brate nije fazon tome kako je lazo igro prije a kako sad igra..bitno je da mi njemu i ne samo njemu vec svim igracima pruzimo punu podrsku dok se ne uklope..lazo odigra lose oni blate po njemu a koliko vidim ti si nezadovoljan i s ovim..mogu misliti sta si tek proslih sezona piso o zelji xD a sto se tice navijanja..ti si ocekivo punu grbavicu protiv zadnje momcadi na tabeli???? bekricem nesmijes biti nezadovoljan..bekric i culum su 2 ikone kluba zeljeznicar ove sezone!!!nikad_izvini je napisao/la:Eh, da bacim koji komentar.
Prvi je o LazaruJesam, srao sam protiv njega. Realno sam imao i razloga. Zašto. Ako uzmemo u obzir da sam ove sezone propustio 4 gostovanja, odnosno vrlo malo utakmica Želje pitam one koji su isto tako prtili Želju. Koliko je Lazar imao dobrih utakmica u dresu Želje ? U prvom dijelu je bio katastrofalan, realno, sa učinkom od jednog gola, Laktašima, koji je bio smiješan. Jel odigrao dobro u prvom dijelu, ni blizu.
U drugom dijelu se počeo popravljati i bolje igrati, ali, opet se na prste mogu nabrojati njegove "dobre" utakmice. Dobro je odigrao protiv Širokog kada se Višća ozlijedio u prvom poluvremenu, Borca, Modriče i....... ? Možda još jednu tekmu. Očito je da je fizički spremniji nego u prvom dijelu, ali kao što neko reče mora on još znoja da prolije i dobrih utakmica u Željinom dresu da odigra da bi stekao moje poštovanje. Odigrao je masu utakmica, počeo je dobro da igra, to cijenim. U startu više cijenim Šehu, Svraku, Čolića od njega. Zna se zašto. Po meni, mora se on još dokazivati iako je sada već na dobrom putu.
Što se tiče Bekrićai skandiranja, mnogi su koji se tome čude već zaboravili njegov (ne)trud u prvom dijelu prvenstva do derbija. Pa čovjek je sam priznao da mu se išlo vani i da je bio "nemotivisan" što se i vidjelo. Očito je bilo da se nije baš pretrgao od truda. Proigrao je, počeo je da se trudi, šta sad treba, da mu pjevam pod prozorom
Nosi sveti dres, tako treba da se ponaša.
Toliko se trudio da je Amar počeo da ga mijenja u drugom poluvremenu. Mene je to strašno nerviralo. Zato mu ja ne skandiram i neću skandirati. Doduše, još je pet kola ostalo da kraja![]()
Ima sve to svoje. Ako mi možemo da se **** po raznim vukojebinama oni mogu i MORAJU da se trude. To im jhe POSAO za to su PLAĆENI.
Rutinaska pobjeda protiv Modriče, 4500-5000 na Grbavici. Kao što rekoh, fanatici su otišli, tužno je što će masa ovih momaka ako budemo europske utakmice igrali na Grbavici ostati bez karata a derbi navijači će im uzeti mjesta. Al kad malo bolje razmislim, mi barem imamo 4-5 k fanatika za razliku od mnogih. Nakon četiri godine tavorenja i blamiranja fanatizam je malo splasnuo, al naredne sezone će biti bolje, u to sam suguran.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- ChelseaFann11
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
sve je pijano sve je gotovo NAS JE ZELJO PRVI PONOVO..
Jest ,ali zato skandiramo Šimetu svaku tekmu a pogledaj ucinak Bekric preko 10 golova i preko 10 asistencija a pogledaj Šimetov pa uporedi te dvije statistike.
Skandira se i Popoviću redovno i Ćulumu i Bešliji i Mešanoviću, sad evo i Višći itd ,a svi oni imaju daleko slabiju statistiku od Bekrića.
A statistika najbolje pokazuje koliko ko pruža klubu. Momak je naš najbolji i najkorisniji igrac ubjedljivo - klasicni MVP ,a nikad da mu skandiraju.
Skandira se i Popoviću redovno i Ćulumu i Bešliji i Mešanoviću, sad evo i Višći itd ,a svi oni imaju daleko slabiju statistiku od Bekrića.
A statistika najbolje pokazuje koliko ko pruža klubu. Momak je naš najbolji i najkorisniji igrac ubjedljivo - klasicni MVP ,a nikad da mu skandiraju.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
- nikad_izvini
- Kontakt:
Moj post prije ove utakmice, pročitaj malo boljeChelseaFann11 je napisao/la:brate nije fazon tome kako je lazo igro prije a kako sad igra..bitno je da mi njemu i ne samo njemu vec svim igracima pruzimo punu podrsku dok se ne uklope..lazo odigra lose oni blate po njemu a koliko vidim ti si nezadovoljan i s ovim..mogu misliti sta si tek proslih sezona piso o zelji xD a sto se tice navijanja..ti si ocekivo punu grbavicu protiv zadnje momcadi na tabeli???? bekricem nesmijes biti nezadovoljan..bekric i culum su 2 ikone kluba zeljeznicar ove sezone!!!nikad_izvini je napisao/la:Eh, da bacim koji komentar.
Prvi je o LazaruJesam, srao sam protiv njega. Realno sam imao i razloga. Zašto. Ako uzmemo u obzir da sam ove sezone propustio 4 gostovanja, odnosno vrlo malo utakmica Želje pitam one koji su isto tako prtili Želju. Koliko je Lazar imao dobrih utakmica u dresu Želje ? U prvom dijelu je bio katastrofalan, realno, sa učinkom od jednog gola, Laktašima, koji je bio smiješan. Jel odigrao dobro u prvom dijelu, ni blizu.
U drugom dijelu se počeo popravljati i bolje igrati, ali, opet se na prste mogu nabrojati njegove "dobre" utakmice. Dobro je odigrao protiv Širokog kada se Višća ozlijedio u prvom poluvremenu, Borca, Modriče i....... ? Možda još jednu tekmu. Očito je da je fizički spremniji nego u prvom dijelu, ali kao što neko reče mora on još znoja da prolije i dobrih utakmica u Željinom dresu da odigra da bi stekao moje poštovanje. Odigrao je masu utakmica, počeo je dobro da igra, to cijenim. U startu više cijenim Šehu, Svraku, Čolića od njega. Zna se zašto. Po meni, mora se on još dokazivati iako je sada već na dobrom putu.
Što se tiče Bekrićai skandiranja, mnogi su koji se tome čude već zaboravili njegov (ne)trud u prvom dijelu prvenstva do derbija. Pa čovjek je sam priznao da mu se išlo vani i da je bio "nemotivisan" što se i vidjelo. Očito je bilo da se nije baš pretrgao od truda. Proigrao je, počeo je da se trudi, šta sad treba, da mu pjevam pod prozorom
Nosi sveti dres, tako treba da se ponaša.
Toliko se trudio da je Amar počeo da ga mijenja u drugom poluvremenu. Mene je to strašno nerviralo. Zato mu ja ne skandiram i neću skandirati. Doduše, još je pet kola ostalo da kraja![]()
Ima sve to svoje. Ako mi možemo da se **** po raznim vukojebinama oni mogu i MORAJU da se trude. To im jhe POSAO za to su PLAĆENI.
Rutinaska pobjeda protiv Modriče, 4500-5000 na Grbavici. Kao što rekoh, fanatici su otišli, tužno je što će masa ovih momaka ako budemo europske utakmice igrali na Grbavici ostati bez karata a derbi navijači će im uzeti mjesta. Al kad malo bolje razmislim, mi barem imamo 4-5 k fanatika za razliku od mnogih. Nakon četiri godine tavorenja i blamiranja fanatizam je malo splasnuo, al naredne sezone će biti bolje, u to sam suguran.

Dalje, ako nemaš šta replicirati, a očito je da nemaš, nemoj. Bekrić i Ćulum NISU ikone. To shvati. Jedna sezona ne znači ništa. Mi smo tu da ih pratimo i gledamo a njihovo je da se trude i da se ne zajebavaju da im opet ne bi pjevali "Zar je to sve što je ostalo". Navijači su ikone, igrači, poneki, koji to zaslužinikad_izvini je napisao/la:Ovi što dođu večaras protiv Modriče su pravi bolesniciOno što ja tražim od Želje da bih išao na tekme bez obzira s kim igrali jeste borba.
Znači, vidimo se na Grbavici

Kao što većina (pre)brzo počne da glorificira ekipu igrače isto tako počne da ih pljuje. Ne pljujem nikoga, samo argumentovano navodim zašto imam određene stavove

Dželo je zaslužio glorificiranje jer se vratio u Želju kada smo ispadali iz lige i donio nam nakon opstanka

Što je najgore, ja odgovaram i nešto objašnjavam liku koji ima nick Čelzi fan

edit: u Vrapčićima ćemo vidjeti koliko nas ima. Nisam baš bio prezadovoljan s Prijedorom, doduše, Mostar je bliži

Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna
- vendetta87
- Kontakt:
Al Šime je kume legendadrop je napisao/la:Jest ,ali zato skandiramo Šimetu svaku tekmu a pogledaj ucinak Bekric preko 10 golova i preko 10 asistencija a pogledaj Šimetov pa uporedi te dvije statistike.

PREMIJER LIGA BiH:
Željezničar - Modriča 3:0 (2:0),
plavi sa pola snage do tri boda
Bekrić upisao dvije nove asistencije, te 11 pogodak u sezoni, a Popović šesti i sedmi gol u dresu Želje u rutinskoj pobjedi nad lošom Modričom
Stadion Grbavica. Gledalaca: 4.500. Sudija: Semir Kaplan (Stolac) - 6,5. Strijelci: 1:0 - Popović (6), 2:0 - Popović (40), 3:0 - Bekrić (76). Žuti kartoni: Komlenović (Modriča).
ŽELJEZNIČAR: Šehić 7, Šimić 7 (od 80. Rovčanin -), Mešić 7, Bogičević 7, Radovanović 7, Svraka 7,5, Bekrić 8, Bućan 7, M. Bešlija 7,5, Višća 7,5 (od 72. Perak -), Popović 8 (od 72. Spahić -). Trener: Amar Osim.
MODRIČA: Tripić 7, Kutlačić 5 (od 69. Radić -), Jolović 5, Todorović 5, Radulović 5, Komlenović 5, Pupčević 5, Simić 5 (od 58. Savkić 5), Galešić 5, Alić 5,5 (od 46. Kojić 5), Joksimović 5. Trener: Dragan Savić.
Željezničar je sa pola snage, a rezultatom 3:0, golovima Popovića (dva), te Bekrića, savladao lošu Modriču, koju je debakla na Grbavici spasio golman Tripić.
Inače, u prilično dosadnom prvom poluvremenu vrijedna pomena su tek dva pogotka, te mučenje Modričana u pokušajima da se odbrane od naleta plavih.
Već nakon tri minute je moglo biti 1:0, ali Tripić je u istoj akciji uspio odbraniti udarce Bešlije i Popovića. Ipak, u šestoj minuti kapitulirao je po prvi put. Bešlija je uposlio Bekrića, ovaj loše šutirao, ali je njegov udarac pratio Popović koji iz blizine ubacuje loptu u gol za vodstvo od 1:0, pa se traljav šut veznjaka Želje pretvorio u 12 asistenciju u sezoni.
Ista dvojica igrača kreirali su i vodstvo od 2:0. Ovaj put je sve izgledalo smislenije. Bekrić je ubacio sa lijeve strane, a Popović glavom postiže svoj sedmi gol u sezoni. Inače, između dva pogotka svoje udarce oprobali su Višća i Bekrić sa jedne, odnosno Radulović sa druge, ali njihovi pokušaji završili su neslavno.
Nastavak susreta počeo je prilikom za Popovića, čiji udarac brani golman Tripić, koji je u 62. minuti spasio Modričane. Naime, udarac Višće u situaciji jedan na jedan, nakon odličnog dodavanja Bekrića, golman Modriče odlično brani, da bi u nastavku akcije Bekrić u padu poslao loptu malo pokraj gola.
U odsustvu Popovića, kojeg je Osim u 72. minuti, uz ovacije navijača, zamijenio Spahićem, Bekrić je odlučio da više neće asistirati, već pogađati. Tako je u 76. minuti, nakon akcije sa Perakom, odličnim udarcem sa 18 metara postigao Željin treći gol na utakmici, a svoj 11 u sezoni.
Dvije minute poslije Bućan je sa nekih 30-ak metara pogodio prečku, a u 80. minuti Spahić glavom šutira pored gola.
Modriča je najbolju priliku imala u 90. minuti, kada je Bogičević "prodao" jednu loptu, a Radulović odlično šutirao. Međutim, golman Šehić je još bolje odbranio tek kako ne bi ostao neocijenjen.
Bekrić upisao dvije nove asistencije, te 11 pogodak u sezoni, a Popović šesti i sedmi gol u dresu Želje u rutinskoj pobjedi nad lošom Modričom
Stadion Grbavica. Gledalaca: 4.500. Sudija: Semir Kaplan (Stolac) - 6,5. Strijelci: 1:0 - Popović (6), 2:0 - Popović (40), 3:0 - Bekrić (76). Žuti kartoni: Komlenović (Modriča).
ŽELJEZNIČAR: Šehić 7, Šimić 7 (od 80. Rovčanin -), Mešić 7, Bogičević 7, Radovanović 7, Svraka 7,5, Bekrić 8, Bućan 7, M. Bešlija 7,5, Višća 7,5 (od 72. Perak -), Popović 8 (od 72. Spahić -). Trener: Amar Osim.
MODRIČA: Tripić 7, Kutlačić 5 (od 69. Radić -), Jolović 5, Todorović 5, Radulović 5, Komlenović 5, Pupčević 5, Simić 5 (od 58. Savkić 5), Galešić 5, Alić 5,5 (od 46. Kojić 5), Joksimović 5. Trener: Dragan Savić.
Željezničar je sa pola snage, a rezultatom 3:0, golovima Popovića (dva), te Bekrića, savladao lošu Modriču, koju je debakla na Grbavici spasio golman Tripić.
Inače, u prilično dosadnom prvom poluvremenu vrijedna pomena su tek dva pogotka, te mučenje Modričana u pokušajima da se odbrane od naleta plavih.
Već nakon tri minute je moglo biti 1:0, ali Tripić je u istoj akciji uspio odbraniti udarce Bešlije i Popovića. Ipak, u šestoj minuti kapitulirao je po prvi put. Bešlija je uposlio Bekrića, ovaj loše šutirao, ali je njegov udarac pratio Popović koji iz blizine ubacuje loptu u gol za vodstvo od 1:0, pa se traljav šut veznjaka Želje pretvorio u 12 asistenciju u sezoni.
Ista dvojica igrača kreirali su i vodstvo od 2:0. Ovaj put je sve izgledalo smislenije. Bekrić je ubacio sa lijeve strane, a Popović glavom postiže svoj sedmi gol u sezoni. Inače, između dva pogotka svoje udarce oprobali su Višća i Bekrić sa jedne, odnosno Radulović sa druge, ali njihovi pokušaji završili su neslavno.
Nastavak susreta počeo je prilikom za Popovića, čiji udarac brani golman Tripić, koji je u 62. minuti spasio Modričane. Naime, udarac Višće u situaciji jedan na jedan, nakon odličnog dodavanja Bekrića, golman Modriče odlično brani, da bi u nastavku akcije Bekrić u padu poslao loptu malo pokraj gola.
U odsustvu Popovića, kojeg je Osim u 72. minuti, uz ovacije navijača, zamijenio Spahićem, Bekrić je odlučio da više neće asistirati, već pogađati. Tako je u 76. minuti, nakon akcije sa Perakom, odličnim udarcem sa 18 metara postigao Željin treći gol na utakmici, a svoj 11 u sezoni.
Dvije minute poslije Bućan je sa nekih 30-ak metara pogodio prečku, a u 80. minuti Spahić glavom šutira pored gola.
Modriča je najbolju priliku imala u 90. minuti, kada je Bogičević "prodao" jednu loptu, a Radulović odlično šutirao. Međutim, golman Šehić je još bolje odbranio tek kako ne bi ostao neocijenjen.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
- vendetta87
- Kontakt:
Popravili posjetuSeyo_TM je napisao/la:PREMIJER LIGA BiH:
Stadion Grbavica. Gledalaca: 4.500.

Osim: Zadovoljan sam s novom pobjedom
http://fkzeljeznicar.com/novosti/osim-z ... bjedom.php
Željo lako protiv Modriče
http://fkzeljeznicar.com/najave-i-izvje ... odrice.php
http://fkzeljeznicar.com/novosti/osim-z ... bjedom.php
Željo lako protiv Modriče
http://fkzeljeznicar.com/najave-i-izvje ... odrice.php
-
- Kontakt:
...samo naprijed...cestitke igracima na jos jednoj pobjedi 

Na danasnji dan prije 25 godina smo na Grbavici odigrali polufinalnu utakmicu kupa uefa!!
Kada u klubu nije bilo dobre volje da se obiljezi ovaj dan...barem da se ja sjetim i nedopustim da ovaj dan prodje kao i svaki drugi!! Ipak je ovo nas najveci uspjeh i bh fudbala uopste!

25.4.1985 - 25.4.2010.
Kada u klubu nije bilo dobre volje da se obiljezi ovaj dan...barem da se ja sjetim i nedopustim da ovaj dan prodje kao i svaki drugi!! Ipak je ovo nas najveci uspjeh i bh fudbala uopste!

25.4.1985 - 25.4.2010.
onako kako sam i ocekivao tako se i zavrsila sinocnja utakmica, momci rutinski sa pola snage...u prve 5 min mogli smo vec 2-0 vodit...ja prezadovoljan, malo razocaran posjetom, ali eto...sljedeca stanica vrapcici 

ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...
Dobro je da neko drzi do historije

Seyo_TM je napisao/la:Na danasnji dan prije 25 godina smo na Grbavici odigrali polufinalnu utakmicu kupa uefa!!
25.4.1985 - 25.4.2010.
-
- Kontakt:
Da nam je sada jedan igrac kalinbra ovog sa lijeve strane pored sudije... Gdje bi nam kraj biolisander je napisao/la:Dobro je da neko drzi do historije
Seyo_TM je napisao/la:Na danasnji dan prije 25 godina smo na Grbavici odigrali polufinalnu utakmicu kupa uefa!!
25.4.1985 - 25.4.2010.

- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
u finalu LP naredne godinePirke_TM87 je napisao/la:Da nam je sada jedan igrac kalinbra ovog sa lijeve strane pored sudije... Gdje bi nam kraj biolisander je napisao/la:Dobro je da neko drzi do historije
25.4.1985 - 25.4.2010.

Za zivot cijeli!
Ma pusti, bitno je da smo dobili ovu utakmicu. Što kaže Culum u jednom intervju koji je davao prije ovog meča najteže se dobiju utakmice gdje su već upisana 3 boda. Tako da samo naprijed momci i titula je sve bliže.ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:zasto kvarite ovu divnu atmosferu koja vlada u i oko kluba sa nepotrebnim i glupim raspravama????
ZASTOOO?????
SAMO ŽELJO
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
ma bitna su 3 boda sad je pritisak na Borcu, samo mi nije jasno zasto uopste raspravljaju o tome cccSINE je napisao/la:Ma pusti, bitno je da smo dobili ovu utakmicu. Što kaže Culum u jednom intervju koji je davao prije ovog meča najteže se dobiju utakmice gdje su već upisana 3 boda. Tako da samo naprijed momci i titula je sve bliže.ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:zasto kvarite ovu divnu atmosferu koja vlada u i oko kluba sa nepotrebnim i glupim raspravama????
ZASTOOO?????
Za zivot cijeli!
Raspravu nastavljamo u pravcuThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:ma bitna su 3 boda sad je pritisak na Borcu, samo mi nije jasno zasto uopste raspravljaju o tome cccSINE je napisao/la:Ma pusti, bitno je da smo dobili ovu utakmicu. Što kaže Culum u jednom intervju koji je davao prije ovog meča najteže se dobiju utakmice gdje su već upisana 3 boda. Tako da samo naprijed momci i titula je sve bliže.ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:zasto kvarite ovu divnu atmosferu koja vlada u i oko kluba sa nepotrebnim i glupim raspravama????
ZASTOOO?????

SAMO ŽELJO
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
Raspravu nastavljamo u pravcuThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:ma bitna su 3 boda sad je pritisak na Borcu, samo mi nije jasno zasto uopste raspravljaju o tome cccSINE je napisao/la:Ma pusti, bitno je da smo dobili ovu utakmicu. Što kaže Culum u jednom intervju koji je davao prije ovog meča najteže se dobiju utakmice gdje su već upisana 3 boda. Tako da samo naprijed momci i titula je sve bliže.ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:zasto kvarite ovu divnu atmosferu koja vlada u i oko kluba sa nepotrebnim i glupim raspravama????
ZASTOOO?????

next stop mostar
min 1 bod, kad moze zrinja mozemo i mi

Za zivot cijeli!
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficientnewton_heath_lyr je napisao/la:Gdje si nasao te podatke?Željovac je napisao/la:Često se spominje kako je naša liga predzadnja u svijetu. Čuo sam to jedno milijardu puta. I zato evo zemalja Evrope čija je liga slabije rangirana. Radi se o koeficijentima prema kojima se određuje broj predstavnika u evropskim takmičenjima. Znači, sljedeće lige su lošije od naše i to baš ovim redoslijedom(zadnje su najlošije): Litvanija, Latvija, Moldavija, Slovenija, Mađarska, Gruzija, Azerbejdžan, Island, Makedonija, Lihtenštajn, Kazahstan, Estonija, Albanija, Armenija, Vels, Crna Gora, Farska ostrva, Sjeverna Irska, Luksemburg, Andora, Malta i San Marino.
Na 31. smo mjestu od 53 zemlje!
Idi dole na ovo League coefficients. FIFA nema svoj ranking za lige, ali UEFA mora imati zbog određivanja broja predstavnika svake lige u evropskim takmičenjima. To je jedino relevantno.
Kad bi nam večeras Dudić donio titulu... Mislim da će biti tvrdo u svakom slučaju. Samo nek' odigraju k'o na Grbavici. A još trener Borca kuka da su umorni, a u top formi kući uzimaju minimalno u zadnjim minutama.
Zadnja izmjena: Željovac, dana/u 25 apr 2010, 14:13, ukupno mijenjano 1 put.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.
Visca el Višća!
Visca el Višća!
Ma to sto je nasa liga predzadnja je neko nezavisno istrazivanje (neki su englezi u pitanju). Oni su uzeli uzorak od 100 (po njima) najboljih liga Svijeta, pa su ih ocjenjivali po raznim parametrima, ne samo po rezultatima (kao ta UEFA-ina tabela), i onda smo mi u toj konkurenciji bili predzadnji, to je to...Željovac je napisao/la:http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficientnewton_heath_lyr je napisao/la:Gdje si nasao te podatke?Željovac je napisao/la:Često se spominje kako je naša liga predzadnja u svijetu. Čuo sam to jedno milijardu puta. I zato evo zemalja Evrope čija je liga slabije rangirana. Radi se o koeficijentima prema kojima se određuje broj predstavnika u evropskim takmičenjima. Znači, sljedeće lige su lošije od naše i to baš ovim redoslijedom(zadnje su najlošije): Litvanija, Latvija, Moldavija, Slovenija, Mađarska, Gruzija, Azerbejdžan, Island, Makedonija, Lihtenštajn, Kazahstan, Estonija, Albanija, Armenija, Vels, Crna Gora, Farska ostrva, Sjeverna Irska, Luksemburg, Andora, Malta i San Marino.
Na 31. smo mjestu od 53 zemlje!
Idi dole na ovo League coefficients. FIFA nema svoj ranking za lige, ali UEFA mora imati zbog određivanja broja predstavnika svake lige u evropskim takmičenjima. To je jedino relevantno.

FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner
Ma ako ne može igrač da je barem Addidasov dresPirke_TM87 je napisao/la:Da nam je sada jedan igrac kalinbra ovog sa lijeve strane pored sudije... Gdje bi nam kraj biolisander je napisao/la:Dobro je da neko drzi do historije
25.4.1985 - 25.4.2010.

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, Lekqqq1921, MrkiMedo, Orvel, TefalTava i 44 gosta.