Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

gaston
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la gaston » 24 jun 2015, 01:11

Nikad nisam shvatao to što se narod ibreti oko tih cijena.
Pa ljudi ne dajemo ih iz dzepa niti mozemo kako uticati na te odluke :mrgreen:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 24 jun 2015, 01:12

A ne znam zasto ste zapeli toliko oko cijene. Nit' nama u dzep ni iz dzepa. A nije da nismo navikli da nas oderu pri kupovini igraca.

Firmino, Clyne(ako), Milner, Bacca(ako). Odavno nije bio bolji transfer rok za nas, ukoliko dodju i ovi ostali naravno.
ZZ

JackRaven7
Kontakt:

Post Postao/la JackRaven7 » 24 jun 2015, 01:19

Dobar igrac, previse para. Ocigledno su u pitanju milioni funti (rahima) sterlinga :D Iako mislim da nam nije bio potreban jer smo jedino na AMF-u pokriveni da valja, svidja mi se sto je neko ko sam moze napraviti prevagu. Bojim se da ovo znaci odlazak Big Fil-a naredno ljeto...

Clyne-a zavrsiti sto prije dok nije uletio Utd, a vjerujem da se Bacca koristi samo kao mamac za obaranje cijene Benteke-u koji je i dalje meta br 1.
Digne bi bio super dodatak, po meni bolji igrac od Gerrard-Alonso kopileta, mada sumnjam da je LB na listi pozicija koje treba pokriti.

DMF mora biti prioritet nakon napadaca. Illara je nidje veze. Bas steta sto nece nikog od pominjanih Francuza...
Alternativa: Song za 5mil funti. Nije svjetska klasa, ali je ovo dzabaleza i opet upgrade na sve sto imamo tu + vodi se kao domaci :D

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 24 jun 2015, 01:34

Rekao sam ja bit će nešto od ovog transfer roka, jedva cekam da vidim tu brazilsku senzaciju Firmino-Coutinho, doduše napunismo mi kasu Hoffenheima ko niko :mrgreen:

Nego vidim evo govori se za Baccu, imamo Sturridge, vraca se Origi, dosao Ings a sta je sa Borinijem, Lambertom i Balom, spominje li se šta o njihovim odlascima ? Nećemo valjda imati napadača ko i Juve :mrgreen:

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 24 jun 2015, 01:47

gaston je napisao/la:Nikad nisam shvatao to što se narod ibreti oko tih cijena.
Pa ljudi ne dajemo ih iz dzepa niti mozemo kako uticati na te odluke :mrgreen:
trebam biti zadovoljan sto debili daju 29 miliona funti na igraca koji nam nije potreban toliko :?

Forma golmana zavisi od vremena, lijevi bek jos nije cuo za defanzivu, desnog beka nemamo nikako, u sredi imas samo dva kako treba igraca, u napadu imas samo jednog kako treba igraca, ali taj vise vremena provede druzeci se sa doktorima nego na terenu, i oni dovode ofanzivnog veznjaka, jedinu poziciju gdje nam ne treba pojacanje, tj i tu treba, ali hajde kakve igarce imamo na ostalim pozicijma tu smo odlicni, pa prije godinu dana su bacili 50-tak miliona na Markeca i Lallanu.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 24 jun 2015, 02:28

GOLMANI:MIGNOLET,BOGDAN,WARD
STOPERI : GOMEZ,ILLORI,COATES,SAKHO,LOVREN,SKRTEL,TOURE,(CAN)
DESNI BEKOVI:FLANAGAN,MANQUILLO,WISDOM, CLYNE?
LIJEVI BEKOVI:ALBERTO MORENO,JOSE ENRIQUE DIGNE ?
CENTRALNI VEZNI:LUCAS,ALLEN,CAN,HENDERSON, KOVAČIĆ?
KRILA :IBE,STERLING,MARKOVIC,FIRMINO,MILNER
PREDNJI VEZNI:COUTIHNO,LALLANA,LUIS ALBERTO
NAPADAČI:STURRIDGE,BALLOTELI,LAMBERT,BORINI,INGS,ORIGI

Trenutni roster 33 igrača.Golmani ce ostati isti .Na poziciji stopera vjerovatno ce se Coatesa prodati , te poslati na posudbu Illori/Gomez.Desni bek bi vjerovatno trebao biti Clyne(kao novi igrač) , Flanagan povrijeđen,Wisdom ce se prodati,Manquillo se vraca u Atletiko.Lijevi bekovi bi mogli biti pojacani , mozda uz odlazak Enrikea. Centralni vezni mozda ode Lucas , ali eto nadam se da ce Kovačić doći.Krila su dodatno pojačana sa Firminom i Milnerom , otice Markovic/Sterling , mozda cak i obojica.Prednji vezni prodat ce se Luis Alberto . Trenutno imamo cak 6 napadača , prodat ce se Borini sigurno , te ce otici neko od Lambert/Balloteli ( vjerovatno ne obojica zbog povrede Sturridga).Do zime bi vjerovatno spic poziciju konkurisali Ings,Origi,Balloteli a sa povratkom Sturridge vjerovatno ide prodaja Maria u januaru.Nisam se nadao ovako dobrom prelaznom roku do sada realno :thumbup:
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

GarryMcallister
Kontakt:

Post Postao/la GarryMcallister » 24 jun 2015, 02:36

@YNWA zaboravljas da ako ovdje imas drugaciije misljenje da te razapnu. Firmino je debelo debelo precijenjen,realna cijena je trebala max biti 17 miliona eura ali hajd to ti nekom pojasni.

Za @sukia Mislim da je Manquillo na dvogodisnjoj posudbi tako da ostaje jos ovu sezonu.
Cuj Mario da konkurise za napad,reci da se salis :lol: U Trabzonsporu ne bi imao mjesta u prvoj postavi. Cak je i panj Higuain bolji igrac od njega sto dovoljno govori o njemu kakav je.
Za Lazara sam da ostane,posjeduje neosporan talenat i vjerujem da je pitanje vremena kad ce buknuti,samo da stisne muda malo i da se oslobodi pritiska i bit ce opcija ispred Firmina sigurno u nekoj ofanzivnoj trojci koju zamisljam. On,kuticija i raheem ako ostane i u napadu Bacca ako dodje,odnosno Stu kad se oporavi.

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 24 jun 2015, 02:39

Ne spominjite Higuaina više molim vas :mrgreen: Mislim da će se Ings pokazati kao dobro pojačanje kod nas. Ima neviđeni potencijal.
At the end of the storm there's a golden sky..

GarryMcallister
Kontakt:

Post Postao/la GarryMcallister » 24 jun 2015, 02:44

Higuainu je sigurno drago kad vidi napadace poput Balotelia i tad skonta da ipak nije najveca ubleha.

Ma Ings,englez ko englez,mediji dignu preveliki hype kao sto rade sa svim engleskim "talentima".
Nista posebno sto do sad nisam vidio. Svidja mi se samo sto nije tipicna engleska "drvo carroll devetka" . Brz je,prodoran,fino ulazi u prostor i zna sam sebi stvoriti sansu pa mu se treba dati priliku.
Svakako,treba mu se dati prilika prije panja Balotelia ako ostane i doticnog poslati u rezerve,mada meni ni tamo ne bi igrao,jer sam siguran da ima par boljih od njega.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 24 jun 2015, 02:46

Primjer:
Ja mislim da je Higuain panj.
10 drugih ljudi mi pokušavaju objasniti kroz razne primjere i slično da griješim.
Zdrav razum bi se bar malo preispitao..

@YNWA Ne kaže niko pa ni ja da nije čovjek preplaćen, meni je samo čudno (a znam da nisam jedini) što su svi pod dojmom koliko je ko plaćen.
Kao što rekoh nit mozemo uticati na to, niti idu pare iz našeg dzepa.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 24 jun 2015, 02:48

GarryMcallister je napisao/la:@YNWA zaboravljas da ako ovdje imas drugaciije misljenje da te razapnu. Firmino je debelo debelo precijenjen,realna cijena je trebala max biti 17 miliona eura ali hajd to ti nekom pojasni.

Za @sukia Mislim da je Manquillo na dvogodisnjoj posudbi tako da ostaje jos ovu sezonu.
Cuj Mario da konkurise za napad,reci da se salis :lol: U Trabzonsporu ne bi imao mjesta u prvoj postavi. Cak je i panj Higuain bolji igrac od njega sto dovoljno govori o njemu kakav je.
Za Lazara sam da ostane,posjeduje neosporan talenat i vjerujem da je pitanje vremena kad ce buknuti,samo da stisne muda malo i da se oslobodi pritiska i bit ce opcija ispred Firmina sigurno u nekoj ofanzivnoj trojci koju zamisljam. On,kuticija i raheem ako ostane i u napadu Bacca ako dodje,odnosno Stu kad se oporavi.
Vidio sam na transfermarketu da je do 30.6.2015 posuđen nama , a ako ostane super moze posluziti bar kao back-up ako dođe Clyne.Pa Mario je jos uvijek nas igrač , kad ode otpisat cu ga. Ako bi kojim slucajem doveo Baccu , ja ne znam kako ce Rodgers mijenjati Baccu,Ingsa,Origija,Sturridga. Meni je Lazar iskreno drag , ali Firmina sam gledao te on moze vise doprinjeti napadu nego Lazar + ima odlicnu statistiku.Pitanje je s kojom formacijom cemo ove godine igrati :hmmmmm:
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

GarryMcallister
Kontakt:

Re: RE: Re: Liverpool FC

Post Postao/la GarryMcallister » 24 jun 2015, 02:53

gaston je napisao/la:Primjer:
10 drugih ljudi mi pokušavaju objasniti kroz razne primjere i slično da griješim.

@YNWA Ne kaže niko pa ni ja da nije čovjek preplaćen, meni je samo čudno (a znam da nisam jedini) što su svi pod dojmom koliko je ko plaćen.
Evo naprimjer,ja imam par prijatelja sa kojima pocesto diskutujem o raznim fudbalerima i svi oni misle slicno kao on da je precijenjen,da nije toliko dobar koliko se misli i da je obica choker,samo sto to svi drugacije upakuju. Neko panj,neko los igrac,neko prosjecan itd.
I sad zato sto 10-15 ljudi misli na forumu da je Gonzalo odlican igrac,ja trebam preispitati svoj razum i sloziti se sa svima.
Pa ne funkcionise to tako momcino nikako ali nikako.
Imam svoj stav o tom igracu vec par godina i ne planiram ga mijenjati sve dok se on sam ne promijeni.

GarryMcallister
Kontakt:

Post Postao/la GarryMcallister » 24 jun 2015, 02:53

Evo naprimjer,ja imam par prijatelja sa kojima pocesto diskutujem o raznim fudbalerima i svi oni misle slicno kao on da je precijenjen,da nije toliko dobar koliko se misli i da je obica choker,samo sto to svi drugacije upakuju. Neko panj,neko los igrac,neko prosjecan itd.
I sad zato sto 10-15 ljudi misli na forumu da je Gonzalo odlican igrac,ja trebam preispitati svoj razum i sloziti se sa svima.
Imam svoj stav o tom igracu vec par godina i ne planiram ga mijenjati sve dok se on sam ne promijeni.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 24 jun 2015, 03:02

GarryMcallister je napisao/la:

Niko ti ne nameće da se moraš složiti sa svima, već jednostavno kad ti više ljudi ukazuje na neku stvar, zdrav razum bi se pitao: "Pa Boze, mozda griješim!? "
Zato ti kažem da malo promisliš, preispitaš se a slozit se ne moraš.Ovaj put je to glupa stvar kao što je Higuain al' nekad ti u zivotu može ozbiljnija stvar bit u pitanju.
Al' jok.Lakše je bit tvrdoglav.

GarryMcallister
Kontakt:

Post Postao/la GarryMcallister » 24 jun 2015, 03:08

Vjeruj da nisam tvrdoglav kao sto ti mislis i logicno mijenjam misljenje kad uvidim da pogrijesim. Nisam ja sad neki klinac od 17 godina,prosao sam ja kroz mnogo toga i moje ranije tvrdoglavstvo iz prijasnjih godina mi se znalo obiti o glavu,ali takodjer nebrojeno puta mi se i isplatilo al hej ovo je samo forum i nema potrebe dizati tenzije radi nekog argentinskog isprdka koji vjerovatno nece ni zaigrati za nas.
Na kraju dana,svi mi zelimo najbolje Liverpulu.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 24 jun 2015, 03:22

Ne bi me čudilo da naši predaju 7-cu Firminu.

EDO299
Kontakt:

Post Postao/la EDO299 » 24 jun 2015, 03:36

7micu je izgleda Milner zadužio :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
At the end of the storm there's a golden sky..

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 24 jun 2015, 08:29

Ne razumem ljude, koji govore da nam Firmino nije potreban, a Sterling na izlaznim vratima. A i sa njim u ekipi, opet je potreban jedan dobar ofanzivan veznjak. Coutinho, Lallana kao vec provereni igraci, Sterling(koji ide 90%), i to je tri(dva) ozbiljna igraca za celu sezonu, na tim ofanzivnim pozicijama. Ibe i Markec su jos neprovereni, mladi, neiskusni, ne mozes ocekivati od njih mnogo, i ocekujem inace da jedan od te dvojice ide na loan, verovatno Markec.

Sto se cene tice, jeste puno, ali je potpuno opravdana cena na ovom trzistu koje diktira istu. Za top talenta danas, retko da ces moci izvuci najpovoljniju cenu, pogotovo ne za igraca koji neke tri sezone igra na visokom nivou u Bundesu, i sigurno je jedan od najboljih igraca pomenute lige. Da je 25m evra, govorili bi kako smo ga dobili ispod cene, sto i jeste tacno. Depay je placen 23-24m funti kao top talenat, ali sa ne mnogo iskustva.

Mislim da dobijamo izvrsnog igraca koji poseduje odlican skill-set, i raznovrsnost da igra nekoliko pozicija, igra sa obe noge, snazan work rate, vrlo slican Lallani, samo brzi, eksplozivniji, mladji i kreativniji igrac. Dodatan plus ce biti njegovo razumevanje na terenu sa Philom i jedva cekam da vidim kako ce ta veza funkcionisati.

Fabrizio RomanoVerified account
‏@FabrizioRomano
#Liverpool re-started talks with #Inter for Mateo #Kovacic. #Inter asked something aroung 30M€ for the Croatian. #LFC
Ponovo smo u igri za Kovacica.
Initial fee #LFC have paid for Firmino is £22m. Rising to £29m. He has signed a 5yr deal. Medical after Copa America (Ben Smith)
Evo i strukture deal-a. Mislim da je ovo sasvim prihvatljivo.

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 24 jun 2015, 09:19

Drago mi je sto je ovo ovako brzo rijeseno. Jos na pocetku je pisano da transfer nece biti ispod 25 mil €, mada nisam ocekivao da ce oviliko skociti. Meni kod prevelikih cijena smeta to sto igracu stvara pritisak. Od njega ce se ocekivati da rjesava utakmice, sto on i moze, ali mu je to nepotrebni pritisak.
Jedan od boljih transfera u zadnje vrijeme. Odavno nisam imao ovako velika ocekivanja od novog igraca. Svakako upgrade u odnosu na postojece opcije, neovisno o Sterlingu. Idealno bi bilo kad bi mali ostao, ali ni bez njega nijr lose. Ima odlicnu tehniku, brzinu i ekslozivnost, a dosta radi i u odbrani. Trebalo bi da radi dobar presing na protivnike.
Malo na ovom forumu ljudi precjenjuju nas tim. Ima tu sirine, ali nema kvaliteta. Vecinom se svodi na talenat, a sezona je duga. Ima tu i kupova, bice i povreda i imace prilika za sve igrace. Treba tu jos pojacanja, mada ja ne bih dovodio previse igraca jer ih je teze uklopiti i uigrati.
Jos da dodam da ne vjerujem previse ovim Talijanima, pa ni DiMarziu i Romanu. Uzecu ih s rezervom dok neko od pouzdanijih Engleza ne potvrdi.
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 24 jun 2015, 10:02

keno94 je napisao/la: Jos da dodam da ne vjerujem previse ovim Talijanima, pa ni DiMarziu i Romanu. Uzecu ih s rezervom dok neko od pouzdanijih Engleza ne potvrdi.
Verodojstojni su oni, pogotovo sto Musker takodje pise clanke za njih, a znamo koliko je on pouzdan za LFC.
Od Italijana, samo njima i treba verovati, retko kad grese zaista, skoro uvek proverene informacije.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.