FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Nemoj te o parama i finansijama molim vas. Niko od nas nema pojma u kakvoj je financijskoj situaciji klub. Svako vase pametovanje je zasnovano na pretpostavkama, koje su neutemeljene. Najlakse je tudim ku...m gloginje mlatit. Ajde majcin sine ,kad si takav maher, nagovori sebe i jos pet ljudi da kupe clanske karte, e onda si baja i imas pravo glasa.
Ostavljen je u Sa, umjesto njega poveli AlihodjicazaboljisportuBiH je napisao/la:Ja i šta je sa Hadžovićem?

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
- samogrbavica
- Kontakt:

Kako si ti nama pametan. A u kakvoj su financijskoj situaciji ljudi okole tebe. Ljudi sastavljaju kraj s krajem, skoluju po 2 djece i slicno. Ali znas pisati da je u klubi tesko a da se odvaja od usta da bi oni doveli Hodzurdu panja. Daj ti ljudima pare kad si maher da se uclane. Kad si baja udjeli onom ko nema i 5 ljudi nek se uclani. Kad ti to uradis imat ces pravo glasa baja.manijakinho je napisao/la:Nemoj te o parama i finansijama molim vas. Niko od nas nema pojma u kakvoj je financijskoj situaciji klub. Svako vase pametovanje je zasnovano na pretpostavkama, koje su neutemeljene. Najlakse je tudim ku...m gloginje mlatit. Ajde majcin sine ,kad si takav maher, nagovori sebe i jos pet ljudi da kupe clanske karte, e onda si baja i imas pravo glasa.
KHAJ PRICE
-
- Kontakt:
To je to otprilike ali druže mora biti malo i rizika. Recimo ova priča aldinova da treba fan shop u gradu je ok. NIje to samo fan shop nego i mjesto gdje možeš uzati člansku, kartu za tekme i sl. ali da bi se to pokrenulo treba dati platu radnicima, platiti rentu za prostor, urediti prostor i sl. TO iziskuje lovu da uložiš a ona nije toliko sigurna da će se vratiti i da će biti samoodrživo ako imaš ovakav marketing, ali da bi bilo šta pokrenuo moraš uložiti. Nigdje se ne štedi bez ulaganja. Naravno logičnog i ulaganja zasnovanog na biznis planu. Zbog svega toga ja spominjem samo članarine, koje su mogle pokrenuti mnogo toga a nisu primarno imale puno ulaganja, tj imale bi skoro ništa. Onda od dobijene love ideš dalje i širiš biznis, marketing biznis u klubu.ublehas je napisao/la:Eto ispade ko god se ne slaže sa vama ne konta koliko je bitan marketing......jah....ja sam igrom slučaja završio marketing i odlično znam vrijednost istog, ali ovdje većina ne konta da je za marketing, fan šop i za mnoge druge stvari potreban novac. Svi se vode politikom joj svi će kupiti ovo, svi će kupiti ono, a nas na stadionu 2-3 hiljade. Broj članskih i godišnjih da ne spominjem. Svi jaki na riječima, a kad treba nešto konkretno svi imaju neki izgovor. Znam da u klubu ima ljudi koji imaju uspješne vlastite biznise, i sad ispade da oni ništa ne znaju, ali da su ljudi sa foruma stučnjaci u marketingu, biznisu, pregovaranju, finansiranju, iznalaženju sredstava.....možda i jesu....zato i pitam kakve su reference.
Ispade svi mi znamo bolje od stručnog štaba ko treba igrati, koju formaciju, kako napadati, a kako se braniti. Svi znamo koga treba dovesti, koga treba prodati i za koliko, kako potpisati sponzora, kako napraviti stadion, kako organizovati marketing, kako urediti fan shop.....a glavna referenca FIFA menadžer ......
Ne kažem da je sve perfektno ili da ne može bolje, ali ako neko misli da je on taj koji može unaprijediti neki segment kluba, neka se fino javi u klub i predloži neki biznis plan zasnovan na stvarnoj kalkulaciji, a ne na nekim nerealnim pretpostavkama.
-
- Kontakt:
VIdi ne znam što umjesto njega ALihodžića. Trbali su ići obojica ako su momka ostavili u klubu. Ako je dobio nogu kao Kašić i Mekić onda ok, ali čini mi se da on nije dobio nogu. Meni npr mlai Alihodžić izgleda odlično na toj lijevoj strani. Eh sad Oda ih je pratio, ali i mali Hadžović treba ići na pripreme ili dobiti slobodne papire ili ga poslati na posudbu.Minjore je napisao/la:Ostavljen je u Sa, umjesto njega poveli AlihodjicazaboljisportuBiH je napisao/la:Ja i šta je sa Hadžovićem?
Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar
A u kakvoj si situaciji ti??ili ja?? Pogledaj na alfi brkin intervju od prije par dana i bice ti jasne neke stvari,posebno se dotakao ovog naseg statuta...u kojem misli da je zamazivanje ociju jer niko nece dati pare tako,ako neko ima volio bih da stavi da svi preslusaju...kaze Brko uskoro cemo morati otimati pare jer nemamo drugog nacinamanijakinho je napisao/la:Nemoj te o parama i finansijama molim vas. Niko od nas nema pojma u kakvoj je financijskoj situaciji klub. Svako vase pametovanje je zasnovano na pretpostavkama, koje su neutemeljene. Najlakse je tudim ku...m gloginje mlatit. Ajde majcin sine ,kad si takav maher, nagovori sebe i jos pet ljudi da kupe clanske karte, e onda si baja i imas pravo glasa.

GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Amar kad zavrsi s arapima nek se vrati u Zelju ,svaka cast svima ali on je bio glavna masina Zelje. Moramo se malo trznuti sve nesto miltavo I mekano u zadnje vrijeme.
Zeljina djeca ne mogu sama ,mora se dovesti neko solidno pojacanje ,ne moze se stalno krpiti. Ganjamo polovnjake iz Veleza ,Slavije itd.
Stara izreka koliko para toliko I muzike ,ebo to nek sviraju na veresiju!
Zeljina djeca ne mogu sama ,mora se dovesti neko solidno pojacanje ,ne moze se stalno krpiti. Ganjamo polovnjake iz Veleza ,Slavije itd.
Stara izreka koliko para toliko I muzike ,ebo to nek sviraju na veresiju!
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
-
- Kontakt:
Samo za marketing treba ekipa od 20-tak strucnih i ambicioznih ljudi u klubu, a koliko ih je ukupno sad zaposleno?
Ima li prenos finala ovog turnira bilo gdje? 

Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.
Nastavice se...
Nastavice se...
Daj ba mogu fan shop i dva pametna covjeka uredjivat,samo ko ima maste a ti kad das pare prave ti sta god zamislis. Ja otisao majicu i dres da kupim,vratio se sa mirisom za auto .
Zeljeznicar! 1921 !
Kao prvo nije na alfi nego na s.ource kao drugi nisi ti Brku shvatio ni sekunde jedne.Covjek prica na svoj nacin i kaze ti u prenesenom smislu da niko ne ulaze pare u sport to sto kaze moramo se snalaziti otimati kaze da moramo biti snalazljivi i vise raditi na tome.Ja Amara volim ko oci svoje on je neko ko poznaje fudbal ali o finansijama vise vjerujem Gredi jer je to njegov fah i jedini je predsjednik kluba nakon rata koji pokusava napraviti sistem u kojem ce sve normalno funkcionisati i tu nema nista na preskake. Ima ako nam uleti neko kao pogancerima sa lovom al za to treba rada i srece kao sto rece Amar.delinjo je napisao/la:A u kakvoj si situaciji ti??ili ja?? Pogledaj na alfi brkin intervju od prije par dana i bice ti jasne neke stvari,posebno se dotakao ovog naseg statuta...u kojem misli da je zamazivanje ociju jer niko nece dati pare tako,ako neko ima volio bih da stavi da svi preslusaju...kaze Brko uskoro cemo morati otimati pare jer nemamo drugog nacinamanijakinho je napisao/la:Nemoj te o parama i finansijama molim vas. Niko od nas nema pojma u kakvoj je financijskoj situaciji klub. Svako vase pametovanje je zasnovano na pretpostavkama, koje su neutemeljene. Najlakse je tudim ku...m gloginje mlatit. Ajde majcin sine ,kad si takav maher, nagovori sebe i jos pet ljudi da kupe clanske karte, e onda si baja i imas pravo glasa.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Format je napisao/la:Daj ba mogu fan shop i dva pametna covjeka uredjivat,samo ko ima maste a ti kad das pare prave ti sta god zamislis. Ja otisao majicu i dres da kupim,vratio se sa mirisom za auto .

Daj nove majice sa nekim novim natpisima, slikama .. Ako se ne varam nista novo nije izaslo od JD dizajna

Željeznicar za život cijeli !
Ma slazem se ja dosta sa tobom. Cinjenica je da neke stvari mogu I moraju funkcionisati bolje. I meni smeta sto npr. Nikako da se napravi kvalitentna online prodaja u fan shopu, sto je nekad ponuda i vise nego skromna, sto se nekad kasno reaguje u nekim situacijama.......ali treba shvatiti da u klubu se tim poslom bave volonteri ili radnici koji su placeni nekoliko stoja. U prevodu koliko para toliko muzike. Niko ne pita sa kojim sredstvima raspolaze klub. Svi bi I vrhunski marketing, I vrhunski fan shop, I novi stadion, I nove extra igrace.......a niko ne pita odakle pare. Kad karta bude 5-6 KM pobuna. Koliko god da kosta neka majica ili dres, pobuna. Sta god da se uradi ne valja, jer svi znaju kako je to trebalo, a u stvarnom zivotu najveca referenca sto su uveli Tottenham u CL na menadzeru. Cinjenica je da smo na rijecima prvaci svijeta, a kad to treba prakticno pokazati nigdje nas. Npr. U cijenu jedne majice ulaze: nabavna cijena majice, cijena printa, cijena koja se placa idejnom tvorcu printa, cijena zaposlenog u fan shopu, njegovi doprinosi, porezi, cijena rezija za poslovni prostor (pretpostavljam da klub prostor dzaba iznajmljuje), marza koja se dijeli nekim procentom na klub I vlasnika fan shopa.......I sad neka mi neko od strucnjaka sa foruma objasni kako treba formirati cijenu da se napravi kvalitetna majica, sa kvalitetnim printom, sa dobrom idejom koja nece kostati puno. Naravno nemojte uzimati pretpostavke da cemo prodate neke stotine ili hiljade komada ( sto bi uveliko smanjilo fiksne troskove) nego se zadrzite u realnim granicama od 50ak komada......zaboljisportuBiH je napisao/la:To je to otprilike ali druže mora biti malo i rizika. Recimo ova priča aldinova da treba fan shop u gradu je ok. NIje to samo fan shop nego i mjesto gdje možeš uzati člansku, kartu za tekme i sl. ali da bi se to pokrenulo treba dati platu radnicima, platiti rentu za prostor, urediti prostor i sl. TO iziskuje lovu da uložiš a ona nije toliko sigurna da će se vratiti i da će biti samoodrživo ako imaš ovakav marketing, ali da bi bilo šta pokrenuo moraš uložiti. Nigdje se ne štedi bez ulaganja. Naravno logičnog i ulaganja zasnovanog na biznis planu. Zbog svega toga ja spominjem samo članarine, koje su mogle pokrenuti mnogo toga a nisu primarno imale puno ulaganja, tj imale bi skoro ništa. Onda od dobijene love ideš dalje i širiš biznis, marketing biznis u klubu.ublehas je napisao/la:Eto ispade ko god se ne slaže sa vama ne konta koliko je bitan marketing......jah....ja sam igrom slučaja završio marketing i odlično znam vrijednost istog, ali ovdje većina ne konta da je za marketing, fan šop i za mnoge druge stvari potreban novac. Svi se vode politikom joj svi će kupiti ovo, svi će kupiti ono, a nas na stadionu 2-3 hiljade. Broj članskih i godišnjih da ne spominjem. Svi jaki na riječima, a kad treba nešto konkretno svi imaju neki izgovor. Znam da u klubu ima ljudi koji imaju uspješne vlastite biznise, i sad ispade da oni ništa ne znaju, ali da su ljudi sa foruma stučnjaci u marketingu, biznisu, pregovaranju, finansiranju, iznalaženju sredstava.....možda i jesu....zato i pitam kakve su reference.
Ispade svi mi znamo bolje od stručnog štaba ko treba igrati, koju formaciju, kako napadati, a kako se braniti. Svi znamo koga treba dovesti, koga treba prodati i za koliko, kako potpisati sponzora, kako napraviti stadion, kako organizovati marketing, kako urediti fan shop.....a glavna referenca FIFA menadžer ......
Ne kažem da je sve perfektno ili da ne može bolje, ali ako neko misli da je on taj koji može unaprijediti neki segment kluba, neka se fino javi u klub i predloži neki biznis plan zasnovan na stvarnoj kalkulaciji, a ne na nekim nerealnim pretpostavkama.
Zadnja izmjena: ublehas, dana/u 21 jun 2015, 11:16, ukupno mijenjano 1 put.
Ma shvatio je on,nije u tome problem...pile87 je napisao/la:Kao prvo nije na alfi nego na s.ource kao drugi nisi ti Brku shvatio ni sekunde jedne.Covjek prica na svoj nacin i kaze ti u prenesenom smislu da niko ne ulaze pare u sport to sto kaze moramo se snalaziti otimati kaze da moramo biti snalazljivi i vise raditi na tome.Ja Amara volim ko oci svoje on je neko ko poznaje fudbal ali o finansijama vise vjerujem Gredi jer je to njegov fah i jedini je predsjednik kluba nakon rata koji pokusava napraviti sistem u kojem ce sve normalno funkcionisati i tu nema nista na preskake. Ima ako nam uleti neko kao pogancerima sa lovom al za to treba rada i srece kao sto rece Amar.delinjo je napisao/la:A u kakvoj si situaciji ti??ili ja?? Pogledaj na alfi brkin intervju od prije par dana i bice ti jasne neke stvari,posebno se dotakao ovog naseg statuta...u kojem misli da je zamazivanje ociju jer niko nece dati pare tako,ako neko ima volio bih da stavi da svi preslusaju...kaze Brko uskoro cemo morati otimati pare jer nemamo drugog nacinamanijakinho je napisao/la:Nemoj te o parama i finansijama molim vas. Niko od nas nema pojma u kakvoj je financijskoj situaciji klub. Svako vase pametovanje je zasnovano na pretpostavkama, koje su neutemeljene. Najlakse je tudim ku...m gloginje mlatit. Ajde majcin sine ,kad si takav maher, nagovori sebe i jos pet ljudi da kupe clanske karte, e onda si baja i imas pravo glasa.
Znam nego cisto istine radi a ne mogu vjerovati da neko ima profil i da pise kao zeljin navijac to je fakat bolest...FKZ1921 je napisao/la:Ma shvatio je on,nije u tome problem...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- BosnianKingdom
- Kontakt:
BosnianKingdom je napisao/la:Komsije,koja prizeljkujete u izvlacenju ?
FC Progrès Niederkorn (LUX)
FK Trakai (LTU)
FK Spartaks Jūrmala (LVA)
Balzan FC (MLT)
Bala Town FC (WAL)
AC Juvenes/Dogana (SMR)
Newtown AFC (WAL)
Alashkert FC (ARM)
College Europa FC (GIB)
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Samo ne ferencvaros i cukaricki.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Ne bi ja ni Celje i mozda ove iz Azerbejđana/Kazahstana, slovenci znaju biti opasni a ovi su šifra, puni para, ima dosta stranaca u ekipi a daleko putovat.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ma bolje Celje nego Azerbejažan/Kazahstan....Elegant je napisao/la:Ne bi ja ni Celje i mozda ove iz Azerbejđana/Kazahstana, slovenci znaju biti opasni a ovi su šifra, puni para, ima dosta stranaca u ekipi a daleko putovat.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.