2015-16 NBA Off-Season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Greivis
Kontakt:

Re: 2015-16 NBA Off-Season

Post Postao/la Greivis » 20 jun 2015, 01:50

Epidaurus je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:Izuzev Okafora i CAT koji su centri...Hezonja je daleko najbolji igrac na ovom draftu. Kako samo covjek igra i to za Barcelonu :tokralju: neije to neka sklj liga pa da se on ispucava :tokralju:
Russell pa Hezonja
Hoces se pojesti kad Lakersi uzmu Okafora ispred Russella? :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 20 jun 2015, 10:47

Ja se nadam da cemo birati Russela i onda nekog centra kroz FA (Gasol, Monroe, Jordan).
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 20 jun 2015, 14:10

Kakve su sanse da D. J. Cooper potpise ugovor sa nekom NBA ekipom ?
#Bosnianbeast

#DLOading

#WeGoHard

sky23
Kontakt:

Post Postao/la sky23 » 20 jun 2015, 15:26

^Kruže glasine o mogućem dolasku u NBA, mada klub nije imenovan, stoga u narednim danima možemo tek saznati. :kafa:
#RunningOfTheBulls #90sEra #ThisIsWhyWePlay

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 jun 2015, 17:45

marko keselj navodno u kampu blazersa

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 21 jun 2015, 02:02

Celikovac je napisao/la:Da, neko ce debelo profitirati s njegovim izborom. Retardirani amerikanci su uvijek imali cudne kriterije prema Euro igracima, i to gotovo uvijek pogresne kriterije. Evo ovog Popizditisa stavljaju ispred Hezonje...
popizditis bi mogao biti novi dirk (ili bargnani, zavisi kakve bude srece) ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 21 jun 2015, 02:05

Hezonja je veći potencijal od njega. Samo što je egomanijak poput Kobea ili Jordana i to jednom bijelcu neće proći u NBA. Da je crnac bio bih spreman staviti sve što imam na to da će biti nivo Kobea, ako ne i bolji.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 21 jun 2015, 02:12

Kawhi je napisao/la:Hezonja je veći potencijal od njega. Samo što je egomanijak poput Kobea ili Jordana i to jednom bijelcu neće proći u NBA. Da je crnac bio bih spreman staviti sve što imam na to da će biti nivo Kobea, ako ne i bolji.
ja sam hezonju vidio sa 15 godina i momak je upravo to sto kazes, egomanijak... zato i u barceloni jednu igra, pa dvije sjedi na klupi, bas se umislio da je kobe... a da je igracina, igracina je :tokralju:

al popizditis fakat ima taj neki netipican stil, samo mene vise podsjeca na bargnanija, tj da samo zna opucati trojku, a da ce biti propuh u udbrani i beskorisno truplo pod kosem u napadu... :crazy:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 21 jun 2015, 02:14

Precjenjujete Hezonju. Ima dobar sut i atletski je jak. Ostali segmenti igre mu nisu na nekom nivou. Narocito kontrolu lopte i dribling mora popraviti.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 21 jun 2015, 02:16

Greivis je napisao/la:Precjenjujete Hezonju. Ima dobar sut i atletski je jak. Ostali segmenti igre mu nisu na nekom nivou. Narocito kontrolu lopte i dribling mora popraviti.
Slažem se.

Winslow ce biti duplo bolji igrac od Hezonje.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 21 jun 2015, 02:19

KK_Bosna je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Hezonja je veći potencijal od njega. Samo što je egomanijak poput Kobea ili Jordana i to jednom bijelcu neće proći u NBA. Da je crnac bio bih spreman staviti sve što imam na to da će biti nivo Kobea, ako ne i bolji.
ja sam hezonju vidio sa 15 godina i momak je upravo to sto kazes, egomanijak... zato i u barceloni jednu igra, pa dvije sjedi na klupi, bas se umislio da je kobe... a da je igracina, igracina je :tokralju:

al popizditis fakat ima taj neki netipican stil, samo mene vise podsjeca na bargnanija, tj da samo zna opucati trojku, a da ce biti propuh u udbrani i beskorisno truplo pod kosem u napadu... :crazy:
Ja sam igrao protiv Hezonje sa 12. :tralala: U Barceloni ga ubi Navaro, odnosno to što legenda mora igrati iako trenutno ne zaslužuje to. I njega i Abrinesa to ukopa, ali Abrines iako je dosta slabiji od Hezonje dobije više minuta od njega jer je domaći.

Ne znam šta reći za Popizditisa. Baca na Dirka, ali i baca na Andreu što ti kažeš. I ako ne bude Andrea ne vjerujem da će ikada biti nivo Dirka (top 3 PF ikad) što je premalo za 2. ili 3. picka.
Greivis je napisao/la:Precjenjujete Hezonju. Ima dobar sut i atletski je jak. Ostali segmenti igre mu nisu na nekom nivou. Narocito kontrolu lopte i dribling mora popraviti.
To će za jednu sezonu riješiti u NBA ako upadne u dobru organizaciju. Ni KD nije došao s nekom kontrolom lopte u ligu. Ne pamtim kad sam zadnji put vidio nekog vanjskog igrača ovako spremnog da dominira na obje strane parketa. :tokralju:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 21 jun 2015, 02:23

Hezonja mora krvavo radit na kontroli lopte i driblingu i ako to uspije moze bit j.e.b.e.n.o dobar igrac. Sigurno najveci evropski potencijal u zadnjih nekoliko godina.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 21 jun 2015, 07:22

Po.meni da bi uspio u NBA a iz europskih zemalja a bijelac, moraš.se.dokazati malo, to sto Dirk uspio bez toga i izuzetak opet znaci da potvrđuje pravilo. Stojanović je uspio kao tricas pa je trenirao kao budala pa tek onda su mu dozvolili nesta vise. Drazen i Ginobili ( koga smatram europskom školom) su uspjeli zbog toga što su došli kao mvp euroleauge... Tako da Hezonja možda ima potencijal ali hoće li imati dovoljno loptu da to pokaže u to čisto sumnjam. A nije neki baš spot up suter kao Stojakovic
. Ostali su bili ili centri ili visoka krila pa u nedostatku visokih su uspjeli. Šarić je pametan sto je prvo otišao u Efes da se kali prije nba, propao bi tamo. To sto je Dragic ima jednu monstruoznu sezonu, je rezultat Nasha koji je zaslužan za taj sistem a ovaj uskočio, vidjet će mo ga u Miamiu. Doduše može uvijek imati sreće kao Jarić i zaraditi lovu nizasta ;-)

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 21 jun 2015, 08:25

Kawhi je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:

Ja sam igrao protiv Hezonje sa 12. :tralala: U Barceloni ga ubi Navaro, odnosno to što legenda mora igrati iako trenutno ne zaslužuje to. I njega i Abrinesa to ukopa, ali Abrines iako je dosta slabiji od Hezonje dobije više minuta od njega jer je domaći.

Ne znam šta reći za Popizditisa. Baca na Dirka, ali i baca na Andreu što ti kažeš. I ako ne bude Andrea ne vjerujem da će ikada biti nivo Dirka (top 3 PF ikad) što je premalo za 2. ili 3. picka.
To će za jednu sezonu riješiti u NBA ako upadne u dobru organizaciju. Ni KD nije došao s nekom kontrolom lopte u ligu. Ne pamtim kad sam zadnji put vidio nekog vanjskog igrača ovako spremnog da dominira na obje strane parketa. :tokralju:
Uff tesko da da baca na Dirka u njegovim godinama,Dirk je tada opusteno igrao SF,i bio brzi dosta od Porizingisa....ipak je ovo neki Bargnani
Kao sto sam vec napisao u nekom predhodnom postu,ima neku brzinu,ali nema snage,ramena uzasna,pa i noge,tako da dok ojaca izgubice dosta na toj brzini,propuh u odbrani,a najvise mu se zamjera losa realizacija u postu (sto je donekle posledica,konstitucije i snage),ja ga vidim kao bust ili karijera Olynika..tako nesto...bilo je ovakvih kao Porizingis koji su redom birani visoko (Bargnani,Andris Biedrinis,Tskitishvili,Milicic...)sve bust do busta.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 21 jun 2015, 10:13

Paul Pierce will forgo his Wizards option and become a free agent
http://www.washingtonpost.com/blogs/wiz ... d=sm_tw_ps
Heat plan to offer Goran Dragic a 5-year, $80M deal
Shams Charania ‏@ShamsCharania
Greg Oden is on NBA comeback trail, visiting Dallas to work out for the Mavericks this week in mini-camp, league **** tell RealGM.
:salut:
slika

da se podsjetimo : Suns Heartbreaking Losses 2014-15
https://vid.me/cwtv
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 jun 2015, 12:12

Znači i Pierce će vrlo vjerovatno u Clipperse kod Doca...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 jun 2015, 12:25

IlCapitano je napisao/la:Znači i Pierce će vrlo vjerovatno u Clipperse kod Doca...
Još jedan koji će biti proglašen klocem poslije druge runde sljedeće godine.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 jun 2015, 12:25

Kobe Bryant je napisao/la: To sto je Dragic ima jednu monstruoznu sezonu, je rezultat Nasha koji je zaslužan za taj sistem a ovaj uskočio, vidjet će mo ga u Miamiu. Doduše može uvijek imati sreće kao Jarić i zaraditi lovu nizasta ;-)
To sto je Dragic toliko dugo godina vec kvalitetan play i sto ce dobiti max ove sezone,je rezultat toga sto ima elitni prvi korak(i ne samo za evropske uslove) kao i generalno odlicne fizikalije da bude koristan igrac na oba djela parketa.Ti govoris o sezonu u kojoj je trebao biti all star,dokazao je on i prije toga da je itekako vrijedan NBA-a.

Hezonja ima sve da bude vrhunski 3 and D igrac,nba domet i nba fizikalije.
A sad dal ce postati all star zavisi svakako od mnogih uslova pocevsi od ekipe u koju sleti.

Porzingis ne mora biti ni Dirk nit Andrea,al ta kombinacija visine,suta,fizikalija svakako od njega cini najpotentnijeg prospekta od svih.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 jun 2015, 12:30

Nevjerojatno da postoje ljudi koji vjeruju da ce neki Evropljani imati bolje karijere od 4 Amera za ovaj draft :)

Hoce isto kao Kanter i Valanciunas od Leonarda, Thompsona i Irvinga, Rubio od Curryja, Bargniani od Aldridge, Bogut od Paul i tako to, vjerovatno svi ti koji su birali njih prije Amera kontaju sad vjesanje ili cijand.

Hezonja ce biti najvise na razini Gallinarija.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 21 jun 2015, 12:36

Pa nevjerovatno bi bilo da pricamo o nekim evropskim potencijala atletike bez,Hezonja i Porzingis su bas suporotan primjer toga.
Hernangomez kojem se predvidja kraj prve runde je klasicni evropski potencijal koji u evropi moze imati karijeru Felipe Reyesa ali preko bare zbog manjka fizikalija i sa sporim stopalima ne bi nikad uspio.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.