FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ChelseaFann11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ChelseaFann11 » 25 apr 2010, 02:59

nikad_izvini je napisao/la:Eh, da bacim koji komentar.

Prvi je o Lazaru :mrgreen: Jesam, srao sam protiv njega. Realno sam imao i razloga. Zašto. Ako uzmemo u obzir da sam ove sezone propustio 4 gostovanja, odnosno vrlo malo utakmica Želje pitam one koji su isto tako prtili Želju. Koliko je Lazar imao dobrih utakmica u dresu Želje ? U prvom dijelu je bio katastrofalan, realno, sa učinkom od jednog gola, Laktašima, koji je bio smiješan. Jel odigrao dobro u prvom dijelu, ni blizu.
U drugom dijelu se počeo popravljati i bolje igrati, ali, opet se na prste mogu nabrojati njegove "dobre" utakmice. Dobro je odigrao protiv Širokog kada se Višća ozlijedio u prvom poluvremenu, Borca, Modriče i....... ? Možda još jednu tekmu. Očito je da je fizički spremniji nego u prvom dijelu, ali kao što neko reče mora on još znoja da prolije i dobrih utakmica u Željinom dresu da odigra da bi stekao moje poštovanje. Odigrao je masu utakmica, počeo je dobro da igra, to cijenim. U startu više cijenim Šehu, Svraku, Čolića od njega. Zna se zašto. Po meni, mora se on još dokazivati iako je sada već na dobrom putu.

Što se tiče Bekrića :lol: i skandiranja, mnogi su koji se tome čude već zaboravili njegov (ne)trud u prvom dijelu prvenstva do derbija. Pa čovjek je sam priznao da mu se išlo vani i da je bio "nemotivisan" što se i vidjelo. Očito je bilo da se nije baš pretrgao od truda. Proigrao je, počeo je da se trudi, šta sad treba, da mu pjevam pod prozorom :lol: Nosi sveti dres, tako treba da se ponaša.
Toliko se trudio da je Amar počeo da ga mijenja u drugom poluvremenu. Mene je to strašno nerviralo. Zato mu ja ne skandiram i neću skandirati. Doduše, još je pet kola ostalo da kraja :mrgreen:
Ima sve to svoje. Ako mi možemo da se **** po raznim vukojebinama oni mogu i MORAJU da se trude. To im jhe POSAO za to su PLAĆENI.

Rutinaska pobjeda protiv Modriče, 4500-5000 na Grbavici. Kao što rekoh, fanatici su otišli, tužno je što će masa ovih momaka ako budemo europske utakmice igrali na Grbavici ostati bez karata a derbi navijači će im uzeti mjesta. Al kad malo bolje razmislim, mi barem imamo 4-5 k fanatika za razliku od mnogih. Nakon četiri godine tavorenja i blamiranja fanatizam je malo splasnuo, al naredne sezone će biti bolje, u to sam suguran.
brate nije fazon tome kako je lazo igro prije a kako sad igra..bitno je da mi njemu i ne samo njemu vec svim igracima pruzimo punu podrsku dok se ne uklope..lazo odigra lose oni blate po njemu a koliko vidim ti si nezadovoljan i s ovim..mogu misliti sta si tek proslih sezona piso o zelji xD a sto se tice navijanja..ti si ocekivo punu grbavicu protiv zadnje momcadi na tabeli???? bekricem nesmijes biti nezadovoljan..bekric i culum su 2 ikone kluba zeljeznicar ove sezone!!!
sve je pijano sve je gotovo NAS JE ZELJO PRVI PONOVO..

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 25 apr 2010, 03:02

Jest ,ali zato skandiramo Šimetu svaku tekmu a pogledaj ucinak Bekric preko 10 golova i preko 10 asistencija a pogledaj Šimetov pa uporedi te dvije statistike.
Skandira se i Popoviću redovno i Ćulumu i Bešliji i Mešanoviću, sad evo i Višći itd ,a svi oni imaju daleko slabiju statistiku od Bekrića.
A statistika najbolje pokazuje koliko ko pruža klubu. Momak je naš najbolji i najkorisniji igrac ubjedljivo - klasicni MVP ,a nikad da mu skandiraju.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 25 apr 2010, 03:18

ChelseaFann11 je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:Eh, da bacim koji komentar.

Prvi je o Lazaru :mrgreen: Jesam, srao sam protiv njega. Realno sam imao i razloga. Zašto. Ako uzmemo u obzir da sam ove sezone propustio 4 gostovanja, odnosno vrlo malo utakmica Želje pitam one koji su isto tako prtili Želju. Koliko je Lazar imao dobrih utakmica u dresu Želje ? U prvom dijelu je bio katastrofalan, realno, sa učinkom od jednog gola, Laktašima, koji je bio smiješan. Jel odigrao dobro u prvom dijelu, ni blizu.
U drugom dijelu se počeo popravljati i bolje igrati, ali, opet se na prste mogu nabrojati njegove "dobre" utakmice. Dobro je odigrao protiv Širokog kada se Višća ozlijedio u prvom poluvremenu, Borca, Modriče i....... ? Možda još jednu tekmu. Očito je da je fizički spremniji nego u prvom dijelu, ali kao što neko reče mora on još znoja da prolije i dobrih utakmica u Željinom dresu da odigra da bi stekao moje poštovanje. Odigrao je masu utakmica, počeo je dobro da igra, to cijenim. U startu više cijenim Šehu, Svraku, Čolića od njega. Zna se zašto. Po meni, mora se on još dokazivati iako je sada već na dobrom putu.

Što se tiče Bekrića :lol: i skandiranja, mnogi su koji se tome čude već zaboravili njegov (ne)trud u prvom dijelu prvenstva do derbija. Pa čovjek je sam priznao da mu se išlo vani i da je bio "nemotivisan" što se i vidjelo. Očito je bilo da se nije baš pretrgao od truda. Proigrao je, počeo je da se trudi, šta sad treba, da mu pjevam pod prozorom :lol: Nosi sveti dres, tako treba da se ponaša.
Toliko se trudio da je Amar počeo da ga mijenja u drugom poluvremenu. Mene je to strašno nerviralo. Zato mu ja ne skandiram i neću skandirati. Doduše, još je pet kola ostalo da kraja :mrgreen:
Ima sve to svoje. Ako mi možemo da se **** po raznim vukojebinama oni mogu i MORAJU da se trude. To im jhe POSAO za to su PLAĆENI.

Rutinaska pobjeda protiv Modriče, 4500-5000 na Grbavici. Kao što rekoh, fanatici su otišli, tužno je što će masa ovih momaka ako budemo europske utakmice igrali na Grbavici ostati bez karata a derbi navijači će im uzeti mjesta. Al kad malo bolje razmislim, mi barem imamo 4-5 k fanatika za razliku od mnogih. Nakon četiri godine tavorenja i blamiranja fanatizam je malo splasnuo, al naredne sezone će biti bolje, u to sam suguran.
brate nije fazon tome kako je lazo igro prije a kako sad igra..bitno je da mi njemu i ne samo njemu vec svim igracima pruzimo punu podrsku dok se ne uklope..lazo odigra lose oni blate po njemu a koliko vidim ti si nezadovoljan i s ovim..mogu misliti sta si tek proslih sezona piso o zelji xD a sto se tice navijanja..ti si ocekivo punu grbavicu protiv zadnje momcadi na tabeli???? bekricem nesmijes biti nezadovoljan..bekric i culum su 2 ikone kluba zeljeznicar ove sezone!!!
Moj post prije ove utakmice, pročitaj malo bolje ;)
nikad_izvini je napisao/la:Ovi što dođu večaras protiv Modriče su pravi bolesnici :mrgreen: Ono što ja tražim od Želje da bih išao na tekme bez obzira s kim igrali jeste borba.
Znači, vidimo se na Grbavici :lol:
Dalje, ako nemaš šta replicirati, a očito je da nemaš, nemoj. Bekrić i Ćulum NISU ikone. To shvati. Jedna sezona ne znači ništa. Mi smo tu da ih pratimo i gledamo a njihovo je da se trude i da se ne zajebavaju da im opet ne bi pjevali "Zar je to sve što je ostalo". Navijači su ikone, igrači, poneki, koji to zasluži ;) Loše postavljaš stvari ;)
Kao što većina (pre)brzo počne da glorificira ekipu igrače isto tako počne da ih pljuje. Ne pljujem nikoga, samo argumentovano navodim zašto imam određene stavove ;) Što se mene tiče, mnogo je teže zaslužiti glorificiranje, isto tako, pljuvanje u vidu neodlaska na utakmice ili **** igračima majke.
Dželo je zaslužio glorificiranje jer se vratio u Želju kada smo ispadali iz lige i donio nam nakon opstanka :mrgreen: mnogo veselja. To nije bila jedna sezona ;)

Što je najgore, ja odgovaram i nešto objašnjavam liku koji ima nick Čelzi fan :lol: Baš sam budala. Razligu sad :mrgreen:

edit: u Vrapčićima ćemo vidjeti koliko nas ima. Nisam baš bio prezadovoljan s Prijedorom, doduše, Mostar je bliži :lol:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la vendetta87 » 25 apr 2010, 10:16

drop je napisao/la:Jest ,ali zato skandiramo Šimetu svaku tekmu a pogledaj ucinak Bekric preko 10 golova i preko 10 asistencija a pogledaj Šimetov pa uporedi te dvije statistike.
Al Šime je kume legenda ;)

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 apr 2010, 10:43

PREMIJER LIGA BiH:
Željezničar - Modriča 3:0 (2:0),
plavi sa pola snage do tri boda

Bekrić upisao dvije nove asistencije, te 11 pogodak u sezoni, a Popović šesti i sedmi gol u dresu Želje u rutinskoj pobjedi nad lošom Modričom

Stadion Grbavica. Gledalaca: 4.500. Sudija: Semir Kaplan (Stolac) - 6,5. Strijelci: 1:0 - Popović (6), 2:0 - Popović (40), 3:0 - Bekrić (76). Žuti kartoni: Komlenović (Modriča).
ŽELJEZNIČAR: Šehić 7, Šimić 7 (od 80. Rovčanin -), Mešić 7, Bogičević 7, Radovanović 7, Svraka 7,5, Bekrić 8, Bućan 7, M. Bešlija 7,5, Višća 7,5 (od 72. Perak -), Popović 8 (od 72. Spahić -). Trener: Amar Osim.
MODRIČA: Tripić 7, Kutlačić 5 (od 69. Radić -), Jolović 5, Todorović 5, Radulović 5, Komlenović 5, Pupčević 5, Simić 5 (od 58. Savkić 5), Galešić 5, Alić 5,5 (od 46. Kojić 5), Joksimović 5. Trener: Dragan Savić.
Željezničar je sa pola snage, a rezultatom 3:0, golovima Popovića (dva), te Bekrića, savladao lošu Modriču, koju je debakla na Grbavici spasio golman Tripić.
Inače, u prilično dosadnom prvom poluvremenu vrijedna pomena su tek dva pogotka, te mučenje Modričana u pokušajima da se odbrane od naleta plavih.
Već nakon tri minute je moglo biti 1:0, ali Tripić je u istoj akciji uspio odbraniti udarce Bešlije i Popovića. Ipak, u šestoj minuti kapitulirao je po prvi put. Bešlija je uposlio Bekrića, ovaj loše šutirao, ali je njegov udarac pratio Popović koji iz blizine ubacuje loptu u gol za vodstvo od 1:0, pa se traljav šut veznjaka Želje pretvorio u 12 asistenciju u sezoni.
Ista dvojica igrača kreirali su i vodstvo od 2:0. Ovaj put je sve izgledalo smislenije. Bekrić je ubacio sa lijeve strane, a Popović glavom postiže svoj sedmi gol u sezoni. Inače, između dva pogotka svoje udarce oprobali su Višća i Bekrić sa jedne, odnosno Radulović sa druge, ali njihovi pokušaji završili su neslavno.
Nastavak susreta počeo je prilikom za Popovića, čiji udarac brani golman Tripić, koji je u 62. minuti spasio Modričane. Naime, udarac Višće u situaciji jedan na jedan, nakon odličnog dodavanja Bekrića, golman Modriče odlično brani, da bi u nastavku akcije Bekrić u padu poslao loptu malo pokraj gola.
U odsustvu Popovića, kojeg je Osim u 72. minuti, uz ovacije navijača, zamijenio Spahićem, Bekrić je odlučio da više neće asistirati, već pogađati. Tako je u 76. minuti, nakon akcije sa Perakom, odličnim udarcem sa 18 metara postigao Željin treći gol na utakmici, a svoj 11 u sezoni.
Dvije minute poslije Bućan je sa nekih 30-ak metara pogodio prečku, a u 80. minuti Spahić glavom šutira pored gola.
Modriča je najbolju priliku imala u 90. minuti, kada je Bogičević "prodao" jednu loptu, a Radulović odlično šutirao. Međutim, golman Šehić je još bolje odbranio tek kako ne bi ostao neocijenjen.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la vendetta87 » 25 apr 2010, 10:46

Seyo_TM je napisao/la:PREMIJER LIGA BiH:
Željezničar - Modriča 3:0 (2:0),
plavi sa pola snage do tri boda

Bekrić upisao dvije nove asistencije, te 11 pogodak u sezoni, a Popović šesti i sedmi gol u dresu Želje u rutinskoj pobjedi nad lošom Modričom

Stadion Grbavica. Gledalaca: 4.500.
Popravili posjetu :D

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 apr 2010, 10:57

al_akhisari
Kontakt:

Post Postao/la al_akhisari » 25 apr 2010, 11:25

...samo naprijed...cestitke igracima na jos jednoj pobjedi :D

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 apr 2010, 11:34

Na danasnji dan prije 25 godina smo na Grbavici odigrali polufinalnu utakmicu kupa uefa!!
Kada u klubu nije bilo dobre volje da se obiljezi ovaj dan...barem da se ja sjetim i nedopustim da ovaj dan prodje kao i svaki drugi!! Ipak je ovo nas najveci uspjeh i bh fudbala uopste!
slika
25.4.1985 - 25.4.2010.

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 25 apr 2010, 11:59

onako kako sam i ocekivao tako se i zavrsila sinocnja utakmica, momci rutinski sa pola snage...u prve 5 min mogli smo vec 2-0 vodit...ja prezadovoljan, malo razocaran posjetom, ali eto...sljedeca stanica vrapcici :arrow:
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 25 apr 2010, 12:00

Dobro je da neko drzi do historije 8-)
Seyo_TM je napisao/la:Na danasnji dan prije 25 godina smo na Grbavici odigrali polufinalnu utakmicu kupa uefa!!
Kada u klubu nije bilo dobre volje da se obiljezi ovaj dan...barem da se ja sjetim i nedopustim da ovaj dan prodje kao i svaki drugi!! Ipak je ovo nas najveci uspjeh i bh fudbala uopste!
slika
25.4.1985 - 25.4.2010.

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 25 apr 2010, 12:14

lisander je napisao/la:Dobro je da neko drzi do historije 8-)
Seyo_TM je napisao/la:Na danasnji dan prije 25 godina smo na Grbavici odigrali polufinalnu utakmicu kupa uefa!!
slika
25.4.1985 - 25.4.2010.
Da nam je sada jedan igrac kalinbra ovog sa lijeve strane pored sudije... Gdje bi nam kraj bio :D

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 25 apr 2010, 12:23

Pirke_TM87 je napisao/la:
slika
25.4.1985 - 25.4.2010.
Da nam je sada jedan igrac kalinbra ovog sa lijeve strane pored sudije... Gdje bi nam kraj bio :D
u finalu LP naredne godine :D:D:D
Za zivot cijeli!

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 25 apr 2010, 12:30

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:zasto kvarite ovu divnu atmosferu koja vlada u i oko kluba sa nepotrebnim i glupim raspravama????
ZASTOOO?????
Ma pusti, bitno je da smo dobili ovu utakmicu. Što kaže Culum u jednom intervju koji je davao prije ovog meča najteže se dobiju utakmice gdje su već upisana 3 boda. Tako da samo naprijed momci i titula je sve bliže.
SAMO ŽELJO

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 25 apr 2010, 12:37

SINE je napisao/la:
ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:zasto kvarite ovu divnu atmosferu koja vlada u i oko kluba sa nepotrebnim i glupim raspravama????
ZASTOOO?????
Ma pusti, bitno je da smo dobili ovu utakmicu. Što kaže Culum u jednom intervju koji je davao prije ovog meča najteže se dobiju utakmice gdje su već upisana 3 boda. Tako da samo naprijed momci i titula je sve bliže.
ma bitna su 3 boda sad je pritisak na Borcu, samo mi nije jasno zasto uopste raspravljaju o tome ccc
Za zivot cijeli!

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 25 apr 2010, 12:48

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
SINE je napisao/la:
ZASTOOO?????
ma bitna su 3 boda sad je pritisak na Borcu, samo mi nije jasno zasto uopste raspravljaju o tome ccc
Raspravu nastavljamo u pravcu :arrow: Mostara=Veleža ;)
SAMO ŽELJO

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 25 apr 2010, 13:09

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
SINE je napisao/la:
ZASTOOO?????
Raspravu nastavljamo u pravcu :arrow: Mostara=Veleža ;)[/quote]
next stop mostar
min 1 bod, kad moze zrinja mozemo i mi ;)
Za zivot cijeli!

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 25 apr 2010, 13:26

newton_heath_lyr je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Često se spominje kako je naša liga predzadnja u svijetu. Čuo sam to jedno milijardu puta. I zato evo zemalja Evrope čija je liga slabije rangirana. Radi se o koeficijentima prema kojima se određuje broj predstavnika u evropskim takmičenjima. Znači, sljedeće lige su lošije od naše i to baš ovim redoslijedom(zadnje su najlošije): Litvanija, Latvija, Moldavija, Slovenija, Mađarska, Gruzija, Azerbejdžan, Island, Makedonija, Lihtenštajn, Kazahstan, Estonija, Albanija, Armenija, Vels, Crna Gora, Farska ostrva, Sjeverna Irska, Luksemburg, Andora, Malta i San Marino.
Na 31. smo mjestu od 53 zemlje!
Gdje si nasao te podatke?
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient

Idi dole na ovo League coefficients. FIFA nema svoj ranking za lige, ali UEFA mora imati zbog određivanja broja predstavnika svake lige u evropskim takmičenjima. To je jedino relevantno.

Kad bi nam večeras Dudić donio titulu... Mislim da će biti tvrdo u svakom slučaju. Samo nek' odigraju k'o na Grbavici. A još trener Borca kuka da su umorni, a u top formi kući uzimaju minimalno u zadnjim minutama.
Zadnja izmjena: Željovac, dana/u 25 apr 2010, 14:13, ukupno mijenjano 1 put.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 25 apr 2010, 13:29

Željovac je napisao/la:
newton_heath_lyr je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Često se spominje kako je naša liga predzadnja u svijetu. Čuo sam to jedno milijardu puta. I zato evo zemalja Evrope čija je liga slabije rangirana. Radi se o koeficijentima prema kojima se određuje broj predstavnika u evropskim takmičenjima. Znači, sljedeće lige su lošije od naše i to baš ovim redoslijedom(zadnje su najlošije): Litvanija, Latvija, Moldavija, Slovenija, Mađarska, Gruzija, Azerbejdžan, Island, Makedonija, Lihtenštajn, Kazahstan, Estonija, Albanija, Armenija, Vels, Crna Gora, Farska ostrva, Sjeverna Irska, Luksemburg, Andora, Malta i San Marino.
Na 31. smo mjestu od 53 zemlje!
Gdje si nasao te podatke?
http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient

Idi dole na ovo League coefficients. FIFA nema svoj ranking za lige, ali UEFA mora imati zbog određivanja broja predstavnika svake lige u evropskim takmičenjima. To je jedino relevantno.
Ma to sto je nasa liga predzadnja je neko nezavisno istrazivanje (neki su englezi u pitanju). Oni su uzeli uzorak od 100 (po njima) najboljih liga Svijeta, pa su ih ocjenjivali po raznim parametrima, ne samo po rezultatima (kao ta UEFA-ina tabela), i onda smo mi u toj konkurenciji bili predzadnji, to je to... ;)
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

aziz
Kontakt:

Post Postao/la aziz » 25 apr 2010, 14:12

Pirke_TM87 je napisao/la:
slika
25.4.1985 - 25.4.2010.
Ma ako ne može igrač da je barem Addidasov dres :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hansestadt, InatSilniBosanski, pinki, Tihi i 52 gosta.