Goalgetter je napisao/la:Sheyi je napisao/la:Bhreprezentacija.wordpress![]()
![]()
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
santasa je napisao/la:ma kako nema !? ima, itekako, Modić je igrač koji će imati karijeru Pjanića i jaču...
Nezahvalno je u ovom momentu govoriti ko će imati kakvu karijeru, igrati u primaveri Milana(a i bilo kojeg većeg kluba) koliko je dobro toliko je loše, ako si super talentovan vjerovatno ćeš dobiti priliku u prvom timu, dok ovi manje talentovane ili posalju na posudbu ili prodaju negdje u manji tim ili drugu ligu, pa onda ko od njih uspije napraviti nesto.Ajax je napisao/la:santasa je napisao/la:ma kako nema !? ima, itekako, Modić je igrač koji će imati karijeru Pjanića i jaču...![]()
Ista situacija bi bila i sa Radovcem da je na Modićevom mjestu.
Ne mogu da vjerujem da postoji narod na svijetu koji vise postuje tudje i vise omalazava ono svoje. Bosanceros je cudo.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Pionirisajo10 je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da postoji narod na svijetu koji vise postuje tudje i vise omalazava ono svoje. Bosanceros je cudo.
@Sheyi Nemozes tek tako nekog igraca porediti sa jednin Pjanicem. Pa Pjanic je vec sa 17 godina igrao u prvoj ligi i to kako je igrao. Hajde da ga je uporedio sa nekim losijim reprezentativcem samo kud bas sa Pjanicem. 
Cim prije shvatimo da nemamo mlade igrace koji se mogu porediti sa Dzekom, Pjanicem i Spahicem po kvaliteti bice nam lakse. Druga stvar je sto cim neki malac zabije dva gola za neku repku odmah je novi taj i taj sto je banalno. Dalje, evo bilo je prvenstvo svijeta do 20god a u toku je prvenstvo Evrope do 21god i igrale su i igraju reprezentacije u cijim drzavama imamo puno dijaspore, gdje su ti silni igraci, talenti itd. u tim reprezentacijama? Nema ih.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Ne znam kako je uspio da ga uporedi s Pjanićem jer kao što znamo da je Pjanić u njegovim godinama već igrao seniorski fudbal, naravno da to ne znaći da Modić neće napraviti bolju karijeru, samo je potrebno mnogo, eto da ode u taj Lugano, da tu izdominira sezonu, dvije, pa da dovede recimo Basel, pa onda dok bi se u Baselu ustalio i odigrao kvalitetnih utakmica u Lp i onda da napravi transfer u još neki veći klub. Dug i težak je to put. 
Vozas ga do Basela a mozda momak zavrsi u Arsenalu odma posle tog LuganaSheyi je napisao/la:Ne znam kako je uspio da ga uporedi s Pjanićem jer kao što znamo da je Pjanić u njegovim godinama već igrao seniorski fudbal, naravno da to ne znaći da Modić neće napraviti bolju karijeru, samo je potrebno mnogo, eto da ode u taj Lugano, da tu izdominira sezonu, dvije, pa da dovede recimo Basel, pa onda dok bi se u Baselu ustalio i odigrao kvalitetnih utakmica u Lp i onda da napravi transfer u još neki veći klub. Dug i težak je to put.
I to odigrao 33 tekme, preko 2400 minuta u prvoj Ligi Francuske sa 17 godina. Kako neki ljudi znaju bubati, svasta.Ajax je napisao/la:@Sheyi Nemozes tek tako nekog igraca porediti sa jednin Pjanicem. Pa Pjanic je vec sa 17 godina igrao u prvoj ligi i to kako je igrao. Hajde da ga je uporedio sa nekim losijim reprezentativcem samo kud bas sa Pjanicem.
Cuj bolja karijera od Pjanica. Mislim, Andrej kao nas reprezentativac, bilo bi super da bude kao Pjanic. Ali, on jos nije poceo da igra seniorski a vec 19 god.
Slazem se po pitanju Modica, malac je morao biti u U21. Nema tu oce nece Pipo ga je dovodio u kombinacije za prvi tim i kao takav mora imati mjestau svim nasim mladim selekcijama.santasa je napisao/la:ma kako nema !? ima, itekako, Modić je igrač koji će imati karijeru Pjanića i jaču...SjeverniVjetar je napisao/la:realno nema materijala da se dize frka oko njegovog nepozivanja.santasa je napisao/la: A Ačimović je najtalentovaniji mladac iz BiH u ovom trenutku - tvrdi se to na osnovu talenta, a talenat su odavno svi vidjeli.
To za Acimovica je dobro, nadajmo se da ce brzo zaigrati za seniore, ja sam sumnjicav po pitanju domacih talenata.
nema razloga biti sumnjićav na domaći talenat, ali ima razloga biti sumnjićav na razvoj tog talenta.
sva ta djeca koja su talentovana ako ne mogu nači način da odu vani do 18-e, neče imati velike šanse da naprave karijeru.
najbolje mjerilo za to su strani skauti i vrijednost naših igrača na tržištu - niko nas ne zarezuje ni 2% !
Je li ovdje iko fakat pročitao post ?
Ili se onako arbitrarno odlučuje šta stoji u njemu, pa onda na to odgovara ?
Tamo lijepo i čitko piše: "Modić je igrač koji će imati karijeru Pjanića i jaču"
To je prognoza, pretpostavka - nije dokazana tvrdnja - oslanja se na nekoliko informacija, Modićev talenat i Pjanićeva forma i rejting (izvor su italijanski i evropski fudbalski stručnjaci i novinski/medijski komentari), i predviđa šta bi moglo da se desi u budućnosti.
Šta se već sutra može desiti, niko ne zna.
Argumenti tipa vidi šta je Pjanić (u)radio sa 17, 18, koliko je plačen, itd. su potpuno bespotrebni, ali i besmisleni !
Stvarno ne bih ulazio u pojašnjavanje, i ovaj izlet mi je na nos izašao, ali malo skontajte kakve veze imaju pojedinačna iskustva, vezana za određene vremenske periode ili konkretne momente sa nečijom karijerom.
Neko je spomenuo, možda ironično, ali onda nije ni svjestan koliko je bio u pravu kada je rekao da Modić iz Lugana u roku od jedne sezone može završiti u Arsenalu !
Što, u principu, i jeste poenta mog posta, i što očekujem da će se desiti tom igraču, pod uslovom da bude živ i zdrav - ako ne odmah nakon prve sezone, sigurno će do 22-23 godine biti u nekom od najvećih klubova, u koje Pjanića, za sad, samo još naši pristrasni i patriotski mediji guraju, i to evo već nekoliko godina (od Bajerna do Barse, od Junajteda do Reala, pa će ga sigurno Gvardiola uzeti sebi jer ga cijeni najviše, pa će ga Luis Enrike jer on ga voli najviše...).
U međuvremenu, u Real ide Rađa.
Ne mogu da vjerujem koliko je perja poletjelo samo zato što je neko spomenuo Pjanića, i uporedio ga s neki talentovanim klincem.
Znam ja da se u sportske idole ne dira, pogotovo ne u sportske nacionalne idole, oko kojih se stvaraju mitovi i legende.
Nije mi namjera dirati u djetinje heroje i opsesije, vilo da se radi o djeci u tjelu odraslih ljudi ili tinejđera.
Tako je i u slučaju spominjanja Pjanića, predstava o njemu kao igraču nije ni trebala biti dotaknuta mojom prognozom - prognozom !!!
Tamo lijepo i čitko piše: "Modić je igrač koji će imati karijeru Pjanića i jaču"
To je prognoza, pretpostavka - nije dokazana tvrdnja - oslanja se na nekoliko informacija, Modićev talenat i Pjanićeva forma i rejting (izvor su italijanski i evropski fudbalski stručnjaci i novinski/medijski komentari), i predviđa šta bi moglo da se desi u budućnosti.
Argumenti tipa vidi šta je Pjanić (u)radio sa 17, 18, koliko je plačen, itd. su potpuno bespotrebni, ali i besmisleni !
Stvarno ne bih ulazio u pojašnjavanje, i ovaj izlet mi je na nos izašao, ali malo skontajte kakve veze imaju pojedinačna iskustva, vezana za određene vremenske periode ili konkretne momente sa nečijom karijerom.
Neko je spomenuo, možda ironično, ali onda nije ni svjestan koliko je bio u pravu kada je rekao da Modić iz Lugana u roku od jedne sezone može završiti u Arsenalu !
Što, u principu, i jeste poenta mog posta, i što očekujem da će se desiti tom igraču, pod uslovom da bude živ i zdrav - ako ne odmah nakon prve sezone, sigurno će do 22-23 godine biti u nekom od najvećih klubova, u koje Pjanića, za sad, samo još naši pristrasni i patriotski mediji guraju, i to evo već nekoliko godina (od Bajerna do Barse, od Junajteda do Reala, pa će ga sigurno Gvardiola uzeti sebi jer ga cijeni najviše, pa će ga Luis Enrike jer on ga voli najviše...).
Ne mogu da vjerujem koliko je perja poletjelo samo zato što je neko spomenuo Pjanića, i uporedio ga s neki talentovanim klincem.
Znam ja da se u sportske idole ne dira, pogotovo ne u sportske nacionalne idole, oko kojih se stvaraju mitovi i legende.
Nije mi namjera dirati u djetinje heroje i opsesije, vilo da se radi o djeci u tjelu odraslih ljudi ili tinejđera.
Tako je i u slučaju spominjanja Pjanića, predstava o njemu kao igraču nije ni trebala biti dotaknuta mojom prognozom - prognozom !!!
Ko da su nam u veznom redu sve buduci Pjanici pa Modic nema mjesta. A ove mlade repke bi makar duplo jace mogle biti.
Ma, normalno !dubrovnik je napisao/la:Slazem se po pitanju Modica, malac je morao biti u U21. Nema tu oce nece Pipo ga je dovodio u kombinacije za prvi tim i kao takav mora imati mjestau svim nasim mladim selekcijama.santasa je napisao/la:ma kako nema !?SjeverniVjetar je napisao/la: realno nema materijala da se dize frka oko njegovog nepozivanja.
Slažu se vlasnici AC Milana, a mi raspravljamo o njemu jer "nema tu materijala"
Još se digla prašina, leti perje, spomenu neko Pjanića u poređenju sa Modićem.
Uostalom, Meša ga je već uzeo na oko...
-
SjeverniVjetar
@santas, ljutis se bez veze, samo raspravljamo, ne moramo se slagati.
Ti si rekao Modic CE imati karijeru bolju od Pjanica, sto je tvrdnja, pa je normalno da ti ljudi repliciraju da je Pjanic sa 19, koliko Modic ima sada, vec bio afirmisano ime u europskom fudbalu, igrao CL, a ovaj jos nije ni debitovao na seniorskom nivou...ne ljutimo se sto ga poredis sa Pjanicem, naprosto, tvrdnja neutemeljena po svim objektivnim kriterijima.
@dubrovnik, ponovicu, nemam nista protiv Modica, volio bih da bude novi Zidane, ali odluka da ga ne uvrste u U21 , po meni, nije kontraverzna, jos manje skandal , kako to neki pokusavaju predstaviti. Opet, da je pozvan , bilo bi mi drago, kao i za svakog talentovanog igraca.
Ti si rekao Modic CE imati karijeru bolju od Pjanica, sto je tvrdnja, pa je normalno da ti ljudi repliciraju da je Pjanic sa 19, koliko Modic ima sada, vec bio afirmisano ime u europskom fudbalu, igrao CL, a ovaj jos nije ni debitovao na seniorskom nivou...ne ljutimo se sto ga poredis sa Pjanicem, naprosto, tvrdnja neutemeljena po svim objektivnim kriterijima.
@dubrovnik, ponovicu, nemam nista protiv Modica, volio bih da bude novi Zidane, ali odluka da ga ne uvrste u U21 , po meni, nije kontraverzna, jos manje skandal , kako to neki pokusavaju predstaviti. Opet, da je pozvan , bilo bi mi drago, kao i za svakog talentovanog igraca.
Kix prenosi da Rayo Vallecano čeka odgovor Eldina Hadžića ..
- Principatus
- Kontakt:
A ovo je vjerovatno spanski izvor: http://mercafichajes.es/06/06/2015/elus ... vallecano/Chinaglia je napisao/la:Kix prenosi da Rayo Vallecano čeka odgovor Eldina Hadžića ..
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Rayo Vallecano ima svoj stil igre, lijep, napadački, otvoren fudbal, tako da vjerujem da bi Hadžić u takvom timu imao sve predispozicije da pokaže najbolje od sebe, a onda ko zna, možda uslijedi i bolji transfer
no, ko zna da l' je istina
Diego Costa je igrao u Rayo Vallecanu ..
Diego Costa je igrao u Rayo Vallecanu ..
Jao gluposti...Ako neko do svoje 19 godine nije igrao seniorski fudbal, veoma glupo je pisati da ce sigurno biti u jednom od najvecih klubova. Eto Pjanic nece, koji hinjski pokusaj da se spusti Pjanic.santasa je napisao/la:Je li ovdje iko fakat pročitao post ?
Valjda ima ponudu da potpise na tri godine za Rayo pored toga ga jos zele Real Betis, Levante i Getafe.Principatus je napisao/la:A ovo je vjerovatno spanski izvor: http://mercafichajes.es/06/06/2015/elus ... vallecano/Chinaglia je napisao/la:Kix prenosi da Rayo Vallecano čeka odgovor Eldina Hadžića ..
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, torbica i 53 gosta.