AsharaK je napisao/la:Transferi 2015/2016 - Zeljeznicar (BiH)
Out:
1. Mladen Zeljkovic
2. Srdjan Stanic
3. Eldar Hasanovic
4. Juan Manuel Varea
5. Sead Bucan
6. Benjamin Colic
7. Anes Nuspahic
In:
1. Emir Hodzurda (Slavija)
2. Jovan Blagojevic (Velez)
3. Secouba Diatta (Zvijezda Gradacac)
4. Ivan Livaja (Vitez)
Četiri juniora našeg Željezničara, Alihodžić, Šehić, Midžić i Hasanović potpisali su ugovore sa Klubom, dok su E. Sadiković i Hiroš produžili svoju vjernost Grbavici.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: Odg: RE: Re: Odg: FK Željezničar
Zadnja izmjena: AsharaK, dana/u 18 jun 2015, 14:17, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Re: FK Željezničar
ja mislim da je memijin dugoročni potencijal najveći upravo kao taj "moderni" bek, koji pokriva cijelu stranu. sad je bolji na krilu, jer se s neiskustvom zaboravi u povratku nazad. ali dugoročno s pravilnim razvojem on može izrasti u igrača koji pokriva stranu i gore i dole, jer ima i trku i voljni momenat za to. takvog nema ni reprezentacija i mnogo je vrijedniji od "samo" krilnog napadača.
-
- Kontakt:
Celo kod nas nije bio destruktivac jer mu je Nikolic ledja uvijek cuvao,a znao je da igra i iza napadaca cesto,on nije dmf po igri svojoj samo sto se izvlaci dosta po lopte nazad..champions1921 je napisao/la:I Amir a i Blagojevic moraju i kreirati i kvariti protivnicku igu. To je zadatak svih veznjaka. Slazem se da nije klasicni destruktivac tipa Zole ali ce imati puno bitniju ulogu u ekipi od Eldara. Blagojevic je dmf i to je cinjenica a nesto oko cega se moze raspravljati. Dakle primarno def. vezni a sporedna pozicija centralni..

#musvdg
Odbrana je bila jako dobra u proljetnom dijelu prvenstva, primili smo samo 7 golova u 15 utakmica. Hasanovic je imao veliki udio u defazivnoj igri Zelje, ali nadam se da ce Blagojevic, ili Sadikovic ako on bude igrao tu poziciju, pruzati priblizno dobre partije. Meni Hasanovic nikad nije bio los bez obzira sto su drugi imali lose misljenje o njemu.
Tacno tako.S tim da dodam najveca Odina zelja je Blagojevic kako kaze zeli zadnjeg veznog koji zna igrati lopte ne nekoga ko igra samo nazad. Covjek tacno zna kakv mh profil igraca treba.vrbanjusa je napisao/la:Mi nismo tu da procjenjujemo igrače i postavljamo taktiku. Imaju ljudi koji su se školovali za to i na terenu pokazali da znaju. Mi smo tu da odemo i damo podršku.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Ma ko da je bitno sta faraon hoce
Sta je sa malim Zericem? On i Mujagic su nam najveci talenti... Mujagic je potpisao zar ne? Samo jos Zera ... Nadam sr da cr i on ubrzo ...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Za vrijeme prvog Odinog mandata ,gdje Amir Agic igrao tog zadnjeg veznog,plus u vezi bili Vuksanovic,Zeba,Dzelo polu spic,Hadzic u napadu,nije bilo tu klasicnog razbijaca,ali smo igrali prelijep fudbal. Vrtio se tu Buki malo ali je kratko bio,uglavnom Agic i Zeba bili veza,ispred njih Vuksan i Dzelo. Oda voli loptu u posjedu,pa trazi i majsotra i odgovornog veznjaka,valjda je to Blagojevic. Ja ga nisam upratio,nadam se da je dobar
VOLIM TE ZELJO
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE
Znaci jos jedan koji je dosao a nije sa ovog famoznog Odinog spiska:
borac:
1 elvir koljic
2 becelic srdjan
3 subic aleksandar
slavija:
1 mahir karic
2 miljan govedarica
zvijezda:
1 amer ordagic
jagodina:
1 mico kuzmanovic
siroki brijeg:
1 goran zakaric
velez:
1 jankovic dejan
borac:
1 elvir koljic
2 becelic srdjan
3 subic aleksandar
slavija:
1 mahir karic
2 miljan govedarica
zvijezda:
1 amer ordagic
jagodina:
1 mico kuzmanovic
siroki brijeg:
1 goran zakaric
velez:
1 jankovic dejan
- champions1921
Haveru mi smo u proljetnom dijelu primili 7 golova a s obzirom da smo u tom periodu imali najteza gostovanja direktnim rivalima to nije nimalo los ucinak. Na pocetku sezone je skripalo u defanzivi ali treba uzeti u obzir da je tada Kosoric tek bio dosao, da je Bogdanovic licio na sve samo ne na stopera. Citava odbrana je bila neuigrana. Na proljece je sve to dosta bolje izgledalo i nije bilo nikakve vjetrometine. Neka se odbrana digne jos za 10-15% i bice super.. Volio bih i ja da dovedu kakvog "Culuma" ali sta je tu je..FaraonTM je napisao/la:Dobro vidjet ćemo sve kad krene nova sezona, bojim se da to neće dobro izgledati u defanzivi i da će odbrana biti na još većoj vjetrometini nego do sada al' hajde eto daj Bože da me demantuju
@DANDY To spisak iz makijata na koji Oda nije puno uticao

Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 18 jun 2015, 14:28, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!
mogao se dovesti i "ćulum", ali čini mi se da naprosto to nije koncept onoga koga se pita.
Eh o ovome ja pričam, znam jer sam gledao Velež dosta puta ove sezone. Momak je igrač tipa Amir kojem treba osigurač a ne da bude osigurač. Naprimjer zamislite da Amir igra zadnjeg veznog, da Pjanić umjesto Bešića igra zadnjeg veznog, da šta ja znam Rakitić umjesto Busquetsa igra zadnjeg veznog.1922VFC1981 je napisao/la:Celo kod nas nije bio destruktivac jer mu je Nikolic ledja uvijek cuvao,a znao je da igra i iza napadaca cesto,on nije dmf po igri svojoj samo sto se izvlaci dosta po lopte nazad..champions1921 je napisao/la:I Amir a i Blagojevic moraju i kreirati i kvariti protivnicku igu. To je zadatak svih veznjaka. Slazem se da nije klasicni destruktivac tipa Zole ali ce imati puno bitniju ulogu u ekipi od Eldara. Blagojevic je dmf i to je cinjenica a nesto oko cega se moze raspravljati. Dakle primarno def. vezni a sporedna pozicija centralni..
Nadam se da znaju šta rade

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Potpuno se slazem za Blagojevica. On je tu negdje oko centra i veze loptama i kretanjem vezni red, pravi igru, nije on taj koji kvari igru. U ovom trenutku mi u ovoj ekipi nemamo nijednog igraca koji je klasicni pravi destruktivac ciji je zadatak opstrukcija protivnicke igre, onaj koji igra iznad stopera i daje vise sigurnost zadnjem redu, nego sto gradi samu igru.FaraonTM je napisao/la:Gledajte jednu stvar, Blagojević je odličan igrač za naše uslove al' on nije defanzivni vezni. On nije igrač koji će kvariti protivničku igru i trčati 90. minuta. On je tehnički odličan igrač i zna lopte nešto slično kao Amir pa vi procijenite da li je to igrač koji treba doći na Hasanovićevo mjesto.
Vjerovatno je to Odovic zamislio drugacije nego sto to mi zamisljamo, odnosno nego nas je Amar Osim naucio u svojim taktikama. Odlaskom Hasanovica i po ovome sto ja vidim trenutno u ekipi, nijedan nas veznjak nema u sebi taj destruktivni stil igre, ali ima naklonost ka samoj igri u polju. I E. Sadikovic i mali Dado i Amir Hadziahmetovic i Blagojevic su takvi tipovi igraca da igraju lopte, vise nego sto se bave duelom i destrukcijom protivnicke igre. Ovde po meni Odovic hoce da postavi igru sa veznim igracima koji ce nositi igru od stopera do samog napada, puno dodira, sitni vez, ako to bude moguce. Bez konkretnog destruktivca, pa ce biti dvojica centralnih, tipa Amira, Blagojevica ili Dade. Kada za Blagojevica pise da je po vokaciji zadnji vezni, to ne mora nuzno znaciti da je destruktivac onog tipa kakvog smo mi naucili gledati u Nijemi, Culumu i slicnim. Vec moze znaciti da ce se igra graditi vec od stopera, koji ce dodati loptu Amiru ili Blagojevicu, a ovi iznositi naprijed. Nesto poput Refika Sabanadzovica, ovi stariji se sjecaju kako je on fino iz te pozicije znao prenositi loptu skroz duboko u teren prema protivniku. Cini mi se da Odovic ima slicnu zamisao u glavi, jer ovi igraci koje imamo mogu igrati zgusnuto u sredini i tako zajednicki kvariti igru protivnika, a kroz mnogo trke i dodavanja graditi igru prema naprijed. Kroz brza krila, moze se od toga roditi lijepa igra za oko, a da budemo dosta neprijatni za protivnika. Ukoliko bi uspjeli da defanzivno u veznom redu da odbranimo napade kroz sredinu, ovo moze biti skroz uspjesno. Sve mi se cini da bi igra prema ovom sastavu mogla biti u tom fazonu. Samo razmisljam naglas.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
-
- Kontakt:
Ne znam odakle raji da moramo imati nekog veznjaka koji ce eto udarati protivnicke igrace. Jednostavno to nije stil igre kakav Odovic preferira. Vjerovatno ce se igrati u nekom sistemu s dva veznjaka (Blagojevic i Amir) koji ce igrati i naprijed i nazad. Odovic zeli posjed lopte, a to je tesko ostvarati ako imas nekog kostolomca koji ne zna igrati lopte, a Amir i Blagojevic ce sigurno u svakoj utakmici nametnuti svoju igru i cuvati loptu. Ispred njih ce biti Bajic, Dzenis ili Kokot, a svaki od njih se voli izvlaciti nazad na tog prednjeg veznog i traze loptu i igru. Niti jedan nisu klasicni sidrasi koji ce samo cekati na tanjiru.
- champions1921
Po meni i takav igrac treba radi sirine i taktickih mogucnosti samo se ja nista ne pitamChWilla je napisao/la:mogao se dovesti i "ćulum", ali čini mi se da naprosto to nije koncept onoga koga se pita.

BUDI ŽELJO !!!
evo rekao je čovjek i odakle raji to:sergejevic je napisao/la:Ne znam odakle raji da moramo imati nekog veznjaka koji ce eto udarati protivnicke igrace. Jednostavno to nije stil igre kakav Odovic preferira. Vjerovatno ce se igrati u nekom sistemu s dva veznjaka (Blagojevic i Amir) koji ce igrati i naprijed i nazad. Odovic zeli posjed lopte, a to je tesko ostvarati ako imas nekog kostolomca koji ne zna igrati lopte, a Amir i Blagojevic ce sigurno u svakoj utakmici nametnuti svoju igru i cuvati loptu. Ispred njih ce biti Bajic, Dzenis ili Kokot, a svaki od njih se voli izvlaciti nazad na tog prednjeg veznog i traze loptu i igru. Niti jedan nisu klasicni sidrasi koji ce samo cekati na tanjiru.
Vjerovatno je to Odovic zamislio drugacije nego sto to mi zamisljamo, odnosno nego nas je Amar Osim naucio u svojim taktikama
Re: Odg: RE: Re: Odg: FK Željezničar
Znaci prijava igraca za europu ide 22-og, do tada hoce li se pojaviti neko novi ?AsharaK je napisao/la:Transferi 2015/2016 - Zeljeznicar (BiH)
Out:
1. Mladen Zeljkovic
2. Srdjan Stanic
3. Eldar Hasanovic
4. Juan Manuel Varea
5. Sead Bucan
6. Benjamin Colic
7. Anes Nuspahic
In:
1. Emir Hodzurda (Slavija)
2. Jovan Blagojevic (Velez)
3. Secouba Diatta (Zvijezda Gradacac)
4. Ivan Livaja (Vitez)
Četiri juniora našeg Željezničara, Alihodžić, Šehić, Midžić i Hasanović potpisali su ugovore sa Klubom, dok su E. Sadiković i Hiroš produžili svoju vjernost Grbavici.
Barem da pripreme prođu kako treba pa uz povoljnog protivnika nesto ostvariti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Re: RE: Re: FK Željezničar
Ovo je Superov spisak koji je slao raji.champions1921 je napisao/la:Haveru mi smo u proljetnom dijelu primili 7 golova a s obzirom da smo u tom periodu imali najteza gostovanja direktnim rivalima to nije nimalo los ucinak. Na pocetku sezone je skripalo u defanzivi ali treba uzeti u obzir da je tada Kosoric tek bio dosao, da je Bogdanovic licio na sve samo ne na stopera. Citava odbrana je bila neuigrana. Na proljece je sve to dosta bolje izgledalo i nije bilo nikakve vjetrometine. Neka se odbrana digne jos za 10-15% i bice super.. Volio bih i ja da dovedu kakvog "Culuma" ali sta je tu je..FaraonTM je napisao/la:Dobro vidjet ćemo sve kad krene nova sezona, bojim se da to neće dobro izgledati u defanzivi i da će odbrana biti na još većoj vjetrometini nego do sada al' hajde eto daj Bože da me demantuju
@DANDY To spisak iz makijata na koji Oda nije puno uticao
- champions1921
@DANDY
Ma pretpostavio sam. Necu nista komentarisati da se neki nebi uvrijedili.
Ma pretpostavio sam. Necu nista komentarisati da se neki nebi uvrijedili.
BUDI ŽELJO !!!
Fino to zvuči što vi pišete, bili bi neka mala Barca tika-taka i ti fazoni samo što i Barcelona u svojoj ekipi ima osigurača tipa Busquets koji nije najbolji sa tehnikom al' zato obavlja prljavi posao. Mislim nije Amar izmislio drvosječu nazad takvog igrača imaju sve najbolje ekipe na svijetu samo što su ti igrači veoma kompaktni takozvani "box to box midfielder" koji igraju od svog do protivničkog šesnaesterca, pa se i ne primjećuje da samo rade prljavi
posao. Naravno, mi takvog igrača ne možemo dovesti jer na svijetu ne postoji 20-ak takvih igrača.
Al' hajde eto da vidimo kako će izgledati sa tehnički i trkački jakom sredinom bez osigurača. To u najavi zvuči veoma lijepo za gledati samo željno iščekujem kako će to izgledati u stvarnosti. Nema smisla sad da prigovaram jer ipak vjerujem Odoviću da će ih posložiti najbolje što može, samo sam mišljenja da će to biti velika promjena stila igre.
posao. Naravno, mi takvog igrača ne možemo dovesti jer na svijetu ne postoji 20-ak takvih igrača.
Al' hajde eto da vidimo kako će izgledati sa tehnički i trkački jakom sredinom bez osigurača. To u najavi zvuči veoma lijepo za gledati samo željno iščekujem kako će to izgledati u stvarnosti. Nema smisla sad da prigovaram jer ipak vjerujem Odoviću da će ih posložiti najbolje što može, samo sam mišljenja da će to biti velika promjena stila igre.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Hrasno15, Kajkutenjoyer, Lokomotifa i 50 gostiju.