vako se ja nadam da dovedemo nekog igrača, i onda dođe čovjek i kaže prc, haj što ga nećete dovest, nego i nemate teoretske šanse.. ako ništa bar sam živio u zabludi neko vrijeme i bilo mi je dobro

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Niko se ne kocka poslije najbolje sezone u karijeri. Pogotovo ne ako igraš u Bullsima gdje su šanse da slomiš kičmu 10 puta veće nego u prosječnoj NBA ekipi.miki_92 je napisao/la:skok SC-a daje mu vise sansi da se kocka, a i Thibs vise nije tu, jedna briga manje (if you know what I mean)
Zaštićeni slobodni agent ili restricted free agent (RFA) je igrač kojem ističe rookie ugovor (u ovom slučaju Butler) i treba potpisati prvi veći ugovor. Ovo 'zaštićeni' znači da ekipa u kojoj trenutno igra taj igrač može odlučivati o njegovoj sudbini. Ako RFA potpiše ugovor sa nekom drugom ekipom (u ovom slučaju sa Lakersima) njegova trenutna ekipa može dati istu ponudu Butleru i zadržati ga bez da se išta Butlera pita, on mora ostati u Bullsima.PaskalHens je napisao/la:Može malo na bosanskom za nas ljubitelje igre, a ne capa, zaštićen, nezaštićen itd.. Ako nije teško, da pojasni šta konkretno to znači i može li on slijedeće ljeto u LA bez mečiranja bilo kakve ponude Bikova?
jel to hoces da kazes da Bullsi ne valjaju kao organizacija hejteruDonnie Darko je napisao/la:Niko se ne kocka poslije najbolje sezone u karijeri. Pogotovo ne ako igraš u Bullsima gdje su šanse da slomiš kičmu 10 puta veće nego u prosječnoj NBA ekipi.miki_92 je napisao/la:skok SC-a daje mu vise sansi da se kocka, a i Thibs vise nije tu, jedna briga manje (if you know what I mean)
Bullsi su sveta organizacija poslana na ovaj svijet od njega lično.miki_92 je napisao/la:jel to hoces da kazes da Bullsi ne valjaju kao organizacija hejteruDonnie Darko je napisao/la:Niko se ne kocka poslije najbolje sezone u karijeri. Pogotovo ne ako igraš u Bullsima gdje su šanse da slomiš kičmu 10 puta veće nego u prosječnoj NBA ekipi.miki_92 je napisao/la:skok SC-a daje mu vise sansi da se kocka, a i Thibs vise nije tu, jedna briga manje (if you know what I mean)
A kako mislis da potpises Aldridge ili Lovea,nakon sto bi doveo Cousinsa kad nemas SC prostora??Pusti snovi...Epidaurus je napisao/la:Joj koja bi perverzija bila kad bi Kingsi u nekom three way tradeu poslali nam Boogiea i onda kao FA pokupimo Aldridgea il LoveaI dalje to sigurno ne bi bilo dovoljno za titulu zbog upitnih vanjskih igraca i odbrane al opet ovakav duo pod kosevima je
Nije to bas tako jednostavno.Postoje cap pravila koja se moraju postovati,cap hold koji stoji.Ako bi to i uspjeli,imali bi 5 igraca i zakljucan SC,a da bi ispunili minimum igraca u rosteru morali bi garantovati ugovore Clarksonu,Brownu,Blacku,Sacreu sto i nije neka ekipa....IlCapitano je napisao/la:Ako pokupe Hillovu opciju i trejdaju ga sa Randleom onda imaju dovoljno prostora...
Kobe ima ugovor od 25 miliona dolara slijedece sezone a ugovori svih ostalih igraca iznose oko 23. Kad bi doveli Cousinsa, sigurno bi u tom tradeu isli Young i/ili Hill kao filleri koji imaju zajedo ugovor od oko 15 miliona dolara (koliki je od slijedece godine i Demarcusov ugovor). Znaci time bi fakticki ostali na istoj cifri plata za slijedecu sezonu i imali bi opet tih 20-ak miliona prostora posto cap dogodine skace na 67 miliona dolara. Taj se prostor moze dodatno smanjit jos ako bi u tradeu jos dobili i 6. pick Sacramenta u nekom three way tradeu s Magicom za iznos plate koji je propisan za 6. pick. Ovo je naravno neki najidealniji scenarij za Lakerse i nisu po meni tako velike sanse za ovakvo nesto al eto, nista s Lakersima nije nemoguceNEZALAGANJE je napisao/la:A kako mislis da potpises Aldridge ili Lovea,nakon sto bi doveo Cousinsa kad nemas SC prostora??Pusti snovi...Epidaurus je napisao/la:Joj koja bi perverzija bila kad bi Kingsi u nekom three way tradeu poslali nam Boogiea i onda kao FA pokupimo Aldridgea il LoveaI dalje to sigurno ne bi bilo dovoljno za titulu zbog upitnih vanjskih igraca i odbrane al opet ovakav duo pod kosevima je
E pa ovo mi nije bilo jasno, taj QO. Za RFA i UFA znam šta i kako, al' qualifying offer mi je nepoznanica bio. Znači postoji mogućnost da on uzme tih 5-6 miliona i bude slijedeće godine slobodan igrač, što znači ide u LA. Meni dosta.IlCapitano je napisao/la:Zaštićeni slobodni agent ili restricted free agent (RFA) je igrač kojem ističe rookie ugovor (u ovom slučaju Butler) i treba potpisati prvi veći ugovor. Ovo 'zaštićeni' znači da ekipa u kojoj trenutno igra taj igrač može odlučivati o njegovoj sudbini. Ako RFA potpiše ugovor sa nekom drugom ekipom (u ovom slučaju sa Lakersima) njegova trenutna ekipa može dati istu ponudu Butleru i zadržati ga bez da se išta Butlera pita, on mora ostati u Bullsima.PaskalHens je napisao/la:Može malo na bosanskom za nas ljubitelje igre, a ne capa, zaštićen, nezaštićen itd.. Ako nije teško, da pojasni šta konkretno to znači i može li on slijedeće ljeto u LA bez mečiranja bilo kakve ponude Bikova?
Nezaštićeni slobodni agent ili unrestricted free agent (UFA) je igrač kojem istekne ovaj prvi veliki ugovor i on je slobodan da sam odlučuje gdje će, njegova trenutna ekipa se ništa ne pita (situacija sa Jamesom kad je odlazio iz Cavsa prvi put).
QO ili qualifying offer je ponuda koju trenutna ekipa (Bullsi) daje RFA-u (Butler) od nekih 5-6 miliona uglavnom. Ako on prihvati tu ponudu i odbije sve druge ugovore onda mora ostati još godinu dana u Bullsima, ali nakon te godine postaje UFA i ide gdje hoće. Nešto što je Greg Monroe uradio prošle godine sa Pistonsima, ali je jako riskantno za igrače zbog povreda i sl...
Ne funkcionise to tako....U svakom momentu moras imati cap hold min 13 igraca na rosteru(gore -dole taj broj od 13,jer nisam siguran).Nek im je min cap hold 1 mil.(a veci je sigurno) to znaci da bi LAL sa Bryantom, Cousinsom,te Randleom i Kellyem imali 44-5 mil SC-a.Za samo 4 igraca.Dodas li tome 9mil cap holda od preostalih 9 igraca,ta cifra je 53-4mil.Koliko ostaje da se ponudi Loveu,13-14mil?Premalo za igraca koji trazi max.To sam ti samo ugrubo prikazao kako stvar radi,a da ti ne pominjem da moras odbaciti prava svih ostalih igraca tipa Boozer i Lin da bi kreirao SC prostor.Npr.Boozerov cap hold vam je 20mil. i sve dok ne potpise za novi klub ili vi ne odbacite njegova prava,tih 20mil vam se racuna u SC trenutno.Epidaurus je napisao/la:Kobe ima ugovor od 25 miliona dolara slijedece sezone a ugovori svih ostalih igraca iznose oko 23. Kad bi doveli Cousinsa, sigurno bi u tom tradeu isli Young i/ili Hill kao filleri koji imaju zajedo ugovor od oko 15 miliona dolara (koliki je od slijedece godine i Demarcusov ugovor). Znaci time bi fakticki ostali na istoj cifri plata za slijedecu sezonu i imali bi opet tih 20-ak miliona prostora posto cap dogodine skace na 67 miliona dolara. Taj se prostor moze dodatno smanjit jos ako bi u tradeu jos dobili i 6. pick Sacramenta u nekom three way tradeu s Magicom za iznos plate koji je propisan za 6. pick. Ovo je naravno neki najidealniji scenarij za Lakerse i nisu po meni tako velike sanse za ovakvo nesto al eto, nista s Lakersima nije nemoguceNEZALAGANJE je napisao/la:A kako mislis da potpises Aldridge ili Lovea,nakon sto bi doveo Cousinsa kad nemas SC prostora??Pusti snovi...Epidaurus je napisao/la:Joj koja bi perverzija bila kad bi Kingsi u nekom three way tradeu poslali nam Boogiea i onda kao FA pokupimo Aldridgea il LoveaI dalje to sigurno ne bi bilo dovoljno za titulu zbog upitnih vanjskih igraca i odbrane al opet ovakav duo pod kosevima je
Kakav Vucevic, nema sanse da bi dao za njega i peti pick potencijalni izbor Okafora/Russella. Kolko god da se kritikuje Okafor zbog odbrane, Vucevic je tu jos veci problem jer je atletski losiji od Okafora i ima losije fizicke predispozicije. Drugi pick dati samo za Cousinsa i nikog vise (naravno, od igraca koji se spominju za trade).kokuz je napisao/la:vučko i 5. pik za 2. pik + neko od naših igrača
eh da je ikako moguć ovaj trejd... odmah bi pristao na njeg
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.