FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Ajax
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Ajax » 23 jun 2015, 18:20

Sta sa prodajom Cimirota jel to sigurno ??
Sto se tice ove price koja se vodi na zadnjim stranicama ima i jedna i druga "strana" konkretne argumente po meni. Kritika jeste dobra sve dok je konstruktivna. Da nema kritike nebi valjalo to je naucno dokazana stvar. Mada ne treba pretjeravati sa kritikama. Naravno da prolazak Lecha nije imperativ samo ne treba se ni predavati. Treba se pojacati maksimalno koliko je to moguce u realnim okvirima.

koalem
Kontakt:

Post Postao/la koalem » 23 jun 2015, 18:29

kengur je napisao/la:
koalem je napisao/la:Mnogi bi željeli da preko noći postanemo nešto, a ni sami ne znaju šta. Pljuje se po svemu, od akademije, trenera, omladinskih pogona, do Džene, uprave, prvog tima. Da li s razlogom ili bez, neću ulaziti. Samo zapitajte se, gdje bi bili da nije svog ovog ulaganja? Da li bi Sarajevo danas postojalo kao klub? Zašto smo uopšte došli u takvu situaciju? Zato što nije postojao nikakav plan, nije se radilo sistematski, i pare je uzimao "ko je htio". Poziciju koja se danas zove pozicija sportskog direktora je vršio KO?!

Poenta svega je da ništa ne može preko noći.
Bas ne volim ovu suplju i demagogiju. Svako ko da neku primjedbu odmah PLJUJE. Time se pokusava usutkati svako misljenje koje nije 100% za.
Nikad niste culi da razlike u misljenju donose kvalitet a ne Yes Sir iz komunistickih dana.

Stanje je 300% bolje nego prije 3 godine. Sada se nadamo da mozemo jos vise napredovati pa se diskutuje. Niko ne pljuje ukljucujuci Peperminta. Dosta je jednoumlja bilo za vakta Blekica.

Takodje do kada cemo se vracati na vrijeme kad smo se mogli ukinuti ? To je rijeseno i u ljudskoj je prirodi da se prizeljkuje vise. Niko ovdje ne zeli lose nasem klubu. Ali zdrava kritika ili prijedlozi ne trebaju biti docekani na noz.

Klub nam napreduje i ovaj smjer samo treba odrzavati.

koalem ovo nema veze sa tobom licno nego sa izjavama o pljuvanju koje je par clanova koristilo u zadnjih 6 mjeseci.

Možda sam pretjerao kad sam rekao 'pljuje se'. Adekvatnije bi bilo kritikuje se.

Ali šta sam htio reći, pošto me nisi shvatio. Ne možeš ti sad doći i platiti Simona desetinama hiljada eura, dovesti dva, tri igrača od 150.000 - 200.000€, i opet ti ništa ne garantuje prolaz. Ko je onda kriv? Imaš igrače koje trebaš platiti skupo, doveo si ih, već si platio obeštećenja (hipotetički) za Subića, Velkovskog, dolazi i tamnoputi stoper.. i imaš samo 550.000€. Ko će pokriti to? Tan? Neće sigurno. On će dobit iz Sarajeva imati kako god okreneš. Bilo to na štetu Sarajeva ili ne. On je biznismen. Ali ne bi bio to što jeste, da čovjek nema ekipu koja ga savjetuje i koja zna kako obrnuti pare. I upravo tu dolazimo do dijela zašto uprava radi kako radi. Idemo stepenicu po stepenicu.

Evo Tan je posudio 100 miliona Cardiffu. Gdje su oni sad, i šta mu garantuje da će se Cardiff plasirati u Premiership?
Uzmi primjer Man Citya(glupa usporedba, ali možda i nije?). Upumpali su milione u ekipu, osvojili ligu, i ljudi prave komediju od njih u LP.

Hoću da kažem, da ima razlog zašto se dovode slobodni igrači i ne bacaju se pare. Doći će vrijeme i za to. Akademija je tek počela sa radom, uposleni nisu bili na.. koliko? Dva semirana.

Što neko reče, kad se podvuče crta biće svega.

Svi mi volimo Sarajevo i tu smo zbog njega, i svi imamo pravo pisati šta želimo. Bože sačuvaj da ja nekome namećem svoje mišljenje.
Živio :thumbup:
4.10.2009.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 23 jun 2015, 18:29

Meni nije jasno, zar Tan treba da trazi izvjestaj o akademi da bi se nesto mjenjalo. Nemogu da vjerujem da Dino kusta i ibrak nevide da je akademija i skola AFH odron

Sa svim ostalim sam zadovoljan, samo sto nebi podpisivo igrace na ugovor na dvije tri godine bez neke klauzule da se moze prekinut ugovor ako se igrac ne izbori (bez nadoknade) bar za prvi 18 igraca ili nesto tome slicno.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 jun 2015, 18:32

Pitar6785 je napisao/la:Meni nije jasno, zar Tan treba da trazi izvjestaj o akademi da bi se nesto mjenjalo. Nemogu da vjerujem da Dino kusta i ibrak nevide da je akademija i skola AFH odron

Sa svim ostalim sam zadovoljan, samo sto nebi podpisivo igrace na ugovor na dvije tri godine bez neke klauzule da se moze prekinut ugovor ako se igrac ne izbori (bez nadoknade) bar za prvi 18 igraca ili nesto tome slicno.
Nemozes ocekivati da neka stvar profunkcionise tako brzo. Za sve je potrebno svoje vrijeme. Jedne sezone ce biti vise igraca za A tim, druge manje. Najbitnije je da svi ti potencialni igraci igraju pa makar u Visokom ( jos bolje u Premijer ligi ) i da se prati njihov razvoj. Najbolje igrace prekomandujes u A tim a ove losije prodas. Pa ni Dinamu ne igraju igraci direktno iz omladinaca za A tim. Nego ih posude u druge prvoligaske klubove pa kad napreduju onda debitiju za A tim. Ne ide to na silu. Kada moras na silu proizvest igraca to je nesto najgore. Tada se guraju nespremni igraci u A tim sto moze da ugrozi konacni rezultat. Proizvest igraca bi trebao da bude bonus a ako zelis da ganjas rezultat onda treba kupovat igrace iz regiona kao sto su Benko, Velkovski i slicni.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 23 jun 2015, 18:37, ukupno mijenjano 3 puta.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 23 jun 2015, 18:33

Pitar6785 je napisao/la:Meni nije jasno, zar Tan treba da trazi izvjestaj o akademi da bi se nesto mjenjalo. Nemogu da vjerujem da Dino kusta i ibrak nevide da je akademija i skola AFH odron

Pretjerujes sad... Izgleda da ne znas kakvih sve momaka imamo medju omladincima, pogotovo u kadetima, a da bi se to sve fino izvuklo na maksimum, trebaju bolji treneri. A sad, da je odron, nije ni blizu.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 jun 2015, 18:35

Dva odlična igrača u svega par sati pokazatelj je ambicija Lech prije dvoboja sa FK sarajevom. Valjda je i to pokazatelj da su se naši predali i prije utakmice pa mi o pojačanjima i ne razmišljamo. Skinuli smo gaće, a utakmica nije ni blizu. Ibraka moj, radi svoj posao, to jedino tražimo od tebe.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 jun 2015, 18:36

Ajax je napisao/la:Sta sa prodajom Cimirota jel to sigurno ??
Sto se tice ove price koja se vodi na zadnjim stranicama ima i jedna i druga "strana" konkretne argumente po meni. Kritika jeste dobra sve dok je konstruktivna. Da nema kritike nebi valjalo to je naucno dokazana stvar. Mada ne treba pretjeravati sa kritikama. Naravno da prolazak Lecha nije imperativ samo ne treba se ni predavati. Treba se pojacati maksimalno koliko je to moguce u realnim okvirima.
Ovo je stvar za koju se ja kacim. Prolaz apsolutno nije imperativ, Lech je favorit. Medjutim, slozili smo se da smo ipak imali srece sto smo izvukli njih a ne druge ekipe koje dokazano dominiraju protiv slabijih u Evropi itd. Dakle, treba 100% se potruditi, ako je moguce pojacati tim jer LECH NIJE LUDOGORETS, DINAMO ITD. da skinemo gace, dakle imamo sanse da prodjemo.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

smnhz
Kontakt:

Post Postao/la smnhz » 23 jun 2015, 18:39

FRANK RIBERY je napisao/la:Dva odlična igrača u svega par sati pokazatelj je ambicija Lech prije dvoboja sa FK sarajevom. Valjda je i to pokazatelj da su se naši predali i prije utakmice pa mi o pojačanjima i ne razmišljamo. Skinuli smo gaće, a utakmica nije ni blizu. Ibraka moj, radi svoj posao, to jedino tražimo od tebe.
Nisu se predali !

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 23 jun 2015, 18:40

Pa kad smo sa dosta slabijim igrackim kadrovima igrali egal sa puno jacim klubovima nego sto je sad Lech, a neke smo i izbacivali, ne znam otkud silni pesimizam kod pojedinaca? Isto tako ne kontam ljude sto misle da cemo ih popisat. Znaci, favoriti su, ali se itekako moze igrat sa njima i na koncu konca, izbacit ih. Nisu bauk sekunde.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

BosnianKingdom
Kontakt:

Post Postao/la BosnianKingdom » 23 jun 2015, 18:43

Šta ste navalili na Ibrakovića ? Šta može čovjek da uradi,ajde molim vas vi ga naučite ! Garantujem da nema bar za sada boljeg i iskusnijeg čovjeka koji bi mogao umjesto njega raditi u cijeloj BiH. Vi se našli nešta njemu pametovati... Pustite ljude nek rade svoj posao.

Nešta govorite Lech je mala maca,jeste Q... U njih je investirano dosta više nego u nas,i to njima 2003 ja msm,a nama prije cca 2 godine i još su iz zemlje koja 8x više ulaže u sort i koja ima 12x vbolju infrastrukturu,vi nesta pametujete.. Evo ljudi kupe dva igrača extra u nekoliko dana zato sto ce svaki igrac 3x voljeti igrati u Lechu nego Sarajevu,ajmo biti realni i svi mi bi tako uradili da smo na mjestu igrača koji dolazi iz Makedonije/Crne Gore/Austrije i sl. Naša jedina šansa je što smo uigrani,a oni tek sklapaju tim,pričekajte još to jedno pojačanje i šutite,bolje istražujte nešta pametnije.
Sabrine mi moje!

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 23 jun 2015, 18:44

Krasne clanke o huliganima iz Poznana smo u prilici procitati pa evo i na ovom portalu. Prosto normalan covjek da se zapita sta se nalazi u glavama ljudi koji ovo pisu. Mladi ljudi citaju ovo i najmanje sto im treba su ovi clanci i huliganski ispadi. Napisem i ja nesto na ovom forumu pa tri puta razmislim sta i kako, gresaka imam ali ovo je forum. Niko ne razmislja o tome da ce nekom pasti na pamet da yebe mrtvu majku ovim kockastim glavama i od njih par hiljada neko ce to i uraditi a onda ga svi lagano simopu. Ne kazem da neko to nece uraditi i bez ovih objavljivanja ali pisanjem i objavljivanjem huliganskih ispada sanse za to su mnogo mnogo vece. Novinarski posao je da skupljaju klikove ali po koju cijenu. Ne ulazim u dobronamjernost pojedinih novinara ali smo svi svjedoci pisanja (pogotovo stampanih medija) koje ostavlja mucninu i razocarenje - pa gdje su skolu zavrsili i kako i ko im je pokazao zanat. To bi trebali biti visokoobrazovani ljudi i obzirom na javni posao, moralni stubovi drustva ali? Shodno gore navedenom molim sve navijace FKS da ostanu pribrani i da imaju na umu da huliganstvo nije u modi i da to furaju samo papci. U naradnom periodu ce biti dizanja tenzija sa svake strane a mi treba da budemo SARAJEVO. Na dobrom smo putu a na svakom putu ima prepreka pa tako i na nasem. Nas cilj je napredak iz dana u dan i nikakva podmetanja i pljuvanja to nece zaustaviti tako ce biti svidjelo se to nekom ili ne :kafa: SAMO SARAJ'VO

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 jun 2015, 18:46

Sabinho je napisao/la:Ovo je stvar za koju se ja kacim. Prolaz apsolutno nije imperativ, Lech je favorit. Medjutim, slozili smo se da smo ipak imali srece sto smo izvukli njih a ne druge ekipe koje dokazano dominiraju protiv slabijih u Evropi itd. Dakle, treba 100% se potruditi, ako je moguce pojacati tim jer LECH NIJE LUDOGORETS, DINAMO ITD. da skinemo gace, dakle imamo sanse da prodjemo.
Treba ih iznenadit takticki i zgusnut odbranu gdje smo najtanji a nasu igru graditi oko individualnog kvaliteta nasih najboljih igraca: Benko, Stojcev, Krste, Radovac, Cimirota. A oko 60 minuta uvest Alispahica i Duljevica da ih razvuku na svijezinu. E sad jel bolje 4-2-3-1 ili 5-3-2. Po meni treba i jednu i drugu varijantu koristiti. Samo tesko je to sad predvidjeti dok se jos neznaju sva pojacanja.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jun 2015, 18:51

obiteljskicovjek je napisao/la:Krasne clanke o huliganima iz Poznana smo u prilici procitati pa evo i na ovom portalu. Prosto normalan covjek da se zapita sta se nalazi u glavama ljudi koji ovo pisu. Mladi ljudi citaju ovo i najmanje sto im treba su ovi clanci i huliganski ispadi. Napisem i ja nesto na ovom forumu pa tri puta razmislim sta i kako, gresaka imam ali ovo je forum. Niko ne razmislja o tome da ce nekom pasti na pamet da yebe mrtvu majku ovim kockastim glavama i od njih par hiljada neko ce to i uraditi a onda ga svi lagano simopu. Ne kazem da neko to nece uraditi i bez ovih objavljivanja ali pisanjem i objavljivanjem huliganskih ispada sanse za to su mnogo mnogo vece. Novinarski posao je da skupljaju klikove ali po koju cijenu. Ne ulazim u dobronamjernost pojedinih novinara ali smo svi svjedoci pisanja (pogotovo stampanih medija) koje ostavlja mucninu i razocarenje - pa gdje su skolu zavrsili i kako i ko im je pokazao zanat. To bi trebali biti visokoobrazovani ljudi i obzirom na javni posao, moralni stubovi drustva ali? Shodno gore navedenom molim sve navijace FKS da ostanu pribrani i da imaju na umu da huliganstvo nije u modi i da to furaju samo papci. U naradnom periodu ce biti dizanja tenzija sa svake strane a mi treba da budemo SARAJEVO. Na dobrom smo putu a na svakom putu ima prepreka pa tako i na nasem. Nas cilj je napredak iz dana u dan i nikakva podmetanja i pljuvanja to nece zaustaviti tako ce biti svidjelo se to nekom ili ne :kafa: SAMO SARAJ'VO
Dizu bespotrebno tenzije :think:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 23 jun 2015, 18:53

Ajax je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Ovo je stvar za koju se ja kacim. Prolaz apsolutno nije imperativ, Lech je favorit. Medjutim, slozili smo se da smo ipak imali srece sto smo izvukli njih a ne druge ekipe koje dokazano dominiraju protiv slabijih u Evropi itd. Dakle, treba 100% se potruditi, ako je moguce pojacati tim jer LECH NIJE LUDOGORETS, DINAMO ITD. da skinemo gace, dakle imamo sanse da prodjemo.
Treba ih iznenadit takticki i zgusnut odbranu gdje smo najtanji a nasu igru graditi oko individualnog kvaliteta nasih najboljih igraca: Benko, Stojcev, Krste, Radovac, Cimirota. A oko 60 minuta uvest Alispahica i Duljevica da ih razvuku na svijezinu. E sad jel bolje 4-2-3-1 ili 5-3-2. Po meni treba i jednu i drugu varijantu koristiti. Samo tesko je to sad predvidjeti dok se jos neznaju sva pojacanja.
Ajax dobro ti ovo gonis ti si za Ajax-a, sala mala al ozbiljno razmisljas kao trener i nimalo ti nije losa taktika i jedna i druga bez zezanja :thumbup: naravno treba skautirati igru gostiju, slabe tacke, prednosti, individualnost ali je 40% posla motivacija i sreca. Bravo za post.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 jun 2015, 18:56

Ajax je napisao/la:
Ma jarane Dzeno se nije povukao pred Gladbachom kamoli da ce pred Lechom. Standardna formacija, sad recimo zamisli desnu stranu Hebib-Dulja i lijevo standardno Krste-Puzi, dakle malo smo ojacali te bokove. Opet dolazimo do tog stopera, sta ce biti vidjecemo.

bordoakapitar

Post Postao/la bordoakapitar » 23 jun 2015, 18:58

Ovim nezadovoljnicima savjetujem da predju kod komsinice zeljane! Njihovi juniori su osvojili onaj turnir neki dan a i prvenstvo, imaju strucne trenere i dovode strasna pojacanja pa uzivajte... Kako vas ba nije stid? Ako mislite da mozete bolje, bujrum u klub pa da vas vidimo! Naravno da treba popraviti dosta toga ali to se radi u hodu i ne sumnjam da ce biti bolje...

@ajax kako Velkovski reprezentativac, najveci talenat u Makedoniji a otisao u Vardar za cijelih 100k? Bilo je fula sa igracima i zato sada i ne defiluju kojekakvi polutalenti kroz FCS! Neka ne dodje niko sada, ali kada dodje neka to bude POJACANJE!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 jun 2015, 19:01

Hvala @obiteljski. Nasa prednost je Benko jer oni takvu klasu nemaju i on im moze zabiti sigurno. Samo moramo zgusnut odbranu zbog losijih stopera i njihovih brzih krila. Stojcev i Jevtic su tu negdje. Pitanje je dali je bolji Krste na krilu ili ga mozda gurnut u napad sa Benkom. Imali bi njihovi stoperi posla preko glavo kako zaustaviti njih dvojicu. Jos da mi je znat kakav je Bekic na krilu lakse bi donio odluku.

Znaci na njihovu trku treba odgovorit sa puno trke a prolaz trazit u Benki. Ovdje ce jako bitna biti partija Stojceva i konacno ce se vidjeti koliko on stvarno moze.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 23 jun 2015, 19:04

Sabinho je napisao/la:Ma jarane Dzeno se nije povukao pred Gladbachom kamoli da ce pred Lechom. Standardna formacija, sad recimo zamisli desnu stranu Hebib-Dulja i lijevo standardno Krste-Puzi, dakle malo smo ojacali te bokove. Opet dolazimo do tog stopera, sta ce biti vidjecemo.
A ko ulazi u 60 minutu da donese svjezine kada su svi najbolji u prvih 11. Ja razmisljam da dupliramo krila i tako zaustavimo njihove adute a onda u zadnjih 30 minuta kada se malo umore da ih Alispahic i posebno Duljevic dokrajce. Zahirovic bi isto jako dobro dosao u svim formacijama ako je spreman. :bih:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 23 jun 2015, 19:06, ukupno mijenjano 1 put.

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 23 jun 2015, 19:04

Super je sve, al moze jos daleko bolje .

Ako vec nasi gledaju na duge staze, proizvodnju igraca, pa daj zaposlite trenere koji ce znat da ti naprave takvog igraca. Istina ne dolazi sve preko noci, al ne mozes ni sjedit gledat, i cekat da ti nesto samo dodje.
Prije nekoliko sedmica sam bas pisao kako mi je nesto truhlo u tom nasem omladinskom pogonu, evo kad se vec prica o tome da i kazemo sta je truhlo. Treneri u omladinskim selekcijama uzimaju pare od babuka da bi im sincici igrali i gurali se naprijed, a talenti dosta veci od tih sincica sjede na klupi, pa kad im dopizdi idu u zelju ili u olimpik. Koordinacija, selektiranje mladih nula bodova, treninzi, razvijanje tih momaka nula bodova.
Dobro se zna i koji su to treneri koji to rade, i vecina vas to zna, i ne kontam kako onda to nije doslo do Kuste i Dine!? Ako cemo to ostavit ovako kako jest, bolje da nismo ni poceli pravit trening kamp, i bolje da smo ta cetri miliona ruknuli u igracki kadar. Jer realno gledajuci, trenutno, zeljo ima sigurno bolje trenere za omladince, a o Dinamu Partizanu Zvezdi je suvisno sta govorit.
Zato nemojte molim vas one 'ne ide sve preko noci' istina ne ide kad je prvi tim u pitanju, al kad se vadimo na te duge staze, i nadamo se super igracinama koje cemo mi proizvodit, oni nam nece doc ni za jos dvadeset godina jer NESPOSOBNI ljudi treniraju djecu .

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 jun 2015, 19:05

Ajax je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Ma jarane Dzeno se nije povukao pred Gladbachom kamoli da ce pred Lechom. Standardna formacija, sad recimo zamisli desnu stranu Hebib-Dulja i lijevo standardno Krste-Puzi, dakle malo smo ojacali te bokove. Opet dolazimo do tog stopera, sta ce biti vidjecemo.
A ko ulazi u 60 minutu da donese svjezine kada su svi najbolji u prvih 11. Ja razmisljam da dupliramo krila i tako zaustavimo njihove prednosti a onda u zadnjih 30 minuta kada se malo umore da ih Alispahic i posebno Duljevic dokrajce. Zahirovic bi isto jako dobro dosao u svim formacijama ako je spreman. :bih:
Kontas da pocnemo sa Bekicem i Krstom na krilima pa da kasnije Dulja mijenja jednog od njih?

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], bvsic, fks74, Google Adsense [Bot], napoleon72 i 30 gostiju.