FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Sabinho
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Sabinho » 23 jun 2015, 16:04

Molim vas prestanite to sto je Kallasi reprezentativac Sirije predstavljati kao nesto aman. 95% nasih prvotimaca bi bili reprezentativci Sirije da dolaze iz nje.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

epidemija
Kontakt:

Post Postao/la epidemija » 23 jun 2015, 16:06

PeppermintSA je napisao/la:
momirpeh je napisao/la:1. Ne valja nam Ibrak,doveo Okića koji je došao kao najbolji napadač lige,2. doveo Kalasija reprezentativca Sirije,a Zrinjski vam se pojačao3. našim otpadom Todorovićem,nekim Filipovicem iz Drine,Žeravicom iz Borca.4. Ibrak je doveo dobre igrače,a to što se neki od njih nisu dobro uklopili kod nas to nema veze s Ibrakom.5. Da Ibrak nema kvaliteta ne bi ga Dino i Edis držali na mjestu SD. 6. Doveo je BENKA,dovest će i stopera.Što se tiča izjava,pa i ovdje se svašta pisalo,čas da su nam igrači NATO,čas da hodat neznaju.Pljuvalo se na Dženu,pa se dizao u nebesa Kodro,pa se pljuvala Uprava kad je vratila Dženu umjesto Kodre,pa se opet uzdizao Dženo.Ja Upravi vjerujem,ne znam ko iaole realan može bilo šta protiv Uprave kluba.SD užima maksimalno povjerenje Dine i Kuste.S razlogom !
1. Okić nije došao kao najbolji napadač lige.
2. Dovesti beka iz Sirije samo može neko ko veze sa životom nema. Sirijski reprezentativci sjede na klupi u osrednjim omanskim klubovima.
3. Todorović je Cristiano Ronaldo za pola naših igrača.
4. Doveo dobre igrače? Purić, Protić, Kostić, Kallasi, Ristovski, Barić? To dobri igrači? Ristovski u Makedoniji nije mogao igrati, već se slan na 101 posudbu, Kostić no name Jelen Superliga igrač, Protić je došao kao osrednji igrač osrednjeg srpskog tima u kojem je raspadnuti Admir Raščić bio najbolji igrač te godine. Barić je poluinvalid.
5. Dino i Edis nemaju veze o fudbalu. Odlično vode financije, marketing, grade infrastrukturu, završavaju logistiku, ali o fudbalu tj. o sportskom dijelu funkcionisanja jednog kluba pojma pod milim bogom nemaju. To je i ok, nisu zaduženi za sportski dio, ali ta referenca da Ibrakovića drže njih dvojica je presmiješna.
6. Za pare koje si dao za Benku, mogao si dovesti mnogo, mnogo boljeg igrača. Sad ćete osuti paljbu po meni jer je Benko iz nekog razloga svetinja, no s tim likom imaš igrača manje 90% utakmice. Nije brz, nema dribling, nema ga van šesnaest metara, nema pas, nema otvaranje. Ima dobar udarac u 16, ne pravite od njega Benzemu.
Slazem se sa vecinom osim za Todorovica i Benku. Danas su dobri igraci klasa iznad Benke toliko precjenjeni da se cifre odmah spominju i vrte oko miliona eura, Mi smo daleko daleko ispod toga. Sada smo u stanju da redovno servisiramo obaveze (sto je enormni napredak) dovedemo igraca koji je vrh u nasoj lizi ili nekog jace klase koji je u vidnom padu karijere pa hajde kod nas da se ponovo podignemo u zvijezde. Dobro je da smo i tu gdje jesmo, bog podario lijepo zdravlje Tanu.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 23 jun 2015, 16:07

Aaa što smo postali nervozni.

Ibrakoviću daj nam Šunjevarića i Meluna!!!
Zadnja izmjena: hilmo, dana/u 23 jun 2015, 16:15, ukupno mijenjano 1 put.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 23 jun 2015, 16:07

PeppermintSA je napisao/la:1. Okić nije došao kao najbolji napadač lige.
2. Dovesti beka iz Sirije samo može neko ko veze sa životom nema. Sirijski reprezentativci sjede na klupi u osrednjim omanskim klubovima.
4. Doveo dobre igrače? Purić, Protić, Kostić, Kallasi, Ristovski, Barić? To dobri igrači? Ristovski u Makedoniji nije mogao igrati, već se slan na 101 posudbu, Kostić no name Jelen Superliga igrač, Protić je došao kao osrednji igrač osrednjeg srpskog tima u kojem je raspadnuti Admir Raščić bio najbolji igrač te godine. Barić je poluinvalid.
5. Dino i Edis nemaju veze o fudbalu. Odlično vode financije, marketing, grade infrastrukturu, završavaju logistiku, ali o fudbalu tj. o sportskom dijelu funkcionisanja jednog kluba pojma pod milim bogom nemaju. To je i ok, nisu zaduženi za sportski dio, ali ta referenca da Ibrakovića drže njih dvojica je presmiješna.
6. Za pare koje si dao za Benku, mogao si dovesti mnogo, mnogo boljeg igrača. Sad ćete osuti paljbu po meni jer je Benko iz nekog razloga svetinja, no s tim likom imaš igrača manje 90% utakmice. Nije brz, nema dribling, nema ga van šesnaest metara, nema pas, nema otvaranje. Ima dobar udarac u 16, ne pravite od njega Benzemu.
:crazy: Okic bio najbolji igrac Veleza, pored Hebibovica. Kallasi je doveden, pruzena prilika, pokazao se kao igrac za klupe. Todorovic je za klupe, ali nije htio sjediti :D. Nabrojani su bili potencijal, jer su igrali dobro u svojim klubovima..sta ces, nisu se snasli kod nas. Slazem se da ne nemaju znanja da ocijene ko je pojacanje, a ko ne u ekipi (bar sto se sportske strane tice), Dino i Emir, ali se oni pitaju kad je u pitanju placanje istih. Ibrakovica su oni doveli, i Ibra nije neki problem. Benko je dosao za dzaba, samo mu platu dajes...tad je on bio najbolji izbor i dosao je sa reputacijom bivseg reprezentativca Hrv, i najboljeg strijelca u Hr ligi sezone iza. Svoje je opravdao, nadavao se golova, zabijao zicere, sto je i cilj napadaca..ne treba on da dribla, igramo sa jednim spicem, njegovo je da zabije ;)
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 23 jun 2015, 16:07

kinosvra je napisao/la:
zagorski je napisao/la:
Orton je napisao/la:Sarajevo nema pare za otkupljivanje ugovora i dovodjenje poznatih imena.
Pa bas mi ovo nije jasno,kako nema pare?!
Pa ko da trebaju milioni,evo recimo subica smo mogli dovesti za 150k eura max,za sezonu dvije bi sigurno zaradili na njegovoj prodaji isti slucaj je sa velkovskim.
Da smo pare od Dupovca usmjerili u tu svrhu bilo bi para....eh sace prica dugovi kamp itd
Ma daj ti pare pa cemo dovesti i onda ti vrati svoje pare. Sta ti je dijete? Pa Bekic je 3X bolji igrac od Subica. Ko je bolan Subic, svakako ga ne mozemo dovesti kad treba u Sevilju...hahhahahahahah

:rol: :rol: :tokralju:

Pepermint je znao kakvu ce zestoku reakciju dobiti a opet je iznio svoje misljenje. Svaka cast. I ja mislim isto ali je i takav Benko i dalje Drogba za nasu ligu. Samo ti pokazuje da je kvalitet lige tanjez. Komsije do zadnjeg kola se nadali tituli a jedva par bodova uzeli sa top-4 tima. Doduse tako su i uzimali dosta pehara. Nadam se da ce skracenje lige podici kvalitet svima. Jos da malo popravimo nacin na koji pisemo ugovore sa igracima i bice ovo sve bolje i bolje.
Zadnja izmjena: kengur, dana/u 23 jun 2015, 16:11, ukupno mijenjano 1 put.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 23 jun 2015, 16:11

MortemHz je napisao/la:Ikande i Zahirovic se spominju pa bi sa tim zavrsili prelazni rok..ali hajde da pocne samo nesto
Ni jedan nije stoper od njih 2 :cry:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 23 jun 2015, 16:14

Dajte nam ba Mirel-a. Nek se prijavi pod drugim imenom, suze su me oblile.

Za pojacanja, da budem iskren ja sam se nadao onom kadetu iz Celika vise nego 30-godisnjem Crnogorcu.
Zadnja izmjena: kengur, dana/u 23 jun 2015, 16:16, ukupno mijenjano 1 put.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 23 jun 2015, 16:15

smnhz je napisao/la:
Da li je Todorovic bolji od Duljevica,Velkoskog,Bekica ?
Mitrevski je bio standardan u Metalurgu i bio na pragu reprezentacije. Protic najbolji igrac Pazara. Za Okica si upravu. Baric je dosao sa dobrom reputacijom. Kostic najbolji vezni u Olimpiji bio...
Po meni je Todorović bolji igrač od Bekića, a boga mi i po mnogo čemu bolji od Velkoskog. Brz je, konkretan, zna zabiti gol. Ekipa koja boluje od strašnog nedostatka brzine nije trebala puštati jednog od rijetkih igrača koji šparta kao navijen. Moje subjektivno mišljenje je da je Todorović bio jako podcijenjen kod nas. Naravno, o njemu se može razgovarati, ja samo iznosim svoje mišljenje.

Mitrevski je promijenio 6 klubova prije dolaska u Sarajevo, a momak ima 23 godine. To pokazuje koliko je ozbiljno shvaćen u Makedoniji. Nije bio na pragu reprezentacije, jer je to šuplja priča. Mogu ti na PM-u i objasniti i zašto je šuplja priča. Taj momak nije bio ni U-21 reprezentativac zemlje koja je 101. na FIFA-inoj rang listi.

Protić nije bio najbolji igrač Pazara. Ja sam gledao Pazar i nemoj mi bacati floskule koje su iz nekog razloga zaživjele ovdje. Ja ne znam ko je započeo tu priču. Protić je bio osrednji bek iz srpske lige, dok su najbolji igrači Pazara bili neki drugi momci. Ništa više i ništa manje.

Kostić je takođe polovan srpski igrač. Nije bio standardan u Jagodini, pa je poslan na posudbu u drugoligaški Radnik Surdulica. U Olimpiji je odigrao 14 utakmica i došao kao slobodan igrač u Sarajevo. Toliko je bio dobar da nisu s njim ni pokušali produžiti ugovor.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 jun 2015, 16:19

Todorovic i Velkoski ne mogu u isti kos covjece dragi prestani lupati vise..Todorovic je meljao loptu ko i Stojcev samo sto od Stojceva si imao koristi..kakvu je to statistiku imao kod nas Ognjen..de Bgt vise.. :roll: :roll:
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 jun 2015, 16:21

Bolno prizemljenje za Protu, Kostu i Mitrevskog :rol: :rol:

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 23 jun 2015, 16:21

momirpeh je napisao/la:1. Ne valja nam Ibrak,doveo Okića koji je došao kao najbolji napadač lige,2. doveo Kalasija reprezentativca Sirije,a Zrinjski vam se pojačao3. našim otpadom Todorovićem,nekim Filipovicem iz Drine,Žeravicom iz Borca.4. Ibrak je doveo dobre igrače,a to što se neki od njih nisu dobro uklopili kod nas to nema veze s Ibrakom.5. Da Ibrak nema kvaliteta ne bi ga Dino i Edis držali na mjestu SD. 6. Doveo je BENKA,dovest će i stopera.Što se tiča izjava,pa i ovdje se svašta pisalo,čas da su nam igrači NATO,čas da hodat neznaju.Pljuvalo se na Dženu,pa se dizao u nebesa Kodro,pa se pljuvala Uprava kad je vratila Dženu umjesto Kodre,pa se opet uzdizao Dženo.Ja Upravi vjerujem,ne znam ko iaole realan može bilo šta protiv Uprave kluba.SD užima maksimalno povjerenje Dine i Kuste.S razlogom !
Pocni pratiti drugi sport, fudbal nije za tebe. Cuj todorovic za nekoga c. Ronaldo. A to je jedan od najglupljih igraca sto je ikada igrao u Sarajevu. A ovo za Benku sto si napisao, hahahahhaha...ne mogu sebi doci, hahahhaha... cuj kaze nema dribling, brzinu, sut izvan 16...hahahhahahaha. Joj Boze ko sve prica o fudbalu....hahahahha. pa da on to sve ima bio bi bolji od Ibrahimovica i ne bi bio u Sarajevu nego u Barceloni...hahhahahahahaha. Hajde znalac Boga ti da te odvedem u klub i da te zaposlimo umjesto Ibrakovica da nam dovedea boljeg igraca od Benke a da prima istu platu ko i Benko. Joj peperminte, hahahahaah. Udarile ti sine bombone u glavu, smanji malo bombone....nemoj toliko :D

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 23 jun 2015, 16:23

naša delegacija iz Nyona se vraća večeras, tek sutra bi se neko novo lice trebalo pojaviti....... jedino ako nisu nekog strpali sa sobom :geek:

p.s. Kostić je bio ispod prosjeka u Olimpiji
Mosa RajvoSa

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 23 jun 2015, 16:25

muhamedhulk je napisao/la: :crazy: 1. Okic bio najbolji igrac Veleza, pored Hebibovica. 2. Kallasi je doveden, pruzena prilika, pokazao se kao igrac za klupe. Todorovic je za klupe, ali nije htio sjediti :D. Nabrojani su bili potencijal, jer su igrali dobro u svojim klubovima..sta ces, nisu se snasli kod nas. Slazem se da ne nemaju znanja da ocijene ko je pojacanje, a ko ne u ekipi (bar sto se sportske strane tice), Dino i Emir, ali se oni pitaju kad je u pitanju placanje istih. Ibrakovica su oni doveli, i Ibra nije neki problem. 3. Benko je dosao za dzaba, samo mu platu dajes...tad je on bio najbolji izbor i dosao je sa reputacijom bivseg reprezentativca Hrv, i najboljeg strijelca u Hr ligi sezone iza. Svoje je opravdao, nadavao se golova, zabijao zicere, sto je i cilj napadaca..ne treba on da dribla, igramo sa jednim spicem, njegovo je da zabije ;)

1) Velika je razlika između toga da je neko najbolji napadač lige i između toga da je neko jedan od dva najbolja igrača kluba koji se nalazi na sredini/dnu tabele.

2) Kad dovodiš igrača iz inostranstva dovodiš nekog ko će ti praviti razliku na terenu, a ne igrača koji će ti grijati klupu. Ko to dovodi igrače iz Sirije? Ko to dovodi bekove iz Sirije? Ubaciš kasetu u duhu Papeta, sjedneš i pogledaš utakmicu-dvije reprezentacije Sirije. Ako bez toga dovedeš Kallasija glup si, a ako i nakon toga dovedeš Kallasija veze o fudbalu nemaš.

3) Sa ovim se slažem. Doveden je sa dobrom reputacijom, trebala nam je jedna zvijezda da digne raju na noge.

4) Upravo kad igraš sa jednim špicem on mora biti i igrač u polju, mora se otvoriti 20 puta na utakmici, mora znati zadržati loptu, uključiti se u veznu liniju, odigrati loptu, ušprintati 15 puta itd. Ti doslovno igraš sa 10 igrača u polju jer Benko ništa od toga ne radi. Istina, zabija golove ali bi i Velkoski zabio 9 golova u drugoj polusezoni da je igrao špica. Meni je, opet, subjektivno rečeno Benko prenapuhan igrač. Na kraju krajeva, vidjećemo sada u Evropi kako će izgledati, jer u domaćem prvenstvu smo mogli sebi priuštiti taj luksuz, vidjećemo protiv jačih.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 23 jun 2015, 16:25

joj komentara, da hocemo brate odmah od Lecha ispasti pa da se na miru okrenemo prvenstvu bilo bi najidealnije, ne bi bilo cak toliko ni nervoze jer manje vise ovaj tim je dovoljan za titule, i mi se ne bismo onoliko ni patili da nas evropa ne zeznu prosle godine pa 4 nerijesena zaredom u utakmicama gdje smo i pored umora sigurno izdominirali protivnike al ne bi ni srece, ugl jedva cekam da evropa prodje i da pocne nova sezona

ps. neko napisa da hoce 2000 karata poljaci, s tolikim brojem karata se mogu samo slikati, njih 500 ako krene 'vamo nek se udaraju nogom u guzicu
Pyro is not a crime !

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 23 jun 2015, 16:25

I ja dva puta čitam šta je čovjek napisao da ne shvatim pogrešno. Ogi nije igrač koji može parirati u trenutnoj konkurenciji u ofanzivi, i ono što je meni najviše smetalo je providnost njegovih driblinga, ja bih mu loptu uzeo.

Baš zbog ovih drugih stvari koje je @pepermint nabrojao ona jučerasnja izjava Ibrakovića ima smisla, zna da je debelo pogriješio a da nema baš puno mogućnosti u ovom trenutku za nešto bolje.

arena
Kontakt:

Post Postao/la arena » 23 jun 2015, 16:25

Bosniacum Lilium je napisao/la:Sta ? Akademija mora biti infrastrukturno gotova da bi izbacili svog igraca, odakle je to Radovac pao, sa neba ? Mozda kao i Dupovac bas. Andjusic mora dobiti priliku ove sezone !
Nije stvar infrakstrukture ,imali akademija 2-6 terena stvar je do ljudi koji treniraju djecu .Šerif ima 8 terena kao bilijar pa nisu izbacili igrača 20 godina več dovode dupovca ,crnova zato što nemaju trenera.Ako ti kažem da je arsenal tražio direktora dinamove omladinske škole i da nije otišao jer u dinamu ima 10 000 eura platu i nema potrebe da nigdje ide,da pionire dinama trenira Cvitanović koji ima 50 nastupa za A reprezentaciju itd.Fudbal je postao veliki biznis tako i kad kreneš od omladinske škole i tu trebaju pare žalosno ali je tako .

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 23 jun 2015, 16:26

ljudi bice pojacanja polako kad odu cimi,puzi,krste i delac moramo se pojacat :D
Samo Sarajevo

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jun 2015, 16:27

ElCartel11 je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:Ikande i Zahirovic se spominju pa bi sa tim zavrsili prelazni rok..ali hajde da pocne samo nesto
Ni jedan nije stoper od njih 2 :cry:
Moze Ikande a Zahirovic je neki defanzivni vezni men'se cini
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 23 jun 2015, 16:27

kinosvra je napisao/la:
Pocni pratiti drugi sport, fudbal nije za tebe. Cuj todorovic za nekoga c. Ronaldo. A to je jedan od najglupljih igraca sto je ikada igrao u Sarajevu. A ovo za Benku sto si napisao, hahahahhaha...ne mogu sebi doci, hahahhaha... cuj kaze nema dribling, brzinu, sut izvan 16...hahahhahahaha. Joj Boze ko sve prica o fudbalu....hahahahha. pa da on to sve ima bio bi bolji od Ibrahimovica i ne bi bio u Sarajevu nego u Barceloni...hahhahahahahaha. Hajde znalac Boga ti da te odvedem u klub i da te zaposlimo umjesto Ibrakovica da nam dovedea boljeg igraca od Benke a da prima istu platu ko i Benko. Joj peperminte, hahahahaah. Udarile ti sine bombone u glavu, smanji malo bombone....nemoj toliko :D
haj se umij, sviju ti.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 jun 2015, 16:29

kinosvra je napisao/la:
Uvijek oplacem Allaha mi kad ovako nesto procitam :rol: :rol: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: zagorski i 28 gostiju.