FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ZaLe98
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ZaLe98 » 23 jun 2015, 19:58

brig je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
zubanovic89 je napisao/la:Druze kao prvo za pocetak ti ne bi trebao da se javljas s obzirom da nisi clan kluba, dakle nema razlike izmedju tebe i navijaca Veleza koji se slucajno zatekne u Sarajevu pa skokne do stadiona da pogleda utakmicu Zelje (lupam totalno nebitno). Ja nigdje u svojim postovima nisam rekao da je situacija bajna, naprotiv u nekim segmentima je ocajna. Ja imam firmu iz IT industrije i dusa me boli kada vidim koliko ne koristimo taj potencijal za koji znam da postoji, ukljucujuci i narucivanje preko interneta, online clanarine, push notifikacije preko aplikacija za sponzore, premium sadrzaj za clanove i milion drugih stvari. Medjutim to kosta, debelo, vi mislite da je to 100 maraka nekom studentu sa ETFa i sve gotovo. Jeste ali mozda u Indiji. Postoje bitnije stvari trenutno na koje su se ljudi fokusirali i usmjerili pare. Ne isplati se dati 20 - 30 hiljada maraka za razvoj informacionog sistema, aplikacija za iPhone i Android plus placati ljude koji ce to odrzavati i imat 2000 clanova. A da bi se imali vise clanova, treba uloziti u marketing i reklame koje kostaju jos vise. Dakle da bi imali marketing trebamo imati puno para, sto mi nemamo. Dijaspora je kukala na ovom forumu 3 godine kako nemaju gdje gledati Zelju, kako to sramota, kako oni pate, pa se ukljucili ovi lokalci i rekli da treba to iskoristit, pa su u klubu napravili projekat Zeljo TV, live pracenje utakmica medjutim problem je sto bi dijaspora to da ne plati a da voli Zelju pa je na kraju utakmice preko interneta gledalo 50 ljudi ukupno za citavu polusezonu, sto znaci da ovi ljudi koji su najglasniji za nesto i koji govore da bi kupovali i platili samo da ima lazu, jer kad dodje do toga da se plati uvijek ima precih stvari. Diskutujete o stvarima za koje niste kompetentni, o kojima nemate pojma i bezveze navlacite negativnu energiju.
Opet bježiš od konkretnih stvari. Online članarine i naručivanje upoređuješ sa projektom Željo TV? I to predstavljaš kao nešto previše komplikovano i preskupo? Sada, u vremenu kada imaš Skrill, Neteller i još mnogo e-money servisa? Ne, to uopšte nije komplikovano i ne košta 20-30 hiljada maraka, nego košta mnogo manje. Niko nije spominjao aplikacije za telefone, već samo ove osnovne stvari, koje su dostupne svima i veoma lako ih je implementirati.

Neka taj sistem ostvari godišnji promet 10 hiljada km, opet je dobro, jer to je novac koji inače ne bi dobili. Online prodaju mi predstavljaš kao neku nauku u vremenu kad ga svaka šuša ima?

Željo TV je bio komplikovan projekat, a nisi nam rekao koliko je bilo problema sa uplatama i kompletnim sistemom gledanja utakmica? Kažeš da je bilo 50 gledalaca za polusezonu, što nije tačno. Olako se odustalo od toga, nakon samo 6-7 utakmica, plus što sa druge strane imaš besplatan stream, tako da to nije moglo zaživiti, ali bio je odličan pokušaj.
mislim da to nije baš toliko komplicirano..Široki ima isto TV, čak i prijenose koji su dosta kvalitetni..znam tko radi, mogu provjeriti troškove ali kod Širokog su ti prijenosi i sve ostalo potpuno BESPLATNI za sve...

Kad odem na oficijelnu stranicu Širokog i otvorim NKŠB TV automatski mi prebacuje na njihov jutjub kanal. I mislim da samo imate jutjub kanal, a ne uživo prijenose. To isto i Željo ima "https://www.youtube.com/user/manijaciba" .. I ovaj gore momak je upravu za dijasporu, kao da je ta cijena bila banalna pa se nije moglo platit.
Evo ne znam..

Makanaky
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la Makanaky » 23 jun 2015, 20:08

JoseMourinho je napisao/la:Prolazimo madzare glat, kuci 1-0 tamo ih uzimamo 2-1 i treće pretkolo je naše :clap: :clap:
Prvo sa Balzanom odradit stvar. Oni nas mogu izbaciti onako kako smo mi mogli Viktoriju Plzen prije par godina. Znači uz puno sreće.. ako ostane 0-0 dugo i onda ga zabiju, a onaj Crnogorac zna zabiti. Gledao sam ono njihovo protiv Hiberniansa, i to mi dođe nešto kao kad gledam našu premijer ligu, možda malo slabije, ali ne za dvije klase slabije. Ako dođe taj Ferencvaroš, pa i GAE, to je drugi par opanaka. Gledao sam danas opet prilike i golove protiv Viktorije i to je čudo jedno koliko su nas ljudi nabušili a da ne zabiju. A opet svi golovi su došli iz nekih odbijenica, otvorenih šuteva koji su se morali bolje pokriti. Ne smiju lake golove dozvoljavati.

Kako god, ekipa se dosta promijenila zadnjih godinu-dvije, i mene je upravo Željo najviše iznenadio od svih timova u ligi. Kontao sam, ako ugrabimo Evropu preko nekog četvrtog mjesta, dobro je. Možda i u Evropi budemo ti koji najviše iznenade i najdalje doguraju?
Lole, taman se ludilo raščisti / taman smo nadomak smisla / evo ih sledeći falšisti dok si rek'o piksla

ZaLe98
Kontakt:

Post Postao/la ZaLe98 » 23 jun 2015, 20:12

Igrati od utakmice do utakmice. To uvijek dovodi do uspjeha. Polahko, ima za Mađare vremena. :D
Evo ne znam..

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jun 2015, 20:24

zubanovic89 je napisao/la:Pa eto javi se klubu na [email protected] i posalji ponudu kad je jeftino, napravi i uzmi sebi procenat od prodaje, a ja ti garantujem da taj sistem nece ostvarit godisnji promet od 10 hiljada maraka, fan shop ne ostvari promet od 10 hiljada maraka. Imas i na TV besplatne utakmice pa ljudi opet dodju na stadion da gledaju klub koji vole. Zeljo TV nije bio komplikovan projekat, ne zivis u BiH platis i gledas utakmicu i tako pomognes klubu, al jok odoh kukat po forumu kako mi klub ne omogucava da trosim pare i pomognem, al cu gledat besplatno streamove. Kukacu kako mi ne omogucavaju online prodaju u 21 vijeku al cu izmedju HD prenosa i 240p divljeg livestream-a izabrat ovo drugu jer je besplatno. Eto koliko si kontradiktoran. I ako te ko pita, Skrill vise niko ne koristi svi su presli na Stripe imaju 10 puta sigurniji API i uzimaju manji fee po transakciji. Dobor kaze @Senad1921 eto pustam vas, najpametniji ste vi sve znate.
Hoćeš da kažeš da kažeš da taj online shop ne bi mogao prodati 100 dresova na godišnjem nivou i još 5000 km dodatne opreme? Hoćeš da kažeš da ta online prodaja ne bi mogla privući bar 200-300 novih članova na godišnjem nivou? Možda si i u pravu, jer sa ovakvim marketingom ne bi uspeli ni džaba podijeliti. Taj sistem će ostvariti onoliku zaradu koliko se bude uložilo u marketing.

Skrill sam naveo samo kao primjer koji je veoma jednostavan i funkcioniše u cijelom svijetu, ali eto, u Bosni bi koštao 20-30 hiljada km :rol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

zeljeznicar1
Kontakt:

Post Postao/la zeljeznicar1 » 23 jun 2015, 20:24

zeljeznicar1 je napisao/la:Kad ce taj novi dres ?
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jun 2015, 20:29

brig je napisao/la:mislim da to nije baš toliko komplicirano..Široki ima isto TV, čak i prijenose koji su dosta kvalitetni..znam tko radi, mogu provjeriti troškove ali kod Širokog su ti prijenosi i sve ostalo potpuno BESPLATNI za sve...
Mislim da je i Velež imao stream domaćih utakmica, ne znam ima li sad.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

GANI60
Kontakt:

Post Postao/la GANI60 » 23 jun 2015, 20:35

Senad1921 je napisao/la:
Format je napisao/la:Kako da ja iz vana uzmem/produzim clansku,kupim dres ,majicu a da ne dodjem u Sarajevo,osnovne stvari,koje nisu ni malo teske ni zahtijevne,klub ne radi,da ne pricamo dalje ..

http://shop.posta.ba/rekviziti

Evo ti, bice jos artikala. Nemoj da slazes, pogledacu sutra i prekosutra jel bilo narucenih stvari. Pozdrav
Evo ja prvi ću uzet neke dtvari ,samo još da se članske urade preko BH pošte da kupimo. Sigurno će prodaja porasti.Mnogo je nas koji volimo želju a nismo u prilici baš često da skoknemo do Sarajeva.Pozdrav za sve manijake iz TEŠNJA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :salut: :salut:
AMAR AMAR OSIM OSIM

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 23 jun 2015, 20:37

GANI60 je napisao/la:
Senad1921 je napisao/la:
Format je napisao/la:Kako da ja iz vana uzmem/produzim clansku,kupim dres ,majicu a da ne dodjem u Sarajevo,osnovne stvari,koje nisu ni malo teske ni zahtijevne,klub ne radi,da ne pricamo dalje ..

Evo ti, bice jos artikala. Nemoj da slazes, pogledacu sutra i prekosutra jel bilo narucenih stvari. Pozdrav
Evo ja prvi ću uzet neke dtvari ,samo još da se članske urade preko BH pošte da kupimo. Sigurno će prodaja porasti.Mnogo je nas koji volimo želju a nismo u prilici baš često da skoknemo do Sarajeva.Pozdrav za sve manijake iz TEŠNJA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :salut: :salut:
Iznad Tešnja zora svice, Željo opet prvak bice :mrgreen:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 23 jun 2015, 20:39

Minjore je napisao/la:
katakomba je napisao/la:Jel se meni cini ili ovdje vlada negativna atmosfera ? Opustite se ljudi ;)
Prijatelju, nije ovo negativna atmosfera. Ovo je vise diskusija, u kojoj svako ima pravo reci sta misli. Mislim da mnogi nisu skontali sta @pile87 hoce da kaze.. Covjek je upravu pogotovo za ova Europska takmicenja. Mi iz sezone u sezonu "tonemo" sto se koeficijenta tice. Uredu, cilj je stabilizacija Kluba, vracanje dugova. Ali ovim tempom u Europi mozemo prolaziti jedno pretkolo, uzet to 200k eura i to je to. Doci ce vrijeme, ako vako nastavimo, da nosioci necemo biti ni u prvom pretkolu. Pa djaba ti ga i stabilizovan Klub i sve. Danas su i @bokaco i moj drug @tm8782 to fino napisali sve. Jos par momaka je fino ucestvovalo u "raspravi". Mozda nas sad iznenade pa se uozbilje za eventualno drugo pretkolo. Mozda bude i kasno al vidjecemo. To lose utjece na posjetu i u Ligi. Da ne kazem kako bi Klub popravilo, tj stabilizovalo to yebeno trece pretkolo koje sanjam. Halali @katakombe sto citirah tvoj post, nemoj misliti da tebi sta zelim kontrirat vec jednostavno najmanji ti je post a i fino si napisao kakva bi situacija mogla BITI :D
Ma neka si ti burazeru citirao, nikakav belaj. Mislio sam na par forumasa koji konstanto unose nervozu i pesimisam a neki nasjedaju na njihove suplje. Za dobru diskusiju vazda ima mjesta :thumbup:
Željezničar živimo !

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 23 jun 2015, 20:42

Ovaj shop online, ja sam pokusao nesto naruciti ali nikad nista . Kad sam vidio da nema nista od toga, cale ide jednom u dvije sedmice u Sa, pa uvijek kupi neke stvarcice. Sto se tice majica, katastrofa. Jedino kapu imali za moje glave . :mrgreen:
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

tplink
Kontakt:

Post Postao/la tplink » 23 jun 2015, 21:27

Raja, kako je meni krivo za Stanica sto nije ostao u svetinji. Znaci pocinjem i Olimpic da pratim samo radi tog decka. Nadam se da ce odigrato sezonu iz snova i prodati se u jacu ligu kad vec u Zelji ne moze igrati. Stana je jedan veliki ratnik naseg Zeljeznicara!

Sent from my LG-D410 using Tapatalk

lazar
Kontakt:

Post Postao/la lazar » 23 jun 2015, 21:47

Dabogda završio u Real, ali neka ga što dalje od nas

Kad će članske i godišnje ?

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 jun 2015, 22:00

lazar je napisao/la:Dabogda završio u Real, ali neka ga što dalje od nas

Bice opet neka akcija gdje ce cijene biti povezane,kazu sve su pripremili pa kontam (po mojoj logici) da ce biti pred revans sa Maltezanima.A i dresove bi trebali predstaviti valjda po povratku iz Međugorja.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 jun 2015, 22:04

Nije valjda da je Stanic dobio pare u Olimpiku koje mu Zeljo nije mogao dati ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 23 jun 2015, 22:09

Sad je daj sta das sigurno
Zeljeznicar! 1921 !

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 23 jun 2015, 22:13

Senad1921 je napisao/la:

Bolja ponuda neko u fan shopu :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

tplink
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la tplink » 23 jun 2015, 22:14

Elegant je napisao/la:Nije valjda da je Stanic dobio pare u Olimpiku koje mu Zeljo nije mogao dati ?
Ma cisto sumnjam da je radi para, pogotovo kad uzmes u obzir sta je sve prosao sa Zeljom. Ali eto ocito da Odovicu ne treba i treba ga podrzati jer Oda zna bolje od nas. Sta je sa Antolovicem zna li iko?

Sent from my LG-D410 using Tapatalk

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 23 jun 2015, 22:15

bistrikboy je napisao/la:

Bice opet neka akcija gdje ce cijene biti povezane,kazu sve su pripremili pa kontam (po mojoj logici) da ce biti pred revans sa Maltezanima.A i dresove bi trebali predstaviti valjda po povratku iz Međugorja.
Prije 10 dana svratio sam na Grbavicu da produžim člansku i rečeno mi je da navratim za otprilike 15-tak dana, jer tada ide promocija novih članskih,uz razne pogodnosti i inovacije,kao i najava za prvu i revanš utakmicu.Koliko sam mogao razabrati,planiraju se i štandovi po gradu sa rekvizitima i članskim
te još mnogo čega.
Ako su mene zafolirali onda Vam se unaprijed izvinjavam

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 jun 2015, 22:18

prisutanod1964 je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:

Prije 10 dana svratio sam na Grbavicu da produžim člansku i rečeno mi je da navratim za otprilike 15-tak dana, jer tada ide promocija novih članskih,uz razne pogodnosti i inovacije,kao i najava za prvu i revanš utakmicu.Koliko sam mogao razabrati,planiraju se i štandovi po gradu sa rekvizitima i članskim
te još mnogo čega.
Ako su mene zafolirali onda Vam se unaprijed izvinjavam
Bice standovi.Bila je ideja o promociji na FaceTV ali nezz jel' bilo sta od toga.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 23 jun 2015, 22:20

Virtu4l je napisao/la:
brig je napisao/la:mislim da to nije baš toliko komplicirano..Široki ima isto TV, čak i prijenose koji su dosta kvalitetni..znam tko radi, mogu provjeriti troškove ali kod Širokog su ti prijenosi i sve ostalo potpuno BESPLATNI za sve...
Mislim da je i Velež imao stream domaćih utakmica, ne znam ima li sad.
da da jest imao je nekad ranije..jednom sam pokušao gledat kad su igrali sa Širokim,trebalo je platiti 8€ za utakmicu :shock: ..ali više nemaju to meni se čini..

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer i 18 gostiju.