FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
SKAUTI KELNA PRATE DUEL ŽELJE I MODRIČE
Dobre partije igrača Željezničara u proljetnom dijelu prvenstva nisu prošle nezapaženo, pa večerašnji duel Želje i Modirče na Grbavici posmatraju i skauti njemačkog Kelna.
Željezničar je lider na tabeli i pet kola prije kraja prvenstva ima priliku osvojiti naslov prvaka Bosne i Hercegovine, a osim toga u finalu su Kupa Bosne i Hercegovine, gdje igraju protiv banjalučkog Borca, pa nije nemoguće da dupla kruna ove godine ode upravo na Grbavicu.
Naime, kako saznaje SportSport.ba portal, na Grbavici večeras duel Željezničara i Modriče prate skauti njemačkog bundesligaša Koelna. Očito je Zvonimir Soldo, trener popularnih Jarčeva, uočio dobre nastupe Željinih igrača, pa je poslao skaute, koji bi mu mogli dostaviti bilježnicu sa nekim imenima Osimovih pulena.
Podsjetimo, Željo na poluvremenu golovima Lazara Popovića vodi sa 2:0 protiv posljednjeplasirane momčad prvenstva.
// ss.ba
Dobre partije igrača Željezničara u proljetnom dijelu prvenstva nisu prošle nezapaženo, pa večerašnji duel Želje i Modirče na Grbavici posmatraju i skauti njemačkog Kelna.
Željezničar je lider na tabeli i pet kola prije kraja prvenstva ima priliku osvojiti naslov prvaka Bosne i Hercegovine, a osim toga u finalu su Kupa Bosne i Hercegovine, gdje igraju protiv banjalučkog Borca, pa nije nemoguće da dupla kruna ove godine ode upravo na Grbavicu.
Naime, kako saznaje SportSport.ba portal, na Grbavici večeras duel Željezničara i Modriče prate skauti njemačkog bundesligaša Koelna. Očito je Zvonimir Soldo, trener popularnih Jarčeva, uočio dobre nastupe Željinih igrača, pa je poslao skaute, koji bi mu mogli dostaviti bilježnicu sa nekim imenima Osimovih pulena.
Podsjetimo, Željo na poluvremenu golovima Lazara Popovića vodi sa 2:0 protiv posljednjeplasirane momčad prvenstva.
// ss.ba
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
E fkt mi je drago ako je ovo istina bilo bi dobro jos kojeg Bosanca imati u Njemackoj vec su nasi dokazali da im ta liga izuzetno lezisajo10 je napisao/la:SKAUTI KELNA PRATE DUEL ŽELJE I MODRIČE
// ss.ba

--Pametnij popusta--
- bistrikboy
- Kontakt:
Necu opsirno jer sta bih to vec mogao napisati.Uglavnom dominacija svih 90 minuta pravo je cudo kako nismo pobjedili dvocifrenim rezultatom (malo i ja pretjera),golman Modrice odbranio nekoliko zicera,bilo je lijepih driblinga,akcija i sto je najvaznije nimalo nervoze,rano smo zabili gol stekli sigurnost i priveli kraju utakmicu onako kako dolikuje sampionu,na stadionu nekih 5-6 hiljada,steta zbog kise koja je opet "otkinula" 1-2 hiljade.Najbolji kod nas Visca,Bekric i Lazo mada su svi bili onoliko ozbiljni i dobri koliko je i trebalo danas,sve u svemu dobra uvertira za Vrapcice...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Sad sam sa tekme, ne tacno je ovo 3500 bilo je minimalno 6000
jer je sjever pun bio i zapad jug sektor c i d puno ovo standardno tako da je ono ne tacno !
Pobijedili trebali sa vise razlike al sta je tu je... Bekric zvijer ! 

Patkice na kojoj si ti tekmi bio pa je bio pun sjever? 5hiljada maximalno!
Demonstracija sile! bistrik nisi puno pretjerao sa dvocifrenim...bas smo ih demolirali...al Seha na kraju predivnu paradu napravio i spasio siguran gol. Bogicevic odlican, Lazo ce biti prvi strijelac ako nastavi ovako
Perak upisa asistenciju, koliko je bio na terenu dobar je bio...odlicno za prvi nastup u dolini...
Demonstracija sile! bistrik nisi puno pretjerao sa dvocifrenim...bas smo ih demolirali...al Seha na kraju predivnu paradu napravio i spasio siguran gol. Bogicevic odlican, Lazo ce biti prvi strijelac ako nastavi ovako

http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
Seyo_TM je napisao/la:Patkice na kojoj si ti tekmi bio pa je bio pun sjever? 5hiljada maximalno!
Demonstracija sile! bistrik nisi puno pretjerao sa dvocifrenim...bas smo ih demolirali...al Seha na kraju predivnu paradu napravio i spasio siguran gol. Bogicevic odlican, Lazo ce biti prvi strijelac ako nastavi ovakoPerak upisa asistenciju, koliko je bio na terenu dobar je bio...odlicno za prvi nastup u dolini...
Hmm bio je da se ne lazemo po prilicno popunjen ne kao protiv Borca, al popunjen

ps.Fina bakljada bila ^^
Sve za 10, mada se na momente osjetilo neigranje Culuma, kod iznosenja lopte pogotovo... Beslija odlican, al falilo mu je snage pred kraj. Steta sto Visca nije zabio onaj zicer, zasluzio je. Bekric valjda cuo da su dosli ovi iz Kelna
malo me Bucan nervirao, bas zna peglat sa loptom... nadam se da su sad svi vide ono sto je Amar kod Laze vidio davno 

http://www.youtube.com/watch?v=4T0-ZELk6MU
''You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team.”
''You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team.”
Premijer liga BiH, 25. kolo
Željezničar rutinski protiv Modriče
Vodeći tim Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras nije imao problema protiv slabašne Modriče. Dva gola Popovića te jedan Bekrića donijeli su Željezničaru novu prvenstvenu pobjedu.
Od prve minute domaći igrači su krenuli furiozno, pa je već u prvim minutama gostujući golman Bojan Tripić bio na mukama. Igrala se druga minuta kada je Mirsad Bešlija s desne strane dobro uposlio Višću, ovaj dobro primio loptu, a onda sa svega sedam metara šutirao pored gola.
Dvije minute kasnije Mirsad Bešlija sa ruba peterca šutira, Tripić kratko odbija, da bi potom zaustavio i pokušaj Lazara Popovića. Domaći su dobru igru u uvodnih nekoliko minuta krunisali golom u šestoj minuti. Bekrić je šutirao, na kraju Lazar Popović sa svega metar loptu poslao u mrežu Modričana za veliko slavlje domaćih navijača, koji su i ovaj put sjajnim navijanjem bodrili svoj klub do zadnje minute.
Nakon početnog pritiska domaćih, Modriča se oslobodila i napadi Željezničara su, bar neko vrijeme, zaustavljeni. Ipak, Radovanović je u 25. minuti sa nekih 25 metara šutirao malo iznad gola Tripića. Sedam minuta kasnije bilježimo dobar pokušaj Samira Bekrića s nekih dvanaest metara, no Tripić je i ovaj put bio na mjestu.
Slabašna ekipa Modriče pokušala je nešto više preko Radulovića, čiji je udarac iz kosa s lijeve strane prošao pored gola Šehića. U 38. minuti dvije dobre prilike. Najprije je Šehić odbranio udarac Todorovića, a na drugoj strani Lazar Popović je malo zakasnio na ubačaj Bekrića.
Popović se pobrinuo da navijači Želje mirno dočekaju kraj prvog poluvremena. Skraćeni korner s lijeve strane izvodi Samir Bekrić, a Popović glavom matira Tripića. Do kraja prvog poluvremena istaknimo još pokušaj Bekrića iz slobodnog udarca, kojeg je Tripić uspio odbraniti.
Željezničar je i u nastavku bio dosta bolja ekipa, pa je već u 48. minuti Popović dobro šutira s ruba šesnaesterca, a Tripić odbranio. Gostujući trener je u samo deset minuta nastavka izvršio dvije izmjene. No, nije ni to puno pomoglo skoro otpisanoj ekipi Modriče.
U 59. minuti sjajan prodor Višće po lijevoj strani, na kraju se odlučio za udarac, ali su to blokirali gostujući igrači, lopta se, potom, našla u nogama Bekrića, a ovaj sa desetak metara šutira visoko iznad gola Tripića. Tri minuta kasnije Bekrić upošljava Višću na lijevoj strani, ovaj se odmah odlučio na udarac, a Tripić izašao kao pobjednik. Nakon toga Bekrić šutira pored gola.
Potom Radovanović centrirao, a Mirsad Bešlija glavom loptu šalje pored gola. Bilo je pravo čudo kako su igrači Modriče uspijevali u tim trenucima sačuvati svoju mrežu. Ipak, desetak minuta prije kraja Bekrić pogađa za konačnih 3:0. Rezervista Perak ga je dobro proigrao, a večeras izvsni Bekrić matirao Tripića.
Jedan od domaćih igrača je, nakon greške gostujućeg golmana Tripića, šutirao sa nekih 25 metara te pogodio prečku. Do kraja je ostalo 3:0 u korist večeras puno bolje momčadi. Željezničar nastavlja svoju utrku za titulom, dok je Modriča ovim porazom još dalja od Premijer lige.
FK Željezničar - FK Modriča 3:0 (Popović 6, 39, Bekrić 78)
Stadion: Grbavica. Gledalaca: 3700. Žuti kartoni: Bogičević (Željezničar), Komlenović (Modriča).
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Šimić, Radovanović, Mešić, Bogičević, Svraka, Bekrić, Bučan, Višća /od 72. Spahić/, M. Bešlija, Popović /od 72. Perak/.
MODRIČA: Tripić, Kutlačić /od 68. Kutlačić/, Jolović, Todorović, Radulović, Komlenović, Pupčević, Šimić /od 57. Savkić/, Galešić, Pilić /od 46. Kojić/, Joksimović. Trener:
Sudija: Semir Kaplan.
Željezničar rutinski protiv Modriče
Vodeći tim Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras nije imao problema protiv slabašne Modriče. Dva gola Popovića te jedan Bekrića donijeli su Željezničaru novu prvenstvenu pobjedu.
Od prve minute domaći igrači su krenuli furiozno, pa je već u prvim minutama gostujući golman Bojan Tripić bio na mukama. Igrala se druga minuta kada je Mirsad Bešlija s desne strane dobro uposlio Višću, ovaj dobro primio loptu, a onda sa svega sedam metara šutirao pored gola.
Dvije minute kasnije Mirsad Bešlija sa ruba peterca šutira, Tripić kratko odbija, da bi potom zaustavio i pokušaj Lazara Popovića. Domaći su dobru igru u uvodnih nekoliko minuta krunisali golom u šestoj minuti. Bekrić je šutirao, na kraju Lazar Popović sa svega metar loptu poslao u mrežu Modričana za veliko slavlje domaćih navijača, koji su i ovaj put sjajnim navijanjem bodrili svoj klub do zadnje minute.
Nakon početnog pritiska domaćih, Modriča se oslobodila i napadi Željezničara su, bar neko vrijeme, zaustavljeni. Ipak, Radovanović je u 25. minuti sa nekih 25 metara šutirao malo iznad gola Tripića. Sedam minuta kasnije bilježimo dobar pokušaj Samira Bekrića s nekih dvanaest metara, no Tripić je i ovaj put bio na mjestu.
Slabašna ekipa Modriče pokušala je nešto više preko Radulovića, čiji je udarac iz kosa s lijeve strane prošao pored gola Šehića. U 38. minuti dvije dobre prilike. Najprije je Šehić odbranio udarac Todorovića, a na drugoj strani Lazar Popović je malo zakasnio na ubačaj Bekrića.
Popović se pobrinuo da navijači Želje mirno dočekaju kraj prvog poluvremena. Skraćeni korner s lijeve strane izvodi Samir Bekrić, a Popović glavom matira Tripića. Do kraja prvog poluvremena istaknimo još pokušaj Bekrića iz slobodnog udarca, kojeg je Tripić uspio odbraniti.
Željezničar je i u nastavku bio dosta bolja ekipa, pa je već u 48. minuti Popović dobro šutira s ruba šesnaesterca, a Tripić odbranio. Gostujući trener je u samo deset minuta nastavka izvršio dvije izmjene. No, nije ni to puno pomoglo skoro otpisanoj ekipi Modriče.
U 59. minuti sjajan prodor Višće po lijevoj strani, na kraju se odlučio za udarac, ali su to blokirali gostujući igrači, lopta se, potom, našla u nogama Bekrića, a ovaj sa desetak metara šutira visoko iznad gola Tripića. Tri minuta kasnije Bekrić upošljava Višću na lijevoj strani, ovaj se odmah odlučio na udarac, a Tripić izašao kao pobjednik. Nakon toga Bekrić šutira pored gola.
Potom Radovanović centrirao, a Mirsad Bešlija glavom loptu šalje pored gola. Bilo je pravo čudo kako su igrači Modriče uspijevali u tim trenucima sačuvati svoju mrežu. Ipak, desetak minuta prije kraja Bekrić pogađa za konačnih 3:0. Rezervista Perak ga je dobro proigrao, a večeras izvsni Bekrić matirao Tripića.
Jedan od domaćih igrača je, nakon greške gostujućeg golmana Tripića, šutirao sa nekih 25 metara te pogodio prečku. Do kraja je ostalo 3:0 u korist večeras puno bolje momčadi. Željezničar nastavlja svoju utrku za titulom, dok je Modriča ovim porazom još dalja od Premijer lige.
FK Željezničar - FK Modriča 3:0 (Popović 6, 39, Bekrić 78)
Stadion: Grbavica. Gledalaca: 3700. Žuti kartoni: Bogičević (Željezničar), Komlenović (Modriča).
ŽELJEZNIČAR: Šehić, Šimić, Radovanović, Mešić, Bogičević, Svraka, Bekrić, Bučan, Višća /od 72. Spahić/, M. Bešlija, Popović /od 72. Perak/.
MODRIČA: Tripić, Kutlačić /od 68. Kutlačić/, Jolović, Todorović, Radulović, Komlenović, Pupčević, Šimić /od 57. Savkić/, Galešić, Pilić /od 46. Kojić/, Joksimović. Trener:
Sudija: Semir Kaplan.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
Cestitke igracima na vise nego zasluzenoj pobjedi ....
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
pa utakmica ko utakmica nije bila na ocekivanom nivou cast pojedincima kao sto su bekric,visca i lazo.Pocetni pritisak okrunjen je golom imali smo najmanje 5 sansi u 1 napadu 5 u 1
.Nakon toga sljedi go lazo kingu.I onda opada ritam igre modrica se cuvala sta vise predstavila se bolje nego borac bila ofanzivnija.I onda opet lazo.U drugom poluvremenu kondicija oni padaju bucan se preserava previse pokusava sam 65 minuta oni padaju i 75 min bekric je zabio go za njemacku
.
Nesto sto mi se najvise dopalo je bilo ono sa sjevetra Ajde Lazere ajde lazare

Nesto sto mi se najvise dopalo je bilo ono sa sjevetra Ajde Lazere ajde lazare

svoj ti pos'o !
LudLo je napisao/la:borcev_navijac je napisao/la:Čitam na prenosu 3500 ljudi na utakmici, imate isti problem kao mi , kod nas protiv rudara 5000, i jedna i druga cifera su sramotne, oba kluba se bore za duplu krunu, pa kad su zasluzili pravu posjetu ako ne sad. Sta sad cemo dolaziti na utkamice samo kad igraju atraktivni protivnici, a kao necemo kad igraju modrice rudari.
Mislio sam da vi ove godine nemate taj problem al ocito isti mentalitet, nazalost
slazem se upotpunosti al' jbg takav je nas mentalitet ... a i vrijeme zeza da je suncano sigurno bi bilo oko 7ooo
Druze ti ocekujes suncano vrijeme u 20h ?

- bistrikboy
- Kontakt:
Bilo je minimum 5 milja,ko god je napravio procjenu nek' ih vise ne pravi...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
ovo je odlicno,ponovo bjezimo borcu
jos da sutra travnicani otkinu bod........
jos da sutra travnicani otkinu bod........
tako je...bistrikboy je napisao/la:Bilo je minimum 5 milja,ko god je napravio procjenu nek' ih vise ne pravi...
protiv Zrinjskog u kupu je pisalo da je bilo 5500 sto je normalno a sad nista manje nije bilo 100% !! tako da je minimum bio 5000 po mojoj procjeni oko 5500-6000, cuj 3700 koji je to idol pisao......
Kad odu šminkeri,pljuvači i šmekeri, kad prođu trendovi, mode i
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! THE MANIACS 1987
pozeri,ostat' će na JUGU gordi i ponosni, ostat' će u ljubavi vjerni i
odani! THE MANIACS 1987
-
- Kontakt:
Patkica se malo napusila ili promasila tipkupatkica je napisao/la:Sad sam sa tekme, ne tacno je ovo 3500 bilo je minimalno 6000jer je sjever pun bio i zapad jug sektor c i d puno ovo standardno tako da je ono ne tacno !
Đe je ba bilo 6000???
Ma rutinski smo ovo odradili , 3-0 bez neke nervoze i velike trke...Bekrić igrac utakmice,najrastrcaniji , zabio gol i još jedna asistencija...Popović dva gola opet
...ovo je bilo više trening nego utakmica,pošto su gosti bili bezopasni (zapravo imali jedan šut na samom kraju ali Šehić odlicno reagovao).
Oko mene je bilo par matorih drkotina koji su citavo vrijeme tražili dlaku u jajetu, hoce ljudi da gledaju Barcu na terenu, na 3-0 oni psuju majku našim igracima
Igracima je teško se uopšte motivisati protiv Modrice vec su odradili rutinski utakmicu,ali hajd to objasni isfrustriranom majmunu kojem žena neda koke i onda dođe na stadion da divlja i na svaki pogrešan pas psuje majke
Ova cifra koju je naveo portal je apolutno netacna
...najmanje 5.000 ljudi je bilo na stadionu.

Oko mene je bilo par matorih drkotina koji su citavo vrijeme tražili dlaku u jajetu, hoce ljudi da gledaju Barcu na terenu, na 3-0 oni psuju majku našim igracima

Igracima je teško se uopšte motivisati protiv Modrice vec su odradili rutinski utakmicu,ali hajd to objasni isfrustriranom majmunu kojem žena neda koke i onda dođe na stadion da divlja i na svaki pogrešan pas psuje majke

Ova cifra koju je naveo portal je apolutno netacna

Zadnja izmjena: drop, dana/u 24 apr 2010, 22:24, ukupno mijenjano 1 put.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
Hebai ga desava seManijak sa sjevera je napisao/la:Patkica se malo napusila ili promasila tipkupatkica je napisao/la:Sad sam sa tekme, ne tacno je ovo 3500 bilo je minimalno 6000jer je sjever pun bio i zapad jug sektor c i d puno ovo standardno tako da je ono ne tacno !
Đe je ba bilo 6000???

GDJE!!!!!
mene vise iritira ovo "ne tacno" nego ovo "đe", oprosticespatkica je napisao/la:Hebai ga desava seManijak sa sjevera je napisao/la:Patkica se malo napusila ili promasila tipkupatkica je napisao/la:Sad sam sa tekme, ne tacno je ovo 3500 bilo je minimalno 6000jer je sjever pun bio i zapad jug sektor c i d puno ovo standardno tako da je ono ne tacno !
Đe je ba bilo 6000???![]()
GDJE!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=4T0-ZELk6MU
Nas ZoLa i da nije dao 2 gola po meni najbolji igrac utakmice. Trudio se, gradio, odigravao, par sansi propustio ali iz teskih situacija. Izdvojit cu jos Bekrica, Radovanovica, Bogicevica i Viscu sa solidnom partijom. Bucan isto ne toliko los ali treba mu dati jednu loptu da je kuci ponese da se igra sa njom. Trebao bi malo vise postovati saigrace i igrati sa njima a ne solirati. Seha ono sto je imao korektno odradio. Na stadionu po mojoj procjeni ne vise od 4000. Sve u svemu rutinski odradjeno bez puno umora.
Trenutno korisnika/ca: Alipasino, drzgemboadislic, Mana i 43 gosta.