BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

esprit24
Kontakt:

Re: BiH Tenis

Post Postao/la esprit24 » 23 jun 2015, 13:13

nemam rijeci za njegovu igru, ako ikad sad sam se nadao da ce ovdje ici do MD-a a ono nista
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 23 jun 2015, 13:16

oldtown1990 je napisao/la:
grgr je napisao/la:Hahahaah e boze moj , pa taman odigra turnir ponadas se evo ga u formi podloga koju voli on napravi ovakav debakl... Ajde neka mu je sa srecom valjda nece po starom obicaju odmarat citavo ljeto.
Odmarao ne odmarao od njega nema nista, kao ni od ostalih nasih. Svake sedmice nam priredjuju razocarenja. A i mi smo sami krivi jer ih dizemo u visine nakon prosjecnih rezultata. Jedino Damir sto ce postici nesto u svojoj karijeri jer je fkt talentovan, ovi ostali su zivi prosjek.
Ma relano Tomo i Aldin i nisu za neke bolje rezultate od ovih koji postizu zaista prosjecni teniseri koji mogu nekad iznenadit dobrim rezultatom. Mirza ima talenta to je neosporivo medjutim kod njega nekako nesto ne stima , damira sam pratio sto godina i svake godine sam vidio progres imao je jedan period stagniranja prije onih kvalifikacija AO ali od tad ide samo naprijed. Mirza kad udje u formu ode igrat neku ligu , totalno je neozbiljan ili mi se barem tako cini ne znam jedni pricaju da ganja neke license , skole peto deseto ali milim da je krajnje vrijeme da odluci sta ce u svom zivotu ima 23 godine vrijeme je da napravi neki iskorak u karijeri , daleko od toga da je ovo katastrofa neka ali bezveze je ako se ne posveti touru u potpunosti. Ja necu ocajavat duga je godina , podloge mu gode na njemu je da putuje i da igra...

RN87
Kontakt:

Post Postao/la RN87 » 23 jun 2015, 13:20

Ima li iko da piše ovdje o Mirzi, a da je iz Sarajeva ?
Stepanov>Gutic Cimirot>Sunjevaric Alispahic>Jevtic Duljevic>Karic Benko>Krpic

eracinzeljez mebej et aj

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jun 2015, 13:29

Prije nekoliko godina sam mnogo očekivao od Mirze, ali od tada nije napredovao niti milimetar, bio mi je draži i od Damira, ali već odavno ga ne pratim. Imao je odlične fizičke predispozicije, servis i forhend koji su mogli biti vrhunski i rješavati mečeve, ali već godinama tapka u mjestu, pa čak i nazaduje.

On ima neke druge prepokupacije u životu, tako da mu želim svu sreću ovog svijeta, ali da se nerviram zbog njega? Ne, hvala.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 23 jun 2015, 13:32

Virtu4l je napisao/la:Prije nekoliko godina sam mnogo očekivao od Mirze, ali od tada nije napredovao niti milimetar, bio mi je draži i od Damira, ali već odavno ga ne pratim. Imao je odlične fizičke predispozicije, servis i forhend koji su mogli biti vrhunski i rješavati mečeve, ali već godinama tapka u mjestu, pa čak i nazaduje.

On ima neke druge prepokupacije u životu, tako da mu želim svu sreću ovog svijeta, ali da se nerviram zbog njega? Ne, hvala.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

oldtown1990
Kontakt:

Post Postao/la oldtown1990 » 23 jun 2015, 13:35

grgr je napisao/la:
oldtown1990 je napisao/la:
grgr je napisao/la:Hahahaah e boze moj , pa taman odigra turnir ponadas se evo ga u formi podloga koju voli on napravi ovakav debakl... Ajde neka mu je sa srecom valjda nece po starom obicaju odmarat citavo ljeto.
Odmarao ne odmarao od njega nema nista, kao ni od ostalih nasih. Svake sedmice nam priredjuju razocarenja. A i mi smo sami krivi jer ih dizemo u visine nakon prosjecnih rezultata. Jedino Damir sto ce postici nesto u svojoj karijeri jer je fkt talentovan, ovi ostali su zivi prosjek.
Ma relano Tomo i Aldin i nisu za neke bolje rezultate od ovih koji postizu zaista prosjecni teniseri koji mogu nekad iznenadit dobrim rezultatom. Mirza ima talenta to je neosporivo medjutim kod njega nekako nesto ne stima , damira sam pratio sto godina i svake godine sam vidio progres imao je jedan period stagniranja prije onih kvalifikacija AO ali od tad ide samo naprijed. Mirza kad udje u formu ode igrat neku ligu , totalno je neozbiljan ili mi se barem tako cini ne znam jedni pricaju da ganja neke license , skole peto deseto ali milim da je krajnje vrijeme da odluci sta ce u svom zivotu ima 23 godine vrijeme je da napravi neki iskorak u karijeri , daleko od toga da je ovo katastrofa neka ali bezveze je ako se ne posveti touru u potpunosti. Ja necu ocajavat duga je godina , podloge mu gode na njemu je da putuje i da igra...
A realno i Mirza da je za neke bolje rezultate i postizao bi ih. Ne treba za sve kriviti ni drzavu kao ne ulazu u tenis, mozda ima i toga al brate ti ako si kvalitetan ako si uporan ako si talentovan tebi je potreban samo teren i teretana, znaci samo rad red i disciplina a rezultati ce doci. Imamo primjer skandinavskih zemalja, ljudi imaju para na izvoz, ulazu u sport pa tako i u tenis, a rijetko kad da se pojavi neki teniser ili teniserka iz svedske, norveske... To isto vazi i za englesku. Znaci nije ulaganje bit svega, jest bitno ali nije najbitnije.

Evo dobi Tomo drugi set 6-2.

Biki
Kontakt:

Post Postao/la Biki » 23 jun 2015, 13:56

Bas me iznenadio Mirza, iako sam ranije napisao, ako je Nedovyesov u pet setova prosle godine izgubio od Lu, koji ima vrlo vrijednih skalpova na travi i zna pobijediti velike igrace, nije za baciti ni na ovoj podlozi. No, Mirzin se ovako tezak poraz ne moze nicim opravdati. Ima jos do kraja godine i mozda narednu da nesto napravi, ili ce ostati na nivou Aldina. Otac mu je ljekar, zaduzen do grla, ne vjerujem da ce ga trpiti jos dugo.
Ima dobar servis, ponekad return na nivou klasnih igraca, vrlo solidan FH pa cak i dvorucni BH da je tesko objasniti gdje ne stima. Od prosle godine ima bolje uvjete za trening i kondicijske vjezbe u Belgiji, olimpijsku stipendiju, nesto malo sponzora, pa ni lova vise nije toliko u pitanju, ali dzaba. Bas mi je pokvario dan.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 23 jun 2015, 14:07

@olimp , ma znam sta pricas ja sam misljenja da je savez i ta podrska najpotrebnija juniorima koji ulaze u pro karijeru. Mirza je vec medju 200 tenisera svijeta to vise nije nikakvo opravdanje , naravno da je tesko i da ce mu uvijek biti teze doci do rezultata ali mora da pokaze kvalitet i da koristi ovakve sanse kao sto je bio ovaj zdrijeb ( kad je vec svojim zaslugama dosao do njega )... I slazem se da ima jos ovu eventulano narednu godinu da napravi neke rezutlate ili ce mu ovo bit najveci domet. I meni je dan pokvario totalno , samo me zanima sta ce dalje ako ode na odmor neki od mjesec dana nema nista ni od ove ni naredne godine...

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 23 jun 2015, 14:13

joj brkica kako preokrenu , ovi nasi nisu normalni , jos ja konj jucer odigrao basica i njega cijeli dan jucer cekao a on tek danas igrao i hladno izgubi a dobar dobitak cekao , nisam spavao koliko sam razmisljao o dobitku .,,,

gonzales
Kontakt:

Post Postao/la gonzales » 23 jun 2015, 14:16

Svejedno mi je, igra sebi i zbog toga se ne sekiram. Drago mi je kad neko od naših sportista ostvari dobar rezultat, a po svemu do sad viđenom od Mirze se to ne može očekivati. Mislim da nema kvalitet da bude među 200 tenisera.
OTIŠAO SAM DA PRONAĐEM SEBE, AKO DOĐEM PRIJE NEGO ŠTO SE VRATIM, ZADRŽITE ME!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 23 jun 2015, 14:20

Joj Mirze havera haha. :urnebes: Uskoro ce ga i polu amater Fatic prestici hahaha.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 23 jun 2015, 14:24

grgr je napisao/la:@olimp , ma znam sta pricas ja sam misljenja da je savez i ta podrska najpotrebnija juniorima koji ulaze u pro karijeru. Mirza je vec medju 200 tenisera svijeta to vise nije nikakvo opravdanje , naravno da je tesko i da ce mu uvijek biti teze doci do rezultata ali mora da pokaze kvalitet i da koristi ovakve sanse kao sto je bio ovaj zdrijeb ( kad je vec svojim zaslugama dosao do njega )... I slazem se da ima jos ovu eventulano narednu godinu da napravi neke rezutlate ili ce mu ovo bit najveci domet. I meni je dan pokvario totalno , samo me zanima sta ce dalje ako ode na odmor neki od mjesec dana nema nista ni od ove ni naredne godine...
Prijavljen je na skoro sve turnire u narednim sedmicama. Ali na šljaci su ono što sam ja uspio vidjeti.

Damir Dzumhur!!!!

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 23 jun 2015, 14:59

Ajde neka igra samo... Tomo ostaje pri kakvoj takvoj formi fino daj e okrenuo mec koji u 90 % slucajeva gubi

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 23 jun 2015, 15:02

Ne moze se reci da covjek koji je pobijedio: Janowica, Nieminena, Stkhavskog, Berankisa, ne zna igrati tenis i da je prosjecan teniser. Mirza ima sve sto mu treba za TOP 100 a sta je u pitanju Bog dragi zna. Tako da nemojte pljuvati dzaba momka. @unofficialpage ti si me bas iznenadio :o :o :o

Vjerujem da je to iz revolta
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 23 jun 2015, 15:08

esprit24 je napisao/la:Ne moze se reci da covjek koji je pobijedio: Janowica, Nieminena, Stkhavskog, Berankisa, ne zna igrati tenis i da je prosjecan teniser. Mirza ima sve sto mu treba za TOP 100 a sta je u pitanju Bog dragi zna. Tako da nemojte pljuvati dzaba momka. @unofficialpage ti si me bas iznenadio :o :o :o

Nešto i jest iz revolta. Momak stagnira, nikako da napreduje. On zna nekad igrati stvarno odlično ali to je rijetko. Nema nijedan udarac koji mu može dnosit prednost, očekujemo od servisa i fha ali i oni često zakažu. FH jest jak ali nije prodoran ne pravi veliku štetu protivniku.
Mirza mora dosta stvari mijenjat, ovakvim igrama, nažalost, postaje prosječan igrač, koji nikako da iskoristi cijeli svoj potencijal.

Damir Dzumhur!!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 jun 2015, 15:31

esprit24 je napisao/la:Ne moze se reci da covjek koji je pobijedio: Janowica, Nieminena, Stkhavskog, Berankisa, ne zna igrati tenis i da je prosjecan teniser. Mirza ima sve sto mu treba za TOP 100 a sta je u pitanju Bog dragi zna. Tako da nemojte pljuvati dzaba momka. @unofficialpage ti si me bas iznenadio :o :o :o

Pa naravno da je iz revolta, iz cega ce drugo biti, lik koji ej usao u formu i koji odigrao super turnir gdje pobijedi 5 meceva u 5 dana i odigra bara bara sa Kudlom, danas dozivi debakl od covjeka koji nije trave nit vidio nit pusio.
Ovo danas mu je samar da ne zna kud udara, i nek se ozbiljno zapita jel vrijedi godinu igrati i lomiti se i onda na kljucnoj stvari zastopati ko junior.
Ishandrio mi je i onako ishandren dan.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 23 jun 2015, 15:36

Baš tako @bhsport, ovdje sam očekivao da, barem, dođe do 3. kola a i MD sam očekivao, jer je realno imao dobar ždrijeb. Odlično odigrao prošle sedmice i mislio sam evo ga ali ne, on lagano izgubi. Žao mi je da ovakav potencijal ne bude iskorišten.

Damir Dzumhur!!!!

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 23 jun 2015, 16:07

Od svih nasih tenisera licno ocekujem da budu u TOP100, naravno ne racunam ovdje "pocasnog gradjanina Antalije". Kako sam se samo obradovao kada je prije tri godine Basic u Halleu dobio tada 22. Igraca svijeta Janowicza. Al Mirza je , iskreno, toliko TOPLO-HLADNO da je to bruka nad brukama. Sa njim nikad ne znas na cemu si. I dalje vjerujem u njegov proboj u TOP100 u narednoj godini, sto ne mora znaciti da ce zo i biti. Mislim da se uz Damira, Tomo bas maksimalno posvetio karijeri. Evo ga hvala Bogu poceo je sve cesce igrati CH . Prosle godine je bio fokusiran na FUTURES. I ovo sto dosad radi je njegov maksimum, naravno u ovom trenutku. Momak je zaradu od AO izgleda dobro ulozio. Njega do kraja godne ocekujem lagano u TOP 200. A Damir, on ie vec profesionalac. Vjerovatno nema jos dovoljno para da ulozi u kvalitetnije trenere, ali nadam se i da ovi ugovori sa BHTELEKOM nisu simbolicni . Od ucesca na Wimbledonu ocekujem eventualan prolaz kedne prepreke ako hude iamo srece u zrijebu i ne dobije nekog servera protiv koga nece imati sansu. A do kraja godine iskreno bi volio da se vise posveti CH touru i prije svega odbrani bodove iz prosle sezone a i osvoji bidove koji ni ga do kraja godine pozicionirali oko 70. Mjesta na svijetu.
Sledeca godina ce biti prava godina za Damira i Tomu nadam se. Isto tako Mirza moze, ako hoce.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BosnaE

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 23 jun 2015, 18:29

newton_heath_lyr je napisao/la:Od svih nasih tenisera licno ocekujem da budu u TOP100, naravno ne racunam ovdje "pocasnog gradjanina Antalije". Kako sam se samo obradovao kada je prije tri godine Basic u Halleu dobio tada 22. Igraca svijeta Janowicza. Al Mirza je , iskreno, toliko TOPLO-HLADNO da je to bruka nad brukama. Sa njim nikad ne znas na cemu si. I dalje vjerujem u njegov proboj u TOP100 u narednoj godini, sto ne mora znaciti da ce zo i biti. Mislim da se uz Damira, Tomo bas maksimalno posvetio karijeri. Evo ga hvala Bogu poceo je sve cesce igrati CH . Prosle godine je bio fokusiran na FUTURES. I ovo sto dosad radi je njegov maksimum, naravno u ovom trenutku. Momak je zaradu od AO izgleda dobro ulozio. Njega do kraja godne ocekujem lagano u TOP 200. A Damir, on ie vec profesionalac. Vjerovatno nema jos dovoljno para da ulozi u kvalitetnije trenere, ali nadam se i da ovi ugovori sa BHTELEKOM nisu simbolicni . Od ucesca na Wimbledonu ocekujem eventualan prolaz kedne prepreke ako hude iamo srece u zrijebu i ne dobije nekog servera protiv koga nece imati sansu. A do kraja godine iskreno bi volio da se vise posveti CH touru i prije svega odbrani bodove iz prosle sezone a i osvoji bidove koji ni ga do kraja godine pozicionirali oko 70. Mjesta na svijetu.
Sledeca godina ce biti prava godina za Damira i Tomu nadam se. Isto tako Mirza moze, ako hoce.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Tomo je popravio FH pravo stvarno lijepo izgleda jos da ima vise sigurnosti pa da ga lupa punom snagom bio bi bas razoran udarac :D

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 23 jun 2015, 22:42

Ja Od nasih Tenisera vise nista ne ocekujem !Svaki put kad sam ocekivao nesto ispusili smo .Mislio sam da ce Mirza uci u MD zato sto je ovo njegova podloga.Yebem te zivote nemozes da prodjes u drugo kolo kvalifikacija !Ma kad mora igrati kvalifikacije za challenger sve je jasno jbg.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.