LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
Realno, Okafor ima najbolju post up igru i rad nogu od svih visokih igraca koji su izasli na draft u zadnjih 10-ak godina. On ima fizicki odlicne predispozicije da bude dominantan na oba kraja parketa al ne znam moze li to sve ostvariti, previse mi mekano izgleda. S pravim trenerima moze biti tu dosta dobar ali opet valja ga naucit da se bukvalno perfektno pozicionira jer nema brzinu. Ja bih sigurno prije njega uzeo i Townsa (koji je strasan potencijal i potencijalno bolja verzija LaMarcusa Aldridgea) i Russella koji mi ima "ono nesto" i taj neki smek u igri koji rijetko koji igrac ima. Ako bi Minny uzeo Townsa, ja sam definitivno za Russella zbog po meni veceg potencijala i zbog toga sto bi dobili nasljednika Kobea na bekovskim pozicijama (s tim sto bi ja Russella ipak vise na playa gurao).
Kakva su ovo povezivanja sa Wadeom ? 33 godine, vecinom propusti cetvrtinu sezone, ne znam koliko bi ovo bilo pametno..
ser del barça es el millor que hi ha !
-
- Kontakt:
Ma to su samo glasine, stvarno nema velike logike dovodit tako starog igraca, na stranu svi njegovi kvaliteti, osim ako Kobe nije svima ufuro neku ludu ideju da ce se naredne sezone aktivno borit za titulu, hahahah pa da i Wade da svoj doprinosScof1eld je napisao/la:Kakva su ovo povezivanja sa Wadeom ? 33 godine, vecinom propusti cetvrtinu sezone, ne znam koliko bi ovo bilo pametno..

Problem je što mi imamo Clarksona, uprava izgleda želi da popuni poziciju koja nedostaje, tj centarsku liniju sa Okaforom.
Iako bi Russell bio bolja opcija, to je odma višak na 1, jedino da nekog od njih forsiramo kao bek šutera, što i nije moguće, makar dok Kobe igra.
Iako bi Russell bio bolja opcija, to je odma višak na 1, jedino da nekog od njih forsiramo kao bek šutera, što i nije moguće, makar dok Kobe igra.
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi
- PaskalHens
- Kontakt:
Ma samo Okafora gledati, kad već Towns ne može. Centar je blago, a on će dominirati u ovakvoj ligi.
Viva la France, as they say in Rome.
- SteveHeighway
- Kontakt:
Ono sto je sigurno da ce jos vremena proci do ukljucenja u borbu za play off.
Ma Okafor je odlican,pratio sam ga par puta kad je arena prikazivala i na centarskoj poziciji ce to biti odlican upgrade.
Let's go Lakers !!!
Ma Okafor je odlican,pratio sam ga par puta kad je arena prikazivala i na centarskoj poziciji ce to biti odlican upgrade.
Let's go Lakers !!!
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !
Steven Gerrard !
- majestic24
- Kontakt:
Ima li kakvih prica da bi mogli potpisati ovo ljeto nekog top igraca iz FA???
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Jimmy Butler vjerovatno
Nadam se da Wade samo koristi Lakerse kako bi iznudio vise od onih 10 miliona $ koje mu je ponudio Heat, jer mislim da bi bilo glupo dati njemu preko 10 miliona $ po sezoni...Kao prvo cesto je povrijedjen, kao drugo isti ima vec 33 godine i kao trece kada vec radimo taj tzv. rebuilding zar se nije bolje okrenuti nekim mladjim igracima.
Zato se nadam iskreno da Wade koristi Lakerse, jer me ne bi iznenadilo da Jimmy razmatra mogucnost da mu ponudi vise od tih 10 miliona $.
Sve je izvjesnije da cemo draftovati Okafora, no i pored opravdane kritike mnogi ovdje zaboravljaju cinjenicu da momak ima samo 19 godina i da neke stvari moze nauciti kroz kvalitetan trening.
Zato se nadam iskreno da Wade koristi Lakerse, jer me ne bi iznenadilo da Jimmy razmatra mogucnost da mu ponudi vise od tih 10 miliona $.
Sve je izvjesnije da cemo draftovati Okafora, no i pored opravdane kritike mnogi ovdje zaboravljaju cinjenicu da momak ima samo 19 godina i da neke stvari moze nauciti kroz kvalitetan trening.
Nema sanse da potpisemo Butlera jer sam siguran da ce Bullsi svaku ponudu matchirati, iako bi nam legao ko budali samar.ozy je napisao/la:Jimmy Butler vjerovatno
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
- Kontakt:
Evo nekih prica i za Cousinsa:
http://probasketballtalk.nbcsports.com/ ... s-cousins/
Ocigledno ce tih nabadanja oko potencijalnih igraca ovo ljeto biti redovno, LosAngeles atraktivan grad, atraktivno trziste, ko zna sta cemo jos procitat, i sta se zaista tu sprema i kuha... Ali ajde, nek se nesto vrti..
http://probasketballtalk.nbcsports.com/ ... s-cousins/
Ocigledno ce tih nabadanja oko potencijalnih igraca ovo ljeto biti redovno, LosAngeles atraktivan grad, atraktivno trziste, ko zna sta cemo jos procitat, i sta se zaista tu sprema i kuha... Ali ajde, nek se nesto vrti..

- PaskalHens
- Kontakt:
Batler se spominje kao igrač koji je već potpisao predugovor sa Lejkersima, te će se pridružiti Jezerašima slijedeće ljeto. Koliko je tačno, ne znam, al' govore kako je odbio ugovor Bikova, a i kad skontamo da mu je ostala godina dana ugovora ima logike. Doduše, s druge strane, možda hoće da uzme više para slijedeće godine, jer se povećava cap..
Ja sam čuo da je predugovor tu i da je slijedeće ljeto on ta velika zvijezda u LA-u, sad je l' patka, vrijeme će pokazati.
Ja sam čuo da je predugovor tu i da je slijedeće ljeto on ta velika zvijezda u LA-u, sad je l' patka, vrijeme će pokazati.
- IlCapitano
- Kontakt:
Ne može Butler 'odbiti' ugovor od Bullsa. Može potpisati sa nekim drugim, a Bullsi to odmah matchirati i opet ga zadržati ili odbiti sve ugovore i uzeti 'qualifying offer' i biti unrestrickted free agent sljedeće ljeto.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Naravno da je patka jer mu nije ostala godina dana ugovora. On sad kad potpise bice minimum 2-3 godine, jer ce Chicago sve matchirati. Jedino nakon ovog novog ugovora ili ako ga mi budemo htjeli trejdat moze napustit Bullse.PaskalHens je napisao/la:Batler se spominje kao igrač koji je već potpisao predugovor sa Lejkersima, te će se pridružiti Jezerašima slijedeće ljeto. Koliko je tačno, ne znam, al' govore kako je odbio ugovor Bikova, a i kad skontamo da mu je ostala godina dana ugovora ima logike. Doduše, s druge strane, možda hoće da uzme više para slijedeće godine, jer se povećava cap..
Zasticen je free agent i nema on pravo nikakve predugovore potpisivati, to je zabranjeno u NBA.
A de mi objasni eto Lakersi mu ponude 3 godisnji ugovor od 45 miliona dolara, Bullsi matchiraju, on ce tek nakon tri godine biiti nezasticen free agent. Bice ugovor sigurno minimum na 2 godine, i nadam se da cemo opet u sledecem ugovoru mu ubacit QO.IlCapitano je napisao/la:Ne može Butler 'odbiti' ugovor od Bullsa. Može potpisati sa nekim drugim, a Bullsi to odmah matchirati i opet ga zadržati ili odbiti sve ugovore i uzeti 'qualifying offer' i biti unrestrickted free agent sljedeće ljeto.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
- PaskalHens
- Kontakt:
Dobro, dobro, ako vi tako kažete. Ja samo želim reći da se sve glasnije spominje Batler u LA-u, sad kojim putevima, silama, kanalima će to ići ja ne znam..
Ima jedan nacin, vi nama 2 pick i eto vam Butler.PaskalHens je napisao/la:Dobro, dobro, ako vi tako kažete. Ja samo želim reći da se sve glasnije spominje Batler u LA-u, sad kojim putevima, silama, kanalima će to ići ja ne znam..

Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
- PaskalHens
- Kontakt:
Mislim da 2. pik će jedino ići u Kraljeve za Bugija, ostalo ne dolazi u obzir. Batler će biti u LA-u bez pikova, htjeli vi to ili ne.

Doce, al kad napuni 30.PaskalHens je napisao/la:Mislim da 2. pik će jedino ići u Kraljeve za Bugija, ostalo ne dolazi u obzir. Batler će biti u LA-u bez pikova, htjeli vi to ili ne.![]()

FK DELFIN NEUM
FK DELFIN NEUM
- IlCapitano
- Kontakt:
A de mi objasni eto Lakersi mu ponude 3 godisnji ugovor od 45 miliona dolara, Bullsi matchiraju, on ce tek nakon tri godine biiti nezasticen free agent. Bice ugovor sigurno minimum na 2 godine, i nadam se da cemo opet u sledecem ugovoru mu ubacit QO.[/quote]IlCapitano je napisao/la:Ne može Butler 'odbiti' ugovor od Bullsa. Može potpisati sa nekim drugim, a Bullsi to odmah matchirati i opet ga zadržati ili odbiti sve ugovore i uzeti 'qualifying offer' i biti unrestrickted free agent sljedeće ljeto.
Ne možete opet nakon toga ubacivati QO. To je samo jednom kad igrač prvi put postaje zaštićeni FA i to je to. On može uzeti QO ovo ljeto od 5-6 miliona i sljedeće ljeto bi bio nezaštićen i vi se ništa ne bi pitali.
Ako matchirate sad neku ponudu Lakersa npr. i on za 3 godine završi kod vas onda je nezaštićen i on sam bira gdje će.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
- PaskalHens
- Kontakt:
Ne možete opet nakon toga ubacivati QO. To je samo jednom kad igrač prvi put postaje zaštićeni FA i to je to. On može uzeti QO ovo ljeto od 5-6 miliona i sljedeće ljeto bi bio nezaštićen i vi se ništa ne bi pitali.IlCapitano je napisao/la:A de mi objasni eto Lakersi mu ponude 3 godisnji ugovor od 45 miliona dolara, Bullsi matchiraju, on ce tek nakon tri godine biiti nezasticen free agent. Bice ugovor sigurno minimum na 2 godine, i nadam se da cemo opet u sledecem ugovoru mu ubacit QO.IlCapitano je napisao/la:Ne može Butler 'odbiti' ugovor od Bullsa. Može potpisati sa nekim drugim, a Bullsi to odmah matchirati i opet ga zadržati ili odbiti sve ugovore i uzeti 'qualifying offer' i biti unrestrickted free agent sljedeće ljeto.
Ako matchirate sad neku ponudu Lakersa npr. i on za 3 godine završi kod vas onda je nezaštićen i on sam bira gdje će.[/quote]
Može malo na bosanskom za nas ljubitelje igre, a ne capa, zaštićen, nezaštićen itd.. Ako nije teško, da pojasni šta konkretno to znači i može li on slijedeće ljeto u LA bez mečiranja bilo kakve ponude Bikova?
- Donnie Darko
- Kontakt:
Ako je dovoljno lud da se kocka, i prolongira novi ugovor za godinu dana, moguće je.
Sa obzirom da je odigrao sezonu karijere, može dobiti maksimalan ugovor u Bullsima, definitivno se neće kockati. Šanse da ode u Lakerse sjedeće godine kao slobodan igrač postoje, ali su manje od 1%.
Sa obzirom da je odigrao sezonu karijere, može dobiti maksimalan ugovor u Bullsima, definitivno se neće kockati. Šanse da ode u Lakerse sjedeće godine kao slobodan igrač postoje, ali su manje od 1%.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.