Orad1921 » 26 jun 2015, 03:13

Lista B su igraci mladji od 94. godista i na nju se moze prijavit koliko hoces igraca,a na listi A ima ogranicen broj.

A i mene zanima zasto nema Djelmica na spisku

fcz
Kontakt:

Post Postao/la fcz » 26 jun 2015, 03:19

Hmm, pa i Dado, Sehic i Midzic su mladi od 1994. pa su na "A" spisku...

Ne samo Djelmic, ni Blagojevica nema, je li fakat moguce da bez njih dvojice idemo u ovaj dvomec???

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 26 jun 2015, 03:22

Ko god je pisao ovaj tekst je jednostavno zaboravio upisati Đelmića i Blagojevića. To je moje mišljenje. Vidite da je Turković na spisku koji je povrijeđen.

Orad1921
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Orad1921 » 26 jun 2015, 03:27

fcz je napisao/la:Hmm, pa i Dado, Sehic i Midzic su mladi od 1994. pa su na "A" spisku...

Ne samo Djelmic, ni Blagojevica nema, je li fakat moguce da bez njih dvojice idemo u ovaj dvomec???
Mislim da ima jos nekih caka oko toga..igraci moraju bit minimalno 2 godine u klubu za taj B spisak i jos nesta..

GradKamena
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena » 26 jun 2015, 07:24

CARSON je napisao/la:
GradKamena je napisao/la:Zrinjski danas bolji prvo poluvrijeme,vi u drugom djelu ali onaj Livaja i onaj celavac su vam danas bili bezveze gubili su se pravo.

Sretno u europi.
Buraz kakav je bio Brazilac ako si gledao tekmu ??
Nije nesto vele igro,odradio solidno svoj poso sto je moro nebi mu dao neku zamjerku.

GradKamena
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena » 26 jun 2015, 07:31

Ipee je napisao/la:Ni toplo ni hladno danas. Moje mišljenje, lajičko.

U nekim segmentima se vidi napredak, npr. znamo graditi napad, nije to srljanje više, dok su nam oni često i lako višak pravili, najčešće u sredini i po našoj desnoj strani. Oni nisu imali prilika, imali su dobrih situacija, ali sa lošim zadnjim pasom, mi smo prijetili vidjet će se na video izvještaju.

Antolović - nezaposlen, galami dosta što prije nije puno radio.
Livaja - danas kritičan, prema naprijed loš, prema nazad još lošiji. Nadam se da je imao loš dan.
Kosorić - standardno dobar
Bogdanović - kao i Aco, s tim da ih je Stevo znao napatiti
Kvesić - solidan, dosta išao naprijed pa se potrošio brzo
Hadžiahmetović - par puta bljesnuo, imao i loših poteza u postavljanju, ali mislim da je to još uvijek neuigranost sa Blagojevićem
Blagojević - solidan, vrijeđali ga svo vrijeme, dobru dugu loptu ima i pregled igre
Đelmić - danas među najboljim, standardno brz, pravio i mdosta problema
Kokot - igrao lijevo standardan, poslije prešao na špica ali kad je već umro tak oda nije mnogo napravio
Bajić - dobar danas, udarali su ga i Radeljić i Graovac koji su dobri stoper, dva puta zaprijetio

E. Sadiković - kvalitetno odradio posao, možda od klupe najbliži prvim 11
Thiago - ima problem sa jezikom, ne zna ni engleski dosta mu to otežava sve. Igrao desno, solidan bio
Diatta - tanak skroz, ali je postigao gol.
Uzelac - igrao lijevog beka, baš spreman, jak, ima dva tri dobra prodora
Šehić - igrao desnog beka, dva tri puta ga Todorović baš napatio, ali se vidi brzina kod njeg, vjerujem da bi na krilu više napravio
Hasanović - premalo igrao
Hodžurda - isto tako
Dado - standardan, imao dobar šut, mijenjao brzo strane, solidan

Zrinjski dobra ekipa baš, čvrsta nazad, ali nije danas Želju nadigrala sigurno. Zakarić im ušao, totalno nespreman, malo i kila nabacio, brzo nakon ulaska i ložu povrijedio pa je izašao.

Anere rahmet ti duši!

Blagojevic vam je bio bezveze danas,kakvo vrijeđanje kakvi bakraci to mu je mozda jedan dva cojeka dobacila,kakva je stituacija 5 vasih igraca i Amar koji je vazda docekivan na noz su sjedili po citavoj tribini,iovi sto su ranije izasli. I bilo vam je jos barem 50 ljudi na stadionu koji su normalno dosli i gledali utakmicu i niko im nista,tako da ti netreba potecirat pricu da je imo neki pritisak,mislum da vam je taj Blagojevic prosjecan igrac.

Onaj sto vam je igro ljevog beka drugo poluvrijeme je ko masina par puta je proso ko od sale pola nase ekipe.

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 26 jun 2015, 08:28

Jesu izasle novine.. :mrgreen:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

vrbanjusa
Kontakt:

Post Postao/la vrbanjusa » 26 jun 2015, 08:30

corleone87 je napisao/la:Jesu izasle novine.. :mrgreen:
Jesu :D

Milan Mandarić intervju. Naslov "Možda kupim Želju"
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/

Enemy00
Kontakt:

Post Postao/la Enemy00 » 26 jun 2015, 08:53

Ma beze jedna recenica u citavom clanku. Ali hajde neka se pise :shhh:

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 26 jun 2015, 08:59

"Interesira me Željezničar... Trebat ce mi vremena, a nije iskljuceno da jednog dana ulozim u taj trofejni klub."
Nigdje veze. A dolazi ovog ljeta u Sarajevo, kako kaze, pa nek popricaju sa njim, ko zna, uz prave rijeci i prave ljude, sve se moze ubrzati i uciniti ga vise zainteresovanim. Ali ovo, ne da je na dugom, vec je na kilometarskom stapu...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 26 jun 2015, 09:04

Bgm se pitari i zrinjski opasno pojačavaju ako ode memija i baja poslije evrope tesko da cemo i ove godine sta osvojiti, gledam ovog livaju kako je ispao dva tri puta :facepalm:
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

Enemy00
Kontakt:

Post Postao/la Enemy00 » 26 jun 2015, 09:05

BLU SKY je napisao/la:Bgm se pitari i zrinjski opasno pojačavaju ako ode memija i baja poslije evrope tesko da cemo i ove godine sta osvojiti, gledam ovog livaju kako je ispao dva tri puta :facepalm:
Memija je gotova stvar, ode on u Dinamo s tim da ce ga Dinamo posuditi nama za ovu sezonu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot], Proximic i 30 gostiju.