brig je napisao/la:mislim da to nije baš toliko komplicirano..Široki ima isto TV, čak i prijenose koji su dosta kvalitetni..znam tko radi, mogu provjeriti troškove ali kod Širokog su ti prijenosi i sve ostalo potpuno BESPLATNI za sve...Virtu4l je napisao/la:Opet bježiš od konkretnih stvari. Online članarine i naručivanje upoređuješ sa projektom Željo TV? I to predstavljaš kao nešto previše komplikovano i preskupo? Sada, u vremenu kada imaš Skrill, Neteller i još mnogo e-money servisa? Ne, to uopšte nije komplikovano i ne košta 20-30 hiljada maraka, nego košta mnogo manje. Niko nije spominjao aplikacije za telefone, već samo ove osnovne stvari, koje su dostupne svima i veoma lako ih je implementirati.zubanovic89 je napisao/la:Druze kao prvo za pocetak ti ne bi trebao da se javljas s obzirom da nisi clan kluba, dakle nema razlike izmedju tebe i navijaca Veleza koji se slucajno zatekne u Sarajevu pa skokne do stadiona da pogleda utakmicu Zelje (lupam totalno nebitno). Ja nigdje u svojim postovima nisam rekao da je situacija bajna, naprotiv u nekim segmentima je ocajna. Ja imam firmu iz IT industrije i dusa me boli kada vidim koliko ne koristimo taj potencijal za koji znam da postoji, ukljucujuci i narucivanje preko interneta, online clanarine, push notifikacije preko aplikacija za sponzore, premium sadrzaj za clanove i milion drugih stvari. Medjutim to kosta, debelo, vi mislite da je to 100 maraka nekom studentu sa ETFa i sve gotovo. Jeste ali mozda u Indiji. Postoje bitnije stvari trenutno na koje su se ljudi fokusirali i usmjerili pare. Ne isplati se dati 20 - 30 hiljada maraka za razvoj informacionog sistema, aplikacija za iPhone i Android plus placati ljude koji ce to odrzavati i imat 2000 clanova. A da bi se imali vise clanova, treba uloziti u marketing i reklame koje kostaju jos vise. Dakle da bi imali marketing trebamo imati puno para, sto mi nemamo. Dijaspora je kukala na ovom forumu 3 godine kako nemaju gdje gledati Zelju, kako to sramota, kako oni pate, pa se ukljucili ovi lokalci i rekli da treba to iskoristit, pa su u klubu napravili projekat Zeljo TV, live pracenje utakmica medjutim problem je sto bi dijaspora to da ne plati a da voli Zelju pa je na kraju utakmice preko interneta gledalo 50 ljudi ukupno za citavu polusezonu, sto znaci da ovi ljudi koji su najglasniji za nesto i koji govore da bi kupovali i platili samo da ima lazu, jer kad dodje do toga da se plati uvijek ima precih stvari. Diskutujete o stvarima za koje niste kompetentni, o kojima nemate pojma i bezveze navlacite negativnu energiju.
Neka taj sistem ostvari godišnji promet 10 hiljada km, opet je dobro, jer to je novac koji inače ne bi dobili. Online prodaju mi predstavljaš kao neku nauku u vremenu kad ga svaka šuša ima?
Željo TV je bio komplikovan projekat, a nisi nam rekao koliko je bilo problema sa uplatama i kompletnim sistemom gledanja utakmica? Kažeš da je bilo 50 gledalaca za polusezonu, što nije tačno. Olako se odustalo od toga, nakon samo 6-7 utakmica, plus što sa druge strane imaš besplatan stream, tako da to nije moglo zaživiti, ali bio je odličan pokušaj.
Kad odem na oficijelnu stranicu Širokog i otvorim NKŠB TV automatski mi prebacuje na njihov jutjub kanal. I mislim da samo imate jutjub kanal, a ne uživo prijenose. To isto i Željo ima "https://www.youtube.com/user/manijaciba" .. I ovaj gore momak je upravu za dijasporu, kao da je ta cijena bila banalna pa se nije moglo platit.