FKZ1921 je napisao/la:barbarez je napisao/la:Ne razumijem neke nase navijace sa ovom pricom oko euforije,bice teze i ostalo.
Dobro hajde necemo pitarske furke,ali zasto da ne vjerujemo ovom timu. Ako sam mu vjerovao u ovoj protekloj sezoni,gdje su nosioci bili djeca,i gdje si imao 5-6 neupotrebljivih igraca,zasto ne bi vjerovao sada. Ne kazem bicemo prvi,ali sto bi se bilo koga plasili. 4 mlada reprezentativca,plus Dzenis i Vedran.Velika mogucnost da jos 1-2 juniora upadnu i kkrenu putem ovih predhodnih.
Imas par iskusnih provjerenih,osvjezit se sa par novih,slabiji necemo bit sigurno.
Imas prvog strijelca lige,21 mu godina. Ima da jede ove sezone.
Beganovic igrace vise,a znamo mu ucinsk pred kraj sezone.
Amir protiv Sarajeva pokazao da je tito. Bice tu padova ali probio led ove sezone,pred kraj dominirao .
Memija vec sad po meni nema boljeg bocnog u ligi. Sadikovic malo da se trzne samo. Kokot da se fino spremi,Dzelmic da bude na nivou iz Borca,ima ovih novih,ima tih par juniora,mozda jos neko dodje. Meni to izgleda sasvim dobro. Treba neka mjesta malo poduplat. Po meni napadac jedan i jos jedan u vezi,i sasvim dobra ekipa.
Niko nas nadigrao nije prosle godine,a mi godinu stariji,ovi mladi iskusniji,sigurniji. Ko ima talentovaniji tim od nas,niko vala.
Nama vise treba neka psihicka stabilnost,da nam nije frka tanka nam klupa,i ako dodje jos neko,vise je bitno da znamo da to izgleda fino popunjeno i da neku sirinu imas,da nije haos cim neko ima kartone ili povrijedi se.
Volio bi i ja da dodje jos neko provjereno ime,ali ako ne dodje ,necu ni malo potcijeniti nas tim. Prosle godine smo im najmanje mozda vjerovali a pokazali su muda,znanje i zelju. Samo naprijed...
Obzirom da sam taj koji dobije ospice kad se raja podje sicati izjavama o tome da je ludilo,da cemo biti prvi,da imamo najbolju ekipu...da to malo i elaboriram.
Da rascistimo,biti protiv bahatih izjava i ne vjerovati u nasu ekipu,nema veze jedno s drugim. Ja potenciram realnost i umjerenost...pa i skromnost. Ja dobro znam da je to nesto sto je uvijek krasilo ovaj klub. Prelistajte malo izjave najveceg zivuceg zeljovca,Ivice Osima.Vidjecete da usvakoj prici o rezultatima i uspjesima potencira realnost i umjerenost.
Uvjeren sam da je to,izmedju ostalog,bilo vrlo vazno i prosle sezone kad smo ostvarili odlican rezultat.
Dakle,vjerujem da nas ceka teza sezona od predhodne. Znaci, vjerujem da ce se puno teze doci do 63 boda nego ove sezone. Obrazlozio sam to cinjenicom da ce biti vise ekipa koje ce biti jace nego predhodne sezone(Celik,Sloboda,Olimpik,Radnik...).Uz vec pomalo etabliranu veliku cetvorku(Zeljo,Sarajevo,Zrinjski,Siroki). Borac ce se sigurno konsolidovati i biti standardno neugodan. I ovi koji ce biti pravi davljenici i boriti se da izbjegnu jednu od sest zadnjih pozicija,nece se tako lako predavati,posebno kuci.
Trebamo znati da u prosloj sezoni nismo pobijedili ni u jednom derbiju(6 utakmica)...A ako gledamo realno,ni jedna od ovih ekipa nije slabija u odnosu na predhodnu sezonu,dapace. Posebno Zrinjski. Recimo da ni mi nismo slabiji,ali to samo znaci da ce ponovo biti vrlo tesko u ovim velikim utakmicama. Ovo ne znaci da ne mozemo i necemo dobiti neke od tih utakmica. Ne! To samo znaci da ce biti tesko. O tome govorim.
Ne radi se ovdje o pesimizmu. Radi se o realnom pristupu...Ja znam da cemo imati dobru ekipu.Rekao bih zajebanu. Niko od konkurenata nije tako dobro izbalansiran kao mi. I po kvaliteti,godinama igraca, po energiji,snazi,osjecaju pripadnosti i lojalnosti...A to je vrlo vazno. Nismo skup dobrih igraca,mi smo dobar tim.
Hercegovci to nisu jer puno mjenjaju i ne mogu tako brzo doci do potrebne kohezije,FKS to nije jer,imaju pojedinacnu kvalitetu ali nemaju potrebnu fizicku snagu, energiju i sinergiju.
Dakle,bicemo mi tu negdje. Ali nikako ne smijemo razmisljati kako ce biti lako,odnosno,kako cemo bez problema ponoviti proslosezonski uspjeh.
Da, ja bih odmah potpisao drugo mjesto i u narednoj sezoni. A da pri tom svoje mjesto u timu izbore Dino hasanovic i Benjo Sehic.