BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

edobvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la edobvb » 15 jun 2015, 02:17

:tralala: :kafa:

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 15 jun 2015, 03:36

Jedno pitanje ako nije problem. Povezuje se Hummels sa Milanom. To se meni čini malo moguće iako bih ja volio da se to dogodi. Kakve su vaše informacije o tome?

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 15 jun 2015, 04:21

Neće definitivno nigdje, ostaje u Dortmund-u 2015/16. Iduče god. je moguće da ode negdje, a moguće je i da produži, po meni je fifty-fifty. Ovisi isto kako će se ekipa pokazati u novoj sezoni pod vodstvom TT. A ako bude išao negdje, iće u Englesku ili Španiju.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 jun 2015, 11:31

Ponuda od 10 miliona za Gintera od strane Gladbacha je sve samo nije zanemariva ma koliki ovaj bio talenat.

Malac se nije snasao a i kako bi kada je u paklenoj stoperskoj konkurenciji.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 15 jun 2015, 11:53

Omerbavarac je napisao/la:Ponuda od 10 miliona za Gintera od strane Gladbacha je sve samo nije zanemariva ma koliki ovaj bio talenat.

Malac se nije snasao a i kako bi kada je u paklenoj stoperskoj konkurenciji.
Problem je što je Ginter pravio početničke greške protiv prosječnih BL timova, a ne u beton utakmicama LP, a opet ni mnogo iskusniji i više plaćeni se nisu snašli, počev od Mikija, Ramosa, Cire, Kampla, nije ni Reus previše pokazao u protekloj mrtvoj sezoni. Žalosno je da ekipa koja je prije dvije godine bila u top 3-4 u Evropi sad ima ovakve dileme oko dovođenja ili puštanja igrača i njihovog upitnog kvaliteta. I onda neko proziva što smo neaktivni na forumu, meni muka dolazi od imena koja se za nas vezuju poslije onih par sjajnih sezona i o čemu onda da diskutujemo, jedino da gatamo hoće li od nekog juniora biti novi Lewat ili novi Šiber.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 15 jun 2015, 19:42

Gloryhunterizam Alert!!! :puke:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 15 jun 2015, 21:35

Dobro majku mu sta vi hocete da ovdje visimo 24h i baljezgamo gluposti? Znaci ako ne pisemo ovdje nismo navijaci :lol: :lol: :lol: Mnogi od nas znaju njemacki i posjecuju njemacke forume na nekima sam i ja clan, tako da sam vise aktivan na tim forumima. Znaci ako ovdje ne pisem ja sam erfolgsfan :D Kad dodje vrijeme vidjecemo komentare i starosjedioca s ove teme koji imaju sta za reci kao sto su Hare, Adnan, Damir, Semir i jos neki da se ne naljute, ne znam vam svima nikove :D

Sto se tice Burkija, moram priznati da ga nisam nesto pretjerano pratio ove sezone, medjutim kad pogledate da je po ocjenama drugi golman onda je jasno da te partije ne mogu biti slucajnost. Znaci komplet sezonu pruza odlicne partije i ako uzmemo u obzir cijenu od 3,5 miliona za koliko je doveden, ne ostaje mi nista drugo nego da pozdravim ovaj transfer. Ostali kadnidati koji su se spominjali su bili oko 10 miliona, tesko da bi bilo koga doveli ispod desetak miliona: Zieler, Trapp, Karius, Horn. Pogledao sam malo njegove klipove i izgleda da ima fenomenalne reflekse, nevjerovatan refleks. Da se ja pitam prodao bih Mitcha a krenuti s Weidenfellerom kao drugim golmanom. Mislim da ni on ne bi imao nista protiv jer ovu platu nece moci nigdje dobiti a njegovo iskustvo bi nam moglo valjati.

Sky je pred mrak pustio vijest da je Gladbach zavrsio posao sa Ginterom, cijena izmedju 8 i 10 miliona. Zeludac mi se prevrnuo kad sam ovo procitao jer bi to bila najveca greska uprave. Uvjeren sam da je ovo spekulacija i da se ovaj transfer nece ostvariti jer ovaj mali ce biti svjetska klasa. Ne bih im oprostio da ga prodaju.

O ostalim spekulacijama ne bih, jer Tuchel je izjavio da nece nikog prodavati dok sa svima ne poprica i uvidi na pripremama na koga moze a na koga ne moze racunati. Pripreme pocinju 29., tako da je tesko ocekivati da se neki transfer ostvari u medjuvremenu.

Pozdrav i sto manje srkleta na ovim vrucinama :D

PS Danas nam se Hummels ozenio
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 15 jun 2015, 21:52

Mora malo žute boje bit'... :salut:
slika
Ja se nadam da Ginter ostaje, ali opet sve zavisi kako i gdje ga TT vidi. Možda krajnje i najbezbolnije rješenje bi bilo da ode na posudbu ili prodaja uz buyback klauzulu kao kod Bittencourta ili Guntera. :think:

P.S.
Svoja stari nick sam zamijenio ovim, ali ipak msm da će većina prepoznati o kome se radi. ;)

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 17 jun 2015, 16:24

Der Wechsel von Matthias Ginter nach Gladbach ist geplatzt. Die Dortmunder wollen den Weltmeister nicht ziehen lassen.

Das meldet der "Express". Ginter war beim BVB nur noch sporadisch zum Einsatz gekommen, nachdem er mit großen Hoffnungen aus Freiburg nach Westfalen gewechselt war.
Ginter ostaje. :salut:

Da li to znači da će neki drugi štoper otići ili TT vidi Gintera na DM-u. :hmmmmm:

Danas se pojavila vijest da hoćemo Bas Dosta, a obzirom da je VW tražio Sokrata da nije kakva trampa na pomolu. :geek:

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 17 jun 2015, 22:13

Dost mi djeluje kao kakvo drvo, malo bolja verzija Nikice Jelavića. Neka njega daleko od Dortmunda.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 17 jun 2015, 22:49

Kloppu je jučer bio rođendan pa neka mu je sretan.

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 18 jun 2015, 00:15

Nisam ni ja za opciu Dost , nije on roba za nas BvB

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 18 jun 2015, 00:42

Transferom Burkia- sam zadovoljan, kao sto neko rece ne moze biti slucajnost da momak cijelu sezonu odlicno brani, a i cijena je za danasnje prilike sitnica....
Bild u jednom clanku pise o interesu za Dosta, a u drugom opet da nismo zainteresirani i to sve u roku od 1 minute :facepalm:
Ginter upravu u izjavi na Sky (BVB mu je "Herzensverein", ali naravno da uvijek treba imati i plan b) potvrdio da ostaje sto svakako pozdravljam, jer bi bilo stvarno bezveze da ode nakon jedne sezone i to bez prave prilike za igru...
A u međuvremenu kicker javlja da postoji mogucnost produzenja sa Gundoganom, sto se tice mene on je svoje odigrao za BVB, nadam se da tako razmisljaju i u upravi, niko nije veci od kluba..

HEJA BVB!!!

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 18 jun 2015, 18:11

anelkabvb je napisao/la:A u međuvremenu kicker javlja da postoji mogucnost produzenja sa Gundoganom, sto se tice mene on je svoje odigrao za BVB, nadam se da tako razmisljaju i u upravi, niko nije veci od kluba..

HEJA BVB!!!
Moze ako ce produziti samo za godinu dana ugovor.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 19 jun 2015, 11:35

Bender i Sokratis bi također mogli napustiti potonuli brod.Ozbiljno osipanje kadra u zadnje dvije godine. Sa klincima u ekipi, uz standardno veliki broj povreda do rezultata se ne može doći, pa makar se trener zvao Tuchel. :(
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 19 jun 2015, 12:58

FRANK RIBERY je napisao/la:Bender i Sokratis bi također mogli napustiti potonuli brod.Ozbiljno osipanje kadra u zadnje dvije godine. Sa klincima u ekipi, uz standardno veliki broj povreda do rezultata se ne može doći, pa makar se trener zvao Tuchel. :(
Ma nije to nikakvo osipanje. Bilo ko da napusti klub, to ce biti jer se ne uklapa u Tuchelove planove. Jer BVB ne mora nikog pustiti, osim Gundogana za kojeg je zadnja prilika da se uzme koji euro. Mislim da bi velika steta bila prodati Sokratisa, ali izgleda da Tuchel planira graditi igru vec od stopera za sta mu trebaju stoperi koji znaju lopte a Sokratis je tu jedan od najlimitiranijih stopera lige. Ja bih najvise volio da prodaju Subotica a da zadrze trio Hummels / Ginter /Sokratis. Ista stvar je i sa sesticama, Bender vazi kao izuzetan trkac i kad je formi i spreman jedan od najboljih defanzivnih veznih, Kloppova mustra rekao bih, takticki obucen besprijekorno, ali igrac koji je isto kao Sokratis izuzetno limitiran sto se tice tehnike i igre s loptom. Bender je bio jedna od najvaznijih karika u periodu 2010-2013, kad je klub igrao na kontre i presing, medjutim njegova vaznost je znacajno opala kad je klub poceo imati vecu dominaciju i posjed i u vecini utakmica Bundeslige je reci cu bio beskoristan, jer je trebao neko da rastereti ofanzivnu sesticu a on to nije bio u stanju. Plus ta sklonost povredama, pa ja ne znam ima li krhkijeg igraca od njeg, taj odavno ne moze spojiti 5-6 utakmica bez povrede. Stoga ako se realno pogleda, njihova prodaja ima smisla. A drugo je sad sto su ti igraci izuzetno dragi svakom navijacu i bice sigurno svakom zao ako napuste klub. Izgleda da se mogu uzeti dobre pare za obojicu, tako da bi se te pare mogle fino reinvestirati.
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 19 jun 2015, 19:57

FRANK RIBERY je napisao/la:Bender i Sokratis bi također mogli napustiti potonuli brod.
Taj tekst iz kojeg si izvukao ovaj podatak, govori u nastavku da bi mogli otići zato što će vjerovatno grijati klupu kod TT-a, a ne kao što ti to pokušavaš prikazati. :zviz:

Mišljenja sam da će biti teško držati 4 klasna štopera zadovoljnim bez obzira koliko ih rotirao. TT na slatim mukama. :salut:

Što se tiče Bendera, mišljenja sam da bi on mogao igrati kod TT-a. Jedan takav destruktivac je neophodan svakoj ekipi, posebno klasa kao što je Sven. :kafa:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 19 jun 2015, 20:54

Desperado09 je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Bender i Sokratis bi također mogli napustiti potonuli brod.
Taj tekst iz kojeg si izvukao ovaj podatak, govori u nastavku da bi mogli otići zato što će vjerovatno grijati klupu kod TT-a, a ne kao što ti to pokušavaš prikazati. :zviz:

Mišljenja sam da će biti teško držati 4 klasna štopera zadovoljnim bez obzira koliko ih rotirao. TT na slatim mukama. :salut:

Što se tiče Bendera, mišljenja sam da bi on mogao igrati kod TT-a. Jedan takav destruktivac je neophodan svakoj ekipi, posebno klasa kao što je Sven. :kafa:
Moj teks je u kontekstu da je Grk bolji od Subotića i Gintera, te je njegova prodaja gubitak igrao on ili ne. On je bolji igrač od ove dvojice, a hoce li sjediti na klupi to zna Bog i Tuchel.

Benderu je lično mjesto u prvih jedanaest, uz dužno poštovanje prema Kehlu, Kirchu, Castru, Sahinu,Jojicu, on je bolji igrač od njih, pogotovo defanzivno. I upravo iz razloga što je Klopp forsirao pojedine igrače koji nemaju kvalitet za prvih jedanaest, rezultat je na kraju bio katastrofalan u odnosu na ambicije kluba. Trenutno u Borussiji ima bar deset igrača koji su zalutali, nemaju kvalitetu da iznesu ambicije kluba koje nisu Europa liga već Liga šampiona.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

vest
Kontakt:

Post Postao/la vest » 20 jun 2015, 10:22

- Treba prodati onog Subotica koji je zestoko pao nakon povrede pa makar za 10 miliona
- Igraci kao sto su Blasikovski ili Piscek su takodjer svoj vrhunac presli
- Burki je dobar golman nek ide Weidenfeller
- Gundogana bi ja prodao odmah on je pokazao nepostovanje prema klubu jer cas ide cas ne ide
- Immobile, Aubameyang i Reus, Mikitarjan, Kampl, Kagawa su igraci koji mogu cudo praviti, Ramosa bi prodao
- Hummelsa obavezno zadrzati
- dovesti jos jednog za zadnju liniju
Nad Banja Lukom svice sudnja zora, s rusima se ratovati mora!

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 21 jun 2015, 11:53

„Sämtliche Spekulationen um Sokratis und Bender sind komplett gegenstandslos. Wir planen mit beiden“, sagte Sportdirektor Michael Zorc zu „Sky Sport News HD“
Dakle, ovo je riješeno. Bender i Sokrat ostaju što po riječima Zorca uopšte nije bilo upitno. :salut:

Ostaje samo da vidimo šta će biti oko Mitrovića, jer je njegov menadžer rekao da će se sve riješiti u par dana i da Mitrović nastavlja karijeru u Njemačkoj. Eh, sad koliko znam BMG ga je tražio, ali juče Di Marzio reče da BVB uveliko pregovara sa Mitrogolom, pa ostaje da vidimo kako će ta priča završiti.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.