Ko nas **** kad ne znamo zastiti svoje interese, demant svih glupih prica zacepis tako sto stavis na svoju stranicu sto to ne uradimo druga je prica.S druge strane zasto bi iko vjerovao nekome ko se slika u dresu rivala i plasira ovakve price bas glupost ali opet niko nam nije kriv sto ne reagiraju iz kluba na ovakve gluposti.Umjesto koga bi ovaj igrao umjesto Beganovica koji je u par utakmica napravio vise nego ovaj za godinu ili umjesto Bajica koji je najbolji strijelac lige.Znam da je glupo oglasavati se povodom nekoga ko nije ni tvoj clan niti ikoji klinac ali moraju braniti interes Zelje da nas ovakvi cirkusanti ne porozivaju bezveze.Kontakt je bio takav da ga ovaj delegat nudio za platu a menadzer ima rampu na Grbavici vec godinama.champions1921 je napisao/la:Ako nije bilo pregovora iz kluba treba ostro demantovati i ne dopustiti da ime kluba koriste razne ublehe kako bi dizale cijenu svojim igracima. Ne vezano za ovaj primjer vec za masu onih koji se koriste Zeljom da bi se bolje uhljebili.. Pocece i iz kantonligasa govoriti da Zeljo iskazuje interes za njima ne bi li se gdje utopili..
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
I ja sam pogledao par njihovih tekmi i imam isti utisak. Osijek je, realno, prdimahovina od ekipe, a on ni tu nije uspio odigrati neku posebnu ulogu.UltrasNotRed je napisao/la:Gledao sam sve utakmice Osijeka i bio je slab i sigurno jedan od najlosijih igraca. Treba se uzeti u obzir da tamo ni lova nije bila redovna, al'daleko je to od igraca, koliko sam gledao u HNL niti se kretao normalno, a sut mu je katastrofalan. Definitivno si u pravu.irfo je napisao/la:hvala bogu pa nije doso, najlosiji igrac Osijeka koji se jedva izborio za opstanak, ko je gledo Osijek bar jednom zna o cemu pricamJaozinho22 je napisao/la:Mešanović u Zrinjskom
Nema potrebe da se uopšte piše o Mešanoviću, kontakt postojao nije ništa realizovano, otišao na drugu stranu i kraj priče.
VAŽNO JE BITI ČLAN!
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
http://fkzeljeznicar.ba/
Eto odmah ide ona prva hvala Bogu sto nije doso nama :damn, imal potrebe za suvisnim komentarima
Neki ljudi misle da je fudbal važan poput života i smrti. Uvjeravam vas da je i važniji od toga.
Sva ova "podmetanja" kako na forumu tako i nažalost mnogo opasnija na Grbavici su očit znak da se dobro zamjerilo kojekakvim uhljupima,kriminalcima i hoštaplerima.Nadam se da će ovaj put policija brže reagovati i razotkriti i počinioce i nalogodavce.Očito se red koji se uvodi ,red bez usmenih dogovora,obećanja i garancija koja nemaju pisana pokrića,debelo zadeverao mnoge koji su navikli da budu paraziti i samo čekali priliku za grebu,muljanje i lopovluk.Čisto podsjećanja radi a radi kontinuiteta sva ova današnja garnitura je aminovana u doba kad se"pitao" Amar Osim.
Ustvari sva kadrovska rješenja su ili direktno ili indirektno vezana za ime dosad naj uspješnijeg menađera i željovca
Samo malo više povjerenja ui u Odovića i ove momke a i u ovo što su nanijetili u upravi.Naravno da ima stvari koje se moraju popravljati,mjenjati ali gdje to nije slučaj
Ustvari sva kadrovska rješenja su ili direktno ili indirektno vezana za ime dosad naj uspješnijeg menađera i željovca
Samo malo više povjerenja ui u Odovića i ove momke a i u ovo što su nanijetili u upravi.Naravno da ima stvari koje se moraju popravljati,mjenjati ali gdje to nije slučaj
Ja opet kažem kao što sam i ranije govorio, hvala Bogu pa nam nije došao Mešanović koji je krampa teška, vidjet cemo i u narednoj sezoni o kakvom se "talentu" radi. Jedinu sezonu koju je odigrao dobro je u Čeliku kad je Vlado bio trener, kad su osvojili 3-4 mjesto.Ni jednog igraca kome su Husaric i slicni seljoberi menadžeri ne želim da vidim u dresu Želje..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar
Ima li potrebe za takvim komentarima,zar moras svakog igaca koji ne dodje kod nas blatiti odnosno dizati onog koji dodje,sta je poenta?UltrasNotRed je napisao/la:Gledao sam sve utakmice Osijeka i bio je slab i sigurno jedan od najlosijih igraca. Treba se uzeti u obzir da tamo ni lova nije bila redovna, al'daleko je to od igraca, koliko sam gledao u HNL niti se kretao normalno, a sut mu je katastrofalan. Definitivno si u pravu.irfo je napisao/la:hvala bogu pa nije doso, najlosiji igrac Osijeka koji se jedva izborio za opstanak, ko je gledo Osijek bar jednom zna o cemu pricamJaozinho22 je napisao/la:Mešanović u Zrinjskom
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Ponavljam ko papagaj, najveci problem trenutno je skupština kluba, sve dok se skroz i 100% ne riješimo parazita necemo krenuti naprijed, oni blokiraju svaki napredak kluba. Neki od njih uopšte i ne dolaze na utakmice, nemaju ni članske ni godišnje karte. Ne znam stvarno na koji nacin ce se oni izbaciti iz kluba, imaju pravnici u klubu i oni pod hitno moraju skontati nacin kako da se skupština očisti i da u skupštinu uđe svježa krv i ljudi koji ce raditi u interesu kluba. Prije par sedmica sam rekao da se najvažnija utakmica tek treba odigrati, nisam mislio o onoj na zelenom terenu. Ako se Gredić, Šiljak i ostali predaju ili popuste pred ovim uhljupima onda to znaci ne par koraka u nazad nego par godina u nazad i povratak u doba Džele i ostalih nesposobnih ljudi a usudio bih se reci i lopova jer su oštetili novcano klub i za to nisu odgovarali. Mnogi su izbaceni iz kluba pa sad rade sve protiv kluba, neki od njih koriste prostor koji imaju u sredstvima informisanja da popljuju klub ali mislim da su Gredic, Šiljak i kompanija mnogo više pametniji od njih..reks je napisao/la:Sva ova "podmetanja" kako na forumu tako i nažalost mnogo opasnija na Grbavici su očit znak da se dobro zamjerilo kojekakvim uhljupima,kriminalcima i hoštaplerima.Nadam se da će ovaj put policija brže reagovati i razotkriti i počinioce i nalogodavce.Očito se red koji se uvodi ,red bez usmenih dogovora,obećanja i garancija koja nemaju pisana pokrića,debelo zadeverao mnoge koji su navikli da budu paraziti i samo čekali priliku za grebu,muljanje i lopovluk.Čisto podsjećanja radi a radi kontinuiteta sva ova današnja garnitura je aminovana u doba kad se"pitao" Amar Osim.
Zadnja izmjena: Željooooo, dana/u 25 jun 2015, 16:30, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.
-
- Kontakt:
Ne bi se slozio da je Zrinjski jaci od nas....CARSON je napisao/la:svinjski ce biti sljedece sezone dobar i pitari ,igracki dvije ekipe dosta jace od nas
Bar ja ne vidim ni jedan razlog za to u predsezoni..
-
- Kontakt:
Mesanovic niti jednoj ekipi iznad petog mjesta ne moze da bude pojacanje, a pogotovo nije nicim zasluzio da se oko njega dize prasina. Ovo za bombu katastrofa zesca, pa koliko jos zivota treba da se izgubi pa da se opametimo, hitno pronaci idiota i zabraniti mu da vise ikada prismrdi stadionu
Je li im ostao onaj Crnov? On jedini umije u Svinjskom igrati i ni po meni nije bolji od Zelje!KeepTheBlueFlag je napisao/la:Ne bi se slozio da je Zrinjski jaci od nas....CARSON je napisao/la:svinjski ce biti sljedece sezone dobar i pitari ,igracki dvije ekipe dosta jace od nas
Bar ja ne vidim ni jedan razlog za to u predsezoni..
crnov je potpisao za sheriff prvi dan kad je mogao.
Kako gramaticki ispravno napisan post kolega pitaru 

-
- Kontakt:
Pitar sjedi pet. U koliko igramo sa zrinjskim?
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !
Liverpool !
18:00mukitmovac je napisao/la:Pitar sjedi pet. U koliko igramo sa zrinjskim?
u 18:00 ja mislim
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
tko je doticni Dalije a za ovu zalutalu ovcicu tj divcica MRS na svoj dio foruma cuj dalije hahahahPitar6785 je napisao/la:Dalije uhapsen tip sto je postavijo bombu prvi put, i dalije moguce da tipove ko husaric klubovi tuze za lazne izjave (slicno je nama izjavljivo za pirica)

51%--------49%
Finansijska situacija u nasem klubu nije dobra od 95/96. Ne znam sta se cudimo stalno tome. Dugovi se konstantno gomilaju godinama. Ni u vrijeme prvog mandata Amara nisu se iskoristili dobri rezultati i sponzorski ugovori, dobra posjeta itd. Nakon odlaska Amara, tamo u periodu 2004-2008 igrace smo prodavali za 10 hiljada eura. Imali smo najbolju ekipu (po meni) nakon rata u te dvije tri godine; koju da je vodio Amar i imao polu normalnu upravu za ledjima radio bi cudo, a ne borba za goli opstanak. Nakon povratka Amara vladala je euforija, punili smo Grbavicu svaku utakmicu, opet sponzori, dovodjenje igraca, visoke plate itd. Vremenom raja je trazila nekakav iskorak iz bosanskohercegovacke realnosti koji nazalost zbog manjka kvaliteta nismo napravili. Sreca pa u tom momentu ima nekoliko ljudi oko Zelje koji vole Zelju te ne misle na sebe, te kako "rastaliti" ovo sto je ostalo, nego krce drugaciji put. Nismo imali srece da prodjemo Maribor ili Plzen i okrenuo se list. Okrenuli smo se nasoj djeci. Nekoliko puta za 20 godina smo se time hvalili, imali smo uvijek dobrih igraca u omladinskoj skoli, u generacijama rodjenim 1980 (odkada pratim omladince) do djece koja danas treniraju su uvijek bila 2-3 igraca koja su mogla preci u prvi tim i za godinu/dvije biti nosioci igre; Trenirao sam fudbal u Zelji nekoliko godina tamo nekad za vrijeme prvog Amarovog mandata. Zna to raja koja prati Zeljinu skolu, u Zelji je bilo vecih talenata od Dzeke, a i od ove djece danas ali niko, pa ni Amar nije imao vremena da saceka godinu-dvije tu djecu na ustrb rezultata u nasoj ligi. Danas imamo Zelju na pripremama s kojim je 10-tak djecaka. Istrpili smo ih godinu/dvije. Ove sezone je vrijeme da napravimo rezultatski iskorak u evropi ili iskorak finansijske prirode. Nadam se na oba pravca. U narednih nekoliko godina cemo ako Bog da praviti sami svoju Grbavicu i na njoj gaziti evropske velikane.
zeka_tm87 je napisao/la:tko je doticni Dalije a za ovu zalutalu ovcicu tj divcica MRS na svoj dio foruma cuj dalije hahahahPitar6785 je napisao/la:Dalije uhapsen tip sto je postavijo bombu prvi put, i dalije moguce da tipove ko husaric klubovi tuze za lazne izjave (slicno je nama izjavljivo za pirica)![]()

Željeznicar za život cijeli !
-
- Kontakt:
Ma tu smo mi blizu jedan drugoga. NIsam ja baš milsio skroz bukvalno za ovu djecu da se radilo loše. Ima i tvog i mog malo tu, jer bi Amar gurnuo i onda još jednog Benju da je imao, ali nije imao. Bar bi ga držao blizu prvog tima. JEsu one keipe Amaorve bile kvalitetnije i jest sad više omladinaca upalo zog manjeg kvaliteta ovih starijih igrača, ali je i zbog te lige mladih o kojoj pričaš a i zbog još nkeih stvari kvalitet omladinaca bolji. Tačno je da se ne zna ko će od njih uspjeti ali ja samo malo banalizujem stvari o budućim ciljevima i jačanju baze, kako je to samo jedan dugoročan proces. Ne moramo mi prodati Baju i Memiju, ali hoćemo ako imamo zamjene u bazi, a meni se čini gledajući ovu djecu da imamo itekako. Vrijeme će pokazati. MOže to jačanje ići i sa igračima sa strane, ali što bi ako sad to imaš tu. PRije se nisu toliko ni dovodili igrači sa strane, a sad koliko vidim i Šehić i Behram i Mujaga i Midžić su sa strane pa je samim tim veći broj kvalitetnijih igrača tu u omladinskom pogonu. Prije su se ti talenti dovodili direktno u prvi tim i malo su stariji bili, govorim malo prije Amara, a ne mislim na ranije periode, jer si me možda krivo shvatio. I sam rad je malo prije Amara bio lošiji. I ostali mladći koje je izbacila naša škola su bili u vrijeme prvog Amarovog mandata u juniorima, možda ih je on i trenirao. TO govorim jer evo ovako gedajući ko je to od godišta između 88 i 93 (Zola jedini 93) otišao vani da igra i uspio da Višću ne spominjemo jer smo njega samo promovisali, nije prošao školu. MOžda je pardon neko 88 (Šeha čini mi se), ali ostalih kvalitetnih mladića nema. Eh sad jeli to stvari nedostatak kvalitete ili je razlog što nisu dobijali šansu ja to ne znam ali to je tako. Činjenica. OD 94 mi sad imamo Aru, Baju aBd, ćerimagića, Harisa Hajradinovića itd, pa da ne idem dalje. Nema ovih na koje se trebala obratiti najveća pažnja u periodu od onih par godina bez AMara.boccaccio je napisao/la:@zaboljisportubih
Ne mozemo tako gledati na bazu igraca jer tako nikad neces doci do rezultata. Moramo malo gledati i na renome kluba i na potrebu osvajanja trofeja. Ti moras afirmisati igrace i to stoji, dobro smo to uspjeli, ali odmah ides na prodaju jer ti je to potrebna lova. Sada si nominalno potpisao novih nekoliko mladica. Niko, ali bas niko ne moze garantovati da ce ijedan od njih doci na nivo ovih pet koje smo promovisali. Ti mozes probati ali ti nije garant da ces uspjeti u tome. U slucaju da to ne uspijes ti se onda moras osloniti na kvalitet drugih pojedinaca koji ne cine bazu nase omladine, vec su fudbalska imena koja su dosla u klub da igraju na profesionalnom nivou i da povuku ako djeca ne mogu. Mi smo imali obrnuti slucaj prosle godine. I sretni smo sto je ispalo tako.
Ne mogu se nikako sloziti s tobom da je rad u omladinskom pogonu ranije bio losiji, bez obzira na ranija osvajanja titula drzavnih prvenstava. Jedino sto je bolje je liga koja se osnovala na nivou drzava, pa je jaci kontinuitet utakmica i sve vise lici na ligu koju imamo i u seniorskom nivou, nego sto je tada licilo. Prije si imao ligu na kantonalnom nivou, pa se prvak kantona isao nadigravati u nekom sistemu od nekoliko najboljih ekipa iz drzave. No to nema veze sa generalnim radom omladinskog pogona sada i ranije. odlicno se radilo oduvijek. Uslovi sada i oni uslovi sa sljake jesu bili nebo i zemlja, ali strucan rad je bio besprijekoran. Mogao bih o tome danima pisati. Pa da ne bi pisao o tome danima, onda samo pogledaj na ranija igracka imena koja su potekla sa te sljake. Cak nemoj ici ni prije rata, idi od 1996. pa na ovamo. Da ti pamet stane sta je sve izaslo otamo dobrim radom i prije svega strucnim i sjajnim treninzima.
Napisao sam u proslom postu kako se omladinska skola nije gledala istim ocima kao sto je to sada, a sada se gleda iskljucivo radi alibija i zato je posvecena tolika paznja, mada kada pogledas odnos igraca koji su izasli iz sljake, ne postoji nijedna generacija iza rata u kojoj nije bilo pet ili set igraca koji su cinili okosnicu tima a da su ponikli u nasoj skoli. Amar je pricao sto je pricao i vezano za tu djecu, ali ta je prica bila "politicka" prica a vezana za upravo ovo sto se desava danas u cemu se mnogo forsira "alibi" prica o djeci koja danas mogu igrati sa prvim timom dok su ranije smetali. A upravo je Amar napravio razliku i davao sansu toj djeci, i kada nije bilo "alibija", kada je i sam Amar pravio okosnicu ekipe od iskusnijih igraca. No dobijali su sansu i Sehic, i Cocalic, i B. Colic, i Stanic kao jako mlad i jos mnogo mladih igraca.
Nisu djeca nikada smetala u treninzima prvog tima, nego je bio veci interes za boljim fudbalerima, trazio se rezultat, a primijetices iznenadni obrt u Amarovoj prici i okretanju djeci bas onda kada je propao projekat da cemo za pet godina igrati u grupnoj fazi necega i kada se poslije maribora krenula lagano rasipati ta prica. Djeca su uvijek bila izuzetno skolovana u nasem pogonu. Kada bih ti napisao izjavu jednog velikog imena u nasem klubu koji je tada nekada bio i bez kojeg bi klub nestao u ratu, zapanjio bi se koliko omladinska skola i nije bila bas u sirem ineresu kluba u to vrijeme. Ali bez nje nikad Zeljo ne bi bio Zeljo, pa se prica srecom promijenila sa godinama.
Nisam optimista sto se tice potpisa ovih nekoliko mladih danas, jer je to previse igraca iz omladinskog pogona da se izbaci u dvije godine. Toliki kvalitet nigdje u svijetu ne postoji, nadam se da ce bar jedan od novopotpisanih uspjeti. Volio bih da pored te baze uspijemo dovesti i neke igrace kako bi i ta djeca brze sazrijevala. Ovako Amir i Beganovic sazrijevaju sami od sebe. Mnogo tezi put. Zamisli da Amiru u ekipu pored njega das jednog Denisa Karica. Pihhhh. Znam ja da se razumijemo, kolebamo se zapravo samo u nijansama.
I naravno da treba dovoditi sa strane, nema kluba gdje su sve njegova djeca, ali što ranije sa strane dovoditi zato sam i spominjao Aćimovića i Kuzmanovića. Njih mi je žao a GOvedarice i Ordagića nimalo. Oni dok steknu reputaciju u Želji već se teško mogu tušnuti za neku lovu da se ipslati davati za njih odštete.
I da rezimiram ja ti nisam protivrječio nego samo davao razloge zbog kojih to i nemora biti onako kako si rekao, možda ti činjenice poznaješ bolje, alli ja samo dadajem šta je sve moglo uticati na te stvari.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 105 gostiju.